E, to je bila greška. Ako se već očekivao nepovoljan rezultat, da se bučno oglasio tada, teže bi im bilo donijeti ovakvu odluku. Ni meni nije bilo jasno zašto je to prešutio.gospodja profiterka wrote:Da ne bi isprovocirao sud dok je još bilo nade.statixx wrote:Vjerujem da je mogao, ali ocito zele poslati politicku poruku da nema preglasavanja.Mene interesuje zasto Bakir nije ostro reagovao nakon sto su poslana tri pisma. Covic je imao ostriju reakciju od njega. Zasto odmah nije upozorio javnost da je pitanje ispolitiziano od strane suda i da su sanse nikakve. Muka mi je od njegovog laznog optimizma i sepurenja, dok se drzava vec mjesecima urusava.gospodja profiterka wrote: Tvrdim da je sud MOGAO prihvatiti zahtjev na osnovu prethodne suglasnosti. Ovo je politička odluka.
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- Banksy
#5801 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- Banksy
#5802 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Šta je igrokaz?JoseMujica wrote:Banksy wrote:Dakle, kakve to iznad ima veze s današnjom odbijenicom, gdje vidiš dodirnu tačku s ovim danas?JoseMujica wrote:
sorry jaranice, al meni to nikako nije normalno...štaviše mi je potpuno porazno da se za 30 godina vladanja debili nisu ničem naučili i nisu maknuli od svog paradržavnog haparata utemeljenog uvijek u nekakvim polutajnama i fiktivnim zavjerama i prevarama![]()
naprosto ne mogu da vjerujem da iko normalan danas još pristaje na taj svijet Ilije Čvorovića, sazidan od samoljublja, imaginacija, projekcija i neutemeljeno visokih očekivanja u odnosu na znanje, vještine, radnu kulturu i resurse sa kojima raspolažemo
dakle u Hagu sjede ozbiljni ljudi a ne Suada Paravlić i Mirsad Ćeman koji igraju kako Gospodar naredi
jebga ćeraš me da se ponavljam![]()
Summery
igrokaz, pa to ti je
-
VjecitiStudent
#5803 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nije uopšte do njih. U Ustavu nam piše kako se donose odluke u Predsjedništvu, gdje je praktično nemoguće bilo kakvu odluku, koja ima i minimalnu vezu sa nečijim nacionalnim interesom, donijeti bez barem suzdržanog trećeg glasa.statixx wrote:Vjerujem da je mogao, ali ocito zele poslati politicku poruku da nema preglasavanja.Mene interesuje zasto Bakir nije ostro reagovao nakon sto su poslana tri pisma. Covic je imao ostriju reakciju od njega. Zasto odmah nije upozorio javnost da je pitanje ispolitiziano od strane suda i da su sanse nikakve. Muka mi je od njegovog laznog optimizma i sepurenja, dok se drzava vec mjesecima urusava.gospodja profiterka wrote: Tvrdim da je sud MOGAO prihvatiti zahtjev na osnovu prethodne suglasnosti. Ovo je politička odluka.
Napravljeno je i potpisano tako u Daytonu, čudo kako je i prva tužba uspjela da prođe.
- gospodja profiterka
#5804 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nije bolan, nije. I ne nastupam ja sa pozicije žrtve, ja nisam čak ni Bošnjakinja.JoseMujica wrote:Banksy wrote:Dakle, kakve to iznad ima veze s današnjom odbijenicom, gdje vidiš dodirnu tačku s ovim danas?JoseMujica wrote:
sorry jaranice, al meni to nikako nije normalno...štaviše mi je potpuno porazno da se za 30 godina vladanja debili nisu ničem naučili i nisu maknuli od svog paradržavnog haparata utemeljenog uvijek u nekakvim polutajnama i fiktivnim zavjerama i prevarama![]()
naprosto ne mogu da vjerujem da iko normalan danas još pristaje na taj svijet Ilije Čvorovića, sazidan od samoljublja, imaginacija, projekcija i neutemeljeno visokih očekivanja u odnosu na znanje, vještine, radnu kulturu i resurse sa kojima raspolažemo
dakle u Hagu sjede ozbiljni ljudi a ne Suada Paravlić i Mirsad Ćeman koji igraju kako Gospodar naredi
jebga ćeraš me da se ponavljam![]()
Summery
igrokaz, pa to ti je
- gospodja profiterka
#5805 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Do njih je.VjecitiStudent wrote:Nije uopšte do njih. U Ustavu nam piše kako se donose odluke u Predsjedništvu, gdje je praktično nemoguće bilo kakvu odluku, koja ima i minimalnu vezu sa nečijim nacionalnim interesom, donijeti bez barem suzdržanog trećeg glasa.statixx wrote:Vjerujem da je mogao, ali ocito zele poslati politicku poruku da nema preglasavanja.Mene interesuje zasto Bakir nije ostro reagovao nakon sto su poslana tri pisma. Covic je imao ostriju reakciju od njega. Zasto odmah nije upozorio javnost da je pitanje ispolitiziano od strane suda i da su sanse nikakve. Muka mi je od njegovog laznog optimizma i sepurenja, dok se drzava vec mjesecima urusava.gospodja profiterka wrote: Tvrdim da je sud MOGAO prihvatiti zahtjev na osnovu prethodne suglasnosti. Ovo je politička odluka.
Napravljeno je i potpisano tako u Daytonu, čudo kako je i prva tužba uspjela da prođe.
-
statixx
#5806 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zasto nisu pokusali predati zahtjev za vrijeme Komsica? Cekali nove dokaze?
-
NeenaSa
#5807 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
E cuj, nek je odluka sekundarna, primarni je vazan, jer pobogu, niko nije imao petlju.
'Bem ti nebo.
'Bem ti nebo.
-
statixx
#5808 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Dakle karanana je bio u pravu kada je pitao na kojim je drogama bio lik....VjecitiStudent wrote:Nije uopšte do njih. U Ustavu nam piše kako se donose odluke u Predsjedništvu, gdje je praktično nemoguće bilo kakvu odluku, koja ima i minimalnu vezu sa nečijim nacionalnim interesom, donijeti bez barem suzdržanog trećeg glasa.statixx wrote:Vjerujem da je mogao, ali ocito zele poslati politicku poruku da nema preglasavanja.Mene interesuje zasto Bakir nije ostro reagovao nakon sto su poslana tri pisma. Covic je imao ostriju reakciju od njega. Zasto odmah nije upozorio javnost da je pitanje ispolitiziano od strane suda i da su sanse nikakve. Muka mi je od njegovog laznog optimizma i sepurenja, dok se drzava vec mjesecima urusava.gospodja profiterka wrote: Tvrdim da je sud MOGAO prihvatiti zahtjev na osnovu prethodne suglasnosti. Ovo je politička odluka.
-
propuh1975
#5809 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
SDA jeste Bosnjacka stranka i ona predstavlja nas bosnjake sta je tu problem? Imam pitanje za ove iz opozicije gradjanskih stranki sto pjluju po gospodinu Bakiru. Koliko glasova dobiju naprimjer u Banjaluci ,Foci,Sirokom,Bjeljini,Medjugorju, itd i koliko ste jaki stranacki kao opozicija u ovim dijelovima navedenim .Znate zasto ste jaki u Sarajevu Mostaru Tuzli itd ? Zato sto su jedini Bosnjaci civilizovani na ovim prostorima pa imamo sta imamo kao naprimjer vas drugih koi imate i nase glasove koje mi ne mrzimo za razliku od okupiranih dijelova da nam kazete kako nismo trebali traziti pravdu.Konkretno sta ste vi uradili u ovih 10 godina za ovu reviziju, posto po vama Bakir nista nije u radio ,mozes misliti usudio se pokrenuti reviziju ? Po vama Bakir je trebao traziti saglsnost od ovih fasista a imali smo pravne osnove za pokretanje revizije.I jos nesto posto mi Bosnjaci neznamo ko je nama dobar Bosnjacki vodja da nam obijanite hvala unaprijed. Hvala ti Bakire sto si bar pokusao. 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5810 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Vodili se sa poznate dvije "lako cemo" i "sve sto mozes danas ostavi za sutra"statixx wrote:Zasto nisu pokusali predati zahtjev za vrijeme Komsica? Cekali nove dokaze?
- gospodja profiterka
#5811 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Šta bi to promijenilo kad bi sud opet tražio jednoglasnost? I da, čekali su se novi dokazi, pa priprema predmeta, pa hrvanje sa strancima...statixx wrote:Zasto nisu pokusali predati zahtjev za vrijeme Komsica? Cekali nove dokaze?
- Grean
#5812 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Slanjem tri pisma kolektivnom sefu drzave sud je pokazao da je politicka odluka.
Bakiru se jedino moze zamjeriti losa reakcija na taj dio a nikako sto je tuzbu inicirao.
Bakiru se jedino moze zamjeriti losa reakcija na taj dio a nikako sto je tuzbu inicirao.
- SmokingMan
#5813 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Au,kako su samo apetiti pojedinaca porasli nakon neuspjele revizije tužbe.Svi javo i tajno žele baketovu ostavku,ali kako stvari stoje,ovaj je spreman da preživi i nuklearnu zimu,a kamo li ovaj javni "linč".Ponavljam,neki su danas silno željeli biti veći bošnjaci od samog nam Bakira.
Last edited by SmokingMan on 09/03/2017 20:00, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#5814 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Hapsenje karadjica, mladica, presudu pozarevackom podlipasu...itd.statixx wrote:Zasto nisu pokusali predati zahtjev za vrijeme Komsica? Cekali nove dokaze?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5815 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
sve ovo..najobičnija PR predstavaBanksy wrote: Šta je igrokaz?
- It_is_a_Leclerc
#5816 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne, ovo čak više nije ni smiješno. Luzerski mentalitet "Igrali smo dobro, al zaje*** nas sudija" koji smo dosad imali u sportu, metastazirao na sve aspekte društva.propuh1975 wrote:SDA jeste Bosnjacka stranka i ona predstavlja nas bosnjake sta je tu problem? Imam pitanje za ove iz opozicije gradjanskih stranki sto pjluju po gospodinu Bakiru. Koliko glasova dobiju naprimjer u Banjaluci ,Foci,Sirokom,Bjeljini,Medjugorju, itd i koliko ste jaki stranacki kao opozicija u ovim dijelovima navedenim .Znate zasto ste jaki u Sarajevu Mostaru Tuzli itd ? Zato sto su jedini Bosnjaci civilizovani na ovim prostorima pa imamo sta imamo kao naprimjer vas drugih koi imate i nase glasove koje mi ne mrzimo za razliku od okupiranih dijelova da nam kazete kako nismo trebali traziti pravdu.Konkretno sta ste vi uradili u ovih 10 godina za ovu reviziju, posto po vama Bakir nista nije u radio ,mozes misliti usudio se pokrenuti reviziju ? Po vama Bakir je trebao traziti saglsnost od ovih fasista a imali smo pravne osnove za pokretanje revizije.I jos nesto posto mi Bosnjaci neznamo ko je nama dobar Bosnjacki vodja da nam obijanite hvala unaprijed. Hvala ti Bakire sto si bar pokusao.
Lik uzrokuje da nas jedan činovnik na kapiji suda ćušne ko kasapsko pašče, a Bošnjaci mu se zahvaljuju jer je makar pokušao.
-
PM72
#5817 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne, ovo čak više nije ni smiješno. Luzerski mentalitet "Igrali smo dobro, al zaje*** nas sudija" koji smo dosad imali u sportu, metastazirao na sve aspekte društva.
Lik uzrokuje da nas jedan činovnik na kapiji suda ćušne ko kasapsko pašče, a Bošnjaci mu se zahvaljuju jer je makar pokušao.
- It_is_a_Leclerc
#5818 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Netačno. Tražilo bi se da Predsjedništvo BiH donese odluku u ime države, u skladu s Ustavom (za što je dovoljno 2 od 3).gospodja profiterka wrote:Šta bi to promijenilo kad bi sud opet tražio jednoglasnost? I da, čekali su se novi dokazi, pa priprema predmeta, pa hrvanje sa strancima...statixx wrote:Zasto nisu pokusali predati zahtjev za vrijeme Komsica? Cekali nove dokaze?
- gospodja profiterka
#5819 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
E da se mene šta pitalo ja bih vrištala na sav glas... s druge strane, vidjela si iz onog Niceovog dokumenta kako se malo osornosti kažnjava. Ne valja kad su mali uppity...E, to je bila greška. Ako se već očekivao nepovoljan rezultat, da se bučno oglasio tada, teže bi im bilo donijeti ovakvu odluku. Ni meni nije bilo jasno zašto je to prešutio.
- cyprus
#5820 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
cyprus wrote:Ma meni nije jasno šta je to toliko loše u postojećoj presudi... Presuđen je genocid, vojska i policija Republike Srpske označene kao izvršitelji genocida, Srbija postala prva država presuđena za nesprečavanje genocida... Mislim da je od toga zaista nemoguće dobiti više...
A šta eto da nekim čudom revizija i prođe u željenom pogledu... Opet se to neće odraziti ni na šta konkretno...
Sasvim bespotrebno... Al' eto, neka nama našeg populizma... Sad ćemo vjerovatno imat sranje nad sranjima (pitanje je samo dal srednjeročno ili dugoročno), a kad sud odbije pokretanje revizije (što će vjerovatno i biti), onda će biti kuknjava kako je to politički sud![]()
Bravo Bakire
Izetbegović nakon odbijanja zahtjeva za reviziju presude: Sud u Hagu je donio političku odluku
Last edited by cyprus on 09/03/2017 20:03, edited 1 time in total.
-
zenit dozic
#5821 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ma ne znam sto 10 puta objasnjavas.gospodja profiterka wrote:Šta bi to promijenilo kad bi sud opet tražio jednoglasnost? I da, čekali su se novi dokazi, pa priprema predmeta, pa hrvanje sa strancima...statixx wrote:Zasto nisu pokusali predati zahtjev za vrijeme Komsica? Cekali nove dokaze?
Kome hoce da skonta skonto je. Dzaba ti je crtat im.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5822 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
haj priznaj kipranine da ti Neonku govore pišešcyprus wrote:cyprus wrote:Ma meni nije jasno šta je to toliko loše u postojećoj presudi... Presuđen je genocid, vojska i policija Republike Srpske označene kao izvršitelji genocida, Srbija postala prva država presuđena za nesprečavanje genocida... Mislim da je od toga zaista nemoguće dobiti više...
A šta eto da nekim čudom revizija i prođe u željenom pogledu... Opet se to neće odraziti ni na šta konkretno...
Sasvim bespotrebno... Al' eto, neka nama našeg populizma... Sad ćemo vjerovatno imat sranje nad sranjima (pitanje je samo dal srednjeročno ili dugoročno), a kad sud odbije pokretanje revizije (što će vjerovatno i biti), onda će biti kuknjava kako je to politički sud![]()
Bravo BakireIzetbegović nakon odbijanja zahtjeva za reviziju presude: Sud u Hagu je donio političku odluku
-
Fudo387
#5823 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ti si do sad dokazao kako si strucnka za sve.JoseMujica wrote:sve ovo..najobičnija PR predstavaBanksy wrote: Šta je igrokaz?
Medjunarodno pravo, socijalna kretanja, mometarnu politiku, evo ga sad si i PR menadjer.
Jarane, stvarno je steta da takav talenat i intelekt ne bude iskoristen.
Ima li ikakav nacin da preuzmes vodjenje drzave u svoje ruke?
-
VjecitiStudent
#5824 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
1. Prema statutu ICJ, u procesima mogu učestvovati samo državegospodja profiterka wrote:Do njih je.VjecitiStudent wrote: Nije uopšte do njih. U Ustavu nam piše kako se donose odluke u Predsjedništvu, gdje je praktično nemoguće bilo kakvu odluku, koja ima i minimalnu vezu sa nečijim nacionalnim interesom, donijeti bez barem suzdržanog trećeg glasa.
2. U aprilu prošle godine je stiglo mišljenje ovog istog suda da punomoć Softiću više ne vrijedi, da sud ovo tretira kao potpuno novi proces.
3. Zahtjev za reviziju je morao stići od ovlaštenih predstavnika države, za šta je bila potrebna nova odluka Predsjedništva BiH, što se nije desilo.
Tako se na kraju i desilo ovo odbijanje.
Ovo do sudija nije ni stiglo, zahtjev je odbio ćato na portirnici.
Article 34
1. Only states may be parties in cases before the Court.
http://www.icj-cij.org/documents/?p1=4&p2=2

-
channel10
#5825 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
O luzerskom mentalitetu govore ljudi koji nisu bili za pokretanje revizijePM72 wrote:Ne, ovo čak više nije ni smiješno. Luzerski mentalitet "Igrali smo dobro, al zaje*** nas sudija" koji smo dosad imali u sportu, metastazirao na sve aspekte društva.
Lik uzrokuje da nas jedan činovnik na kapiji suda ćušne ko kasapsko pašče, a Bošnjaci mu se zahvaljuju jer je makar pokušao.![]()
Oj majko mila
Zemljo otvori se