Pa pošalji, i miran si. Obično preko takvih servisa se i finansiraju teroristi.MrShadow wrote:Je li jos kome Unicredit trazio putem emaila izvode sa paypal za 2018 radi provjere finansiranja terorizma i pranja novca?
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#5801 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
-
lover1
#5802 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav svima,.
Da li je prijem novca u BiH putem PayPala moguć samo preko VISA electron kartice?
Da li je prijem novca u BiH putem PayPala moguć samo preko VISA electron kartice?
- liaar
#5803 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da, samo preko VISA electron. Jedini način na koji možeš preko PP primiti novac na MasterCard je putem refunda.lover1 wrote:Pozdrav svima,.
-
ke_ma
#5804 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ako može kratko pitanjce,da ne listam milion strana
Jedan čova mi je uplatio nešto siće na račun,i to sad stoji na "on hold"
Paypal mi je uredno poslao poruku:
Dear ( moje ime)
You received a payment from (opet moje ime)
Payments you receive go to your pending balance for 30 days. Payments in your pending balance belong to you, but you can't use or withdraw them. After 30 days, pending payments go to your available balance, unless PayPal is holding amounts for another reason, as specified in the PayPal User Agreement or other agreement that you have entered into with PayPal.
We recommend that you do the following:
Log in to your account, and go to the Transaction Details page to see if this payment is eligible for seller protection.
Šta bih ja to trebao vidjeti u tim Transaction Details,pošto tu ne vidim ništa
Jedan čova mi je uplatio nešto siće na račun,i to sad stoji na "on hold"
Paypal mi je uredno poslao poruku:
Dear ( moje ime)
You received a payment from (opet moje ime)
Payments you receive go to your pending balance for 30 days. Payments in your pending balance belong to you, but you can't use or withdraw them. After 30 days, pending payments go to your available balance, unless PayPal is holding amounts for another reason, as specified in the PayPal User Agreement or other agreement that you have entered into with PayPal.
We recommend that you do the following:
Log in to your account, and go to the Transaction Details page to see if this payment is eligible for seller protection.
Šta bih ja to trebao vidjeti u tim Transaction Details,pošto tu ne vidim ništa
- typeOnegative
#5805 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav svima . Neki dan sam dobio novu karticu jer mi je stara istekla . Kada sam isao da je dodam na PayPal , odbija mi je nonstop . Pa nije valjda da su mi dali karticu koja nije podrzana
Radi se o Unicredit MasterCard Debit kartici
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5806 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
moraš prijaviti novu karticu, nije istatypeOnegative wrote:Pozdrav svima . Neki dan sam dobio novu karticu jer mi je stara istekla . Kada sam isao da je dodam na PayPal , odbija mi je nonstop . Pa nije valjda da su mi dali karticu koja nije podrzanaRadi se o Unicredit MasterCard Debit kartici
imaš čini mi se opciju update card, da promjeniš onaj security kod (3 broja)
- typeOnegative
#5807 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Znam za to , pokusavao sam i ne moze . Na kraju sam staru karticu obrisao , dodao novu ali mi je izbacilo poruku " banka koja je izdala karticu nije odobrila ovu transakciju , javite se SZK onih koji su izdali karticu blabla . Wtf ???
- mk ultra
#5808 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
plaćaš ili skidaš pare?
- BadSanta
#5809 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
typeOnegative wrote:Pozdrav svima . Neki dan sam dobio novu karticu jer mi je stara istekla . Kada sam isao da je dodam na PayPal , odbija mi je nonstop . Pa nije valjda da su mi dali karticu koja nije podrzanaRadi se o Unicredit MasterCard Debit kartici
Koliko znam MastarCard mozes dodati bez problema, ali ne možeš primati novac na nju. Samo na Visa kartice može leći uplata, pozz
- typeOnegative
#5810 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvala svima , a jbt . Jel to znaci da ne mogu npr primiti refund ???BadSanta wrote:typeOnegative wrote:Pozdrav svima . Neki dan sam dobio novu karticu jer mi je stara istekla . Kada sam isao da je dodam na PayPal , odbija mi je nonstop . Pa nije valjda da su mi dali karticu koja nije podrzanaRadi se o Unicredit MasterCard Debit kartici
Koliko znam MastarCard mozes dodati bez problema, ali ne možeš primati novac na nju. Samo na Visa kartice može leći uplata, pozz
- liaar
#5811 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Bukvalno da si pročitao postove na ovoj stranici, znao bi. Možeš refund primiti jedino.typeOnegative wrote:Hvala svima , a jbt . Jel to znaci da ne mogu npr primiti refund ???BadSanta wrote:typeOnegative wrote:Pozdrav svima . Neki dan sam dobio novu karticu jer mi je stara istekla . Kada sam isao da je dodam na PayPal , odbija mi je nonstop . Pa nije valjda da su mi dali karticu koja nije podrzanaRadi se o Unicredit MasterCard Debit kartici
- mk ultra
#5812 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
isto ko western unionMehemed wrote:I ja mislim da je tako.O'zone wrote: Ja koliko sam shvatio ovo je za nekomercijalno slanje para. Tipa šaljem ja iz BiH nekome pare vani radi učestvovanja u troškovima za nešto...a ne na komercijani dio kupovine sa web shop stranica
We’re changing some of the fees we charge for Personal Payments (where available).
Personal Payments Fee.
Personal Payments are payments to friends or family members such as your share of the rent or a dinner bill.
Personal Payments are limited in availability and are not available in most countries.
If you use your credit card as the Payment Method for a Personal Payment, you may be charged a cash-advance fee by your credit card company.
The Fee is borne by the sender.
- programerAnel
#5813 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja i dalje mislim da paypal treba pritisnuti zbog ovog hold-a i da ce ga ukinuti
- JavierBosnia
#5814 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Procitao sam 20-30 stranica, vise od sat vremena sam zagrijao stolicu, a zanima me sa zadnje stranice ovo sto ste naveli.
Master Card mozes primiti novac samo preko refunda. Posto imam Master Card od RF, jel ima te neka caka da mi lik posalje pare na taj Master Card sa tim refundom, jer iskreno ne znam ni sta je to.
Ja bih te pare sa paypala sto mi uplati koristio dalje da ih trosim na internetu. Jel moguce nesto izvesti ili da vadim visa electron?
Master Card mozes primiti novac samo preko refunda. Posto imam Master Card od RF, jel ima te neka caka da mi lik posalje pare na taj Master Card sa tim refundom, jer iskreno ne znam ni sta je to.
Ja bih te pare sa paypala sto mi uplati koristio dalje da ih trosim na internetu. Jel moguce nesto izvesti ili da vadim visa electron?
- SanskiBiser
#5815 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
JavierBosnia wrote:Procitao sam 20-30 stranica, vise od sat vremena sam zagrijao stolicu, a zanima me sa zadnje stranice ovo sto ste naveli.
Kratak i jasan odgovor, izvadi Visa Electron.
- JavierBosnia
#5816 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hocu brate, u RF najvjerovatnije.SanskiBiser wrote:JavierBosnia wrote:Procitao sam 20-30 stranica, vise od sat vremena sam zagrijao stolicu, a zanima me sa zadnje stranice ovo sto ste naveli.
Kratak i jasan odgovor, izvadi Visa Electron.
Zovem jutros 10 banaka, pa to je haos cega sam se sve naslusao. U vakufskoj mi kazu imaju samo neke svoje paypal kartice za kupovinu ostalo je kaze nezakonito.
U NLB kazu i sa mastercard mozes primati novac, mrsko mi se bilo ubjedjivati vidim ne zna sta prica.
U trecoj kazu nemaju oni veze sa tim da kontaktiram PP da mi sve objasne. Haos.
Nego kakva je RF, citao sam ovdje najveca mana kao onih 1% po transakciji, meni to ne smeta, jer nisu veliki iznosi od 70-100€
Odrzavanje im je kazu 2KM ima li jos kakav skriveni trosak sto mi oni nece reci bas
- perfect_guy
#5817 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
u RF je samo 2 KM održavanje i tih 1%, ništa više
- Pauza
#5818 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
u RF ti uzmu i po 8Km godišnje za svaku karticu, račun. A to 2KM svakako uzimaju mjesečno
- JavierBosnia
#5819 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
To kao ona godisnja clanarina?Pauza wrote:u RF ti uzmu i po 8Km godišnje za svaku karticu, račun. A to 2KM svakako uzimaju mjesečno
-
free_too
#5820 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Je li prosao automatski danas ili samo meni kasni? 
- vjesticanametli
#5821 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
I ja cekam...uvijek bude oko jedan sat...sace to
-
free_too
#5822 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
hahaha evo meni upravo prosao 11:59vjesticanametli wrote:I ja cekam...uvijek bude oko jedan sat...sace to
- vjesticanametli
#5823 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ev ga proslo 
- Mea_parvitas
#5824 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Uredno sam registrovao raiffaisen master card shoping karticu na paypalu koju bih koristio za online placanje. Da li mozda neko zna ako nesto platim tako preko neta i odmah pokrijem taj iznos transferom sa debitne na shoping karticu, da li imam dodatnih troskova osim tih sto sam platio za neki artikal? Hvala
-
isx
#5825 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Plus trosak konverzije.