OK! Hvala na savjetima!safran wrote:Hihihi, to ti je misterija poroda. Sve prvorotkinje se to pitaju.
I nemoj se previše opterećivati pakovanjem i šta ti sve treba. Sve smo isto prošle i na kraju se svede na to da ti 50% stvari koje poneseš ne zatrebaju a sve što ti eventualno može zatrebati može se naknadno donijeti. Ja prvi put ponijela 2 spavaćice trebale su mi 3 - drugi put ponijela tri dovoljne mi bile dvije. Nemoj zaboraviti ponijeti neki energetski doping - mislim da smo jednoglasno zaključile da je Snickers Tito za poslije poroda - ništa integralni keksi, granole i sl. I ponesi tekućine.
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
affidavit
#5801 Re: Trudnjače i porodilje online
- kadinica
#5802 Re: Trudnjače i porodilje online
Možda sam i ranije spominjala - meni je bio problem nakon poroda otići u wc.
Strah me bilo da čučnem ili sjednem, mislila sam kako će mi rana popucati. A onda kad više nisam mogla trpiti, odem u tuš kabinu da se istuširam i skontam da zapravo mogu stojeći
I tako svima preporučujem stojeći, par dana nakon poroda.
Strah me bilo da čučnem ili sjednem, mislila sam kako će mi rana popucati. A onda kad više nisam mogla trpiti, odem u tuš kabinu da se istuširam i skontam da zapravo mogu stojeći
-
safran
#5803 Re: Trudnjače i porodilje online
Jooooj, šuti - kad se sjetim samo prve stolicekadinica wrote:Možda sam i ranije spominjala - meni je bio problem nakon poroda otići u wc.
Strah me bilo da čučnem ili sjednem, mislila sam kako će mi rana popucati. A onda kad više nisam mogla trpiti, odem u tuš kabinu da se istuširam i skontam da zapravo mogu stojećiI tako svima preporučujem stojeći, par dana nakon poroda.
- Alhemicarkaa
#5804 Re: Trudnjače i porodilje online
Je li ovo na moj računsafran wrote:
I nemoj se previše opterećivati pakovanjem i šta ti sve treba. Sve smo isto prošle i na kraju se svede na to da ti 50% stvari koje poneseš ne zatrebaju a sve što ti eventualno može zatrebati može se naknadno donijeti. Ja prvi put ponijela 2 spavaćice trebale su mi 3 - drugi put ponijela tri dovoljne mi bile dvije. Nemoj zaboraviti ponijeti neki energetski doping - mislim da smo jednoglasno zaključile da je Snickers Tito za poslije poroda - ništa integralni keksi, granole i sl. I ponesi tekućine.
Vala meni da je neko dao snickers ja bi ga
Već sam o tome pričala ali da napomenem, veliko pakovanje vlažnih maramica (najbolje neke baby), gaće i uloške staviti u jednu kesu (bez koverte , da vas neke ne bi
-
safran
#5805 Re: Trudnjače i porodilje online
Ti se ne pikaš - ti si se porodila na 3-4-sad. Ti si mogla proći i sa kiki bombonom 
-
affidavit
#5806 Re: Trudnjače i porodilje online
Uh, mogu misliti kako ti odlasci u wc izgledaju, to je vjerovatno situacija-usudi se sjesti na wc.
Ali, valjda i to preguramo nekako.
-
safran
#5807 Re: Trudnjače i porodilje online
Neki i više puta. Bude i prođe - kasnije ti je samo bitno da je bebe zadovoljna.affidavit wrote:Uh, mogu misliti kako ti odlasci u wc izgledaju, to je vjerovatno situacija-usudi se sjesti na wc.Ali, valjda i to preguramo nekako.
-
blufonka
#5808 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam poslije oba poroda, prvi prirodno a drugi carski koristila cepice za stolicu na bazi glicerina, olaksaju puno prvih par dana i svakako otklanjaju podsvjesno strah od odlaska u wc a napinjanju nema mjesta, prema tome toplo preporucujem
- vanad
#5809 Re: Trudnjače i porodilje online
jo, imam osjecaj da mi je taj prvi izlazak bio gori od poroda
nas nisu htjeli pusiti kuci dok ne izadjemo prvi put...sve zene zvale muzeve da im kompote donose
nas nisu htjeli pusiti kuci dok ne izadjemo prvi put...sve zene zvale muzeve da im kompote donose
-
affidavit
#5810 Re: Trudnjače i porodilje online
Ide na obavezni spisak, joj, moram mirovati dvije sedmice,blufonka wrote:Ja sam poslije oba poroda, prvi prirodno a drugi carski koristila cepice za stolicu na bazi glicerina, olaksaju puno prvih par dana i svakako otklanjaju podsvjesno strah od odlaska u wc a napinjanju nema mjesta, prema tome toplo preporucujem
- Alhemicarkaa
#5811 Re: Trudnjače i porodilje online
Bože dragi, kad vas čitam pitam se jesam li se uopće porodila
Ja nisam nikakvih problema imala sa odlaskom u wc. Svi moji problemi su bili u glavi
Ja nisam nikakvih problema imala sa odlaskom u wc. Svi moji problemi su bili u glavi
- CherryLips
#5812 Re: Trudnjače i porodilje online
Uh kad se sjetim,poslije poroda na tusiranju govori sestra hajde probaj piskiti stojeci,ja probala ma nema sanse. Kad cujem dr koja me sila govori hajd ako ne bude mogla ni na solji sjedeci stavicemo kateter. I na solji je odmah moglo...nisam mogla podnijeti misao da mi opet guraju kateter uz silno sivanje od samog grlica....a. sto se tice prve stolice,ibila nakon 2-3 dana,puno mi je na pocetku pomogao sok od sljive iz DM-a,najgori je strah,mislila sam imacu stolicu i pnda opet garant na sivanje...neuko celjade...
fakat s prvom bebom sve dodje ko neki ludi experiment...
- max07
#5813 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam poslije poroda popila sigurno 3 l Donat Mg u nekih dan ili dva i stolica je odmah i bila (i to bez napinjanja
) iako stvarno ne znam od cega - prije poroda imala klistir, nakon poroda ti daju samo po nekoliko komada petit keksa - nista drugo ne daju ako nisi imao stolicu, a ne mozes je ni imati ako ne jedes nista
Uglavnom, mozda nekome pomogne i ovaj savjet, kod mene je djelovalo.
Uglavnom, mozda nekome pomogne i ovaj savjet, kod mene je djelovalo.
- otherside
#5814 Re: Trudnjače i porodilje online
ja sam oba puta pobjegla iz bonice a da nisam imala stolicu (oba puta carski, 5 dana u bolnici)
cim sam dosla kuci, haman s vrata se nacugala portalaka i stisnula zube
cim sam dosla kuci, haman s vrata se nacugala portalaka i stisnula zube
-
affidavit
#5815 Re: Trudnjače i porodilje online
Može li stvarno puknuti rana za vrijeme stolice? 
- kadinica
#5816 Re: Trudnjače i porodilje online
Mislim da ne može, to je psihička blokada 
-
affidavit
#5817 Re: Trudnjače i porodilje online
Daje meni samo roditi i da s bebom bude sve ok, pa nek' onda pucam po svim šavovima. 
- otherside
#5818 Re: Trudnjače i porodilje online
ahaaa, to sad pricas a kad aBd dobijes bebu, onda ce biti, vidi stomaka, vidi guzova, kad cu kile skinuti, boli ovo, boli ono... 
-
affidavit
#5819 Re: Trudnjače i porodilje online
Haha, vjerovatno će biti tako, ali ne može se odjednom brinuti i kukati oko puno stvari.otherside wrote:ahaaa, to sad pricas a kad aBd dobijes bebu, onda ce biti, vidi stomaka, vidi guzova, kad cu kile skinuti, boli ovo, boli ono...
-
blufonka
#5820 Re: Trudnjače i porodilje online
Dodje, dodje sve na svoje kad ono hop eto druge bebeaffidavit wrote:Haha, vjerovatno će biti tako, ali ne može se odjednom brinuti i kukati oko puno stvari.otherside wrote:ahaaa, to sad pricas a kad aBd dobijes bebu, onda ce biti, vidi stomaka, vidi guzova, kad cu kile skinuti, boli ovo, boli ono...Korak po korak doćiće i ovo ostalo na red.

-
Sunculish
#5821 Re: Trudnjače i porodilje online
Zdravo drage trudnice i porodilje, evo se javljam sa dežure da podijelim sa vama svoje iskustvo.
17.04. u 12:21 sam postala ponosna mama jedne ljepotice, 3450 gr i 52 cm. duga.
Kod mene je bilo kao i kod Pipe iz serije Sex i selo, nekako ni ona ni ja nismo htjele da se porodimo
Šalu na stranu sad. Hospitalizovali me 02.04. sa namjerom da mi provociraju porod gelom iz razloga jer imam manjak pl. vode. Legla sam na patologiju i zamolila još dva mišljenja ljekara sa Jezera i pošto se utvrdilo da nije baš tako strašno tražila sam da idem da idem kući i pustili me. Naredne sedmice, 11.04. opet da se javim i da mi provociraju porod.
Odem 10.04. kod svog ginekologa, privatno, da popratim situaciju sa pl. vodom, kaže sve je ok, ne moraš još da ideš. Dogovor da opet dodjem kod njega u ponedjeljak 15.04. kad sam i otišla i naredni dan ostanem ipak na patologiji sa sve gelom da mi provociraju porod.
U srijedu 17.04. nešto prije 04h osjetim da je pl. voda iscurila i curkala tako citavo jutro kada je dr. Nikulin rekao da nema sta da radi sa gelom i odlučio da idemo prirodno. Sva sretna i pod bolovima odem dole na pripremu, iz pripreme za nekih cca 40 min u salu gdje sam dobila nešto u venu zajedno sa apaurinom i uz tri životinjska napona izgurala moju ljepoticu. Imala sam osjećaj da je izletjela kao čep od šampanjca i da su je uhvatili u letu
Jedno 20-tak studenata je pratilo čitav porod i šivenje na kraju ali mi to nije smetalo, za divno čudo. Bilo je i suza, što mojih, što jedne od tih studentica koja je bas bila ganuta
Majke mi, i pod bolovima mi je ta mala bila smiješna.
Sve je trajalo nekih 30 minuta. Rekli su da mi je pukao grlic i da imam tri konca. Šivenje nisam ni osjetila a toga sam se bojala skoro koliko i samog poroda.
Sada hodam kao žalosna vrba ali kada pogledam moju smizlu letim od dragosti.
Svim trudnicama želim brz i lahk porod i da rode fine bebice. Ljubim vas.
Kod mene je bilo kao i kod Pipe iz serije Sex i selo, nekako ni ona ni ja nismo htjele da se porodimo
Šalu na stranu sad. Hospitalizovali me 02.04. sa namjerom da mi provociraju porod gelom iz razloga jer imam manjak pl. vode. Legla sam na patologiju i zamolila još dva mišljenja ljekara sa Jezera i pošto se utvrdilo da nije baš tako strašno tražila sam da idem da idem kući i pustili me. Naredne sedmice, 11.04. opet da se javim i da mi provociraju porod.
Odem 10.04. kod svog ginekologa, privatno, da popratim situaciju sa pl. vodom, kaže sve je ok, ne moraš još da ideš. Dogovor da opet dodjem kod njega u ponedjeljak 15.04. kad sam i otišla i naredni dan ostanem ipak na patologiji sa sve gelom da mi provociraju porod.
U srijedu 17.04. nešto prije 04h osjetim da je pl. voda iscurila i curkala tako citavo jutro kada je dr. Nikulin rekao da nema sta da radi sa gelom i odlučio da idemo prirodno. Sva sretna i pod bolovima odem dole na pripremu, iz pripreme za nekih cca 40 min u salu gdje sam dobila nešto u venu zajedno sa apaurinom i uz tri životinjska napona izgurala moju ljepoticu. Imala sam osjećaj da je izletjela kao čep od šampanjca i da su je uhvatili u letu
Jedno 20-tak studenata je pratilo čitav porod i šivenje na kraju ali mi to nije smetalo, za divno čudo. Bilo je i suza, što mojih, što jedne od tih studentica koja je bas bila ganuta
Sve je trajalo nekih 30 minuta. Rekli su da mi je pukao grlic i da imam tri konca. Šivenje nisam ni osjetila a toga sam se bojala skoro koliko i samog poroda.
-
bizet
#5822 Re: Trudnjače i porodilje online
cestitke Sunculish i sve najbolje 
bebica je masala idealna
uzivajte
bebica je masala idealna
uzivajte
-
affidavit
#5823 Re: Trudnjače i porodilje online
Čestitam @Sunculish, želim ti što brži oporavak i naravno bebi i tebi sve najbolje. Uživajte jedna u drugoj...Sunculish wrote:Zdravo drage trudnice i porodilje, evo se javljam sa dežure da podijelim sa vama svoje iskustvo.
Kod mene je bilo kao i kod Pipe iz serije Sex i selo, nekako ni ona ni ja nismo htjele da se porodimo![]()
U srijedu 17.04. nešto prije 04h osjetim da je pl. voda iscurila i curkala tako citavo jutro kada je dr. Nikulin rekao da nema sta da radi sa gelom i odlučio da idemo prirodno. Sva sretna i pod bolovima odem dole na pripremu, iz pripreme za nekih cca 40 min u salu gdje sam dobila nešto u venu zajedno sa apaurinom i uz tri životinjska napona izgurala moju ljepoticu. Imala sam osjećaj da je izletjela kao čep od šampanjca i da su je uhvatili u letu![]()
Jedno 20-tak studenata je pratilo čitav porod i šivenje na kraju ali mi to nije smetalo, za divno čudo. Bilo je i suza, što mojih, što jedne od tih studentica koja je bas bila ganutaMajke mi, i pod bolovima mi je ta mala bila smiješna.
-
seyo_84
#5824 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitke Sunculish,zelim puno zdravlja i srece tebi i tvojoj princezi 
-
Arminaa
#5825 Re: Trudnjače i porodilje online
I ja sam ih koristila, ali meni nisu puno pomagali, prva 3 odlaska u wc bila su mi gora od poroda, meni su 2 konca popustila, a jedan pukao, ali sam ja sivana skoro do rektuma, konci na g-dji su izdrzaliblufonka wrote:Ja sam poslije oba poroda, prvi prirodno a drugi carski koristila cepice za stolicu na bazi glicerina, olaksaju puno prvih par dana i svakako otklanjaju podsvjesno strah od odlaska u wc a napinjanju nema mjesta, prema tome toplo preporucujem