Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tito_i_Partija

#5801 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote:Pa vode jer im je kraljica dala u potpunosti pravo. Dala im je i oruzje. Kukate kako je serija izduzila se
ali vam prebrz razvoj Spparowa. Nikad ljudima ugodit.
Ja fakat ne znam sta ljudi ocekuju od ove serije. Serija se odvija u bas onakvom tempu u kakvom se uvijek odvijala. Jel' to stvarno mislite da je naprimjer prva sezona bila toliko interesantnija od ove sad? Pa jebo te zakon, cijelo vrijeme , ama bas cijelo vrijeme dok je Ned Stark u King's Landingu nesto se "zakuhaje", sve dok mu u predzadnjoj epizodi ne odsjekose glavu. Sta je s drugom sezonom bilo sve do Battle of Blackwater? Sta je s trecom bilo do Red Weding?

Hajmo malo objektivno, jebiga. U svakoj sezoni se radnja odvija i stvaraju se tenzije da bi u zadnje dvije epizode doslo do neke vrste eksplozivnog sukoba. Evo cetiri sezone vec tako.
sizifinho

#5802 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

asker wrote:
sizifinho wrote:Pa vode jer im je kraljica dala u potpunosti pravo. Dala im je i oruzje. Kukate kako je serija izduzila se
ali vam prebrz razvoj Spparowa. Nikad ljudima ugodit. Pa svi vjerski fanatici ce provoditi ekstreme dok im se niko ne suprostavi. Uostalom, u Westeros. su svi religiozni i zakoni Bogova imaju prednost nad zakonima ljudi
Koja kraljica? Zar nije mala Tyrellka opaljena, znaci konzumirala brak, i samim tim kraljica? I koje to oruzje imaju ISISovci, ja vidjeh one toljage i lance oko vrata. Prvi dan kad dodje ozbiljan lik u Kings Landing ISISovci ce u vjecna lovista.
Oprosti my bad, Cersei, queen mother, smetnuo sam s uma da nije vise queen regent
Ona im je dala toljage i ohrabrila ih da provode zakone Sedmice

A za ISIS sumnjam da ce ici, nista lose oni ne rade
samo sprovode zakon. Imaju pravo za tim jer je High Spparow sad High Septon.
Stannis ako dodje, on ce ih sigurno ostaviti,a Daenerys ako dodje, ona ce ih sigurno ostaviti. Ko jos moze doci? Jedino WW.

Ne kontam
ljudi ispunjavaju zakone Religije koju svi stuju, ne pokazuju razliku izmedju kraljeva i siromaha...i ne valjaju. E jebo ga.

Sto kaze Tito, ne prdeckajmo, sve ide kako treba, sta hocete?
Zmajeve da se sudare s WWalkersima iako pola price nije ispleteno
omar little

#5803 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

kad bi barem obracali paznju i pratili sta se zbiva pa da se onda zale ne bi se imalo sta reci. ovako ni ne znaju otkud, sta i kako (iako je eksplicitno pokazano/objasnjeno u seriji) ali je serija postala bez veze. :D i obvezetano nidjevezno spominjanje debelog. :D
asker

#5804 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Ja ne mislim da nesto ide brzo ili sporo, to nije ono sto je usralo ovu sezonu. Isto tako ne slazem se da je prva ili druga sezona bila prespora. Tad smo valjda upoznavali likove, sve te spletke su imale jasnu sliku i objasnile kakvo zmijsko leglo je Kings Landing.

Nema mi smisla da Tyrelli nemogu uticat na saku vjerskih fanatika, koji su, i dalje tvrdim nenaoruzani i skupljeni s brda s dola. Ned je doso sa stotinama svojih gardista u KL, valjda su i Tyrelli...................plus sto imaju kraljicu koja kralja vrti oko malog prsta. Ovo im je bas glupo ispalo.

Oprostit cu im tek kad vidim Cersey potpuno golu kako seta Dubrovnikom kao sto ste neki ovdje najavljivali :D
sizifinho

#5806 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

sve objašnjeno u jednoj minuti, što kaže omarka, tačno se zapitam gledaju li ljudi uopšte ovu seriju.
Kaže ovaj da je u prvoj sezoni sve imalo smisla, tj da su spletke imale jasnu sliku...
Ako je neko gledao prvu sezonu, nije čitao knjigu, i shvatio sve spletke iz prve- ja mu skidam kapu.
Ja imena nisam pofatao do druge sezone, kamo li sve spletke.
U prvoj epizodi padne Brann, u drugoj Catelyn poreže onaj što ga je Joffrey poslao, i onda idu 2-3 epizode putovanja do Kings Landinga, silovanja daenerys, pišanja Tyriona po zidu, pa 2-3 epizode hodanja po dvoru, ganjanja mačke, svađanja s roberthom, i hodanja po esseosu, uz pišanje Tyriona po zidu, pa onda 2 epizode čitanja knjiga po dvoru, slušanja joffreya, uz malo svađe na Esseosu i poljevanja zlatom nebitnog lika, pa onda Tyrion piša po zidu il ga Catelyn malo capne za nekakav nož i tek onda krenu svađe na dvoru, paljenje u esseosu, i tamo nekakvi šetkaći po zidu...
Mislim, daj, ako je to neki velebitan tempo, onda je ova sezona ferrari.

I plus to spominjanje Martina, ko da čovjek piše seriju. Opet kažem, on učestvuej u jednoj-dvije epizode ukupno po sezoni, eventualno je možda tražio da malo produže radnju zbog knjige, ali te neke bolesne scene koje se spominju... ma daj, čovjeku prerezali vrat, izboli trudnu ženu, i sad se spominju bolesne scene... to je prešega

p-s da ne spominjem daenerys i pustinju do qartha... isto kao da se to nije ni desilo xD
asker

#5807 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Sta je objasnjeno matere ti? Cersey ga munta ko Sefket Ramadani.
I zasto bi GoT bio sveta krava koja se ne smije kritikovati? Najbolji filmski kriticari, za neke od najboljih filmova koriste izraze poput "poslije odlgedanog filma, osjecam se kao da mi je neko gurnuo ruku kroz nos, i izvadio sve organe napolje".

Serija je pocela nenadjebivo, reko bih sve do ove sezone. Kao iskreni fan nadam se da ce vec od sljedece epizode se vratiti na stari kolosjek. Ovo sad nista nevalja. Kao da su ispuhali budzet pa snimaju za sicu..................a serija nikad gledanija.
johnlock071

#5808 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

asker wrote:Sta je objasnjeno matere ti? Cersey ga munta ko Sefket Ramadani.
I zasto bi GoT bio sveta krava koja se ne smije kritikovati? Najbolji filmski kriticari, za neke od najboljih filmova koriste izraze poput "poslije odlgedanog filma, osjecam se kao da mi je neko gurnuo ruku kroz nos, i izvadio sve organe napolje".

Serija je pocela nenadjebivo, reko bih sve do ove sezone. Kao iskreni fan nadam se da ce vec od sljedece epizode se vratiti na stari kolosjek. Ovo sad nista nevalja. Kao da su ispuhali budzet pa snimaju za sicu..................a serija nikad gledanija.
Nikad gledanija jer se očito većina ljudi, uključujući mene, apsolutno ne slaže s tobom.
Rockefeller

#5809 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

sizifinho wrote:
Rockefeller wrote:Pa Džejmi izbavio Tiriona iz zatvora :-) Šta će biti, ništa.
čemu kotrljanje očiju?
Izbavio ga je iz zatvora jer mu toliko duguje, nakon što je platio kurvu da glumi da voli Tyriona, samo da bi mu je otac uzeo i odveo negdje ili ubio. Zato ga jje prvenstveno i oslobodio a i zbog tog što ga voli.
Ali kad ga je oslobodio, nije računao da će ubiti oca im. Jamie voli svog oca.
U prvoj sezoni, u prvoj epizodi: "The things I do for love."
Šta misliš, gotivit će ga zato što im je oca ubio? Nakon tog će biti uvjeren da mu je i sina-nećaka ubio.
A možda Tirion ubije Džejmija :zjev:
asker

#5810 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Pa i ja je gledam druze i smatram je vrhom......................govorim o zadnjim epizodama da su razocarale. I dalje jedva cekam sedmu.
omar little

#5811 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

nije objasnjeno kako su naoruzani :lol:

kada kriticar popljuje film, sto je sasvim legitiman stav, zasigurno, ali zasigurno, nece praviti budalu od sebe govoreci kako u filmu nije objasnjeno nesto sto vrlo jasno jeste. :D

tebi niko ovdje ne prigovara sto ti se ne svidja serija , ne mora ti se svidjati, nego sto potenciras stvari koje jednostavno ne stoje.
sizifinho

#5812 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

asker wrote:Sta je objasnjeno matere ti? Cersey ga munta ko Sefket Ramadani.

objašnjeno otkud toliki fanatici, odakle im oružja... sve što ti kažeš da je s neba palo.
Nije sveta krava, imaš pravo na kritiku, ali je argumentuj.
Meni je ova sezona odlična, vidio sam Valyiriju, vidio sam Stone man, odraslog Drogona, vidio sam Dorne, vidio sam Meštara Aemona kako govori Jonu da ubije dječaka, vidio sam Jona kako čini prvu veliku odluku, vidio sam Jamiea kako se bori bez ruke, Bronn (najjači lik poslije Petyra) se vratio i dobio više vremena...
Vidio sam Joraha kako se nosi s viješću da mu je otac umro...

Kažeš ispuhali budžet, a zmajevi nikad realističniji nisu bili, ni u jednoj ekranizaciji. Gluma se nekih likova poboljšala.
Jbg, sorry druže, nemaš argumenta. Fkt.
Rockefeller wrote: A možda Tirion ubije Džejmija :zjev:
Jbg, meni je to zanimljivo i zanima me.. budući da će njih dvojica biti ti koji će nastaviti lozu Lannistera...Cersei pliva u vodi s piranaama
Tito_i_Partija

#5813 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote:I plus to spominjanje Martina, ko da čovjek piše seriju.
Ovo je meni najsmjesnije od svega. Ljudi prde po radnji serije, a nemaju pojma ni ko je ustvari pise. :lol:

Pa evo, da vas konacno upoznam:

Image

Ovaj gore cikica je George Raymond Richard Martin, poznatiji kao George R.R. Martin. On je autor serije knjiga pod nazivom A Song of Ice and Fire, na kojoj je bazirana TV serija Game of Thrones.

Image

Ova dvojica gore su David Benioff (lijevo) i Daniel Brett Weiss (desno). Oni su Showrunners, t.j. kreatori, glavni scenaristi i kreativni direktori serije Game of Thrones. Iako ne pisu scenarije za svaku epizodu, njihov tim pisaca radi pod njihovom palicom, tako da je svaka vazna kreativna odluka vezana za seriju produkt ove dvojice. George R.R. Martin je angazovan samo k'o savjetnik na seriji, cak je i napis'o scenario za jednu ili dvije epizode. Ali zadnja rijec, barem sto se serije tice, nije njegova vec od ove dvojice gore.
Last edited by Tito_i_Partija on 24/05/2015 01:46, edited 3 times in total.
Rockefeller

#5814 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Masoni!
sizifinho

#5815 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Tito_i_Partija wrote:...
ruku na srce Martin je njima rekao kako priča teče, završava i često ga konsultuju, jer ipak je on copyrightom zaštićen, svaka izmjena plotta mora proći kroz njegovo odobrenje.
Ja idalje tvrdim da je glavni spoiler da Martin umire, ne završava knjigu, i mi, štovatelji djela ASoIaF-a ćemo morati se zadovoljiti izmijenjenom verzijom u seriji... :(

ali su suptilno promijenili plott za svakog ali baš svakog lika. Toliko da nije sad alieniziran od knjige, ali opet ni mi čitatelji nemamo blage šta se dešava. Direkt.
Tito_i_Partija

#5816 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote: ruku na srce Martin je njima rekao kako priča teče, završava i često ga konsultuju, jer ipak je on copyrightom zaštićen, svaka izmjena plotta mora proći kroz njegovo odobrenje.
Mala ispravka: rek'o im je kako ce se prica zavrsit' u slucaju da on prijevremeno umre. Istina je da ga konsultuju, ali nije tacno da sve mora proc' kroz njegovo odobrenje, jer kako znam HBO je otkupio sva prava za seriju.
Game of Thrones has used seven writers over the course of five seasons. Series creators David Benioff and D. B. Weiss are the showrunners and write the majority of the episodes each season.
...
Martin is not in the writers' room, but reads the script outlines and gives notes.
...
Benioff and Weiss sometimes assign various characters to each writer; for example, Cogman was assigned Arya for the fourth season. From there, the writers spend a few weeks writing a character outline, including what material from the novels to use and what the themes are . After the individual outlines are complete, the writers spend another two-to-three weeks discussing each main character's individual arc, and arrange them episode-by-episode.

From there, a detailed outline is created and each of the writers work on a portion of it, to create a script for each episode. Cogman, who wrote two episodes for the fifth season, took a month and a half to complete both scripts. The scripts are then read by Benioff and Weiss, who give notes, and then parts of script are rewritten.
sizifinho

#5817 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Tito_i_Partija wrote:...
[/quote]
ma dobro, znam šta hoćeš reći, ali ja mislim da ne mogu sad oni baš promijeniti neki major plot, bez njegovog odobrenja, jer ipak je to njegovo intelektualno vlasništvo. U Americi je to ispred materijalnog hahaah
Tito_i_Partija

#5818 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Licno mislim da pitaju Martina za misljenje oko nekih vecih stvari, ali i njemu je prilicno jasno da ova serija, koja je jedna od najskupljih u istoriji americkog TV-a, mora biti drasticno skracena i u mnogim stvarima izmjenjena da bi funckionisala na ovom medijumu. Knjige imaju dovoljno materijala da se od njih napravi 20 sezona (i bez ove dvije zadnje sto jos nisu izasle), ali u svijetu modernog TV-a to jednostavno nije bas moguce, ili cak profitabilno.

Sve u svemu, ja sam i dalje zadovoljan tempom i kvalitetom koju ova serija pruza. Jest' da imam primjedbi (pogotovo sto se tice glume, ugh Emilia :-x ) ali to je sasvim normalno. Nije ni Breaking Bad bio perfektan, al' mi je bio vrh jbg. :D
asker

#5819 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

omar little wrote:nije objasnjeno kako su naoruzani :lol:

kada kriticar popljuje film, sto je sasvim legitiman stav, zasigurno, ali zasigurno, nece praviti budalu od sebe govoreci kako u filmu nije objasnjeno nesto sto vrlo jasno jeste. :D

tebi niko ovdje ne prigovara sto ti se ne svidja serija , ne mora ti se svidjati, nego sto potenciras stvari koje jednostavno ne stoje.
Ti ono bijase dama, jel tako? Lijepo si se ismijala..................neznam zasto al ok.
Vidi, meni se serija apsolutno svidja, od prve scene sve do zadnjih par epizoda koje su bas bezveze. Isto tako se nadam da ce od sedme nastaviti sa reputacijom koju zasluzuje.
Kaze Cersey "arming" i sad ocekujes sablje, maceve, koplja, stitove, oklope..................sta oni od toga imaju? Ustvari zasto se vezati za to naoruzanje fanatika (koje ne postoji), bar ja to nisam potencirao. Kazem nenanoruzani, saka jada, Tomenova garda mu ponudi da im se nahebu matere al dijete ne htjede. Sad su odjednom neki faktor.................toliki da i zvanicnu kraljicu i njenog brata hapse.

Ovo moze proci u Esmeraldi al ne u seriji koja je promovisala bitke 40 000 vojnika na 60 000, bijele setace, kraljevu gardu kao bedem odbrane, mudre Tyrelle koje nista nemoze iznenadit, Oberina koji sam prijeti svim Lanisterima jos dok je babo bio ziv itd itd..................sad dodju 3 pisulje u pola bijela dana i pokusaju ubit malu Lanisterku, scena borbe ko iz Indijskog filma sa budzetom od 1000 dolara.

Ako ste toliki poznavaoci filmova primjetili bi ove upadljive nedostatke.
omar little

#5820 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

asker wrote:
Ti ono bijase dama, jel tako? Lijepo si se ismijala..................neznam zasto al ok.
Vidi, meni se serija apsolutno svidja, od prve scene sve do zadnjih par epizoda koje su bas bezveze. Isto tako se nadam da ce od sedme nastaviti sa reputacijom koju zasluzuje.
Kaze Cersey "arming" i sad ocekujes sablje, maceve, koplja, stitove, oklope..................sta oni od toga imaju? Ustvari zasto se vezati za to naoruzanje fanatika (koje ne postoji), bar ja to nisam potencirao. Kazem nenanoruzani, saka jada, Tomenova garda mu ponudi da im se nahebu matere al dijete ne htjede. Sad su odjednom neki faktor.................toliki da i zvanicnu kraljicu i njenog brata hapse.

Ovo moze proci u Esmeraldi al ne u seriji koja je promovisala bitke 40 000 vojnika na 60 000, bijele setace, kraljevu gardu kao bedem odbrane, mudre Tyrelle koje nista nemoze iznenadit, Oberina koji sam prijeti svim Lanisterima jos dok je babo bio ziv itd itd..................sad dodju 3 pisulje u pola bijela dana i pokusaju ubit malu Lanisterku, scena borbe ko iz Indijskog filma sa budzetom od 1000 dolara.

Ako ste toliki poznavaoci filmova primjetili bi ove upadljive nedostatke.
ti od serije ocekujes da ti crta (iako to nije ta vrsta serije, ovo je suptilan sou a ne neki network produkt za ispiranje) da bi sektu prihvatio kao faktor a meni je sasvim dosta naznaka i razgovor cersei sa vodjom da mi sve bude jasno. inzistirao si na tome jer si to navodio kao slabost i supljinu i to vise nego jednom. nema smisla sad praviti se da nisi to potencirao kada to pise pod tvojim nikom na istoj ovoj stranici.

po treci put pisem taj dio price nije supalj i nidjevezan okret. objasnjeno je sasvim jasno, FAITH MILITANT je religijska vojska koju je cersei digla iz mrtvih i dala im legitimitet kroz svog sina. znaci, dobili su oruzje i le gi ti mi tet od kralja. legitimitet da tuku, hapse, progone, dijele pravdu, rade sta im kurcu ceif u ime vjere. beres? high sparrow je postao high septon, vrhovni vodja dominantne religije. papa. normalno da ce on oko sebe zadrzati svoje fundzose bez obzira na novu funkciju. ako si zbunjen pogledaj ponovo epizodu, nemoj nas ovdje ubijedjivati da nismo culi i vidjeli sta smo culi i vidjeli.

borbu u palaci sada prvi put spominjes i nema veze sa tvojim prijasnjim postovima. ukoliko se preleti preko zadnjih nekoliko stranica, lako se vidi da su kritike na racun tih scena iznijeli skoro pa svi ucesnici ove teme.
asker

#5821 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

asker wrote:
johnlock071 wrote:
asker wrote: Sto glupaca ne upali one svijece na tornju kad su joj obecali pomoc? North remembers al u kurcu. I gdje ona muskobanjasta Briana da je spasi? Gleda s prozora kuca do kuce i pusti da je psihopata opali.
Pa štema je njen zakoniti muž kakva svjetla kakvi bakrači... I šta će Briana i par nekih north remembers staraca u winterfellu protiv stacionirane vojske Boltona..

Nemoj se sekirat, očito je da kad dohaka Boltonima to će im biti brutalan kraj :)
A za Sansu, pa šta je ne ubije to će je ojačat.. :)
Druze, stema je zakoniti muz, a ona je inace jadnica imala nekog izbora oko toga.
Dovedena ko kurban na klanje. Knjige me ne intersuju, nisam ih citao, al u seriji su namjerno cuvali Sansin lik kroz sve epizode, i sad ovakav kraj. Pregledah neke reakcije po internetu sa engleskog govornog podrucja, svi isto govore sto se ove scene sa Sansom tice.

Ne radi se samo o soku, nego se gubi sama vrijednost...................gdje je granica, cemu sve to?

Zamisli da onaj sto mijenja lica u sljedecoj epizodi siluje Arju...............mogli bi reci pa dobro, to je GoT, nema pravila itd.................al zaista bil to imalo smisla? Boli me k...c ko je odgovoran, pisac ili reditelji, mislim da se gube pomalo.

Briana je sama ponudila pomoc i rekla to za svjetla. Mislis li da bi u jednoj ovakvoj seriji bilo "previse za ocekivat" da ona nekako dodje do Sanse? Pa kad smo vec kod toga zar nije daleko vise retardirana scena s one 3 siparice da u pola bijela dana otmu Marselu?

Bezveze ova 6 epizoda i samo se nadam da nece uhelacit ovako dobru seriju.
Na stranici 222...............Omare smiri se :D
Gandalf

#5822 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

Vjerska policija se uzdigla jer je Tiwin Lanister mrtav - ne znam otkud iznenađenost - Tiwin je bio nekrunisani kralj Westerosa, veći uticaj je imao i od Roberta - njegovom smrću otvara se ogroman prostor za manevrisanje brojnim likovima, vrapci to najbolje koriste - barem vjerski fanatizam i njegovo extremno brzo širenje u zemljama gdje je slaba vlast, nije nešto što je u ljudskoj civilizaciji/istoriji nepoznato.

Najveća mana zadnje dvije sezone je izbacivanje Željeznih iz priče, prava šteta, na početku su oni bili poprilično dosadni ali taman kada su se u tom dijelu svijeta pojavili mnogi jebeni likovi sa velikim ambicijama, šutnuše ih iz serije - da ne govorim o prezasićenosti serije monstruoznostima Bolton jr-a, okey kontam da je on tu babaroga koja treba da šokira publiku, ali malčice su mi postali naporni sa svim tim mučenjima.

Jamiea vs pješčane zmije :-) kako loše urađeno, Martinovi najslabiji likovi su definitivno te nervozne sestrice, u knjigama su predstavljene loše, u seriji još i gore.

Dijelovi serije koji pokrivaju Tyryona, Aryu, Johna Snježnog standardno dobri, Belish je maestralan naročito kada reče onom malcu "Obojica prodajemo fantazije, moje su ipak zanimljivije" :lol: Adebisi kao gusar i pregovarač sa trgovcima patuljastih k......... :lol: fin humorističan detalj.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5823 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

Image

Image

Image

Image

prejako :mrgreen:
Rockefeller

#5824 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

:lol:
karanana

#5825 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Ima jos i frame gdje mali odgovara da ne budu toliko sigurni kad je u pitanju patuljasta kita.

E ja kad sam zadnju epizodu gledo to mi je palo za oko, a sad vidim i na internetu teoriju....jedna od glava tamo u onoj gusulhani lici na mamu stark, ali ocigledno nije jer bi je kcerkica prepoznala i sjebala bi se.
Post Reply