Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
xoklix

#5801 Re: Smartphone diskusije

Post by xoklix »

probook wrote:Iphone 7 ili Huawei p10?

:mrgreen:
Iphone 7...stari ima p10 , nezadovoljan sam kamerom na tom telefonu, pogotovo prednjom.
I puno lakse ces ga prodati, jer mi normalni ne dajemo 2-3 vlastite plate/prihode za telefon, dok za jabuku mnogi mentoli odvajaju od usta :D
diablobih

#5802 Re: Smartphone diskusije

Post by diablobih »

iPhone 7 zasigurno.
Dr Kova

#5803 Re: Smartphone diskusije

Post by Dr Kova »

arnes_king wrote:
Buckethead wrote:
Quaresma wrote:
zasto?

https://www.flickr.com/photos/teknofilo ... 5371901607

evo zašto, još u pro modeu dozvoljava do 4 sekunde ekspozicije iz ruke, što ostali mogu sanjati. Ja volim Samsung, ali realno Huawei najviše napreduje u zadnje vrijeme, prejaki su
Te slike nisu toliko dobre koliko mislis, skoro iste rezultate mozes dobiti sa S7 u pro mode. A 4 sekunde ekspozicije drugi mogu sanjati? S7 iz 2016 ima 10 u pro mod.
4 sekunde iz ruke, da slike ne budu mutne, a 30 sekundi ukupno
edys

#5804 Re: Smartphone diskusije

Post by edys »

Ja sam negdje procitao da je 6sec bez stativa i da slika nece ispasti mutna
agent_zero

#5805 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Isplati li se po vama onaj a8 2018 trenutne cijene?
Dzontra_Volta

#5806 Re: Smartphone diskusije

Post by Dzontra_Volta »

agent_zero wrote:Isplati li se po vama onaj a8 2018 trenutne cijene?
Samo ako si veliki samsungoljubac!
agent_zero

#5807 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Dzontra_Volta wrote:
Nisam ničiji ljubac i smatram da je i dalje cijena povisoka, ali šta možeš bolje za tu lovu koliko trenutno košta a8 2018?

Recimo p10 i g6 su i dalje skuplji od a8 2018. A da su nešto puno bolji, nisu.

Ovaj a6 2018 nikako da izađe, kao ni nova "j" serija, koja bi sigurno malo još oborila cijenu.
Dzontra_Volta

#5808 Re: Smartphone diskusije

Post by Dzontra_Volta »

agent_zero wrote:
Dzontra_Volta wrote:
Nisam ničiji ljubac i smatram da je i dalje cijena povisoka, ali šta možeš bolje za tu lovu koliko trenutno košta a8 2018?
Recimo Honor 9.
gidra

#5809 Re: Smartphone diskusije

Post by gidra »

agent_zero wrote:
Dzontra_Volta wrote:

Recimo p10 i g6 su i dalje skuplji od a8 2018. A da su nešto puno bolji, nisu.

Ovaj a6 2018 nikako da izađe, kao ni nova "j" serija, koja bi sigurno malo još oborila cijenu.
p10 i g6 su top telefoni Huawei-a i LG-a dok je A serija neka srednja klasa Samsunga zbog toga i takve cijene.
diablobih

#5810 Re: Smartphone diskusije

Post by diablobih »

Nikako se ne isplati dati tolike pare za prosjek mobitel.
NinnushkA

#5811 Re: Smartphone diskusije

Post by NinnushkA »

Pozdrav.

Treba mi telefon za mamu - starija žena, čija trenutna prahistorijska kanta odumire, i dakle, na njenu veliku žalost, treba joj novi telefon. U suštini, mobitel joj služi samo za razgovore, eventualno poneku poruku. Upoznala bih je sa čarima Vibera, mislim da je to neki vrhunac korištenja, možda poneka slika unučadi tu i tamo. Ne bih nešto skroz malo, nosi naočale, pa da nisu baš sitna slova/brojke, i nekakva solidna baterija. Imate li neku preporuku? Hvala
Sarlo Akrobata

#5812 Re: Smartphone diskusije

Post by Sarlo Akrobata »

NinnushkA wrote:Pozdrav.

Treba mi telefon za mamu - starija žena, čija trenutna prahistorijska kanta odumire, i dakle, na njenu veliku žalost, treba joj novi telefon. U suštini, mobitel joj služi samo za razgovore, eventualno poneku poruku. Upoznala bih je sa čarima Vibera, mislim da je to neki vrhunac korištenja, možda poneka slika unučadi tu i tamo. Ne bih nešto skroz malo, nosi naočale, pa da nisu baš sitna slova/brojke, i nekakva solidna baterija Imate li neku preporuku? Hvala
https://www.olx.ba/r/28005584/88626

Za 210 KM, fin telefon sa 2 god garancije.
gilla

#5813 Re: Smartphone diskusije

Post by gilla »

Trebam preporuku u rangu 600-700 ili jeftinije.
Casual korisnik, koristio sam lg g3 preko 3 godine, neki dan izgleda otisla maticna. Prezadovoljan bio za moje potrebe iako baterija nije bila sjajna.

Uglavnom nekako sam suzio izbor na lg g6, ima li neko iskustva sa njim? Vidim da nema removable bateriju da li je to na novijim modelima problem?
Ima li nesto u tom rangu bolje? Znači baterija, displej, da je ok kamera, da je solidan u ruci, solidan build kvalitet.

hvala
gilla

#5814 Re: Smartphone diskusije

Post by gilla »

edit, greška.
agent_zero

#5815 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Ma skontao sam i ja da je ono previše za a8 2018. Tako da je obrisan s liste, barem dok je ova cijena.

Pogotovo kad sam na yt vidio test pada, nakon prvog je pukao, tj. raspršilo se staklo na poleđini.
arnes_king

#5816 Re: Smartphone diskusije

Post by arnes_king »

agent_zero wrote:Ma skontao sam i ja da je ono previše za a8 2018. Tako da je obrisan s liste, barem dok je ova cijena.

Pogotovo kad sam na yt vidio test pada, nakon prvog je pukao, tj. raspršilo se staklo na poleđini.
Ti testove padova i ogrebotina sa YouTube ti nisu ni malo relevantni. Vjeruj, gledao sam po YT telefone nozem grebe ni najmanje parnice, a meni u djepu uvijek sam telefon i ispara se. To za padanje ti sve ovisi kako padne bilo koji telefon, naravno, ako je staklo s obe strane da su vece sanse da ce se jedno razbiti.
diablobih

#5817 Re: Smartphone diskusije

Post by diablobih »

arnes_king wrote:
agent_zero wrote:Ma skontao sam i ja da je ono previše za a8 2018. Tako da je obrisan s liste, barem dok je ova cijena.

Ti testove padova i ogrebotina sa YouTube ti nisu ni malo relevantni. Vjeruj, gledao sam po YT telefone nozem grebe ni najmanje parnice, a meni u djepu uvijek sam telefon i ispara se. To za padanje ti sve ovisi kako padne bilo koji telefon, naravno, ako je staklo s obe strane da su vece sanse da ce se jedno razbiti.
Da nemas "zastitno" staklo/foliju, pa ti se ispara. Skini ga, i nece ti se parati. Svaki mob sto ima gorilla glass 4+ nece pucati lahko niti se parati od sitnica kao sto su kovanice, kljucevi i sl.
arnes_king

#5818 Re: Smartphone diskusije

Post by arnes_king »

@diablobih

Bez icega, bez zastitnog stakla i folije, isto sam problem imao i sa proslim telefonom. Znaci bas pazim i uvijek mi je mob sam u djepu bez kovanica i kljuceva i toga, nikada ga na displej ne spustam i opet se "same od sebe" pojave mikro parnice. To sam i sada u novog primjetio pa sam zato odmah foliju zaljepio da se ne mislim.

Vidim i po forumima vani da se raja zali na te stvari, cini mi se sto noviji gorila glass da je otprorniji na pucanje ali im je povrsinski sloj meksi pa se bas lagano pojave parnice. Da napomenem da ovdje pricam o mikro ogrebotinama koje se vide samo na suncu i pod odredjenim uglovima, i ne smetaju takve pojedinacne ali nakon godinu koristenja se tog nakupi toliko da se primjeti itekako.
diablobih

#5819 Re: Smartphone diskusije

Post by diablobih »

Eh ne znam, posto sam uz 5T dobio onu foliju vec prikacenu, nosio je eto mjesec, dva i nakupilo se bas svega na njega. A i display ruzniji sa njom. I evo sad vec skoro 2 mjeseca bez folije, nista nema, a ne pazim ga vala sekunde, padne na pod (doduse na cilim), drkam ga konstantno, nosim u farmerkama i ne gledam sta ima u njemu, ali eto.
avaks

#5820 Re: Smartphone diskusije

Post by avaks »

Metalni predmeti i ti padovi teško da će napraviti parnicu, mora se baš potruditi...
U džepu uvijek ima pijeska/mikro kamenčića kako da nazovem koji i prave te parnice i od toga nema spasa osim zažtitna folija.
Ja recimo na zadnja 2 smartfona nisam stavljao folije, pogotovo na S7 koji koristim već drugu godinu (zakrivljeno staklo pa i nema finih folija), uglavnom nema tih ogrebotina iako ga ne pazim toliko :-)
zateznistub

#5821 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

Neko da preporuci dobar servis!
Naime, ćerka na bazenu pokvasila telefon i sad ne puni, sve ostalo radi.
Huawei p10 lite
kokuz_sa

#5822 Re: Smartphone diskusije

Post by kokuz_sa »

zateznistub wrote:Neko da preporuci dobar servis!
Huawei p10 lite
Ne brini se..stat ce i ostale stvari pored punjenja..samo dok pocne korozija.

Gsms ilidza
Muhamed na platou skenderija..veliki servis

Jedini vrijedni spomena..

Trazi da otvore tel i ociste od vlage dok se moze spasiti
zateznistub

#5823 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

kokuz_sa wrote:
zateznistub wrote:Neko da preporuci dobar servis!
Huawei p10 lite
Ne brini se..stat ce i ostale stvari pored punjenja..samo dok pocne korozija.

Gsms ilidza
Muhamed na platou skenderija..veliki servis

Jedini vrijedni spomena..

Trazi da otvore tel i ociste od vlage dok se moze spasiti
Znači nema spasa?
Sarlo Akrobata

#5824 Re: Smartphone diskusije

Post by Sarlo Akrobata »

Ima, samo ga sto manje koristi, odnosno nikako. Treba se ploca ocistiti alkoholom, po mogucnosti u ultrazvucnoj kadi.

Nosi kod Muhameda na Skenderiju.
zateznistub

#5825 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

Sarlo Akrobata wrote:Ima, samo ga sto manje koristi, odnosno nikako. Treba se ploca ocistiti alkoholom, po mogucnosti u ultrazvucnoj kadi.

Nosi kod Muhameda na Skenderiju.
To onaj na platou? Pored onog foto optika kako li
Post Reply