u sarajevu taj smijer nema na filozofiji, ali mislim da je vezano za proucavanje kultura, komparaciji, historiji, filozofiji i da su to neki predmeti koji su bitnimacchiato wrote:Pošto nema tema o filozofskom fakultetu u Zenici, da pokušam ovdje pitati![]()
Kakav je smjer kulturalni studij? Odnosno, koji su predmeti i kako je sa prijemnim? Za koje profile osobe bi ovaj smjer najviše odgovarao?
Jako malo na internetu piše, pa moram pitati ovako.
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- trcicu trceci
#5801 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- Mračajski proto
#5802 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Podržavam svoje studente u ovim protestima.
F. R.
F. R.
- Zatamnjena stakla
#5803 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
U skladu sa tvojim nikom zamolio bi' te da ideš u Budvu studirati. Ugostiteljstvo naravno.macchiato wrote:Pošto nema tema o filozofskom fakultetu u Zenici, da pokušam ovdje pitati![]()
Kakav je smjer kulturalni studij? Odnosno, koji su predmeti i kako je sa prijemnim? Za koje profile osobe bi ovaj smjer najviše odgovarao?
Jako malo na internetu piše, pa moram pitati ovako.
Poz!
-
tagomago
#5804 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
bio jučer nazif gljiva na ff-u, ima l' ko slike? 
- Tegla ajvara
#5805 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
da li se dešavalo da prošlih godina dođe do proširavanja spiska primljenih studenata
- trcicu trceci
#5806 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
nijeTegla ajvara wrote:da li se dešavalo da prošlih godina dođe do proširavanja spiska primljenih studenata
- Tegla ajvara
#5807 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
što me skrši pašatrcicu trceci wrote:nijeTegla ajvara wrote:da li se dešavalo da prošlih godina dođe do proširavanja spiska primljenih studenata
-
haman doktor
#5808 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
ma tegla ajvara uzdaj se use i u svopje kljuse pitaj nekog od kolega da ti napise zalbuTegla ajvara wrote:što me skrši pašatrcicu trceci wrote:nijeTegla ajvara wrote:da li se dešavalo da prošlih godina dođe do proširavanja spiska primljenih studenata
-
Rouhyana
#5809 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Jel mi moze neko dekodirat ovu listu.Ko je primljen ko ne?Primaju oko 70 studenata na pedagogiju.
http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/upis_20 ... gogija.pdf
- trcicu trceci
#5810 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
prvih 25 je primljeno, ostali koliko ja znam mogu pisati molbu eventualno na drugi odsjek/smjer gdje ima mjesta, tako da koji nisu primljeni predlazem da urade tako dok jos ima mjestaRouhyana wrote:Jel mi moze neko dekodirat ovu listu.Ko je primljen ko ne?Primaju oko 70 studenata na pedagogiju.
-
Rouhyana
#5811 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Zbunjujuce je to da druge preliminarne liste su oznacene sa primljeni kandidati,kandidti koji nisu primljeni,Sve lijepo naznaceno.Na ovoj listi ne pise nista.trcicu trceci wrote:prvih 25 je primljeno, ostali koliko ja znam mogu pisati molbu eventualno na drugi odsjek/smjer gdje ima mjesta, tako da koji nisu primljeni predlazem da urade tako dok jos ima mjestaRouhyana wrote:Jel mi moze neko dekodirat ovu listu.Ko je primljen ko ne?Primaju oko 70 studenata na pedagogiju.
Meni djeluje kao da su svi primljeni.
- trcicu trceci
#5812 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ne znam, vjerovatno cekaju zalbeni rok pa ce onda staviti konacnu listu, malo jeste ruzno da odmah ne stave ali mogu se pozvati na konkurs tako da se to opet sve moze da se diskutuje i osudjuje. Opet kazem, ko nije primljen a na fakultetu bi volio neki drugi smjer neka od ponedjeljka pozuri sa procedurom jer znam kako ide godinama kako nema prijemnog.
-
bull21
#5813 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Znate li brojati? Izbrojiš do XX broja tj. do onog do koliko primaju redovnih (do 26. ako primaju 25 redovnih) i ako si tu, uspio si. Ako nisi, jebiga, mrš u SF/V. Rekao bih da ste nesposobni, ali bih se ponavljao bez ikakve potrebe.
- trcicu trceci
#5814 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
halo isfrustrirani, ovdje je problem i netransparentnosti.
ljudi, sve imate na stranici fakulteta cackajte, uvijek ispitivanje izgleda kao nesposobnost kao iznad...
ljudi, sve imate na stranici fakulteta cackajte, uvijek ispitivanje izgleda kao nesposobnost kao iznad...
-
Trunks
#5815 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Koji je najisplativiji odsjek na ovom fakultetu? Sa kojim je najlakse naci posao?
- mirz_a
#5816 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ej zdravo!
Da li ima neko voljan da mi objasni par stvarčica u vezi ff-a?
Ovako, primljen sam na BHS, i konkurisao sam za taj odsjek, i onda na preliminarnoj listi pročitam kako je riječ o dvopredmetnom studiju BHS i književnost naroda BiH! I Sad kontam da li ću ja to biti ograničen samo na našu/domaću književnost ili je to stvar nekog sistema, pa to dvoje ide ide u paru naš jezik i naša književnost?
I šta bi uopšte značilo dvopredmetni studij?!
eto hvala vam
Ovako, primljen sam na BHS, i konkurisao sam za taj odsjek, i onda na preliminarnoj listi pročitam kako je riječ o dvopredmetnom studiju BHS i književnost naroda BiH! I Sad kontam da li ću ja to biti ograničen samo na našu/domaću književnost ili je to stvar nekog sistema, pa to dvoje ide ide u paru naš jezik i naša književnost?
eto hvala vam
-
Ali-sa
#5817 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ne učiš samo našu književnost. Javi se meni na istom sam Odsjeku, objasnit ću ti.mirz_a wrote:Ej zdravo!![]()
eto hvala vam
-
Sephora888
#5818 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Zna li neko kada su upisi na ff fakultet za studente koji su primljeni?? Trazila sam na stranici ali nema nista -_- Hvala 
-
Ali-sa
#5819 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Od sutraSephora888 wrote:Zna li neko kada su upisi na ff fakultet za studente koji su primljeni?? Trazila sam na stranici ali nema nista -_- Hvala
-
krajina333
#5820 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
zna li neko da li postoji sansa da se upise koji fakultet u sarajevu sa dobrim uspjehom u gimnaziji 3,3 ili 3,2 u sve 4 godine... ? i ako ima sansa koji fakultet npr? ne razmisljam jos tacno o nekom odredjenom faxu jer mislim da me nece primiti ni na jedan haha. Heeelp

- Individualism18
#5821 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Možeš većinu fakulteta, možda ne kao redovan student na budžetu, ali kao redovan samofinansirajući bi trebao. Također na vanredan studij bi bio primljen na svakom fakultetu koji ima tu opciju studiranja jer se ne prijavljuje mnogo studenata. Mislim da ti je najpametnije da se odmah prijaviš kao samofinansirajući (vanredni) studnet jer ćeš tako sebi povećati šanse da budeš primljen jer većina studenata ide na opciju studiranja na budžetu pa ako ih ne prime onda pišu molbe za prebacivanje na sf...krajina333 wrote:zna li neko da li postoji sansa da se upise koji fakultet u sarajevu sa dobrim uspjehom u gimnaziji 3,3 ili 3,2 u sve 4 godine... ? i ako ima sansa koji fakultet npr? ne razmisljam jos tacno o nekom odredjenom faxu jer mislim da me nece primiti ni na jedan haha. Heeelp
![]()
Last edited by Individualism18 on 16/07/2014 20:41, edited 1 time in total.
- Individualism18
#5822 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
.
Last edited by Individualism18 on 16/07/2014 20:40, edited 1 time in total.
-
krajina333
#5823 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
a da li bih mogla psihologiju upisati npr? jer mi se najsviđa a i dalje mislim da nemam nikakve sanse :S
- Individualism18
#5824 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Mislim da bi možda i mogla ako odmah izabereš opciju samofinansiranja i ako dobro uradiš prijemni ispit koji je ponovo uveden od ove godine. Isto tako ne znam kakve su ti ocjene iz predmeta relevantnih za studij Psihologije, a to ti je bitno. Pogledaj rang listu od ove godine na stranici fakulteta i vidi gdje bi otprilike bila.krajina333 wrote:a da li bih mogla psihologiju upisati npr? jer mi se najsviđa a i dalje mislim da nemam nikakve sanse :S
-
krajina333
#5825 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Individualism18 wrote:Mislim da bi možda i mogla ako odmah izabereš opciju samofinansiranja i ako dobro uradiš prijemni ispit koji je ponovo uveden od ove godine. Isto tako ne znam kakve su ti ocjene iz predmeta relevantnih za studij Psihologije, a to ti je bitno. Pogledaj rang listu od ove godine na stranici fakulteta i vidi gdje bi otprilike bila.krajina333 wrote:a da li bih mogla psihologiju upisati npr? jer mi se najsviđa a i dalje mislim da nemam nikakve sanse :S
hvala ti puno puno