Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#5801 Re: Papanluk na automobilima

Post by Romeo 80 »

mayab wrote:Image
:lol:
Je li ovo novi fol na dvičinama sa pokvarenim termostatom?! :D Kad nema kartona, postavi gujcu! :D :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5802 Re: Papanluk na automobilima

Post by bitanga_sa_otesa »

shandrprcSA wrote:
bitango, bitango... :D :D
nisam ja nista majkemi :-D
goran16v

#5803 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote: Naravno da znam, nit sam corav, svi voze na runflat gumama, tuku se za njih po prodavnicama! :lol:
Objasni svojim rjecima logiku, kako nesto sto ima zapreminu od 40 do 80 lit ne naarusava upotrebljivost auta, tj dijela auta cija se upotrebljivost sastoji upravo u tome da je prazan tj da nista nema u njemu?????
Ne narušava tako što boca ne zauzima dio gepeka, samim tim zapremina i oblik gepeka ostaju isti. Čak kod nekih auta, recimo francuskih boca ide ispod auta na mjesto rezervnog točka.

Hvataš se nekih glupih argumenata, soliš ljudima pamet, a onda izvališ glupost o drvima u stanu. I pričaš o skupom održavanju plinskog sistema, a ne pomoinješ kako na svom dizelu duplo skraćuješ servisni interval. :-)
A gdje stoji boca ako ne zauzuma dio gepeka ili rezervna guma ako je toroidna? Na krovu? :-)
Nije dobro ni tebi ni tvojoj logici zato i ne mozes da shvatis analogiju sa grijanjem stana na drva. Sve se moze, ali ima li smisla, tako da ne znam zasto si bacao pare na tog groba od mrskog Audia, po tvojoj logici sve sto mozes s njim si mogao i sa Yugom 45 od 500 KM na plin.
citroen xm

#5804 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Za kumu postoji set za krpljenje.

Ovaj mrski Audi je daleko od groba i to baš daleko. Yugo se ne može baš porediti sa njim, pogotovo Yugo od 500 KM. Mada ne znam kako si sad to poređenje upetljao u ovu priču. Valjda samo ti znaš i niko drugi. :lol: Vozdrica Gorane, naporan si, mlatiš gluposti.
hellhammer

#5805 Re: Papanluk na automobilima

Post by hellhammer »

goran ce da stavi u argumente i proizvodnju paprika u tanzaniji samo nece nikada popustiti i reci da se zeznuo u nekoj stvari :D
goran16v

#5806 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Za kumu postoji set za krpljenje.

Ovaj mrski Audi je daleko od groba i to baš daleko. Yugo se ne može baš porediti sa njim, pogotovo Yugo od 500 KM. Mada ne znam kako si sad to poređenje upetljao u ovu priču. Valjda samo ti znaš i niko drugi. :lol: Vozdrica Gorane, naporan si, mlatiš gluposti.
Postoji set za krpljenje, postoje u runflat gume, pored kojim moze plakati kad se guma razdere, osim toga postoji i Ajfelov toranj, ali je u 99% slucajeva kod onih sa toroidnom bocom od svega ima samo rezervna na sred gepeka i "strucnjak" koji tvrdi da boca ili guma ne zauzimaju prostor u gepeku..
Naravno da se tvoj daleko od groba auto u cvijetu starosti moze porediti sa Yugom 45 od 500 KM, jer te oba te dovezu od A do B bez klime i svih ostalih blagodeti XXI vijeka, a sve savrseno odgovara tvojoj logici "plinskoj" logici sto bi skuplje kad moze i jeftinije.
sparky

#5807 Re: Papanluk na automobilima

Post by sparky »

Zasto se ne prebacite na automobilizam pa raspravljate ili bar na onu temu o plinasima? Jedino sto ovoj temi odgovara to vase besmisleno prepucavanje. Nek vozi ko sta hoce za svoje pare.
goran16v

#5808 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

Pa upravo to odgovara temi papanluka, na sve se moze ugraditi plin i sve se moze jeftinije voziti, niko ne spori ustedu, samo je pitanje ima li to uvijek smisla, a to pitanje smisla je za neke ocigledno daleko poput kvantne fizike. Turit dizel u Corrado, Porsche 924, S klasu i sl da se jeftinije vozas je papanluk, a turit LPG u isti auto iz istog razloga nije...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5809 Re: Papanluk na automobilima

Post by mali_milojica »

Ima li smisla mjenjati ulje na 7.5k,ako je fabrika i silni inzinjeri rekli da se mjenja na 15k? :roll:
Slozio bih se da je papanluk dizel u Corradu,plin u Porscheu i sl,ali nazivati tako obicnog covjeka u BiH koji gleda kako da pokrpa kucni budzet to mi je van svake pameti.
goran16v

#5810 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:Ima li smisla mjenjati ulje na 7.5k,ako je fabrika i silni inzinjeri rekli da se mjenja na 15k? :roll:
Slozio bih se da je papanluk dizel u Corradu,plin u Porscheu i sl,ali nazivati tako obicnog covjeka u BiH koji gleda kako da pokrpa kucni budzet to mi je van svake pameti.
Ima ako je preporuka istog tog inzenjera i te fabrike da se zbog prljave atmosfere i loseg goriva interval prepolovi.
Niko nece nazvati covjeka koji u svakodnevni auto koji odgovara njegovim potrebama ugradi LPG nazvati papkom, ali jednako kao sto dizel nije za Corroada, plin za Porschea tako nije ni za Audia A8, S klasu, 7-icu i slicne V8 mrcine. Moze se ugraditi, isplati se, ali se gubi smisao tog auta i svako ko to uradi zna se gdje pripada...
citroen xm

#5811 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Postoji set za krpljenje, postoje u runflat gume, pored kojim moze plakati kad se guma razdere, osim toga postoji i Ajfelov toranj, ali je u 99% slucajeva kod onih sa toroidnom bocom od svega ima samo rezervna na sred gepeka i "strucnjak" koji tvrdi da boca ili guma ne zauzimaju prostor u gepeku..
Naravno da se tvoj daleko od groba auto u cvijetu starosti moze porediti sa Yugom 45 od 500 KM, jer te oba te dovezu od A do B bez klime i svih ostalih blagodeti XXI vijeka, a sve savrseno odgovara tvojoj logici "plinskoj" logici sto bi skuplje kad moze i jeftinije.
Ja poštujem ljude koji su u pravu pa ne žele odstupiti, ali definitivno tvrdoglave ljude koji misle da su najpametniji a nemaju pojma ne voli niko. Ti si ovaj drugi slučaj, teški smarač kome se smije pola foruma. Run flat, run flat, run flat.... ponavljaš kao papagaj. Guma koja je izmiljena davnih dana i koja nije nikakvo čudo. Masu novih auta dolazi sa setom za krpljenje. Po tvojoj logici štede na rezervnom točku, a rasipaju se za neke svemoguće gume.

Gdje si svemogući Gorane? Šta je bilo? Nestalo ragumenata pa hoćeš da pukneš od muke? Trpaš argumente koji su blago rečeno teška glupost. Drva u kući, moje auto, Yugo 45... Ajd zapali koju, smiri se.

Moje auto u cvijetu starosti nema tačku truleži, ima motor koe se ne dolijeva ulje i koji ne dimi, ima dobre gume, tehnički je potpuno ispravan i smijem na kraj svijeta sa njim, a mijenjam mu ulje tačno u intervalima, ne skraćujem ih za pola. Tvojom logikom je apsolutno isti kao i tvoja Škoda, kada već trpaš Yuga u priču. Što se tiče uživanja u vožnji i tvoja mlada Škoda je kao i ovaj moj Audi(u cvijetu starosti) po pitanju uživanja obična donja liga. Zato se ne zanosi i poštedi nas trpanja glupih argumenata. :-)
Sodom1

#5812 Re: Papanluk na automobilima

Post by Sodom1 »

Ja imam nameru nabaviti a8 i to na plin. Jednostavno tako auto mi treba jer pravim duge pruge i potrebna mi je udobnost,sigurnost koju pruza.
Ne mislim se kurciti s njim po selu,cisto iz praktickih razloga. Sad da li je papanluk ili ne zaboli me
Citros Buenos

#5813 Re: Papanluk na automobilima

Post by Citros Buenos »

Sodom1 wrote:Ja imam nameru nabaviti a8 i to na plin. Jednostavno tako auto mi treba jer pravim duge pruge i potrebna mi je udobnost,sigurnost koju pruza.
Ne mislim se kurciti s njim po selu,cisto iz praktickih razloga. Sad da li je papanluk ili ne zaboli me
Ne bi falilo ništa ni jednom Cayenu da omiriše plina :)
supercali

#5814 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

Sodom1 wrote:Ja imam nameru nabaviti a8 i to na plin. Jednostavno tako auto mi treba jer pravim duge pruge i potrebna mi je udobnost,sigurnost koju pruza.
papanluk ce biti ako se pocnes hvaliti s njim i pricati vidis ja imam a8 567457konja znas kako to ide limitiran na 400kmh i vozim ga sto imam para na bacanje i sve to da bi kao pokazao da si neka elita
e to je papanluk
a ako budes normalno zbog posla i sto kazes zbog putovanja uzeo onda je problem komsija i poznanika kako na tebe gledaju
sparky

#5815 Re: Papanluk na automobilima

Post by sparky »

Papak neces biti ni ako dok se vozis kroz selo iz auta zadivljenom komsiluku izbacujes kroz prozor novcanice u apoenima od najmanje stotinu konvertibilnih maraka. U svakom drugom slucaju ces biti papak, makar vozio na kerozin :)
goran16v

#5816 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote:
Ja poštujem ljude koji su u pravu pa ne žele odstupiti, ali definitivno tvrdoglave ljude koji misle da su najpametniji a nemaju pojma ne voli niko. Ti si ovaj drugi slučaj, teški smarač kome se smije pola foruma. Run flat, run flat, run flat.... ponavljaš kao papagaj. Guma koja je izmiljena davnih dana i koja nije nikakvo čudo. Masu novih auta dolazi sa setom za krpljenje. Po tvojoj logici štede na rezervnom točku, a rasipaju se za neke svemoguće gume.

Gdje si svemogući Gorane? Šta je bilo? Nestalo ragumenata pa hoćeš da pukneš od muke? Trpaš argumente koji su blago rečeno teška glupost. Drva u kući, moje auto, Yugo 45... Ajd zapali koju, smiri se.

Moje auto u cvijetu starosti nema tačku truleži, ima motor koe se ne dolijeva ulje i koji ne dimi, ima dobre gume, tehnički je potpuno ispravan i smijem na kraj svijeta sa njim, a mijenjam mu ulje tačno u intervalima, ne skraćujem ih za pola. Tvojom logikom je apsolutno isti kao i tvoja Škoda, kada već trpaš Yuga u priču. Što se tiče uživanja u vožnji i tvoja mlada Škoda je kao i ovaj moj Audi(u cvijetu starosti) po pitanju uživanja obična donja liga. Zato se ne zanosi i poštedi nas trpanja glupih argumenata. :-)
Sama cinjenica da ne mozes razlkovati postojanje mogucnosti od postojanja smisla i da ne razumijes zasto je u datoj situaciji tvoj auto = Yugo 45 najbolje pokazuje stepen ogranicenosti od kojeg patis i objasnjava silne frustracije od kojih bolujes. iskreno saucesce.
supercali

#5817 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

sparky wrote:Papak neces biti ni ako dok se vozis kroz selo iz auta zadivljenom komsiluku izbacujes kroz prozor novcanice u apoenima od najmanje stotinu konvertibilnih maraka. U svakom drugom slucaju ces biti papak, makar vozio na kerozin :)
onda ti je komsiluk u kurcu

nego jesi shvatio poentu za pricu "protiv" plina?
esso_sa

#5818 Re: Papanluk na automobilima

Post by esso_sa »

Pirija wrote:
esso_sa wrote:Na plin se kuha, na naftu ore, a na benzin vozi :D

kako te slusa a3 traktor ? :p
Radi ono sto i treba - ore :D

A drugo vozilo (benzinjara) mi sluzi za voznju :D
sparky

#5819 Re: Papanluk na automobilima

Post by sparky »

supercali wrote:
sparky wrote:Papak neces biti ni ako dok se vozis kroz selo iz auta zadivljenom komsiluku izbacujes kroz prozor novcanice u apoenima od najmanje stotinu konvertibilnih maraka. U svakom drugom slucaju ces biti papak, makar vozio na kerozin :)
onda ti je komsiluk u kurcu

nego jesi shvatio poentu za pricu "protiv" plina?
Ne sikiraj se ti nista. Prvo citaj sta si napisao, probaj to shvatiti, pa se ukljuci u raspravu. Do tad se ugvati politike ili sexa i ljubavi.
supercali

#5820 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

Dobro ja shvatam sta sam napisao nego izgleda ti ne mozes shvatiti razliku izmedju odabira plina zbog posla i odabira plina zbog kokuzluka jer ne mozes odrzavati to auto sto si kupio zbog kurcenja
5 0 5

#5821 Re: Papanluk na automobilima

Post by 5 0 5 »

hoce li ko kakvu sliku zalijepiti, bog vam dao zdravlje.
Pirija

#5822 Re: Papanluk na automobilima

Post by Pirija »

divi "papaka" iz Switzer/Syvecs naplacuju 80K $ flex fuel konverziju :)

http://switzerperformanceinnovation.com ... -fuel-gtr/
Pirija

#5823 Re: Papanluk na automobilima

Post by Pirija »

esso_sa wrote:
Pirija wrote:
esso_sa wrote:Na plin se kuha, na naftu ore, a na benzin vozi :D

kako te slusa a3 traktor ? :p
Radi ono sto i treba - ore :D

A drugo vozilo (benzinjara) mi sluzi za voznju :D

ma zajebajem se :) mada bi ja licno volio A3 8P sa 2.0 TFSI :p
Sephora

#5824 Re: Papanluk na automobilima

Post by Sephora »

:lol:

Image
esso_sa

#5825 Re: Papanluk na automobilima

Post by esso_sa »

Pirija wrote: ma zajebajem se :) mada bi ja licno volio A3 8P sa 2.0 TFSI :p
Ma ovo kod mene je 8P al mi podvalise dizla, majku im... :D
Nista 2.0 TFSI, samo RS3 i njegov 2.5 TFSI dolazi u obzir :izet: I onda da mu ugradim plin :lol: :razz:
Post Reply