FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
adore

#5801 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by adore »

Zadnji rezultati:

Metalist 1:0 Metallurg 15.07.13
Metallurg 5:3 Olimpik 10.07.13
Metallurg 1:0 Dukla 07.07.13
Metallurg 0:0 Ludogorets 05.07.13
Metallurg 4:0 NK Olimpija 30.06.13
Metallurg 1:1 Levski 27.06.13
Metallurg 2:0 Avangard 20.06.13
Shakhtar 4:0 Metallurg 26.05.13
Metallurg 2:0 Chornomorets 19.05.13
Vorskla 0:1 Metallurg 11.05.13

Komšije teško :roll:
Zavatoni

#5802 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Zavatoni »

Radulović je svoje odradulo...(nadam se)...a deju i meluna treba zamjeniti...jednog za drugog...pa nek bandović dribla u napadu, a melunović na golu skreće lopte u prečke i stative... :D

Ma haj'mo malo pozitive...odbrana će se srediti...dejo će isto srediti (imam šuhvu da će on biti junak protiv ukrajinaca)...a marijan će se pred prenos isto srediti... :D

Samo da je špica rješiti...i loptu spustiti na zemlju, jer ono sa centaršutevima nije dobra taktika...
moa

#5803 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by moa »

Zhìxin wrote:Šta reći... Najebali smo, kvalitetno :D
lider wrote:Ništa, bolje ispast od albanaca pa nek njih trpa metalurg :|
:D :D :mrgreen: :mrgreen:
ultima_palabra

#5804 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by ultima_palabra »

Nadimak ovog Metalurga je MetaDon :lol: :lol: :lol:
ledeni_caj

#5805 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by ledeni_caj »

Ma ono nabijanje i centarsutevi su jedino sto nam moze i proci. Da igramo nesto kroz sredinu, ne moze kad nemamo centralnog ni ofanzivnog veznog da valja. Imamo 3-4 defanzivna vezna koje forsiramo naprijed. Tu neka igra odmah u vodu pada. Ostaje nam ovo neko brljavljenje po strani, jer moze se reci da imamo krila, ali ne mogu oni igrati bez pomoci bekova kojih uopste i nemamo. I na kraju za obje solucije treba dva, ili bar jedan napadac kako treba.
BegA_

#5806 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by BegA_ »

Pa jebem mu mater, ja sam optimista. :lol: :lol: :lol: :lol:
fosil

#5807 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by fosil »

ultima_palabra wrote:Nadimak ovog Metalurga je MetaDon :lol: :lol: :lol:
Otuda i ovakav trening centar. Izgleda i ukrajinskim narkomanima bolje prodavati metadon, nego heroin. :D
Gandra_1

#5808 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Gandra_1 »

Gusztav wrote:Imam osjećaj da je dosta raje pomiješalo Ovaj Metalurg iz Donjecka sa Metalistom iz Kharkiva. Ovi drugi su hebeni, a ovi mislim da nisu toliko da se mora ovako kukati
Metalurg Donjeck je bio 5 u ligi, Kharkiv drugi
Reglan

#5809 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Reglan »

Cuj Kuksi nas dobio.Ljudi ne znaju organizovati utakmicu,umjesto reklama zalijepe politicke plakate stranke predsjednika.Dan te ne jebo ko za nas igra.

PS:ima li pravilo koje zabranjuje mijesanje politike i politicke oglase na sportskim terenima?
onaj glavnoh iz Kuksija stavio svoju sliku an tribinu sa nekog politickog mitinga. :skoljka:
Maharadza

#5810 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Maharadza »

BegA_ wrote:Pa jebem mu mater, ja sam optimista. :lol: :lol: :lol: :lol:
I ja, a dok god bude "lucidni" lazar na terenu ja ću se nadati (novoj) "majstoriji" kao jučer! :mrgreen:
pinokio04

#5811 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by pinokio04 »

arshavin wrote:Cuj Kuksi nas dobio.Ljudi ne znaju organizovati utakmicu,umjesto reklama zalijepe politicke plakate stranke predsjednika.Dan te ne jebo ko za nas igra.

PS:ima li pravilo koje zabranjuje mijesanje politike i politicke oglase na sportskim terenima?
onaj glavnoh iz Kuksija stavio svoju sliku an tribinu sa nekog politickog mitinga. :skoljka:
Heeeeehhheee

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
BegA_

#5812 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by BegA_ »

Maharadza wrote:
BegA_ wrote:Pa jebem mu mater, ja sam optimista. :lol: :lol: :lol: :lol:
I ja, a dok god bude "lucidni" lazar na terenu ja ću se nadati (novoj) "majstoriji" kao jučer! :mrgreen:
Ma ja sam optimista po pitanju Metalurga. :D O Kuksiju necu ni da razmisljam.
sarajevo999999

#5813 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by sarajevo999999 »

U uzvratu bih odigrao formaciju 4-6-0. Ni u kakvoj Svetoj knjizi ne pise da se mora igrati sa napadacem kojeg svakako nemamo.
Izbacio iz tima Bandovica, Radulovica, Haurdica, gojkaru, a tim sklepao od ostatka hamelja kojeg imamo na klupi pa sta bude.
U tim od 1 minute ubacio nespremnog Karica. Neka mu bude kazna sto ce se,kad umre u 12 minuti meca, ostatak vuci kao kuja ostalih 78 minuta. Kako jedan igrac plemenitog sporta Nogomet/Fudbal moze biti nespreman i u jednom trenutku svoje karijere toliko da ne moze dva puta sprintati? citav zivot trenira,trci ,to mu posao i on nespreman. kako, mater jebem svakom nespremnom igracu, kako? cijenio bih odgovor nekog poznavaoca ove igre zvane Nogomet/Fudbal. Isto vazi i za igraca kojem ne odgovara neka pozicija na terenu. Haurdic odigrao nikako iz razloga sto mu ne lezi pozicija u sredini. Ako igras citav zivot kako mozes da ne znas igrati lopte u sredini, a kao znas na krilu? kako Haurdicu i ostali igraci na svijetu kojima neka pozicija ne odgovara na terenu.
Ubijedjen sam da je igrao Sedin Torlak mi ne bi primili prvi gol, ne bi ni drugi, a siguran sam ni treci gol sinoc, a vjerovatno bi dali najmanje jos jedan (Torlak glavom iz prekida). eto, zbog par hiljada cemo ostati bez par stotina hiljada KM/ova, obraza, koeficijenta i jos svacega necega. :kiss:
Prognoza uzvrata 0-2. Bez crnjacenja i depresije, poznavajuci trenerove sposobnosti, igracki kadar i uigranost realno i objektivno 0-2. Sramota.
BegA_

#5814 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by BegA_ »

sarajevo999999 wrote:U uzvratu bih odigrao formaciju 4-6-0. Ni u kakvoj Svetoj knjizi ne pise da se mora igrati sa napadacem kojeg svakako nemamo.
Izbacio iz tima Bandovica, Radulovica, Haurdica, gojkaru, a tim sklepao od ostatka hamelja kojeg imamo na klupi pa sta bude.
U tim od 1 minute ubacio nespremnog Karica. Neka mu bude kazna sto ce se,kad umre u 12 minuti meca, ostatak vuci kao kuja ostalih 78 minuta. Kako jedan igrac plemenitog sporta Nogomet/Fudbal moze biti nespreman i u jednom trenutku svoje karijere toliko da ne moze dva puta sprintati? citav zivot trenira,trci ,to mu posao i on nespreman. kako, mater jebem svakom nespremnom igracu, kako? cijenio bih odgovor nekog poznavaoca ove igre zvane Nogomet/Fudbal. Isto vazi i za igraca kojem ne odgovara neka pozicija na terenu. Haurdic odigrao nikako iz razloga sto mu ne lezi pozicija u sredini. Ako igras citav zivot kako mozes da ne znas igrati lopte u sredini, a kao znas na krilu? kako Haurdicu i ostali igraci na svijetu kojima neka pozicija ne odgovara na terenu.
Ubijedjen sam da je igrao Sedin Torlak mi ne bi primili prvi gol, ne bi ni drugi, a siguran sam ni treci gol sinoc, a vjerovatno bi dali najmanje jos jedan (Torlak glavom iz prekida). eto, zbog par hiljada cemo ostati bez par stotina hiljada KM/ova, obraza, koeficijenta i jos svacega necega. :kiss:
Prognoza uzvrata 0-2. Bez crnjacenja i depresije, poznavajuci trenerove sposobnosti, igracki kadar i uigranost realno i objektivno 0-2. Sramota.
Zasto bi Haurdica izbacio? Njega samo vratiti na njegovu prirodnu poziciju, i eto ti odma' drugi igrac. Hus ga forsira na poziciji koja mu ne lezi, to mi nikako ne ide u glavu. :?
Butmiran

#5815 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Butmiran »

Metalurg je jak, ali da će nam petarde uvaljivat', i neće.
agent_001

#5816 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by agent_001 »

Zavatoni wrote:Radulović je svoje odradulo...(nadam se)...a deju i meluna treba zamjeniti...jednog za drugog...pa nek bandović dribla u napadu, a melunović na golu skreće lopte u prečke i stative... :D
:thumbup: hahhahaha najbolja..
sarajevo999999

#5817 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by sarajevo999999 »

Meni ne ide u glavu :? kako Haurdicu moze ne lezati pozicija u sredini. Ne zna on igrati nigdje i zato bih ga izbacio.
agent_zero

#5818 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by agent_zero »

Sarajevo u zadnje dvije godine/sezone nikad nije imalo goru ekipu nakon rata od ove. Ovi igrači nisu ni za kantonalne lige. Žao mi husrefa onakvog poslije teške operacije što se uhvatio posla s ovim rekreativcima.

Sve ono treba rasćerati i raspustiti.

p.s. Pišem kao građanin Sarajeva, a ne kao navijač ovog ili onog kluba (navijam za Inter).
Muhamed Đakmić

#5819 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

Čuj navijaš za Inter :lol:

Objektivni poznavaoci bi izbacivali Suljića, Haurdića, Todorovića, otprilike ono najbolje što imamo u ekipi :-)
agnostic_front

#5820 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by agnostic_front »

Ali lasta je vrhunska. Pa šta je ono majko draga?! :lol: :lol: :lol:
omega369

#5821 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by omega369 »

@agent

sve to stoji, losi igraci ovo-ono. sto se onda husref hvatao posla sa 'losim igracima'? pa nije pao sa marsa, znao je sa cime raspolazemo. nemojte ga braniti bez veze. mi nemamo igre nikakve, igraci izmjesani na pogresnim pozicijama, ponasaju se ko ludjaci na terenu i niko nista ne poduzima, nema sankcije nikakve. Sve je to je trenerov posao

jel treba da zamjenimo 15 igraca da bi igra na nesto licila, da se ne brukamo ovako? sa ovakvom igrom metalurg ce nas poniziti na kosevu! zar nam to treba? dajte, sta vam je
Arteta

#5822 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Arteta »

sarajevo999999 wrote:Meni ne ide u glavu :? kako Haurdicu moze ne lezati pozicija u sredini. Ne zna on igrati nigdje i zato bih ga izbacio.
Tako sto je on desno krilo ali u klubu nema nijednog kvalitetnog ofanzivnog veznog pa se mora malo majstorisati.
Po meni je bolje da Suljic igra tu.
BegA_

#5823 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by BegA_ »

Sarajevo1946 wrote:Čuj navijaš za Inter :lol:

Objektivni poznavaoci bi izbacivali Suljića, Haurdića, Todorovića, otprilike ono najbolje što imamo u ekipi :-)
Suljic je sinoc bio najbolji na terenu. Jedan od rijetkih koji se borio. :thumbup:
Kol'ko nam se puta sinoc desilo, Suljke dodje sa loptom haman do sesnaesterca i onda nema kome da doda. Melunovic kod centra k'o da igra u sredini.
vicious

#5824 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by vicious »

Ma gdje će Suljić to igrati, pa dečko nema ni grama fudbalske inteligencije, a za tu poziciju je potrebno bar malo. Neka ga na krilu, tu će s vremena na vrijeme i uspjeti nešto uraditi.
Ja sam još prošle sezone prestao očekivati više išta od njega, nešto kao pokušava, ali jedino što je kod njega konstantno to su pogrešne odluke.
Kad treba ubrzati igru, brže se osloboditi lopte, on melja, pa stane, pa melja... dok se protivnički igrači ne vrate na svoje pozicije.
Kad treba ići sam, on stane pa traži kome će dodati.
Kad treba dodati bolje postavljenom saigraču, on krene u dribling.
Pošto malo nešto kao zna s loptom i ima brzinu, bude nekih dobrih momenata, ali to su samo bljeskovi, otprilike u svakoj šestoj utakmici.
I toga "eto, on se bori" mi je više preko glave. Tako konstantno dobija žute kartone, kad izgubi loptu i onda zaganja igrača pa ga pokupi s leđa. Ili zbog nabijanja lopte ili prigovora kao sinoć.

Vidjeli smo da ni Haurdić jednostavno nije rješenje za tu poziciju, možda bi Hus tu trebao gurnuti malog Radovca ili Gojka, pa šta bude... i ne znam šta je sa tim Osmanagićem, pa zar je toliko loš na treninzima da ne može dobiti pravu priliku?
van helsing

#5825 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by van helsing »

Suljic je po meni jedini se nesto trudio, pokazao neku borbenost, zalaganje,a ostali kao na izletu, nekom turniru.
E sada koliko on zna, to je nesto drugo. Da je bilo sinoc jos nekoliko igraca raspolozenih da rade svoj posao,kao Suljic,danas bi bila druga prica. Igraj,bori se,natopi taj sveti dres koji nosis znojem,zjani 5 komada razlike,ali bori se majku mu.

Tapatalk 4 Beta
Post Reply