Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JThomas

#58001 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

da je tino tu, ali da ima ulogu kakva mu dolikuje po kvalitetu, moglo bi se i braniti da nije riječ o nepotizmu. a u situaciji gdje se cijela postavka izvrće na glavu da bi on igrao u prvih 11 i glumio lijevo krilo...očito je da jeste.
Iago

#58002 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

todd_smith wrote:
Iago wrote: Odustajem.
Pape treba otići jer je Bešića bez ijedne minute u kvalifikacijama vodio u Brazil.
A nepotizam nije nepotizam ako nije u prvih 5-6 godina --> nakon 5-6 godina, šta god da radite nije nepotizam --> nije nepotizam nakon 4 godine rata --> Pape nas odveo u Brazil --> SDA nas odbranila.........
Totalna katastrofa od posta i argumenta jer ne znas kuda udaras.

Tebi je poziv za Besica sasvim logican i bez ikakvog razmisljanja jer je Besic prejjeben igrac. Ali isto tako iznenadjujuci poziv jos jednog igracu na kojeg niko nije ni pomislio, je nepotizam i najgora moguca stvar jer lik nije Ronaldinjo.

Da je sklon lopovluku u smislu nepotizma i slicno, licno ja ne vjerujem i znam dosta osoba, cak i novinara koji ne vole Papeta, fkt ga ne vole, ali svaki kaze "ma jok nije on od tog posla", jer da jeste prvi bi novinari mahalali. Nejse, ne vjerujem da je sklon tome, ali ono sto je njegov najveci problem po meni licno je nedostatak dosljednosti, kako u izjavama, tako u pozivima igraca, i taktikama.
Idiotski post... Katastrofa od posta... Izvinite, profesore, mogu li sljedeći čas popraviti?
Jarane, daj argumente, ne ocjenjuj mi postove. Ovo gore je prikaz tvog načina razmišljanja, na osnovu onog što si ti napisao u prethodnim postovima. Ili nemaš pojma šta si pisao?
Poziv za Bešića je opravdan jer je Bešić svojim igrama opravdao poziv. Poziv za TSS-a nije opravdan jer je k...na od igrača i to je dokazao. A Pape je kriv jer je razjebao formaciju radi TSS-a. A bratić mu je, igrama nije zaslužio poziv, to je nepotizam. Tvoj kontraargument je da ti lično ne vjeruješ da je Pape sklon nepotizmu, da kažu "nije on od tog posla".
Ja sam veća budala što se palim na tvoje budalaštine...
Bosanski_kralj

#58003 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Ni jedan valjan argument se ne može naći da bi se opravdalo pozivanje Tina na SP, pogotovo još što mu se ukazala prilika da odigra haman utakmicu i po.

Lik spominje "da Tin prođe 5 igrača i da zabije gol, opet bi se pričalo protiv njega"

E pa momče evo već par utakmica od Tina se očekuje da uradi nešto korisno u reprezentaciji. ja ne vidim njegove asistencije, golove, dribligne, korisne pasove. Ni u jednom segmentu on nije unaprijedio našu igru i teško da bi njegovim izostankom reprezentacija igrala lošije, čak naprotiv.
Iago

#58004 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

todd_smith wrote:
Zmijuga loma wrote:
todd_smith wrote: Ko ih je poredio kao igrace?

Pricam kao situacije i u kontekstu poziva.

Nema smisla da Besic dobije poziv za Brazil nakon sto nije igrao niti 1 sekunde u bilo kojoj utakmici tokom kvalifikacija niti u prijateljskim utakmicama.

Isto kao sto nema smisla da ovaj gura svog bratica u zadnji cas jer mu je bas to, bratic. A da ga ne gura u prethodnih 5-6 godina svog mandata.
Kako nije imalo smisla zvati Bešića? Zvao ga je kad su nam oba defanzivna veznjaka otpala (jedan u penziju, drugi pao kurcu za uši). Prvo je pričao da Tino i Hadžić mogu odgovoriti tom zadatku pa se ubrzo razuvjerio i okrenuo Bešiću. To i dalje nema nikakve veze sa očitim nepotizmom u slučaju Tina. Mogao je napraviti 101 drugu selekcijsku pogrešku, nepotizam u slučaju Tine je neupitan.

Tinkeca nije zvao u zadnji čas već u pravi trenutak, na najveću svjetsku fudbalsku smotru na kojoj jedan fudbaler može nastupiti. Kad ga je to trebao zvati, 2010. kad je ovaj igrao za mladu reprezentaciju Belgije i šmekao da se tamo probije? Ipak je mlada repka Bosne veća odskočna daska. :D A i čini mi se da je Tino tek krajem 2013. riješio papire.
Eh, a zasto mu nije onda sredio papire ranije? I onda ga ubacio da igra protiv Slovenije, protiv Alzira i u ostalim prijateljskim utakmicama?

Zar ne bi ti kada bi pokusao svog nekog da uvalis?

Sto uvaliti u zadnji tren bez ikakvog povoda, kada znas da te svi gledaju, sto ne uraditi godinu dana prije toga, neka sjedi na klupi i onda te nema sta boljeti glava kada zovnes na SP.
Ovo i jeste poenta njegovih postova i njegovog načina razmišljanja. Tako je i Lucky prije SP rekao da bi i on svog bratića poveo...
LSD

#58005 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Tino-Sven je igracko smece koje amidža gura nogama i rukama - samo da bi se prodao negdje iz Hajduka, ne bi li se neko od skauta zajebo na osnovu statusa reprezentativca ...ali nije niko siso vesla, svi vide ublehu od igraca
todd_smith

#58006 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Iago wrote:
todd_smith wrote:
Iago wrote: Odustajem.
Pape treba otići jer je Bešića bez ijedne minute u kvalifikacijama vodio u Brazil.
A nepotizam nije nepotizam ako nije u prvih 5-6 godina --> nakon 5-6 godina, šta god da radite nije nepotizam --> nije nepotizam nakon 4 godine rata --> Pape nas odveo u Brazil --> SDA nas odbranila.........
Totalna katastrofa od posta i argumenta jer ne znas kuda udaras.

Tebi je poziv za Besica sasvim logican i bez ikakvog razmisljanja jer je Besic prejjeben igrac. Ali isto tako iznenadjujuci poziv jos jednog igracu na kojeg niko nije ni pomislio, je nepotizam i najgora moguca stvar jer lik nije Ronaldinjo.

Da je sklon lopovluku u smislu nepotizma i slicno, licno ja ne vjerujem i znam dosta osoba, cak i novinara koji ne vole Papeta, fkt ga ne vole, ali svaki kaze "ma jok nije on od tog posla", jer da jeste prvi bi novinari mahalali. Nejse, ne vjerujem da je sklon tome, ali ono sto je njegov najveci problem po meni licno je nedostatak dosljednosti, kako u izjavama, tako u pozivima igraca, i taktikama.
Idiotski post... Katastrofa od posta... Izvinite, profesore, mogu li sljedeći čas popraviti?
Jarane, daj argumente, ne ocjenjuj mi postove. Ovo gore je prikaz tvog načina razmišljanja, na osnovu onog što si ti napisao u prethodnim postovima. Ili nemaš pojma šta si pisao?
Poziv za Bešića je opravdan jer je Bešić svojim igrama opravdao poziv. Poziv za TSS-a nije opravdan jer je k...na od igrača i to je dokazao. A Pape je kriv jer je razjebao formaciju radi TSS-a. A bratić mu je, igrama nije zaslužio poziv, to je nepotizam. Tvoj kontraargument je da ti lično ne vjeruješ da je Pape sklon nepotizmu, da kažu "nije on od tog posla".
Ja sam veća budala što se palim na tvoje budalaštine...
U kojim igrama je opravdao?

Prije 2-3 godine u 1 prijateljskoj utakmici?

Da ne okrenes ovo kako pricam da je Besic los igrac, nego ti objasnjavam kako nema logike to sto ti pricas. Opravdao igrama prije 2-3 godine tj u jednoj utakmici protiv Meksika pred kraj sezone, u Americi.

Znaci ako je to standard koji te vodi na SP, onda nemas se sta zaliti sto je TSS otisao jer mu je bratic, jer je prema tebi standard za repku odnosno Mundijal uzasno nizak.

Sada pricas da nije ni k od igraca, a maloprije spominjes kako nije nista gori niti bolji od vecine. Ne treba zvati ni Sunjica, ni Bicakcica, niti Viscu onda.

To sto je Pape razjebao taktiku...pa TSS nije igrao protiv Nigerije od pocetka, a pape je poceo utakmicu sa razjebanom taktikom.
Šibicar

#58007 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

todd_smith wrote:
Zmijuga loma wrote:
todd_smith wrote: Ko ih je poredio kao igrace?

Pricam kao situacije i u kontekstu poziva.

Nema smisla da Besic dobije poziv za Brazil nakon sto nije igrao niti 1 sekunde u bilo kojoj utakmici tokom kvalifikacija niti u prijateljskim utakmicama.

Isto kao sto nema smisla da ovaj gura svog bratica u zadnji cas jer mu je bas to, bratic. A da ga ne gura u prethodnih 5-6 godina svog mandata.
Kako nije imalo smisla zvati Bešića? Zvao ga je kad su nam oba defanzivna veznjaka otpala (jedan u penziju, drugi pao kurcu za uši). Prvo je pričao da Tino i Hadžić mogu odgovoriti tom zadatku pa se ubrzo razuvjerio i okrenuo Bešiću. To i dalje nema nikakve veze sa očitim nepotizmom u slučaju Tina. Mogao je napraviti 101 drugu selekcijsku pogrešku, nepotizam u slučaju Tine je neupitan.

Tinkeca nije zvao u zadnji čas već u pravi trenutak, na najveću svjetsku fudbalsku smotru na kojoj jedan fudbaler može nastupiti. Kad ga je to trebao zvati, 2010. kad je ovaj igrao za mladu reprezentaciju Belgije i šmekao da se tamo probije? Ipak je mlada repka Bosne veća odskočna daska. :D A i čini mi se da je Tino tek krajem 2013. riješio papire.
Eh, a zasto mu nije onda sredio papire ranije? I onda ga ubacio da igra protiv Slovenije, protiv Alzira i u ostalim prijateljskim utakmicama?

Sto uvaliti u zadnji tren bez ikakvog povoda, kada znas da te svi gledaju, sto ne uraditi godinu dana prije toga, neka sjedi na klupi i onda te nema sta boljeti glava kada zovnes na SP.
Pa vidi,rekao sam ti u prethodnom postu,možda Safet ni sam ne smatra da je TSS kvalitet za reprezentaciju pa ga ranije nije pozivao ali prelomila je krvna veza,a samim plasmanom na SP Safet je mogao pozvati i Muniru iz Čekrčića u Brazil i niko mu ne bi zamjerio,ali da je pozvao TSS ranije i da se nismo plasirali onda bi to bio pokolj i bio bi razapet od svih,ovako je dočekao povoljan trenutak rekao Tini da se strpi i da će biti pozvan kad za to dodje vrijeme,vrijeme došlo,Safet heroj odveo nas u Brazil,Tino pozvan na jako šupački način i niko mu nije zamjerio,prešlo se preko toga ipak smo u Brazilu jebo ti Tina i Hadžića i Vršajevića biće 29,58,65 igrači nebitno je,ali kap je prelila čašu kada ga je istakao kao nezamjenjivu kariku u prvoj postavi bez obzira što mu je izmislio poziciju na terenu čime je stavio lične interese ispred interesa reprezentacije,i konstantno na silu ga ugura u prvih 11 bez obzira na posljedice,kojih itekako ima iako se ti ne slažeš sa tim,jer mi sa Tinom ne igramo normalnu formaciju,da ga je barem stavio na prirodnu poziciju pa hajde,ovako igra polulijevo krilo,polušpica,poluofanzivnog veznog,jer ne može iz 1. postave izbaciti realno puno kvalitetnije igrače od njega.

I samo mi odgovori ovo,ako je sve kako treba,zašto je Safet lagao da je TSS defanzivni vezni?
plagijator1975

#58008 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by plagijator1975 »

saim_adka wrote:Image

Niste ni svjesni kako ce vas PAPE nakon Izraela sve utisati!
Zivi bili i vidjeli :-)
Pa i da pobjedi neće biti njegova zasluga, a utišati mi neće niko, ja sam ga pljuvo i kad je imao dobre rezultate jer nije stvar u rezultatima već u tome kakav je on čovjek, bolje rečeno NEČOVJEK. Arogantni diletant!!!
Tito_i_Partija

#58009 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tito_i_Partija »

Kolika je Tinkiju sedmicna/mjesecna plata u Hajduku? Onako pitam, interesuje me.
KPNCTNJAH

#58010 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KPNCTNJAH »

Nadam se da ce sljedeci selektor biti legenda Zeljeznicara... 8-) :mrgreen:
todd_smith

#58011 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Šibicar wrote:
Pa vidi,rekao sam ti u prethodnom postu,možda Safet ni sam ne smatra da je TSS kvalitet za reprezentaciju pa ga ranije nije pozivao ali prelomila je krvna veza,a samim plasmanom na SP Safet je mogao pozvati i Muniru iz Čekrčića u Brazil i niko mu ne bi zamjerio,ali da je pozvao TSS ranije i da se nismo plasirali onda bi to bio pokolj i bio bi razapet od svih,ovako je dočekao povoljan trenutak rekao Tini da se strpi i da će biti pozvan kad za to dodje vrijeme,vrijeme došlo,Safet heroj odveo nas u Brazil,Tino pozvan na jako šupački način i niko mu nije zamjerio,prešlo se preko toga ipak smo u Brazilu jebo ti Tina i Hadžića i Vršajevića biće 29,58,65 igrači nebitno je,ali kap je prelila čašu kada ga je istakao kao nezamjenjivu kariku u prvoj postavi bez obzira što mu je izmislio poziciju na terenu čime je stavio lične interese ispred interesa reprezentacije,i konstantno na silu ga ugura u prvih 11 bez obzira na posljedice,kojih itekako ima iako se ti ne slažeš sa tim,jer mi sa Tinom ne igramo normalnu formaciju,da ga je barem stavio na prirodnu poziciju pa hajde,ovako igra polulijevo krilo,polušpica,poluofanzivnog veznog,jer ne može iz 1. postave izbaciti realno puno kvalitetnije igrače od njega.

I samo mi odgovori ovo,ako je sve kako treba,zašto je Safet lagao da je TSS defanzivni vezni?
Pa govorim da mu je nedostatak dosljednosti najgora mana.

To pitanje moze ici u kos sa onim kako da mu Zukanovic sa klubom ne igra, a vranjes bez kluba moze dobiti poziv, iako je rekao da igraci bez kluba nece dobiti poziv, samo oni koji regularno igraju.

Zato i kazem, nema dosljednosti kako u odlukama, tako u izjavama i taktici, i odnosu prema igracima. I zato vise nije sposoban da vodi ovu ekipu, i zato ga zelim vidjeti da napusti istu sto prije.
Iago

#58012 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

Ja sam veća budala što se palim na tvoje budalaštine...[/quote]

U kojim igrama je opravdao?

Prije 2-3 godine u 1 prijateljskoj utakmici?

Da ne okrenes ovo kako pricam da je Besic los igrac, nego ti objasnjavam kako nema logike to sto ti pricas. Opravdao igrama prije 2-3 godine tj u jednoj utakmici protiv Meksika pred kraj sezone, u Americi.

Znaci ako je to standard koji te vodi na SP, onda nemas se sta zaliti sto je TSS otisao jer mu je bratic, jer je prema tebi standard za repku odnosno Mundijal uzasno nizak.

Sada pricas da nije ni k od igraca, a maloprije spominjes kako nije nista gori niti bolji od vecine. Ne treba zvati ni Sunjica, ni Bicakcica, niti Viscu onda.

To sto je Pape razjebao taktiku...pa TSS nije igrao protiv Nigerije od pocetka, a pape je poceo utakmicu sa razjebanom taktikom.[/quote]
Ispričavam se što nisam bio precizan:
Bešić je poziv opravdao igrama nakon poziva.
Ja rekao da TSS nije bolji ni gori od većine? :lol: :lol: Ni mrtav... Neko od tvojih je to tako rekao, a ja replicirao...
A gdje bi TSS ušao protiv Nigerije u 4-2-3-1? I da smo dobili, da li bi igrao protiv Irana? I da li bi sad igrao u 4-2-3-1? Ako bi, gdje? Na zadnjem veznom? Ma amiđa će i na go stavit', samo da mali igra...
todd_smith

#58013 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Aaa NAKON poziva, aha.

Pa dobro onda po tome znaci da je pape upravu sto ne zove Stilica, sto nije, ali prema tebi kada ga je zvao ovaj nije opravdao poziv NAKON sto ga je dobio, tako da nema smisla sad opet da ga zove.
Iago

#58014 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

todd_smith wrote:Aaa NAKON poziva, aha.

Pa dobro onda po tome znaci da je pape upravu sto ne zove Stilica, sto nije, ali prema tebi kada ga je zvao ovaj nije opravdao poziv NAKON sto ga je dobio, tako da nema smisla sad opet da ga zove.
Otkud sad Štilić? Nemam ja stav po pitanju Štilića. Nisam dovoljno informisan, nema kad gledati poljsku ligu. Ima ko bi trebao.
Selektor treba zvati fudbalere koji igraju, isprobati ih, ako valjaju neka ostanu. Ako ih ne zove, neka da smisleno objašnjenje. On prima platu za to. Da zove igrače, uklopi ih u osmišljenu strategiju, smisli rezervni plan i odgovori na novonastale situacije tipa povrede i sl. I da odgovara za rezultat, a ne da krivi svoje igrače, brze Nigerijce, vrijeme, konstelacije sazviježđa...
Dead Man Walking

#58015 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

KPNCTNJAH wrote:Nadam se da ce sljedeci selektor biti legenda Zeljeznicara... 8-) :mrgreen:
Pa ne kotira Sajica najbolje ni na infu, tako da ti je argument na nivou Butmirana, ili, da ne budem previse grub, Dr Kuce.
KPNCTNJAH

#58016 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KPNCTNJAH »

Dead Man Walking wrote:
KPNCTNJAH wrote:Nadam se da ce sljedeci selektor biti legenda Zeljeznicara... 8-) :mrgreen:
Pa ne kotira Sajica najbolje ni na infu, tako da ti je argument na nivou Butmirana, ili, da ne budem previse grub, Dr Kuce.
Jedno je kritikovati, a drugo je pljuvati selektora otkako je dosao na tu poziciju, a znamo i zasto... pa kakvi ste kompleksasi dovoljno govori to da svi visite na infu... ja recimo vasu temu na ovom forumu nikad ne otvaram, a ne nesto vise...
todd_smith

#58017 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Iago wrote:
todd_smith wrote:Aaa NAKON poziva, aha.

Otkud sad Štilić? Nemam ja stav po pitanju Štilića. Nisam dovoljno informisan, nema kad gledati poljsku ligu. Ima ko bi trebao.
Selektor treba zvati fudbalere koji igraju, isprobati ih, ako valjaju neka ostanu. Ako ih ne zove, neka da smisleno objašnjenje. On prima platu za to. Da zove igrače, uklopi ih u osmišljenu strategiju, smisli rezervni plan i odgovori na novonastale situacije tipa povrede i sl. I da odgovara za rezultat, a ne da krivi svoje igrače, brze Nigerijce, vrijeme, konstelacije sazviježđa...
Slazem se.

Zvao je igrace, zadrzao ih, neke nije. Ali tebi to ne pase. I sta sad? Po forumu treba pricati kako je jedan od tih igraca k, odnosno kako ti rece nije ni k..., i odmah treba linc. I to sto kazes je tvoje misljenje, jer bi se vecina slozila da je TSS sasvim ok igrac za imati u ekipi, mozda ne starter, ali sasvim solidan za klupe i da ulazi tokom utakmice. Ali jok.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#58018 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Velkoski »

Od igrača kojem su se svi divili do glavnog simbola svega što ne valja u državi, bravo Pape klocu. :thumbup:
Zmijuga loma

#58019 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Zmijuga loma »

todd_smith wrote: Eh, a zasto mu nije onda sredio papire ranije? I onda ga ubacio da igra protiv Slovenije, protiv Alzira i u ostalim prijateljskim utakmicama?

Jah, trebao ga je zvati za prijateljske protiv Alžira i Slovenije kad je imao 20 godina i nikakvu igračku referencu, niko mu ništa ne bi rekao i ne bi bolila glava za SP. :lol: Usput, zaboravljaš da je Tino već odigrao 2 prijateljske utakmice prije odlaska na SP.

Zašto ranije nije riješio papire (Safet mu lično sređivao? :lol: ) je nebitno, imao je 3 opcije za kalkulisanje i promjenu je izvršio tek kad je i zadnjem duduku postalo evidentno da za odlazak na SP sa Hrvatskom (o Belgiji da ne pričam) nema nikakve šanse. Ono što znamo je da je ODMAH po promjeni papira dobio i naš poziv.
FreakyStyley

#58020 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Gdje je JoseMujica?

Da nam potvrdi jednom ono Pape is a football genius.

http://safetsusic.blogspot.com/

:bih:

Ja stvarno ne znam kako se ne umorite od spinova i branjenja neodbranjivog. Nama nenormalnoj raji ostaje samo da se zajebavamo, ocigledno, kako drugacije komunicirati sa iracionalnim ljudima ciji mozak ne poznaje logiku?

Osjecaj je ovakav:

Image
AcaLukas

#58021 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AcaLukas »

Slucaj TSS nije nepotizam. Svi znamo da bi i Meho Kodro/Ciro/del Bosque/neki treci selektor prije SP-a pozvao TSS-a, svima slagao da je defanzivni vezni i stavio ga u prvu postavu s "free role" kakvu ni Zidane nije imao u Francuskoj.

Uz to bi bilo koji selektor poveo Seadovog (a svi znamo da Sead nije menadzer, jednostavno admin web stranice Germannia laze) Anela Hadzica iz ispodprosjecnog Sturma. I svi znamo da bi bilo koji drugi selektor tjerao Halilovica, Hrgotu, Tankovica, Kolasinca, Djurica i Zukanovica sto dalje od reprezentacije da bi smjesni igraci iz Germanske agenture imali mjesta.
AcaLukas

#58022 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AcaLukas »

Zmijuga loma wrote:
todd_smith wrote: Eh, a zasto mu nije onda sredio papire ranije? I onda ga ubacio da igra protiv Slovenije, protiv Alzira i u ostalim prijateljskim utakmicama?

Jah, trebao ga je zvati za prijateljske protiv Alžira i Slovenije kad je imao 20 godina i nikakvu igračku referencu, niko mu ništa ne bi rekao i ne bi bolila glava za SP. :lol: Usput, zaboravljaš da je Tino već odigrao 2 prijateljske utakmice prije odlaska na SP.
Druga prijateljska je bila u pripremama za SP, znaci poziv za SP je dobio poslije jednog poluvremena protiv Egipta.

Nije imao igracku referencu u novembru 2013 a 7 mjeseci poslije toga prvotimac?
Zašto ranije nije riješio papire (Safet mu lično sređivao? :lol: ) je nebitno, imao je 3 opcije za kalkulisanje i promjenu je izvršio tek kad je i zadnjem duduku postalo evidentno da za odlazak na SP sa Hrvatskom (o Belgiji da ne pričam) nema nikakve šanse. Ono što znamo je da je ODMAH po promjeni papira dobio i naš poziv.
Sta je smijesno? Pasos mu je licno donjeo ona debela ulizica iz saveza. Drugi igraci moraju napustati treninge klubova da bi u kancelariji lokalnog MUP-a cekali u redu a Hadzicu i Svenu pasos u ruke.
saa

#58023 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by saa »

Odgovor za onog što pita kako je Bešić zaslužio poziv. Prvo zaslužio je poziv dobrim igrama u mladoj reprezentaciji ( dok je igrao), a drugo zaslužio je poziv time što je bio najbolji igrač lige kao zadnji vezni/stoper. Nema puno igrača koji mogu zaslužiti takvu titulu, neovisno od lige u kojoj se radi.
Mustang1

#58024 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Velkoski wrote:Od igrača kojem su se svi divili do glavnog simbola svega što ne valja u državi, bravo Pape klocu. :thumbup:
I Nenad Markovic je zamalo krenuo istim putem u repki ali kada je covjek vidio da mu ne ide na klupi nije bio tvrdoglava mazga nego se povukao na vrijeme
todd_smith

#58025 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

saa wrote:Odgovor za onog što pita kako je Bešić zaslužio poziv. Prvo zaslužio je poziv dobrim igrama u mladoj reprezentaciji ( dok je igrao), a drugo zaslužio je poziv time što je bio najbolji igrač lige kao zadnji vezni/stoper. Nema puno igrača koji mogu zaslužiti takvu titulu, neovisno od lige u kojoj se radi.
Igrao za mladu repku, igrao za A tim protiv Meksika i onda se posvadjao sa Vladom, ne igra vise za mladu niti za A tim, ide iz Hamburga u Madjarsku tj sa konja na magarca i zasluzi poziv?

Da je to uradio recimo za Zahirovica ili slicno, pljuvali bi po Safetu.

Dupli standardi kod navijaca jbga.

I sto mi je ironicno prica kao pozvao preko nepotizma da ga uvali, a Besic ostvario ubjedljivo najjaci transfer i najvise je profitirao zbog poziva.
Locked