Velika je kriza indentiteta...
Jel bilo KMEEE?
Velika je kriza indentiteta...
Ide NATO na stand byhrasno38 wrote: ↑16/12/2022 22:55SpoilerShowNekakv normalan sljed bi bio NATO pa EU. Medjutim ne brinem ja za NATO jer po svim pokazateljima mi neformalno vec jesmo u NATU samo sto nema potpisa. Kisobran je 101% nad nasom zemljom a i podosta ljudi koji su naajdirektnije vezani za NATO je u BiH. Tu se ni u mislima vise ne pita Dodik, Vucic i ostala govna nakon agresije Rusijena Ukrajinu. Medjutim puno je gora izdaja Izbornog zakona u kojem se pominje fakticki samo ona apelacija koja odgovara HDZ-u a to je onog smrada Ljubica a nigdje ostalih presuda i apelacija. I naravno Niksicev podanicki odnos prema Dodiku kojem je indirektno rekao eto ti i hidrocentrala i aerodrom i plinovod i ako je svo troje na direktnu stetu drzave. Takva rasprodaja drzave se nije nikada desila niti od jedne stranke iz F BiH. Doduse da pudem posten sve je to jos uvijek na rijecima mada kao se sjetimo prosle lokalen izbore Srebrenice i izdaje SDP-ovog covjeka ja SDP i Nikisica posmatram kao vrlo opasnog covjeka po interese BiH jer uvijek su opasniji domaci izdajnici od onih za koje znas otvoreno da su neprijatelji.kakotakonikako wrote: ↑16/12/2022 21:26 @ Hakiz
Sta vise znaci za obican narod - ulazak u EU ili ulazak u NATO ?
Po meni, prvo ne znaci puno, a drugo znaci da nece vise biti klanja, silovanja i protjerivanja od susjeda ( uzmi kao jedninu ili mnozinu - kako hoces ). Ulazak u NATO znaci da nece vise biti agresije na Drzavu Bosnu i Hercegovinu![]()
![]()
![]()
Cak mislim da je Nasa stranka sad vec skontala u kakvo je kolo upala i Cudicka danas vec nagovjestava da su velike sanse da nece glasati za Vijece ministara. Zeljko je jednostavno rjesio kako da naguzi Kristo i trazi da mu dostvii program Vijeca ministara u kojem naravno ocekuje NATO integracije a posto ih nece biti Kristo ce dobiti dvicu. E sad ostaje Denis kao velika misterija jer pazi nije lako izadati 300.000 glasaca. Jebe se Nikiscia on je jedva skupio 5000 i nije ni dobio mandat da nekoga izda niti ce ga dobiti dok SDA ima 11 ruku zato se tako i ponasa neodgovorno. Denis ako uradi nesto slicno ne da ce zapecati svoju predsjednicku karijeru nego ce zapecati i svoju politicku karijeru a on voli biti u vlasti vise od sviju.
SDP masovno brise komentare sa soccijalnih medija svojih glasaca koji im jebu sve od nemila do nedraga i koji govore da bi najradije sada odsjekli ruke kojima su ih zaokruzili.
SDA ce vjerovatno posegnuti za kasicom prasicom i pokusati kupiti jos nekoga da bi imali vecinu u drzavnom paralamentu pogotovo ako budu imali u Domu naroda 4 delegata.
U svoj toj prici DF sa strane mirno posmatra i drzi kapital rukica na sigurnom i nigdje mu se ne zuri. Sve je ovo jos uvijek zivo do bola i vrlo lako se moze preliti i na ulice jer SDA poklonici nisu navilkli da gube i ne znaju da gube mada je krajnje vrijeme da nauce i to. Kko god ja da sam Dino ili Neka strah bi me bilo hodati sarajevskim ulicama jer ovo je prevelika provokacija bosnjackog birackog tijela i generalno bosnjaka kao najbrojnijeg konstitutivnog naroda koji je dao najvecu podrsu SDA.
hrasno38 wrote: ↑16/12/2022 22:55Nekakv normalan sljed bi bio NATO pa EU. Medjutim ne brinem ja za NATO jer po svim pokazateljima mi neformalno vec jesmo u NATU samo sto nema potpisa. Kisobran je 101% nad nasom zemljom a i podosta ljudi koji su naajdirektnije vezani za NATO je u BiH. Tu se ni u mislima vise ne pita Dodik, Vucic i ostala govna nakon agresije Rusijena Ukrajinu. Medjutim puno je gora izdaja Izbornog zakona u kojem se pominje fakticki samo ona apelacija koja odgovara HDZ-u a to je onog smrada Ljubica a nigdje ostalih presuda i apelacija. I naravno Niksicev podanicki odnos prema Dodiku kojem je indirektno rekao eto ti i hidrocentrala i aerodrom i plinovod i ako je svo troje na direktnu stetu drzave. Takva rasprodaja drzave se nije nikada desila niti od jedne stranke iz F BiH. Doduse da pudem posten sve je to jos uvijek na rijecima mada kao se sjetimo prosle lokalen izbore Srebrenice i izdaje SDP-ovog covjeka ja SDP i Nikisica posmatram kao vrlo opasnog covjeka po interese BiH jer uvijek su opasniji domaci izdajnici od onih za koje znas otvoreno da su neprijatelji.kakotakonikako wrote: ↑16/12/2022 21:26 @ Hakiz
Sta vise znaci za obican narod - ulazak u EU ili ulazak u NATO ?
Po meni, prvo ne znaci puno, a drugo znaci da nece vise biti klanja, silovanja i protjerivanja od susjeda ( uzmi kao jedninu ili mnozinu - kako hoces ). Ulazak u NATO znaci da nece vise biti agresije na Drzavu Bosnu i Hercegovinu![]()
![]()
![]()
Cak mislim da je Nasa stranka sad vec skontala u kakvo je kolo upala i Cudicka danas vec nagovjestava da su velike sanse da nece glasati za Vijece ministara. Zeljko je jednostavno rjesio kako da naguzi Kristo i trazi da mu dostvii program Vijeca ministara u kojem naravno ocekuje NATO integracije a posto ih nece biti Kristo ce dobiti dvicu. E sad ostaje Denis kao velika misterija jer pazi nije lako izadati 300.000 glasaca. Jebe se Nikiscia on je jedva skupio 5000 i nije ni dobio mandat da nekoga izda niti ce ga dobiti dok SDA ima 11 ruku zato se tako i ponasa neodgovorno. Denis ako uradi nesto slicno ne da ce zapecati svoju predsjednicku karijeru nego ce zapecati i svoju politicku karijeru a on voli biti u vlasti vise od sviju.
SDP masovno brise komentare sa soccijalnih medija svojih glasaca koji im jebu sve od nemila do nedraga i koji govore da bi najradije sada odsjekli ruke kojima su ih zaokruzili.
SDA ce vjerovatno posegnuti za kasicom prasicom i pokusati kupiti jos nekoga da bi imali vecinu u drzavnom paralamentu pogotovo ako budu imali u Domu naroda 4 delegata.
U svoj toj prici DF sa strane mirno posmatra i drzi kapital rukica na sigurnom i nigdje mu se ne zuri. Sve je ovo jos uvijek zivo do bola i vrlo lako se moze preliti i na ulice jer SDA poklonici nisu navilkli da gube i ne znaju da gube mada je krajnje vrijeme da nauce i to. Kko god ja da sam Dino ili Neka strah bi me bilo hodati sarajevskim ulicama jer ovo je prevelika provokacija bosnjackog birackog tijela i generalno bosnjaka kao najbrojnijeg konstitutivnog naroda koji je dao najvecu podrsu SDA.
Novace, zasto mrzis DF i Zeljka Komsica ?Novak20 wrote: ↑16/12/2022 23:08hrasno38 wrote: ↑16/12/2022 22:55
Nekakv normalan sljed bi bio NATO pa EU. Medjutim ne brinem ja za NATO jer po svim pokazateljima mi neformalno vec jesmo u NATU samo sto nema potpisa. Kisobran je 101% nad nasom zemljom a i podosta ljudi koji su naajdirektnije vezani za NATO je u BiH. Tu se ni u mislima vise ne pita Dodik, Vucic i ostala govna nakon agresije Rusijena Ukrajinu. Medjutim puno je gora izdaja Izbornog zakona u kojem se pominje fakticki samo ona apelacija koja odgovara HDZ-u a to je onog smrada Ljubica a nigdje ostalih presuda i apelacija. I naravno Niksicev podanicki odnos prema Dodiku kojem je indirektno rekao eto ti i hidrocentrala i aerodrom i plinovod i ako je svo troje na direktnu stetu drzave. Takva rasprodaja drzave se nije nikada desila niti od jedne stranke iz F BiH. Doduse da pudem posten sve je to jos uvijek na rijecima mada kao se sjetimo prosle lokalen izbore Srebrenice i izdaje SDP-ovog covjeka ja SDP i Nikisica posmatram kao vrlo opasnog covjeka po interese BiH jer uvijek su opasniji domaci izdajnici od onih za koje znas otvoreno da su neprijatelji.
U svoj toj prici DF sa strane mirno posmatra i drzi kapital rukica na sigurnom i nigdje mu se ne zuri. Sve je ovo jos uvijek zivo do bola i vrlo lako se moze preliti i na ulice jer SDA poklonici nisu navilkli da gube i ne znaju da gube mada je krajnje vrijeme da nauce i to. Kko god ja da sam Dino ili Neka strah bi me bilo hodati sarajevskim ulicama jer ovo je prevelika provokacija bosnjackog birackog tijela i generalno bosnjaka kao najbrojnijeg konstitutivnog naroda koji je dao najvecu podrsu SDA.![]()
Nisam znao da SDA ima kasicu prasicu.
Oni imaju veliku banditsku seharu iz koje ubacuju siću Komšiću u DF kasicu prasicu.![]()
Nikoga ne mrzim pa ni Komšića i DF.
ide preglasavanje 2:1 ako digne VNI po tom pitanju tamo ga cekaju hrvatski HDZ kadrovi
Ima, ima ali dovoljna je suglasnost dva člana Predsjedništva BiH da se imenuje presjedavajući VM da bi procedura izbora ministara išla svojim tijekom pred Predstavničkim domom.
Dodajmo tome i ovog neprevaziđenog ljigavca:hrasno38 wrote: ↑16/12/2022 19:46 A sad malo da evociramo vrlo svjeza obecanja ili bolje reci nevidjenih lazi vodecih ljudi osmorke!!!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /210319095
https://ba.n1info.com/vijesti/a350915-n ... situacije/
Nisam ni ja HDZ i svo bavljenje politikom mi se svodi na ovo forumsko.
Pa zato sto je "Poskok efendija" a ima ih ovdje jos koji su presli sa Zirdumovog foruma
Ne moze jedan glas blokirati ali mogu dva, medjutim procedura se onda premsjesta u zastupnicki dom i parlament a Cudicka vec najavljuje da nece glasati za VM a cisto sumnjam da ce Pedja ponoviti gresku dva puta.....a bit ce ih jos. Medjutim nemojte biti sigurni da ce Denis krenuti stopama onog konjickog smrada i prodane duse.tramvajtrojka wrote: ↑16/12/2022 23:32ide preglasavanje 2:1 ako digne VNI po tom pitanju tamo ga cekaju hrvatski HDZ kadrovi![]()
![]()
bas me zanima kako moze blokirati da Krišto ne postane predsjedavajuca vijeca ministara
guruguru95 wrote: ↑16/12/2022 23:45Dodajmo tome i ovog neprevaziđenog ljigavca:hrasno38 wrote: ↑16/12/2022 19:46 A sad malo da evociramo vrlo svjeza obecanja ili bolje reci nevidjenih lazi vodecih ljudi osmorke!!!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /210319095
https://ba.n1info.com/vijesti/a350915-n ... situacije/
“Prije izbora smo rekli da koaliciju sa HDZ ne možemo isključiti ako budu nezaobilazni. S HDZ ćemo, tako, i ostati na FBiH. Tu sigurno nema SNSD”, kazao je Arnaut.
"Ja vam kažem, ja sam četiri godine proveo govoreći kako razbiti taj tronožac na način da se izbiju dvije noge. Ako dvije noge ostanu, HDZ i SNSD, ta vlast neće ništa napraviti ko god da uđe s njima", istakao je.
![]()
Ne moze treci clan nista ako bude 2:1 po tom pitanju ako mislis na veto!Novak20 wrote: ↑16/12/2022 23:38Ima, ima ali dovoljna je suglasnost dva člana Predsjedništva BiH da se imenuje presjedavajući VM da bi procedura izbora ministara išla svojim tijekom pred Predstavničkim domom.
Mislim da i ovdje treći član Predsjedništva može da potegne VEI ako se ne slaže sa odlukom ali to neće uraditi jer će se provaliti pred hrvatskim klubom u DN.
Ti pošten?Novak20 wrote: ↑16/12/2022 23:46Nisam ni ja HDZ i svo bavljenje politikom mi se svodi na ovo forumsko.
Pa otkantao sam i Lagumdžiju nakon koalicije sa SDA i crnokošuljašima HSP.
Za razliku od tebe ja se ovdje rahat patim zajedno sa svim drugim običnim ljudima ali ti to očito ne shvaĆaš.
Drugi ti narod sve uredio potaman pa nemaš drugog posla nego pod.ebavati pošten svijet u BiH.
Da.hrasno38 wrote: ↑16/12/2022 23:50Ne moze treci clan nista ako bude 2:1 po tom pitanju ako mislis na veto!Novak20 wrote: ↑16/12/2022 23:38
Ima, ima ali dovoljna je suglasnost dva člana Predsjedništva BiH da se imenuje presjedavajući VM da bi procedura izbora ministara išla svojim tijekom pred Predstavničkim domom.
Mislim da i ovdje treći član Predsjedništva može da potegne VEI ako se ne slaže sa odlukom ali to neće uraditi jer će se provaliti pred hrvatskim klubom u DN.
Pa jesam. Nisam utekao od obveze obrane R BiH i poveo djecu sa sobom.Point. wrote: ↑16/12/2022 23:52Ti pošten?Novak20 wrote: ↑16/12/2022 23:46
Nisam ni ja HDZ i svo bavljenje politikom mi se svodi na ovo forumsko.
Pa otkantao sam i Lagumdžiju nakon koalicije sa SDA i crnokošuljašima HSP.
Za razliku od tebe ja se ovdje rahat patim zajedno sa svim drugim običnim ljudima ali ti to očito ne shvaĆaš.
Drugi ti narod sve uredio potaman pa nemaš drugog posla nego pod.ebavati pošten svijet u BiH.![]()
Što anti SDA a ne anti HDZ? To je isti kurac.
Eto, odgovori pošteno.
Pa sta si Point ocekivao da ce ti odgovoriti na tvoje pitanje. Hoce al u qur....Novak20 wrote: ↑17/12/2022 00:06Pa jesam. Nisam utekao od obveze obrane R BiH i poveo djecu sa sobom.
Plaćam porez, režije i sve drugo ovdje gdje sam rođen i bilo bi mi drago da nam je svima bolje.
Ne možeš ti to shvatiti, pa da ne objašnjavam više. Idi na forume u RS pa zezaj Srbe jer si od njih pobjegao.
A ovo SDA/DF-HDZ...pa HDZ je bio skroz čučnuo dok ga nije pogurala SDA/DF politika da se digne iz pepela. Nisam im ja kriv što je to sada realnost.
Davno sam upozoravao da će se to desiti ali bilo je važno shuknuti ga Hrvatima pa smo tu gdje jesmo.
Bolje da nisi odgovorio, jer očito ne razumiješ definiciju pošten.Novak20 wrote: ↑17/12/2022 00:06Pa jesam. Nisam utekao od obveze obrane R BiH i poveo djecu sa sobom.
Plaćam porez, režije i sve drugo ovdje gdje sam rođen i bilo bi mi drago da nam je svima bolje.
Ne možeš ti to shvatiti, pa da ne objašnjavam više. Idi na forume u RS pa zezaj Srbe jer si od njih pobjegao.
A ovo SDA/DF-HDZ...pa HDZ je bio skroz čučnuo dok ga nije pogurala SDA/DF politika da se digne iz pepela. Nisam im ja kriv što je to sada realnost.
Davno sam upozoravao da će se to desiti ali bilo je važno shuknuti ga Hrvatima pa smo tu gdje jesmo.
Point. wrote: ↑17/12/2022 09:05Bolje da nisi odgovorio, jer očito ne razumiješ definiciju pošten.Novak20 wrote: ↑17/12/2022 00:06
Pa jesam. Nisam utekao od obveze obrane R BiH i poveo djecu sa sobom.
Nije bilo pošteno od tebe da pišeš da si Jevrej npr. Nije pošteno ni da si samo protiv SDA a ne HDZ. Nisam HDZ ali...
Nije pošteno da ne poštuješ odluke US na kojeg se često pozivaš. Županija, anyone.
Nije pošteno da širiš netačne tvrdnje da iko šuka Hrvatima išta, koliko znam ŽK je sasvim legalno pobijedio u fer i korektnoj natjecateljskoj utakmici gdje su birači izborne jedinice Federacija smatrali da je on bolja solucija od gospođe Krišto.
Treba biti pošten pa ovo reći.
Uzalud je to "poskocima" objasnjavat....guruguru95 wrote: ↑17/12/2022 12:54Point. wrote: ↑17/12/2022 09:05
Bolje da nisi odgovorio, jer očito ne razumiješ definiciju pošten.
Nije bilo pošteno od tebe da pišeš da si Jevrej npr. Nije pošteno ni da si samo protiv SDA a ne HDZ. Nisam HDZ ali...
Nije pošteno da ne poštuješ odluke US na kojeg se često pozivaš. Županija, anyone.
Nije pošteno da širiš netačne tvrdnje da iko šuka Hrvatima išta, koliko znam ŽK je sasvim legalno pobijedio u fer i korektnoj natjecateljskoj utakmici gdje su birači izborne jedinice Federacija smatrali da je on bolja solucija od gospođe Krišto.
Treba biti pošten pa ovo reći.![]()