Desavanja u Hrvatskoj
-
Ras Al Ghul
#5801 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Oprostit će susjedi 
-
kakavdanakneiskustvu
-
zg2
#5803 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jesi; zar je tako teško priznati?It_is_a_Leclerc wrote:Ja nisam šovinista, niti hrvatomrzac.
To ti je već prije rekla i Dalmatinka
Jesi, bolesno mrziš ...
No, to je tvoje pravo i niko ti to ne može zabraniti
Ali, budi muško i barem priznaj
- It_is_a_Leclerc
#5804 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije tačno.zg2 wrote:Jesi; zar je tako teško priznati?It_is_a_Leclerc wrote:Ja nisam šovinista, niti hrvatomrzac.
Jesi, bolesno mrziš ...
Jesam li ja nekom hrvatskom predstavniku u BiH napisao pismo : "Idi u Vukovar, a nemoj Srebrenicu uzimati u svoja prljava katolička usta ?". Jesam li ja nekom evropskom zvaničniku poslao pismo sa upozorenjem da se na BiH granici tabore ustaške formacije i da bi trebalo da nas što prije zbog toga prime u EU ?!
Jesam li ja igdje napisao da mrzim Hrvate ?!
-
kakavdanakneiskustvu
#5805 Re: Desavanja u Hrvatskoj
It_is_a_Leclerc wrote:Nije tačno.zg2 wrote:Jesi; zar je tako teško priznati?It_is_a_Leclerc wrote:Ja nisam šovinista, niti hrvatomrzac.
Jesi, bolesno mrziš ...
Jesam li ja nekom hrvatskom predstavniku u BiH napisao pismo : "Idi u Vukovar, a nemoj Srebrenicu uzimati u svoja prljava katolička usta ?". Jesam li ja nekom evropskom zvaničniku poslao pismo sa upozorenjem da se na BiH granici tabore ustaške formacije i da bi trebalo da nas što prije zbog toga prime u EU ?!
Jesam li ja igdje napisao da mrzim Hrvate ?!
otkud mi znamo jesi li ili nisi?
- It_is_a_Leclerc
#5806 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa da sam ja ili bilo koji drugi Bošnjak poslao bilo šta slično hrvatskim predstavnicima u državnom parlamentu, već bi se o svemu očitovao "Hrvatski narodni sabor", a guđenju o ugroženosti, majorizaciji, nemogućnosti suživota bilo bi od nemila do nedraga.
Neko je za vrijeme #JMBG-a donio transparent - "Stop fašizmu", pa su se odmah pobunili hrvatski i srpski predstavnici da je sve neka urota protiv njih.
Neko je za vrijeme #JMBG-a donio transparent - "Stop fašizmu", pa su se odmah pobunili hrvatski i srpski predstavnici da je sve neka urota protiv njih.
- dječak sa šibicama
#5807 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pismo je procitao Milorad Pupovac, bez objasnjenja od koga ga je dobio, kada ga je dobio, gdje ga je dobio.
Uzimam si za pravo da Pupovca proglasim lazovom i falsifikatorom, s obzirom na njegovo djelovanje u zadnje vrijeme.
Ne vidim logike da neko salje Pupovcu pismo, u kojem se vrijedja predstavnik Bosnjaka u Saboru Hrvatske. Valjda bi autor prvo izvrijedjao Pupovca.
Lazov i falsifikator.
Uzimam si za pravo da Pupovca proglasim lazovom i falsifikatorom, s obzirom na njegovo djelovanje u zadnje vrijeme.
Ne vidim logike da neko salje Pupovcu pismo, u kojem se vrijedja predstavnik Bosnjaka u Saboru Hrvatske. Valjda bi autor prvo izvrijedjao Pupovca.
Lazov i falsifikator.
-
kakavdanakneiskustvu
#5808 Re: Desavanja u Hrvatskoj
It_is_a_Leclerc wrote:Pa da sam ja ili bilo koji drugi Bošnjak poslao bilo šta slično hrvatskim predstavnicima u državnom parlamentu, već bi se o svemu očitovao "Hrvatski narodni sabor", a guđenju o ugroženosti, majorizaciji, nemogućnosti suživota bilo bi od nemila do nedraga.
to je tvoja pretpostavka,ništa drugo
-
ubojica77
#5809 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mislim da tu nije problem u Hrvatima,vec u tome da ti isti bjeze od toga da su rodeni u BiH.Pasiflora wrote:Odgovor na tvoja pitanja je NE, osim boldiranog - sa tim se slazem. Znas li i jednog bosnjaka koji zivi u RH?Havatar wrote:Da li je u Hrvatskoj vecinsko misljenje da su Bosanci zaostali , nazadni , necivilizirani, glupi , primitivni, itdDa li je u Hrvatskoj vecinsko misljenje da su Bosnjaci ustvari Hrvati , da su bosanski kraljevi hrvatski kraljevi i da je Bosna hrvatska zemlja
Da li je u Hrvatskoj raspolozenje takvo da ako Hrvat iz Bosne uradi nesto dobro onda je Hrvat a ako uradi nesto lose onda je Bosanac posto ne mogu Hrvati da budu losi nego su losi samo Bosanci
Ako jeste takvo raspolozenje i ako je takvo vecinsko misljenje onda jeste u Hrvatskoj vecinski anti-bosansko raspolozenje bez obzira da li vi to smatrate takvim ili mislite da to nije anti-bosansko raspolozenje.
Vrlo su zanimljivi bili komentari na vijest o onoj Miji Martini (ili kako se vec zove) i njezinu podrsku Simunicu. Vecina komentara na Indexu i Vecernjem je bila u smislu - sta tebe briga, ti nisi hrvatica, uređuj stvari u svojoj zemlji i sl.
-
Baboolal
#5810 Re: Desavanja u Hrvatskoj
vivaldi wrote:prosto ne mogu da vjerujem da ozbiljno razgovarate o medjunacionalnim ljubavima na balkanu...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5811 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja mislim da Hrvatska jeste duboko podijeljena, ali ako se može govoriti o "zdravoj" podjeli, odnosno onoj koja postoji u mnogim civiliziranim zemljama, a to je podjela na ljevicu i desnicu koja tamo zaita postoji. Sad što desnica ponekad načne vrlo bolne suptilne i sa zakonom limitirajuće stvari, druga je tema. Kako napisa @Banksy Hrvatska barem dvotrećinski bira ljevičare u politički vrh, Jospiović je valjda nešto najtolerantnije što može postojati u politici, kao da je političar u nekoj Skandinavskoj zemlji,Milovanović se nekad malo pogubi, ali ok je
Oporba je zaista oporba i zagorčava im život, netko ko je bilo nezamislivo da je dodorljiv je na suđenju. Ukratko, u usporedbi sa mojoj domovinom punoj ljujdi tipa forumaša @It is Lec... zemlji u kojoj uopće ne postoji ni desnica ni ljevica, nego titonostalgičari i troznamenkasti ne nacionalisti nego šovinisti, u zemlji gdje se političkog neistomišljenika naziva fašistom bez stvarnog znanja značenje te riječi, u zemlji gdje se kunu u Boga, ali istovremeno prizivaju ubojstva Božijih stvorenja, u zemlji gdje je vidjeti pismen dopis raritet, zavidim Hrvatskoj i ne čudim se niti jednom BIH Hrvatu koji ide ili želi ići tamo živjeti.
- Banksy
#5812 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dječak sa šibicama wrote:Pismo je procitao Milorad Pupovac, bez objasnjenja od koga ga je dobio, kada ga je dobio, gdje ga je dobio.
Lazov i falsifikator.
Predsjednik Kluba nacionalih manjina u Hrvatskom saboru Nedžad Hodžić primio je prijeteće pismo zbog govora o uvođenju ćirilice kao zvaničnog pisma u Vukovaru.
U pismu punom psovki, koje je na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora pročitao predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac, se poručuje da se "gubi u svoju zaglupljenu BiH".
Predsjednik SDSS-a rekao je da su poslanici Kluba nacionalnih manjina ...
"Društvo je bolesno od veoma opake bolesti koja može eskalirati s posljedicama koje su velike. Molim vas, ne zbog pisma, nego dubokog stanja u zemlji, da napravimo sve da društvo ozdravi", rekao je Hodžić.
- Banksy
#5813 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tačno.Renta wrote:
U hrvatskoj je dominantno probosansko raspoloženje i nema ni traga loših namjera niti prema BiH kao državi a još manje prema bošnjacima koji žive u hrvatskoj i koji su kompletno integrirani u hrvatsko društvo i osjećaju hrvatsku kao svoju domovinu.
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- dalmatinka
#5817 Re: Desavanja u Hrvatskoj
plain vanilla wrote:
-
direstraits0078
#5818 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Renta wrote:
U hrvatskoj je dominantno probosansko raspoloženje i nema ni traga loših namjera niti prema BiH kao državi a još manje prema bošnjacima koji žive u hrvatskoj i koji su kompletno integrirani u hrvatsko društvo i osjećaju hrvatsku kao svoju domovinu.
Kamo srece da su i ovi u BH integrisani u Bosansko drustvo i da osjecaju Bosnu kao svoju domovinu...
- It_is_a_Leclerc
#5819 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja, kao "šovinista" i "hrvatomrzac", pozivam sve kolege s one strane Dinare, Une i Save, da danas izađu iz zaokruže PROTIV ! Smatram da zabranama nije mjesto u Ustavu. Danas preventivno brane lgbt-u da, ako ikad i budu htjeli, ne mogu stupiti u zajednicu, a sutra će zabraniti muslimanima da grade sebi vjerske objekte, Srbima da pišu pismom koji žele....
Dakle, PROTIV !
Dakle, PROTIV !
- dječak sa šibicama
#5820 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nakon jednog junskog dana 2008. bas i nije vise toliko dominantno.Banksy wrote:Tačno.Renta wrote:
- Havatar
#5821 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kad vec pominjes navijace zbog cega sve navijacke skupine u HR imaju na ogradi i zastavu Herceg-Bosnedječak sa šibicama wrote:Nakon jednog junskog dana 2008. bas i nije vise toliko dominantno.Banksy wrote:Tačno.Renta wrote:
-
zg2
#5822 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hvala na savjetu,It_is_a_Leclerc wrote:Ja, kao "šovinista" i "hrvatomrzac", pozivam sve kolege s one strane Dinare, Une i Save, da danas izađu iz zaokruže PROTIV
da tebe nema ... stvarno ne znam kak bi glasao ...

- It_is_a_Leclerc
#5823 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kobiva kriva šaka od 40 navijača što pola Hrvatske kad im spomeneš Bosnu ili Bošnjake pljuca uz cestu, psuje, kleveće i ispoljava drugovačiju mržnju...
Molio bih drage građane RH da nam dostave listu za koga smijemo navijati, za koga smijemo glasati, pa da ih ne bismo uvrijedili.
Molio bih drage građane RH da nam dostave listu za koga smijemo navijati, za koga smijemo glasati, pa da ih ne bismo uvrijedili.
-
flexibila
#5824 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ZAdalmatinka wrote:plain vanilla wrote:![]()
![]()
![]()
Ako nije sta moze li mi neko reci sta se desava "za" i "protiv"
-
Juvelandia
#5825 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Turske zastave su cisti inat, sve dok bude hrvatskih i srpskih zastava, svih hrvatskih i srpskih zemalja, bice i turskih.
Ako ikad, mada sumnjam, svi narodi u ovoj BiH budu za istu navijali vidjecete broj turskih zastava i slavlja, nece ih nikako bit ili skoro nikako.Poznati bosanski inat.
Ako ikad, mada sumnjam, svi narodi u ovoj BiH budu za istu navijali vidjecete broj turskih zastava i slavlja, nece ih nikako bit ili skoro nikako.Poznati bosanski inat.
Last edited by Juvelandia on 01/12/2013 12:46, edited 1 time in total.