Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
seln

#5801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Pedja Kojovic wrote:draganbi

O situaciji u obrazovanju mozda i ponajbolje govori to sto vas moram upitati na koju
segregaciju mislite.

p.k.
Da, ovo i mene zanima. Nije segregacija samo "dvije skole pod jednim krovom", vec i skola koja ima krsnu slavu.
draganbl

#5802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by draganbl »

O situaciji u obrazovanju mozda i ponajbolje govori to sto vas moram upitati na koju
segregaciju mislite.

p.k.
Na sve oblike segregacije mislim, uključujući i krsne slave. Svi ćemo se složiti da je stanje u obrazovanju katastrofalno, međutim, razlika između nas građana i Vas, (izabranih) političara je u tome što (izabrani) političari imaju obavezu da kroz svoje političko djelovanje utiču na poboljšanje tog stanja, pogotovo, ako su to naglasili kao prioritet svojih politika.
Zato Vas ponovo pitam, kada očekujete da će pitanje segregacije doći na dnevni red za rješavanje, koja segregacija će se prva rješavati i na koji način Naša stranka daje doprinos rješavanju?
Pedja Kojovic

#5803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

draganbi

Sudeci po komentarima, barem onim koje sam ja vidio, mi smo stranka koja se zalze za najvecu distancu, ili ako hocete najvisi zid izmedju drzave i religije. Mi smatramo da ce BiH bit najsretnija ukoliko se iz svih drzavnih institucija, i rituala, ukloni ideolosko i religijsko. Kao sto sam rekao u razgovoru za Dane koji sam postavio na ovom forumu...
Pravo na ateizam odnosno pravo na vjeru i iskazivanje tog osjecanja je neotudjivo pravo svakog gradjanina BiH koje se nijednim aktom ne moze uskratiti. Drzava, s druge strane, mora uspostaviti neutralnost i ne smije ni propagirati niti zabranjivati niti teisticki niti ateisticki svjetonazor.Ugovori izmedju drzave i crkve( rijec crkva ovdje oznacava sve vjerske zajednice pa i islamsku, konkordati su po nase misljenju napravljeni lose. Oni su ovakvi kakvi su trenutno stetni za obje strane.
Konkretno...
Mi smo podrzali i podrzavamo ministra Suljagica u slucaju o kome se sada govori.
Ovdje se radilo o uklanjanju nepravde u ocjenjivanje - problem je moglo bi se reci ne ideoloske nego matematicke prirode.
Mi se nadamo da je ovo samo prvi korak prema uspotavljanju drzavne neutralnosti i ako na ovome ostane bicemo nezadovoljni i to cemo i reci.

p.k.
dzeno123

#5804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

Odlicno receno Pedja. :thumbup:
Ridjobrki

#5805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Dobro, ljudi, sve je to ok ali kakve veze sa cijelom pricom ima Nasa stranka? Nisam ni zlurad i imam ako nista ono duzno postovanje prema njoj ali...Vatafak - samo su izdali zvucno saopstenje za javnost?!

SDP-ov ministar donio odluku, ministra imenovali platformasi, o cijeloj prici ce se pitati ta ekipa a Nasa stranka tu moze (potpuno ispravno) dati neku deklarativnu podrsku i reci svoje misljenje kao sto je i napravila. I tu prica zavrsava kada je NS u pitanju.

Uz postovanje i prema NS i prema forumasima ne vidim neku relevanciju NS u ovoj prici osim uvijek dobrodosle podrske dobrim potezima vlasti. Zlurad covjek bi ovaj dopis mogao cak protumaciti kao pokusaj grebanja o SDP kada je kredibilitet u pitanju. SDP i SDA su ti koji ce iznijeti teret ovih svih politickih zbivanja koja nam na svim nivoima predstoje u ovom mandatu i relevantnost Nase stranke je tu u rangu relevantnosti recimo jednog LDS-a, SDU-a i drugih stranaka koje su svoje prilike iz ovog ili onog razloga propustile i tek malo su relevantnije od recimo Udruzenja pcelara "Nektar"...
udrch

#5806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by udrch »

fixer wrote:
udrch wrote:
fixer wrote:Odluka je perfektna. Udrch, posto si samoproglaseni nacionalista, tesko cemo mi tebe ubijediti da je tvoje dijete jednako kao i sva djeca, te da nema nikakve privilegije u odnosu na druge.
Nemaš ti mene šta ubjeđivati..moje dijete je jednakije od sve djece koju ja poznajem..
On ne zna šta je psovka, ne zna šta znače riječi marš, nikad nikog nije nazvao životinjom (makar to bio zec), nikada svojoj roditeljima nije rekao neću..kada traži od mene da mu čitam prevod crtanih ili igranih filmova to traži riječima: čitaj mi ono što nije ružna riječ..on ne misli da su naše prve komšije različiti od nas, niti su mu to njegovi roditelji nekad rekli, iako su mi prve komšije sa dvije strane srpske nacionalnosti..on nikad nije udario svog druga..nikad nije tražio da mu se bilo šta kupi, on od kad zna da priča pita dali mu možemo kupiti..a tek mu je 6 godina i jako je živahan..
Ako i dalje misliš da sam nacionalista to je tvoj problem..
Ja samo želim da me vlastodršci tretiraju kao subjekt, a ne objekt njihove vlasti..
Ako ja mogu provesti sahate da svom djetetu objasnim nešto što ne valja ili zašto danas ne možemo u pionirsku dolinu, a tiče se samo nas dvojice, oca i malodobnog sina, onda imam pravo očekivati da političar koji je izabran sjede i da razgovara sa roditeljima o nečemu što se tiče sve naše djece..
Nakon toga ako se dogovore da je treba ukinuti neka ukidaju..moje dijete neće biti zakinuto za vjersko obrazovanje i mene ova odluka ne pogađa u tom domenu nikako..
Profulo si s odgovorom. To sto ti mali ne psuje, a od nekog drugog psuje, apsolutno nema nikakve veze sa temom.

A zamisljati da ce Sulja sjesti s vecinom, kako bi pricao s njima o uskracivanju njihovih prava, sve s ciljem kako bi se izjednacila njihova prava sa pravima manjine, je idiotizam. Pa ko bi tad od ovih sto predstavljaju vecinu imao sluha za diskriminaciju prema manjini? Pa vidis i ti da je nemas, a vamo pricas da si dijete poducio svemu lijepom. Da su Sjedic i Finci sjedili da se dogovaraju, nikad oni ne bi natjerali ove u vecini da i pomisle da im dodijele prava.
Bio sam napisao duži post, pa sam nekako veći dio greškom izbrisao, pa mi se nije dalo dalje pisati..
Nebitno sad, optužio si me da sam nacionalista, ja iskreno ne znam koji su parametri da bi se takvo nešto tvrdilo za mene, ali htio sam ti pokazati da nisam..
Kao što rekoh moj prvi komšija je Dragan, u toku rata nije bio u Sarajevu, gdje je bio ne zanima me, pretpostavljam, ali to nije moj posao, imaju institucije koje su zadužene za to..
Komšiluk naravno priča da je bio u VRS-u, ili ti djeca iz komšiluka ga često provociraju da je četnik, ponekad se i ne obrije na vrijeme, pa tako i izgleda..
Ja i moja supruga smo izgubili više članova uže i šire porodice nego pola mog komšiluka, ali jedini ga ne provociramo..
Svoje dijete sam spomenuo jer sam htio reći da ako neko uspije moje dijete navratiti da kaže da je Dragan četnik, ja ću mu dati Golfa džaba..
Odgoj djece mnogo govori o ljudima, dijete odaje šta se u kući priča..za moj narod će većina Srba reći da smo Turci, iako mi sa Turcima nemamo skoro ništa zajedničko, ali to je činjenica..
Jedan od mojih komšija otvoreno kaže da je on "komunjara rođen i komunjara će umrijeti", a njegov Suljo i Mujo (neću reći prava imena) najviše provociraju ovoga da je četnik, i prozore su mu razbili kad je BiH izgubila od Srbije na marakani..
Gdje si vidio da ja nemam sluha prema manjinama, gdje sam ja negirao pravo Sejdića i Fincija?
udrch

#5807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by udrch »

@Seln
Ti si moj drug i skoro komšija pa ću se ja i složiti s tobom..
Možda sam ja pristrasan zbog toga što sam to što jesam, ali to nažalost moraš priznati i za sebe da si u istoj poziciji..
Dugo sam ovdje da mogu sa sigurnošću tvrditi da ti, Nosara, Vanilla, Zonbrile i još neki vjerovatno pišete iz službenih prostorija SDP-a..nemoj me pogrešno shvatiti, ne mislim ništa ružno o stranci kao takvoj, polovinu svoga glasa sam joj dao i na ovim izborima, ali najmanje dvoje od vas četvero ima direktnu korist od spomenute stranke i sasvim je normalno da branite ove ishitrene poteze..
Ja nigdje nisam rekao da sam protiv suštine ove odluke, mene lično neće dotaći, moje dijete ova odluka neće ugroziti..ja lično Emira ne pamtim kao korektnu osobu iz studentskih dana, pa sam protiv njegove odluke jer znam da ima druge namjere od onih koje javno govori..privatno se hvalio..
Teško se u ovoj zemlji može nešto sakriti, pa tako ni razlog recimo njegove posjete danas ETŠ u Buća potoku..
Ministar je na poziv škole odbio danas prisustvovati Danu škole, pravdajući to zauzetošću, ali kad je saznao da će biti Zamjenik Američkog ambasadora dotrčo je ko Šojić..
On je jednostavno takav, sam svoj..
Moj nick nije moja regionalna odrednica ako gledamo sa tačke rođenja i odrastanja, iako mi je majka podrinjka, pa sam i ja velikim dijelom osjećam podrinjcem, proveo sam dobar dio života uz Drinu..rat sam nesretnim slučajem proveo u podrinju, pa često i kažem da jesam podrinjac..
Moj nick me podsjeća na "polovinu života" koje sam proveo na toj planini sa trojicom sapatnika, tačnije 44 dana, nakon pada Srebrenice..za tih 44 dana sam proživio što većina ne proživi čitavog svog života..
Iako nemam ni dana hodžinskog staža, ja ne bježim da sam "hodža"..
Najbolji potez u mom životu je bila medresa, iako sam je upisao iz očaja u koji sam upao nakon svega..
Nekako osjećam da si to htio znati u detalje, pa eto sad budi siguran..

Sve što u ovim raspravama želim reći jeste da ja ne volim licemjerne ljude..a Emir to jeste iako ga Peđa ovdje hvali..
Skijash

#5808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Skijash »

udrch wrote:Bio sam napisao duži post, pa sam nekako veći dio greškom izbrisao, pa mi se nije dalo dalje pisati.
Kada ti se to desi, pritisni istovremeno Ctrl i tipku Z, vratiće ti se to izbrisano.
vee-jay

#5809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

nosara wrote:

Odluka o kojoj se govori tice se iskljucivo neulaska ocjene iz vjeronauke u opsti prosjek ucenika.
Mi smatramo da vjeronauku treba ukloniti iz drzavnog obrazovnog sistema i prepustiti njeno finansiranje i izvodjenje vjerskim organizacijama.
Podrzali bismo da se u drzavni obrazovni program kao obavezan uvede predmet koji bi se bavio teisitickim i ateisitickim pogledima na svijet odnosno njihovom istorijom.

p.k.
Sad ste mi zehricu blizi nego do sad... Jos cemo se zavoljeti, gluho bilo... :D
ma niste vi tako daleko :D
seln

#5810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

udrch wrote:@Seln
Ti si moj drug i skoro komšija pa ću se ja i složiti s tobom..
Možda sam ja pristrasan zbog toga što sam to što jesam, ali to nažalost moraš priznati i za sebe da si u istoj poziciji..
Dugo sam ovdje da mogu sa sigurnošću tvrditi da ti, Nosara, Vanilla, Zonbrile i još neki vjerovatno pišete iz službenih prostorija SDP-a..nemoj me pogrešno shvatiti, ne mislim ništa ružno o stranci kao takvoj, polovinu svoga glasa sam joj dao i na ovim izborima, ali najmanje dvoje od vas četvero ima direktnu korist od spomenute stranke i sasvim je normalno da branite ove ishitrene poteze..
Ja nigdje nisam rekao da sam protiv suštine ove odluke, mene lično neće dotaći, moje dijete ova odluka neće ugroziti..ja lično Emira ne pamtim kao korektnu osobu iz studentskih dana, pa sam protiv njegove odluke jer znam da ima druge namjere od onih koje javno govori..privatno se hvalio..
Teško se u ovoj zemlji može nešto sakriti, pa tako ni razlog recimo njegove posjete danas ETŠ u Buća potoku..
Ministar je na poziv škole odbio danas prisustvovati Danu škole, pravdajući to zauzetošću, ali kad je saznao da će biti Zamjenik Američkog ambasadora dotrčo je ko Šojić..
On je jednostavno takav, sam svoj..
Moj nick nije moja regionalna odrednica ako gledamo sa tačke rođenja i odrastanja, iako mi je majka podrinjka, pa sam i ja velikim dijelom osjećam podrinjcem, proveo sam dobar dio života uz Drinu..rat sam nesretnim slučajem proveo u podrinju, pa često i kažem da jesam podrinjac..
Moj nick me podsjeća na "polovinu života" koje sam proveo na toj planini sa trojicom sapatnika, tačnije 44 dana, nakon pada Srebrenice..za tih 44 dana sam proživio što većina ne proživi čitavog svog života..
Iako nemam ni dana hodžinskog staža, ja ne bježim da sam "hodža"..
Najbolji potez u mom životu je bila medresa, iako sam je upisao iz očaja u koji sam upao nakon svega..
Nekako osjećam da si to htio znati u detalje, pa eto sad budi siguran..

Sve što u ovim raspravama želim reći jeste da ja ne volim licemjerne ljude..a Emir to jeste iako ga Peđa ovdje hvali..
@udrch

odgovor ti je onakav kakav zapravo ocekujem na kultiviranim diskusijama, bez obzira slazemo li se ili ne. Ako pogledas moje postove, vidjeces da neki iskacu iz kolosijeka, ali to je iz nekog drugog razloga: bog me je stvorio od nekog nakaradnog materijala, koji kljuca vec na 37 stepeni, pa mi se cesto omakne poneka ostra rijec. :D
No, nazad na temu. Imam utisak da nasi politicki stavovi i nisu toliko razliciti, osim glasa koji dajemo ovoj ili onoj partiji.
Mogu ti se zakleti dinom i imanom,mogu Titom i partijom, ali vise ces mi vjerovati ako se zakunem djecom da ni dana nisam bio clan neke partie, niti sam radio za neku partiju, bilo profesonalno, bilo volonterski.
Da, ja sam ljevicar i smatram da nije nikakav problem da musliman bude ljevicar. Iz tog razloga mislim da je razdvajanje vjere i drzave osnovna tekovina moderne civilizacije. Iskreno, nisam za vjeronauku u skolama, iz vise razloga.
Prvi razlog: ocigledno ne daje rezultate. Nikad nije bilo vise nemorala, maloljetnickog kriminala, droge alkohola, maloljetnickih trudnoca, nasilja i svakog drugog zla.
Vjerovatno si dovoljno star pa se sjecas vremena prije "demokratije", kada se vjera mogla ocitovati samo privatno.
Nije ni to bilo bas dobro, ali se dobro sjecam kad su me roditelji odveli u mejtef, sa sve cjepanicom za grijanje :)
Islo se u mejtef da se nastavi i prosiri islamsko obrazovanje iz kuce, valjda je zato i bilo uspjesnije.
Takodje, ni za sta na svijetu ne bih mijenjao intimu prijeratnih bajrama, svecanu atmosferu, cestitanja i uzajamne posjete. Sta imamo sad? Bajramski clubbing sa rijekama alkohola i polugolim pjevaljkama. Zao mi je, ali ovaj trash islam nije moj islam i Mustafa Ceric nikad ne moze biti moj reis.
Sto se tice Suljagiceve odluke, moram poceti izdaleka. Noj dzemat nije nikada, ni prije rata ni poslije rata dobio ni pare, ni od drzave ni od islamske zajednice. Sve smo organizovali sami, samodoprinosom, da upotrijebim taj samoupravni izraz. Ponekad nisam bio saglasan sa nekim projektima, smatrajuci ih suvisnim, disproporcionalnim ili nesvrsishodnim, ali sam se slozio s vecinom i masio se novcanika.
E, ovu odluku je donio ministar legalno izabrane vlasti. Iskreno, nisam bas sretan sa odlukom da se to egzekutira vec ove skolske godine i nadam se da ce dijalogom postici da se to prolongira na sljedecu skolsku godinu. A kada se izabere nova vlast, neka novi ministar ponisti tu odluku i mirno Sarajevo.
O osobi Emira Suljagica se necu izjasnjavati, jer ga ne poznajem. Ocijenicu ga na kraju mandata, po ucinku.
Ako bude dobro radio, iskreno receno, bice mi svejedno je li privatno licemjer ili nije. Moral je za politicara rijetka endemska pojava.
Toliko od mene. Izvinjavam se moderatoru i Pedji za offtopic i nemam namjeru vise potezati temu o Suljagicu.
udrch

#5811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by udrch »

Iz razloga što znam da smo na prilično istom kolosijeku sam ti se i obratio..
Ja sam duboko svjestan da za ovako lošu situaciju u našoj zemlji nisu krivi ni nacionalizam ni komunizam, već naš primitivizam..
Ja sam već svoje mišljenje o ovoj temi dao..
Nisam protiv ove odluke, ali način na koi je to urađeno je krajnje degutantan..
Za mene su i ministar i Cerić u ovoj situacji ispali krajnji primitivci, jer je dijalog tekovina savremenog društva..
Lično sam imao više kontakata sa njima, tako da ne mogu ni o jednom ništa lijepo reći..
Koliko je god potez ove koalicije da ne povlači pitanje vitalnog nacionalnog insteresa za Dodikov Referendum bio džinovski korak, toliko je ova odluka ministra bila suprotno..
Na kraju ću reći da će iz ove situacije SDA izvući najveću korist i ona jedino ovdje profitira..
Uopšte se ne oglašava, a sigurno je da će blokirati ministrov naum i ubrati jeftine poene..
Bez njih ovo ne može proći, a ovako svim onim koji su glasali za druge ovim svojim ćutanjem govori da su to zaslužili..

P.S. nemaš potrebe da se kuneš djecom..
udrch

#5812 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by udrch »

Skijash wrote:
udrch wrote:Bio sam napisao duži post, pa sam nekako veći dio greškom izbrisao, pa mi se nije dalo dalje pisati.
Kada ti se to desi, pritisni istovremeno Ctrl i tipku Z, vratiće ti se to izbrisano.
:thumbup: :lol:
Duže postove pišem u wordu, pa kasnije prenesem, tako da to nisam mogao koristiti..
Boom71

#5813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Boom71 »

Sudeci po komentarima, barem onim koje sam ja vidio, mi smo stranka koja se zalze za najvecu distancu, ili ako hocete najvisi zid izmedju drzave i religije. Mi smatramo da ce BiH bit najsretnija ukoliko se iz svih drzavnih institucija, i rituala, ukloni ideolosko i religijsko. Kao sto sam rekao u razgovoru za Dane koji sam postavio na ovom forumu...
Pravo na ateizam odnosno pravo na vjeru i iskazivanje tog osjecanja je neotudjivo pravo svakog gradjanina BiH koje se nijednim aktom ne moze uskratiti. Drzava, s druge strane, mora uspostaviti neutralnost i ne smije ni propagirati niti zabranjivati niti teisticki niti ateisticki svjetonazor.Ugovori izmedju drzave i crkve( rijec crkva ovdje oznacava sve vjerske zajednice pa i islamsku, konkordati su po nase misljenju napravljeni lose. Oni su ovakvi kakvi su trenutno stetni za obje strane.
Konkretno...
Mi smo podrzali i podrzavamo ministra Suljagica u slucaju o kome se sada govori.
Ovdje se radilo o uklanjanju nepravde u ocjenjivanje - problem je moglo bi se reci ne ideoloske nego matematicke prirode.
Mi se nadamo da je ovo samo prvi korak prema uspotavljanju drzavne neutralnosti i ako na ovome ostane bicemo nezadovoljni i to cemo i reci.

p.k.
Pedja,na ovoj se prici mora istrajati!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

sve ste mi bliži i draži :thumbup:
StupskaBitanga

#5815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by StupskaBitanga »

Jel onaj vjecnik u OV Centarili Novo Sarajevo nezz tačno Dejan Radović onaj maneken ili se radi o drugoj osobi?
Pedja Kojovic

#5816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

stupskabitanga

Mislim da Dejan Radovic zbog drugih obaveza nece preuzeti mandat Harisa Abaspahica.

p.k.
poznanik

#5817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by poznanik »

Pedja Kojovic wrote:stupskabitanga

Mislim da Dejan Radovic zbog drugih obaveza nece preuzeti mandat Harisa Abaspahica.

p.k.

A gdje je Haris Abaspahić?
Pedja Kojovic

#5818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

supskabitanga

Haris je odavno napustio Nasu stranku i presao u SDP.
Sada je savjetnik premijera Niksica.

p.k.
VjecitiStudent

#5819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:supskabitanga

Haris je odavno napustio Nasu stranku i presao u SDP.
Sada je savjetnik premijera Niksica.

p.k.
:-)
fotelja cuda cini
Ridjobrki

#5820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Što fotelja? Koliko ja kontam imao je fotelju i to rahatniju, zakonodavnu.. Na kraju krajeva, bi li ti u ovom prelaznom roku produžavao vjernost West Hamu a ovamo te hoće ManU?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Ridjobrki wrote:Što fotelja? Koliko ja kontam imao je fotelju i to rahatniju, zakonodavnu.. Na kraju krajeva, bi li ti u ovom prelaznom roku produžavao vjernost West Hamu a ovamo te hoće ManU?
To ti po sebi pises i rezonujes ???

Nekada Liberal,a pred ove poslijednje izbore gorljivi simpatizer (vjerovatno i glasac,jer si rekao da ces ipak glasati za njih) Tihica i SDA :D
Control panel

#5822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

vijecnicki pausal je jedno 400 KM, a savjetnicka plata je jedno 2 milje. nije bilo tesko odluciti. a valja od necega i zivjeti.
Ridjobrki

#5823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

@libero: ja politiku pratim sa izrazitom emotivnom distancom a zbivanja nakon izbora mi daju za pravo kada sam prije izbora podržavao i SDA i SDP sa jednakim intenzitetom zagovaranja i podjednakom ekvidistancom jer nisam ni član ni simpatizer nijedne od njih. To ne znači da ja po svom svjetonazoru nisam liberal i dalje jer postoji razlika između političkog svjetonazora i stranačkog opredjeljenja. :wink:

@control panel: da li bi ti igrao za WHU na lošijoj poziciji za 400k a ManU ti daje 2m i bolju poziciju (stranačka lojalnost se ne pika kao ni odanost ideji - NS je iovako SDP light a u SDP postoji kapacitet i potencijal koji NS nikad neće imati)
Pipun

#5824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pipun »

Naša "propala" stranka , by Bojan Bajić :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Pipun wrote:Naša "propala" stranka , by Bojan Bajić :lol: :lol:
17. Motorizovana brigada iz Malmea?
Locked