Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kloniran

#5801 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

capslock wrote: Kako ?! pokusao sam kontaktirati ebay ali sve su opcije vezane za neke dr stvari (npr-copyright,nije poslao item i sl.)
sad sam isao na resolve problem pa cu vidjeti hoce li upaliti
pare ces dobiti nazad, al moras cekati 30 dana da ti otvore opciju da podignes case
zubi

#5802 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zubi »

stizu li vama posiljke iz kine? meni zaglavilo, svasta nesta poslano krajem avgusta i pocetkom septembra i nista... nema pa neeeeema :( :( :(
SStijena

#5803 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SStijena »

41 dan mi je putovao zadnji artikl iz Kine...
kloniran

#5804 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

SStijena wrote:41 dan mi je putovao zadnji artikl iz Kine...
meni prije dosao artikal sa obicnom postom nego sa registrovanom sa tracking brojem :lol:
capslock

#5805 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by capslock »

kloniran wrote:
capslock wrote: Kako ?! pokusao sam kontaktirati ebay ali sve su opcije vezane za neke dr stvari (npr-copyright,nije poslao item i sl.)
pare ces dobiti nazad, al moras cekati 30 dana da ti otvore opciju da podignes case
evo pare odmah danas legle.
"Good news! We issued you a full refund of GBP..." :)
capslock

#5806 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by capslock »

zubi wrote:stizu li vama posiljke iz kine? meni zaglavilo, svasta nesta poslano krajem avgusta i pocetkom septembra i nista... nema pa neeeeema :( :( :(
dosao mi samo jedan paket od 15-ak. Jedino on ima TC :roll:
34sf4drgu67d25

#5807 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by 34sf4drgu67d25 »

Narucio 20tak stvari u augustu samo 10 stiglo. :/

Prije ovoga imao 50+ narudjbi, samo jedna stvar nije stigla.
SStijena

#5808 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SStijena »

Iz USA stigne mi stvar za 11 dana,od sada samo njih gledam i Engleze ako dostava nije puno skupa.
Od Kineza ću uzimati samo nešto što znam da će mi možda trebati na proljeće...
kloniran

#5809 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

capslock wrote:
kloniran wrote:
evo pare odmah danas legle.
"Good news! We issued you a full refund of GBP..." :)
:thumbup:
ja nisam ja

#5810 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Ima li iko da mi pomogne nesto. Narucene su 2 jakne jedna poslana druga nije.e sada zanima me koliko dana od narudzbe da cekam ako ne stigne jakna da se zalim za povrat novca i ako ima da mi napise sta se pise u tim slucajevima jer ne znam engleski. Hvala

Sent from my iPhone using Tapatalk
kloniran

#5811 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

ja nisam ja wrote:Ima li iko da mi pomogne nesto. Narucene su 2 jakne jedna poslana druga nije.e sada zanima me koliko dana od narudzbe da cekam ako ne stigne jakna da se zalim za povrat novca i ako ima da mi napise sta se pise u tim slucajevima jer ne znam engleski. Hvala

30
ja nisam ja

#5812 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Ok ako zna sta da napisem moze li mi na pp molim vas

zubi

#5813 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zubi »

Zna li neko kako da kontaktiram ebay i zalim se na odluku koju su donijeli?

Narudzba imala tri artikla, nikad nisu dosli, ja otvorila case, iz nekog razloga nije se mogao otvoriti jedan zajednicki case za citavu narudzbu, nego zasebno za svaki item, dakle tri casea, seller nije reagovao, zalim se ebay customer supportu, oni u dva slucaj presudu u moju korist i vrate mi pare a u jednom presude u korist prodavca (Unfortunately, this item isn't eligible for eBay Money Back Guarantee. Final decision: A refund won't be issued for this case.)

????
sta sad da radim? hocu samo da ih pitam wtf??? kako mogu donijeti dvije razlicite odluke, a identicna situacija???

sve sto sam nasla je da mogu da ih zovem na tel. sto mi ne pada na pamet, troskovi poziva bili bi veci od cijene treceg artikla :D ima li nacina da im pisem...?
SStijena

#5814 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SStijena »

Brate dragi ,nađi nekoga od raje ko zna engleski pa neka ti pomogne ako dođe do toga.Ovako nekome objašnjavati ako ne zna ni trunke engleskog je čisto peglanje.Uostalom kako se možeš upuštati u nešta što ti je strano.Zajebaće te neko tako na netu,tj. sam ćeš sebe zajebat...
ja nisam ja

#5815 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Pomagao mi je neko i nisam se plasila. Vjerovala covjeku. Ali ni pomislila nisam da danas niko nece da ti pomogne bez nekog interesa tako da ostah i bez te osobe i bez pomoci.A vec se upustila jbg.

SStijena

#5816 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SStijena »

Ništa,čekaj 30 dana pa ako ne stigne onda javi ovdje.
ja nisam ja

#5817 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Ok nadam se da ce mi neko pomoci

Haris033

#5818 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Haris033 »

Da li ste primjetili da masa kineskih sellera više ne dostavljaju robu u BiH? To se posebno odnosi u u zadnjih 5-6 dana. Na mojoj watch listi (na kojoj ima 200-250 raznih artikala), bukvalno preko noći na mjestu "Shipping" umjesto "free" sada piše "Does not ship to Bosnia and Herzegovina" :(
quarterback

#5819 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

nisam primjetio ali ne cudi me, vec 2 ili cak 3 puta narucujem za klinca mp3 player sa dx.com, ni jednom nije stigao...

dx je inace poznat po sporom slanju jer su oni samo preprodaja, tj treba par dana dok njima roba dodje, tako da je ranije roba dolazila uvijek jako blizu roka ili nakon otvaranja casea medjutim od nedavno vise ne stize nikako
capslock

#5820 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by capslock »

Haris033 wrote:Da li ste primjetili da masa kineskih sellera više ne dostavljaju robu u BiH? To se posebno odnosi u u zadnjih 5-6 dana. Na mojoj watch listi (na kojoj ima 200-250 raznih artikala), bukvalno preko noći na mjestu "Shipping" umjesto "free" sada piše "Does not ship to Bosnia and Herzegovina" :(
Probaj uci na taj artikal preko sellerovog acc-a i vidjet ces da salje u BiH...barem je tako kod mene u 99% sl. Na watch listi pise da ne salje,a kada idem na acc-artikal pise salje...haman je nekakva "zastara" artikla na w.l. :lol:
bianconero87

#5821 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bianconero87 »

Da ne otvaram novu temu, da li je neko kupovao preko ove stranice http://www.ioffer.com/ ?

Slicno kao paypal, s tim da se mozes cjenkati, moze se naci jeftinih stvari, samo bih volio cuti od vas da li je neko narucivao i kolika je pouzdanost ovog site-a.
Son1

#5822 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Son1 »

bianconero87 wrote:Da ne otvaram novu temu, da li je neko kupovao preko ove stranice http://www.ioffer.com/ ?

Slicno kao paypal, s tim da se mozes cjenkati, moze se naci jeftinih stvari, samo bih volio cuti od vas da li je neko narucivao i kolika je pouzdanost ovog site-a.
Narucivao sam ja, sve OK proslo, stigli artikli, ali kvalitet takav da vise ne narucujem, :D
Ako nadjes neki review na yt sa ioffera i svidi ti se, onda pucaj.
Prodavaci stavljaju slike originalnih proizvoda, a prodaju svasta. Isto tako ako ga pitas je l' to prava slika, reci ce ti "Yes friend, everithing ok" na cistom kinesko-engleskom, tj. sve je kako ti kazes samo da ga proda.
bianconero87

#5823 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bianconero87 »

Son1 wrote:
bianconero87 wrote:Da ne otvaram novu temu, da li je neko kupovao preko ove stranice http://www.ioffer.com/ ?

Narucivao sam ja, sve OK proslo, stigli artikli, ali kvalitet takav da vise ne narucujem, :D
Ako nadjes neki review na yt sa ioffera i svidi ti se, onda pucaj.
Prodavaci stavljaju slike originalnih proizvoda, a prodaju svasta. Isto tako ako ga pitas je l' to prava slika, reci ce ti "Yes friend, everithing ok" na cistom kinesko-engleskom, tj. sve je kako ti kazes samo da ga proda.
Ma zato pitam, jer imam neke patike kojima je cijena 40 km, a negdje 80, negdje 100 km a iste slike, tako da mi je totalno nejasno, pa sam u dilemi, blago receno.

Znaci samo review i ocjene kupaca :D
stefag40

#5824 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by stefag40 »

Kasneli vam posiljke iz Kine? Ja narucio 3 Artikla pre 35 dana , jos nista nije stiglo... :-)
supercali

#5825 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by supercali »

meni sada refund od jednog kineza
i ovo mi je prvi put da mi se desava da je neka varalica (doduse to sam narucio iz usluge al da ne duljim)
e sada oni su vratili pare na paypalu i cekam 1.11 da mi pare legnu na karticu jel tako?

e mene zanima mogu li ja te pare sada koristiti da kupim nesto drugo recimo posto nemam na racunu para (ne stavljam pare na racun sve dok necu nista kupovati zbog sigurnosti)
Post Reply