Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
zforumas

#5801 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote:Svaki tvoj primjer (casa, puzzle, profesor...) samo pokazuje da ti, zapravo, ne razumijes ono o cemu pises. Logika ti nije kaca strana a stalno o njoj pricas.
samo argumentovano druze, samo argumentovano :kiss:

pa cemo onda nastaviti, a Ovako tebi logika nije jaca strana i stane se na tome....ostajes nedorecen prvi ja neznam tacno na osnovu cega kazes da nije, pa vjerovatno i drugi neznaju.

nego hocu od Tebe ovo, nije ti logika ovo i ovo, zbog toga i toga. samo precizno da znam u kojem smjeru pucas, a Ovako kad pucas u prazno, na suho...
Eto pitaj druge pa ces vidjeti da drugi znaju.
Na tvoje promasaje ti je ukazano X puta do sada.
statixx

#5802 Re: Ateizam vs. Religija

Post by statixx »

Znaci pretezno su slucajne, a onaj mali broj pozitivnih su planske... :D
Smrcak15

#5803 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:
Smrcak15 wrote:
zforumas wrote:Svaki tvoj primjer (casa, puzzle, profesor...) samo pokazuje da ti, zapravo, ne razumijes ono o cemu pises. Logika ti nije kaca strana a stalno o njoj pricas.
samo argumentovano druze, samo argumentovano :kiss:

pa cemo onda nastaviti, a Ovako tebi logika nije jaca strana i stane se na tome....ostajes nedorecen prvi ja neznam tacno na osnovu cega kazes da nije, pa vjerovatno i drugi neznaju.

nego hocu od Tebe ovo, nije ti logika ovo i ovo, zbog toga i toga. samo precizno da znam u kojem smjeru pucas, a Ovako kad pucas u prazno, na suho...
Eto pitaj druge pa ces vidjeti da drugi znaju.
Na tvoje promasaje ti je ukazano X puta do sada.
da su validni argumenti bili ne bi se smrle vracao na njih, ali nemozes ti doci za persukom klin izbijati i reci, mi smrle smo toliko puta tebi peruskom klin izbijali...i ti se na to hvatas kako si ti pokusao peruskom klin izbijati, ne ide to druze....

ako hoces da moj klin izbijaes moras uzeti isto tako klin ili nesto jos jace, da bi ga izbilo....za mene je obicna peruska to sto vi navodite kao argument da smo odmah jasni.

A znalo se desavati davno , ja se onako zaletim ko sivonja i covjek mi spuca argument izbije me iz cipela, i ja se usutim odmah, ne uzimam taj argument vise, jer ga je oponent potukao do nogu, to su sve placane cijele neiskustva i neznanja, gdje se oponenti za moje argumente koristili kao pokusni kunici za jednu vrstu brain storminga...naprimjer ja nesto shvatim kao argment, i pokusavam da ga napadam sa svih strana, da vidim koliko je odrzivo, ako ne mogu naci mahanu, pustim u opticaj na forumu da ga ateisti napadaju i krscani...i na taj nacin koristim se brain stormingom, vise mozgova udruzeno i nesvjesno radi za mene , pomazu mi naci defekte u argumentima i na taj nacin mi poliraju argumente :D i zato se ja jos uvijek drzim za muda (da izvinete ) od kinsein robota :lol: jer su cvrst argument , zato ga podjahkad izbacim u opticaj kad raja zaboravi na njega. itd itd
Bloo
Globalna šefica

#5804 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Ja vec pola.godine cekam da mi odgovoris zasto nemamo menstruaciju u dzennetu, a imamo jajnike i sve funkcionise kao sto bi na zemlji...
Idemedosumom

#5805 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Idemedosumom »

A koji izvori tvrde da će biti jajnika, a nece menstruacije? Garant neki hadis?
zforumas

#5806 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Kao prvo, nikakve klinove ja necu da izbijam. Zato sam isao u skolu da ne bih morao izbijati klinove.

Kao drugo, sam si rekao. Za TEBE nedovoljan argument, ti SEBI shvatis i td...sto ce reci da uopce nije bitno sta je ispravno, bitno je kako ti to sebi shvatis odnosno ne shvatis.

Sami tvoji primjeri kojima pokusavas pojednostaviti stvari (u vecini slucajeva pogresno) govore u prilog mojoj tvrdnji da ti ne kontas o cemu pises.
Smrcak15

#5807 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:Ja vec pola.godine cekam da mi odgovoris zasto nemamo menstruaciju u dzennetu, a imamo jajnike i sve funkcionise kao sto bi na zemlji...
zato sto nece biti nista sto je poteskoca u dzennetu, menstrucija je poteskoca.
sve sto predstavlja problem u dzennetu je odstranjeno.

prvo ja neznam hoce li zene imati jajnike u dzennetu. a i da ih imaju nece biti menstruacije. radjanje djece u dzennetu ide drugim procesima ko bude zelio dijete.
Smrcak15

#5808 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:Kao prvo, nikakve klinove ja necu da izbijam. Zato sam isao u skolu da ne bih morao izbijati klinove.

Kao drugo, sam si rekao. Za TEBE nedovoljan argument, ti SEBI shvatis i td...sto ce reci da uopce nije bitno sta je ispravno, bitno je kako ti to sebi shvatis odnosno ne shvatis.

Sami tvoji primjeri kojima pokusavas pojednostaviti stvari (u vecini slucajeva pogresno) govore u prilog mojoj tvrdnji da ti ne kontas o cemu pises.
vjeruj mi druze forumasu, da je imalo jak vas argument, ne bi ja onda svoj iznosio vjeruj mi ako hoces ako neces nemoras.
pa nisam ni ja budala da udaram gavom kroz zid ako mi je jasno nesto dostavljeno i argumentovano, ne bi ja mogao tako raditi protiv samog sebe, jer mi srce to ne bi dozovljavalo, sam bi sebe lagao.
zforumas

#5809 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote:Kao prvo, nikakve klinove ja necu da izbijam. Zato sam isao u skolu da ne bih morao izbijati klinove.

vjeruj mi druze forumasu, da je imalo jak vas argument, ne bi ja onda svoj iznosio vjeruj mi ako hoces ako neces nemoras.
pa nisam ni ja budala da udaram gavom kroz zid ako mi je jasno nesto dostavljeno i argumentovano, ne bi ja mogao tako raditi protiv samog sebe, jer mi srce to ne bi dozovljavalo, sam bi sebe lagao.
Vjerujem ja tebi da ti to ne mozes da shvatis. Pokusaj argumente razumijevati mozgom a ne srcem.
vatrogasac

#5810 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Bloo wrote:Ja vec pola.godine cekam da mi odgovoris zasto nemamo menstruaciju u dzennetu, a imamo jajnike i sve funkcionise kao sto bi na zemlji...
I ti hoćeš u džennet?
Idemedosumom

#5811 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Idemedosumom »

Samo uz džennetski brend tampona :P
Smrcak15

#5812 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote: Vjerujem ja tebi da ti to ne mozes da shvatis. Pokusaj argumente razumijevati mozgom a ne srcem.
hajmo ja i ti sad mislimo otici hipoteticki u srz problema evolucije

objasni mi kako slucajni dogadjaji koji se desavaju trilioni i trilioni puta , ma eto neogranicen broj , kako da oni naprave kompleksne strukture od recimo 40 komponenata kao u jednom motoru u spemrminim celijama i bakterijama gdje ima stator, rotor, kvacilo, mjenjac, propelle i jos koristi fruktozu kao gorivo...

Image
Motor bakterije po mikroskopom.

hajde molim te objasni mi kako, nemogu ja samo vjerovati kao vi sta vam kazu ateisticki teoreticati , kao zdravo za gotovo, mora s eobjasniti kako slucajni dogadjaji mogu kreirati tako kompleksne strukture.

nije problem u prirodnoj selekciji, sto se tice evolucije, to je ok, problem je ovo sto sma ti naveo gore.
Last edited by Smrcak15 on 24/08/2018 09:51, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#5813 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:

prvo ja neznam hoce li zene imati jajnike u dzennetu. a i da ih imaju nece biti menstruacije. radjanje djece u dzennetu ide drugim procesima ko bude zelio dijete.
Pa ako imamo sve kao i na ovom svijetu, onda imamo i jajnike i lucenje.hormona. Lucenje hormona nije poteskoca vec regulise, osim menstruacije, hejbet drugih stvari.
A kojim drugim procesima? Kloniranjem? Dijeljenjem visecelijskih organizama u drugi organizam?
broj dva

#5814 Re: Ateizam vs. Religija

Post by broj dva »

Kada vidim ove "doktore" poput Naika i ove padobrance poput Smrleta kako brane Islam ja se sjetim svoje nene Behije i njenog Islama i njenog razmisljanja pa vratim neku perspektivu.
Hvala ti neno moja, hvala tvojim bajramima i tvojoj blagosti i dobroti jer da samo kroz njihove prizme gledam ne bi nikada znao kako plemenit Islam moze biti.
zforumas

#5815 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote: Vjerujem ja tebi da ti to ne mozes da shvatis. Pokusaj argumente razumijevati mozgom a ne srcem.
hajmo ja i ti sad mislimo otici hipoteticki u srz problema evolucije

objasni mi kako slucajni dogadjaji koji se desavaju trilioni i trilioni puta , ma eto neogranicen broj , kako da oni naprave kompleksne strukture od recimo 40 komponenata kao u jednom motoru u spemrminim celijama i bakterijama gdje ima stator, rotor, kvacilo, mjenjac, propelle i jos koristi fruktozu kao gorivo...

hajde molim te objasni mi kako, nemogu ja samo vjerovati kao vi sta vam kazu ateisticki teoreticati , kao zdravo za gotovo, mora s eobjasniti kako slucajni dogadjaji mogu kreirati tako kompleksne strukture.

nije problem u prirodnoj selekciji, sto se tice evolucije, to je ok, problem je ovo sto sma ti naveo gore.
Smrcak, vec sam ti par postova prije napisao da ti ja necu nista ponovo objasnjavati!
Vrati se na temu o evoluciji i procitaj sta su ti drugi ljudi pisali i kako su ti objasnjavali.
Ostavi malo youtube i religijske knjige i procitaj neko strucno stivo. Ako te vec zanima odgovor na tvoje pitanje, potrazi ga.
Po ne znam koji put ti ponavljam, sve dok ne budes zaista zelio da saznas odgovor neces ga ni naci.
Ti nastupas sa predrasudom i sa vec formiranim misljenjem, ma sta god ti neko ovdje napisao ono se nece promijeniti.
Bloo
Globalna šefica

#5816 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

A ja kad citam Smrcka, padne mi Alija Izetbegovic, i njegova cuvena prijepodnevna i poslijepodnevna
Smrcak15

#5817 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

broj dva wrote:Kada vidim ove "doktore" poput Naika i ove padobrance poput Smrleta kako brane Islam ja se sjetim svoje nene Behije i njenog Islama i njenog razmisljanja pa vratim neku perspektivu.
Hvala ti neno moja, hvala tvojim bajramima i tvojoj blagosti i dobroti jer da samo kroz njihove prizme gledam ne bi nikada znao kako plemenit Islam moze biti.
sporedjenje totalno dvije razlicite stvari

a sta mislis bili ti nena onda znala odgovarati na pitanja kojom ateisti gnjece vjernike?
Tipa ako Bog postoji zasto dopusta zlo da se desava, koji su dokazi da je Kuran od Boga, evolucijska pitanja, filozofska pitanja itd itd

svaka cast neni na lijepom ophodjenju, sta ti znas mozda bi i ja tako se lijepo ophodio sa tobom, pa mozda cak i ne bi pricao sa tobom o vjeri da te ne bi gnjavio.

znaci to sto islam branim od ateistickih napada zato nisam dobar i blag :D
Bloo
Globalna šefica

#5818 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Pa niko ne napada islam per se, već tvoje rezonovanje i masakriranje svega što postoji na ovom svijetu tvojom logikom lišenom i trunka zdravog razuma.
Smrcak15

#5819 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

Pa ako imamo sve kao i na ovom svijetu, onda imamo i jajnike i lucenje.hormona. Lucenje hormona nije poteskoca vec regulise, osim menstruacije, hejbet drugih stvari.
A kojim drugim procesima? Kloniranjem? Dijeljenjem visecelijskih organizama u drugi organizam?
kazem ti nema tamo nelagoda, totalno su druga pravila rada tijela. totalno novi procesi u organizmu. znaci nema menstruacije, jasno i glasno je poslanik to naznacio da nema tamo menstruacije.
A kojim drugim procesima?
jednostavno pozelis dijete, trudnoca i porod se dese jako brzo i to bez bolova. i nije potreban tu muski polni organ da odradjuje posao.

sex u dzennetu je radi zadovoljavanja a ne radi mnozenja.
Smrcak15

#5820 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote: Smrcak, vec sam ti par postova prije napisao da ti ja necu nista ponovo objasnjavati!
Vrati se na temu o evoluciji i procitaj sta su ti drugi ljudi pisali i kako su ti objasnjavali.
Ostavi malo youtube i religijske knjige i procitaj neko strucno stivo. Ako te vec zanima odgovor na tvoje pitanje, potrazi ga.
Po ne znam koji put ti ponavljam, sve dok ne budes zaista zelio da saznas odgovor neces ga ni naci.
Ti nastupas sa predrasudom i sa vec formiranim misljenjem, ma sta god ti neko ovdje napisao ono se nece promijeniti.
muko moja predji na drugoga :D

da ti znas objasnio bi ti to druze, ali neznas, pa vruc krompir prebacis u tudje ruke :D
MarlboroGold

#5821 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Smrcak15 wrote:

Jesi li ti normalan? Ozbiljno te pitam.
Smrcak15

#5822 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:Pa niko ne napada islam per se, već tvoje rezonovanje i masakriranje svega što postoji na ovom svijetu tvojom logikom lišenom i trunka zdravog razuma.
itekako se napada islam na ovom forumu, dovoljno je piskarati pogresne navode o kuranu i iznositi ih kao greske, to je odmah napad na islam.
udaranje po Kur'anu je udaranje po islamu.

a ne zamjeram, vi udarate mi sa ove druge strane branimo, i to je to :kiss: zato je i forum da se diskutuje.
zforumas

#5823 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote: Smrcak, vec sam ti par postova prije napisao da ti ja necu nista ponovo objasnjavati!
muko moja predji na drugoga :D

da ti znas objasnio bi ti to druze, ali neznas, pa vruc krompir prebacis u tudje ruke :D
Medju tim postovima naci ces i moje u kojima ti objasnjavam ovo o cemu pisemo.
Nije krompir Smrle, znanje covjece, znanje.
Smrcak15

#5824 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

MarlboroGold wrote: Jesi li ti normalan? Ozbiljno te pitam.
jok ti si druze :D
Bloo
Globalna šefica

#5825 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
kazem ti nema tamo nelagoda, totalno su druga pravila rada tijela. totalno novi procesi u organizmu. znaci nema menstruacije, jasno i glasno je poslanik to naznacio da nema tamo menstruacije.

jednostavno pozelis dijete, trudnoca i porod se dese jako brzo i to bez bolova. i nije potreban tu muski polni organ da odradjuje posao.

sex u dzennetu je radi zadovoljavanja a ne radi mnozenja.
Roger, roger!
Poslanik zove Smrcka, Smrcak javi se...
Nema menstruacije u dzennetu, ponavljam!, nema menstruacije u dzennetu!
Locked