REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Banksy

#5801 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

gospodja profiterka wrote:
statixx wrote:
gospodja profiterka wrote: Tvrdim da je sud MOGAO prihvatiti zahtjev na osnovu prethodne suglasnosti. Ovo je politička odluka.
Vjerujem da je mogao, ali ocito zele poslati politicku poruku da nema preglasavanja.Mene interesuje zasto Bakir nije ostro reagovao nakon sto su poslana tri pisma. Covic je imao ostriju reakciju od njega. Zasto odmah nije upozorio javnost da je pitanje ispolitiziano od strane suda i da su sanse nikakve. Muka mi je od njegovog laznog optimizma i sepurenja, dok se drzava vec mjesecima urusava.
Da ne bi isprovocirao sud dok je još bilo nade.
E, to je bila greška. Ako se već očekivao nepovoljan rezultat, da se bučno oglasio tada, teže bi im bilo donijeti ovakvu odluku. Ni meni nije bilo jasno zašto je to prešutio.
Banksy

#5802 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
Banksy wrote:
JoseMujica wrote:
sorry jaranice, al meni to nikako nije normalno...štaviše mi je potpuno porazno da se za 30 godina vladanja debili nisu ničem naučili i nisu maknuli od svog paradržavnog haparata utemeljenog uvijek u nekakvim polutajnama i fiktivnim zavjerama i prevarama :-)

naprosto ne mogu da vjerujem da iko normalan danas još pristaje na taj svijet Ilije Čvorovića, sazidan od samoljublja, imaginacija, projekcija i neutemeljeno visokih očekivanja u odnosu na znanje, vještine, radnu kulturu i resurse sa kojima raspolažemo

dakle u Hagu sjede ozbiljni ljudi a ne Suada Paravlić i Mirsad Ćeman koji igraju kako Gospodar naredi
Dakle, kakve to iznad ima veze s današnjom odbijenicom, gdje vidiš dodirnu tačku s ovim danas?

jebga ćeraš me da se ponavljam :dosadno:

Summery
igrokaz, pa to ti je
Šta je igrokaz?
VjecitiStudent

#5803 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

statixx wrote:
gospodja profiterka wrote: Tvrdim da je sud MOGAO prihvatiti zahtjev na osnovu prethodne suglasnosti. Ovo je politička odluka.
Vjerujem da je mogao, ali ocito zele poslati politicku poruku da nema preglasavanja.Mene interesuje zasto Bakir nije ostro reagovao nakon sto su poslana tri pisma. Covic je imao ostriju reakciju od njega. Zasto odmah nije upozorio javnost da je pitanje ispolitiziano od strane suda i da su sanse nikakve. Muka mi je od njegovog laznog optimizma i sepurenja, dok se drzava vec mjesecima urusava.
Nije uopšte do njih. U Ustavu nam piše kako se donose odluke u Predsjedništvu, gdje je praktično nemoguće bilo kakvu odluku, koja ima i minimalnu vezu sa nečijim nacionalnim interesom, donijeti bez barem suzdržanog trećeg glasa.

Napravljeno je i potpisano tako u Daytonu, čudo kako je i prva tužba uspjela da prođe.
gospodja profiterka

#5804 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by gospodja profiterka »

JoseMujica wrote:
Banksy wrote:
JoseMujica wrote:
sorry jaranice, al meni to nikako nije normalno...štaviše mi je potpuno porazno da se za 30 godina vladanja debili nisu ničem naučili i nisu maknuli od svog paradržavnog haparata utemeljenog uvijek u nekakvim polutajnama i fiktivnim zavjerama i prevarama :-)

naprosto ne mogu da vjerujem da iko normalan danas još pristaje na taj svijet Ilije Čvorovića, sazidan od samoljublja, imaginacija, projekcija i neutemeljeno visokih očekivanja u odnosu na znanje, vještine, radnu kulturu i resurse sa kojima raspolažemo

dakle u Hagu sjede ozbiljni ljudi a ne Suada Paravlić i Mirsad Ćeman koji igraju kako Gospodar naredi
Dakle, kakve to iznad ima veze s današnjom odbijenicom, gdje vidiš dodirnu tačku s ovim danas?

jebga ćeraš me da se ponavljam :dosadno:

Summery
igrokaz, pa to ti je
Nije bolan, nije. I ne nastupam ja sa pozicije žrtve, ja nisam čak ni Bošnjakinja.
gospodja profiterka

#5805 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

VjecitiStudent wrote:
statixx wrote:
Nije uopšte do njih. U Ustavu nam piše kako se donose odluke u Predsjedništvu, gdje je praktično nemoguće bilo kakvu odluku, koja ima i minimalnu vezu sa nečijim nacionalnim interesom, donijeti bez barem suzdržanog trećeg glasa.

Napravljeno je i potpisano tako u Daytonu, čudo kako je i prva tužba uspjela da prođe.
Do njih je.
statixx

#5806 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by statixx »

Zasto nisu pokusali predati zahtjev za vrijeme Komsica? Cekali nove dokaze?
NeenaSa

#5807 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by NeenaSa »

E cuj, nek je odluka sekundarna, primarni je vazan, jer pobogu, niko nije imao petlju.

'Bem ti nebo.
statixx

#5808 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by statixx »

VjecitiStudent wrote:
statixx wrote:

Dakle karanana je bio u pravu kada je pitao na kojim je drogama bio lik.... :D
propuh1975

#5809 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by propuh1975 »

SDA jeste Bosnjacka stranka i ona predstavlja nas bosnjake sta je tu problem? Imam pitanje za ove iz opozicije gradjanskih stranki sto pjluju po gospodinu Bakiru. Koliko glasova dobiju naprimjer u Banjaluci ,Foci,Sirokom,Bjeljini,Medjugorju, itd i koliko ste jaki stranacki kao opozicija u ovim dijelovima navedenim .Znate zasto ste jaki u Sarajevu Mostaru Tuzli itd ? Zato sto su jedini Bosnjaci civilizovani na ovim prostorima pa imamo sta imamo kao naprimjer vas drugih koi imate i nase glasove koje mi ne mrzimo za razliku od okupiranih dijelova da nam kazete kako nismo trebali traziti pravdu.Konkretno sta ste vi uradili u ovih 10 godina za ovu reviziju, posto po vama Bakir nista nije u radio ,mozes misliti usudio se pokrenuti reviziju ? Po vama Bakir je trebao traziti saglsnost od ovih fasista a imali smo pravne osnove za pokretanje revizije.I jos nesto posto mi Bosnjaci neznamo ko je nama dobar Bosnjacki vodja da nam obijanite hvala unaprijed. Hvala ti Bakire sto si bar pokusao. :bih:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5810 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mali_milojica »

statixx wrote:Zasto nisu pokusali predati zahtjev za vrijeme Komsica? Cekali nove dokaze?
Vodili se sa poznate dvije "lako cemo" i "sve sto mozes danas ostavi za sutra"
gospodja profiterka

#5811 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

statixx wrote:Zasto nisu pokusali predati zahtjev za vrijeme Komsica? Cekali nove dokaze?
Šta bi to promijenilo kad bi sud opet tražio jednoglasnost? I da, čekali su se novi dokazi, pa priprema predmeta, pa hrvanje sa strancima...
Grean

#5812 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Grean »

Slanjem tri pisma kolektivnom sefu drzave sud je pokazao da je politicka odluka.

Bakiru se jedino moze zamjeriti losa reakcija na taj dio a nikako sto je tuzbu inicirao.
SmokingMan

#5813 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by SmokingMan »

Au,kako su samo apetiti pojedinaca porasli nakon neuspjele revizije tužbe.Svi javo i tajno žele baketovu ostavku,ali kako stvari stoje,ovaj je spreman da preživi i nuklearnu zimu,a kamo li ovaj javni "linč".Ponavljam,neki su danas silno željeli biti veći bošnjaci od samog nam Bakira.
Last edited by SmokingMan on 09/03/2017 20:00, edited 1 time in total.
Fudo387

#5814 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Hapsenje karadjica, mladica, presudu pozarevackom podlipasu...itd.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5815 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

Banksy wrote: Šta je igrokaz?
sve ovo..najobičnija PR predstava
It_is_a_Leclerc

#5816 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

propuh1975 wrote:SDA jeste Bosnjacka stranka i ona predstavlja nas bosnjake sta je tu problem? Imam pitanje za ove iz opozicije gradjanskih stranki sto pjluju po gospodinu Bakiru. Koliko glasova dobiju naprimjer u Banjaluci ,Foci,Sirokom,Bjeljini,Medjugorju, itd i koliko ste jaki stranacki kao opozicija u ovim dijelovima navedenim .Znate zasto ste jaki u Sarajevu Mostaru Tuzli itd ? Zato sto su jedini Bosnjaci civilizovani na ovim prostorima pa imamo sta imamo kao naprimjer vas drugih koi imate i nase glasove koje mi ne mrzimo za razliku od okupiranih dijelova da nam kazete kako nismo trebali traziti pravdu.Konkretno sta ste vi uradili u ovih 10 godina za ovu reviziju, posto po vama Bakir nista nije u radio ,mozes misliti usudio se pokrenuti reviziju ? Po vama Bakir je trebao traziti saglsnost od ovih fasista a imali smo pravne osnove za pokretanje revizije.I jos nesto posto mi Bosnjaci neznamo ko je nama dobar Bosnjacki vodja da nam obijanite hvala unaprijed. Hvala ti Bakire sto si bar pokusao. :bih:
Ne, ovo čak više nije ni smiješno. Luzerski mentalitet "Igrali smo dobro, al zaje*** nas sudija" koji smo dosad imali u sportu, metastazirao na sve aspekte društva.

Lik uzrokuje da nas jedan činovnik na kapiji suda ćušne ko kasapsko pašče, a Bošnjaci mu se zahvaljuju jer je makar pokušao.

:-)
PM72

#5817 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Ne, ovo čak više nije ni smiješno. Luzerski mentalitet "Igrali smo dobro, al zaje*** nas sudija" koji smo dosad imali u sportu, metastazirao na sve aspekte društva.

Lik uzrokuje da nas jedan činovnik na kapiji suda ćušne ko kasapsko pašče, a Bošnjaci mu se zahvaljuju jer je makar pokušao.
:thumbup: :lol:
It_is_a_Leclerc

#5818 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

Šta bi to promijenilo kad bi sud opet tražio jednoglasnost? I da, čekali su se novi dokazi, pa priprema predmeta, pa hrvanje sa strancima...
Netačno. Tražilo bi se da Predsjedništvo BiH donese odluku u ime države, u skladu s Ustavom (za što je dovoljno 2 od 3).
gospodja profiterka

#5819 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

E, to je bila greška. Ako se već očekivao nepovoljan rezultat, da se bučno oglasio tada, teže bi im bilo donijeti ovakvu odluku. Ni meni nije bilo jasno zašto je to prešutio.
E da se mene šta pitalo ja bih vrištala na sav glas... s druge strane, vidjela si iz onog Niceovog dokumenta kako se malo osornosti kažnjava. Ne valja kad su mali uppity...
cyprus

#5820 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by cyprus »

cyprus wrote:Ma meni nije jasno šta je to toliko loše u postojećoj presudi... Presuđen je genocid, vojska i policija Republike Srpske označene kao izvršitelji genocida, Srbija postala prva država presuđena za nesprečavanje genocida... Mislim da je od toga zaista nemoguće dobiti više...

A šta eto da nekim čudom revizija i prođe u željenom pogledu... Opet se to neće odraziti ni na šta konkretno...

Sasvim bespotrebno... Al' eto, neka nama našeg populizma... Sad ćemo vjerovatno imat sranje nad sranjima (pitanje je samo dal srednjeročno ili dugoročno), a kad sud odbije pokretanje revizije (što će vjerovatno i biti), onda će biti kuknjava kako je to politički sud :oops:

Bravo Bakire :thumbup:
Izetbegović nakon odbijanja zahtjeva za reviziju presude: Sud u Hagu je donio političku odluku
:zzzz:
Last edited by cyprus on 09/03/2017 20:03, edited 1 time in total.
zenit dozic

#5821 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zenit dozic »

Ma ne znam sto 10 puta objasnjavas.
Kome hoce da skonta skonto je. Dzaba ti je crtat im.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5822 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

cyprus wrote:
cyprus wrote:Ma meni nije jasno šta je to toliko loše u postojećoj presudi... Presuđen je genocid, vojska i policija Republike Srpske označene kao izvršitelji genocida, Srbija postala prva država presuđena za nesprečavanje genocida... Mislim da je od toga zaista nemoguće dobiti više...

A šta eto da nekim čudom revizija i prođe u željenom pogledu... Opet se to neće odraziti ni na šta konkretno...

Sasvim bespotrebno... Al' eto, neka nama našeg populizma... Sad ćemo vjerovatno imat sranje nad sranjima (pitanje je samo dal srednjeročno ili dugoročno), a kad sud odbije pokretanje revizije (što će vjerovatno i biti), onda će biti kuknjava kako je to politički sud :oops:

Bravo Bakire :thumbup:
Izetbegović nakon odbijanja zahtjeva za reviziju presude: Sud u Hagu je donio političku odluku
:zzzz:
haj priznaj kipranine da ti Neonku govore pišeš :lol: :lol: :lol: :lol:
Fudo387

#5823 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

JoseMujica wrote:
Banksy wrote: Šta je igrokaz?
sve ovo..najobičnija PR predstava
Ti si do sad dokazao kako si strucnka za sve.
Medjunarodno pravo, socijalna kretanja, mometarnu politiku, evo ga sad si i PR menadjer.
Jarane, stvarno je steta da takav talenat i intelekt ne bude iskoristen.
Ima li ikakav nacin da preuzmes vodjenje drzave u svoje ruke?
VjecitiStudent

#5824 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

VjecitiStudent wrote: Nije uopšte do njih. U Ustavu nam piše kako se donose odluke u Predsjedništvu, gdje je praktično nemoguće bilo kakvu odluku, koja ima i minimalnu vezu sa nečijim nacionalnim interesom, donijeti bez barem suzdržanog trećeg glasa.

Do njih je.
1. Prema statutu ICJ, u procesima mogu učestvovati samo države
2. U aprilu prošle godine je stiglo mišljenje ovog istog suda da punomoć Softiću više ne vrijedi, da sud ovo tretira kao potpuno novi proces.
3. Zahtjev za reviziju je morao stići od ovlaštenih predstavnika države, za šta je bila potrebna nova odluka Predsjedništva BiH, što se nije desilo.

Tako se na kraju i desilo ovo odbijanje.
Ovo do sudija nije ni stiglo, zahtjev je odbio ćato na portirnici.
Article 34

1. Only states may be parties in cases before the Court.

http://www.icj-cij.org/documents/?p1=4&p2=2
Image
channel10

#5825 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

PM72 wrote:

:thumbup: :lol:
O luzerskom mentalitetu govore ljudi koji nisu bili za pokretanje revizije :shock:

Oj majko mila :-) Pa Niksic je mala maca za vas...

Zemljo otvori se :skoljka:
Post Reply