Pa to je generalno trend. Trump je rekao nema vise politicke korektnosti, ovi odmah to shavtili: ne mora kriti vise rasizam.MyTao wrote:Kao sto sam I rekao posle Trumpove pobjede... ova tema ce u slijedecih 4 godine sluziti kao mjesto gdje ce rasisti orgijati jer su "pobjedili".
Ne znam da je u moje vrijeme postojao covjek koji je na svjetlo dana izveo najvece izrode na planeti... konacno rasisiti, nacionalisti, i sve ono sto je problem sa ovim svijetom mogu izaci na svjetlo.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
jefferson
#5801 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Challenger__
#5802 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jah, Džafer i Jež čuvari univerzalnih vrijednosti.

- Pandakonda
#5803 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cruz se zarazio Trumpovim twitter avanturama

-
FreakyStyley
#5804 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma njih dvojica su nista sta sve Sanders piskara po twitteru.
-
jefferson
#5805 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Opet se izvukao iz Putinovog supka.Challenger__ wrote:Jah, Džafer i Jež čuvari univerzalnih vrijednosti.
- sinuhe
#5806 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump vs. Milton Friedman
- Pandakonda
#5807 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Donald Trump expected to order Mexican border wall and temporarily ban refugees
http://www.independent.co.uk/news/world ... 44566.html
Kome se neda čitat ban ide na Syria, Iraq, Iran, Libya, Somalia, Sudan i Yemen
Meni neko rece da ban nece biti moguć

http://www.independent.co.uk/news/world ... 44566.html
Kome se neda čitat ban ide na Syria, Iraq, Iran, Libya, Somalia, Sudan i Yemen
Meni neko rece da ban nece biti moguć

-
RNG_25
#5808 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni je Bog već na pomoći, ali to je irelevantno.eltroxin wrote:Ne treba, hvala, i ovo je previse! Neka ti je Bog na pomoci, isti onaj za kojeg mislis da je doveo Trumpa da spasi svijet!RNG_25 wrote:Tvrditi da jedan čovjek ima viši (ili niži) IQ od drugog čovjeka je jedna stvar. Tvrditi da čovjek višeg IQ-a je "superiorniji" (tj. bolji) od čovjeka sa nižim IQ-om je druga stvar.
Analogno tome, ja sam rekao ono što sam označio u plavo. To da su jevreji superiorniji u IQ-u od bijelaca je jedna stvar, u biti potvrđena istraživanjima. To da su jevreji superiorniji (tj. bolji) kao takvi, tj. jer imaju superiorniji IQ, je nešto sasvim drugo - i nije nešto što ja tvrdim.
Vrlo jednostavno, no iz nekog razloga nisi u stanju da razumiješ napisano.
Ja tvrdim da jevreji imaju, u prosjeku, viši IQ od bijelaca. Slijedi: jevreji imaju tu komparativnu prednost (trenutno). Slijedi: jevreji su superiorniji *po IQ-u* od bijelaca (trenutno).
Ja, pak, *ne tvrdim* da su jevreji, u prosjeku, *kao takvi* superiorni/bolji od bijelaca (i obrnuto), jer niti tvrdim je IQ kao takav početak ili kraj inteligencije, niti tvrdim da je IQ prediktor superiornosti u totalitetu, niti mi je problem što je neko ima viši IQ od mene jer čovjek =/= IQ, pa da bude ako ima viši IQ slijedi da je bolji čovjek.
Plus što bi ispalo da mrzim samog sebe, ako bih rekao da su jevreji mahom "bolji" od bijelaca, jer biti rasista znači i biti mrzitelj drugog zbog ovih stvari.
Je li sad jasnije, ili se moraju stvari još više pojednostaviti?
Kada kažeš da sam ja ustvrdio da su "bijelci superiorni crncima", onda ta tvrdnja je:
1. Ili istinita, ili nije istinita.
2. Ja to nisam ustvrdio.
3. Slijedi: tvoja tvrdnja nije istinita.
Dakle, šta nam preostaje? Ili si slagao, ili nisi slagao. Kako sam demonstrirao da mi pripisuješ tvrdnju koju ja nisam iznio, a tvoje nerazumijevanje logičkih razlika između 2 tvrdnje je samo tvoj problem, slijedi da lažeš. Ništa neočekivano, doduše. Ali ja volim da stvari istjeram na čistac.
Da si iskren prema samom sebi, te da zaista čitaš šta pišem, umjesto što "čitaš" šta želiš, neovisno od riječi i smisla upotrijebljenih, nešto bi u procesu naučio, i to nešto bi ti, možda, nekada i koristilo. Ovako, traćiš svoj trud, lažeš i još k' tome ustrajavaš u vlastitoj ignoranciji i neznanju.
-
RNG_25
#5809 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Istina je smarajuća, znam i sam. Konformizam je lak, te zato preferiran od većine, i u većini slučajeva.jeza u ledja wrote:smarasRNG_25 wrote:Pa, sve definicije koje si ti naveo za rasizam govore kako je to "vjerovanje u superiornost jedne rasne grupe nad drugom". Između ostalog, jer imaju i kontradiktorne definicije, koje si naveo.jeza u ledja wrote:To je samo po tvojoj definiciji rasizma. Ko kaze da je ona tacna?![]()
No, ja ne vjerujem u rasnu superiornost.
S druge strane, ti bi trebao vjerovati u rasnu superiornost, jer vjeruješ da su ljudi samo materija, a znamo šta evolucija navodno radi sa materijom.
To ne mijenja tvoje neznanje. Sarkazam je sve što ti i ostaje, u nedostatku razumijevanja.@ RNG, cisto da ne bude zabune, bio sam sarkastican.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ti si naveo jedno 3-4 definicije rasizma koje kažu da je rasizam "vjerovanje u superiornost jedne rase nad drugom". Pa si meni pripisao to vjerovanje, iako ti nisi ja, te ne postoji niti jedan način da znaš sa sigurnošću u šta ja vjerujem, osim ako ja eksplicitno ne navedem takvo vjerovanje. Kako takvo vjerovanje nisam naveo, već sam čak i demantovao, slijedi da - lažeš. Tj., pripisuješ mi tvrdnje koje nisam rekao. Kao što, uostalom, to isto radite i sa osobom koja je predmetom ove teme.
U nekom idealnom svijetu, sve ovo apsolutno ne bi trebalo biti ni na koji način argument za ili protiv mojih ostalih tvrdnji ovdje. Istina je kao takva "ono što jeste", pa izrekao tu istinu ja, Trump, ili ti - nebitno. No, vi ne možete razdvojiti istinu od onoga ko tu istinu govori, pa vam je uvijek neistina šta neko ko vam se ne sviđa kaže, apsurdnom besmislu takvog stava unatoč.
Trump će uvijek biti u krivu, u vezi svega, dokle god se ne povinuje vašim "standardima" moralnosti, ponašanja i drugog.
-
Pepefrog
#5810 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ako su Brazil i Meksiko uspjesne i jake drzave i Bosna i Hercegovina je...Brazil, Meksiko.
Imaju ekonomiju ko Rusija a ni blizu nafte i gasa.
Proizvodzaci i Izvoznici nafte i gasa
1. Rusija
2. USA
3. Saudijska Arabija
- Pandakonda
#5811 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ako je Meksiko toliko uspjesan zašto onda masovno ilegalno lete u USA ?Vizionar 1985 wrote:
Brazil, Meksiko.
1. Rusija
2. USA
3. Saudijska Arabija
-
Fudo387
#5812 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dok se ne upristoji, prestane smarati twitter, pocne paziti na svaku izgovorenu rijec jer nije Hamsa koja posmatra svijet sa svog balkonaRNG_25 wrote:Trump će uvijek biti u krivu, u vezi svega, dokle god se ne povinuje vašim "standardima" moralnosti, ponašanja i drugog.
sa viklerima na tintari vec na poziciji koja nosi mali milion odgovornosti, bice u krivu.
-
Fudo387
#5813 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa lete i iz Rusije.Pandakonda wrote:Ako je Meksiko toliko uspjesan zašto onda masovno ilegalno lete u USA ?Vizionar 1985 wrote:
Brazil, Meksiko.
1. Rusija
2. USA
3. Saudijska Arabija
- Sanjarko
#5814 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cuj sto.Pandakonda wrote:Ako je Meksiko toliko uspjesan zašto onda masovno ilegalno lete u USA ?Vizionar 1985 wrote:
Brazil, Meksiko.
1. Rusija
2. USA
3. Saudijska Arabija
Sto iz Rusije i Njemacke se sele u USA itd. i sirom svijeta.
Idu ljudi za boljim.
Po GDP su Rusija, Meksiko, Brazil tu negdje.
Imate Ciju, indeks mundi itd. kao izvor ovih informacija.
Sad lazu oni svi.
- Pandakonda
#5815 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma nisam rekao da lazu nego nacin na koji si ti to rekao/la ispade Meksiko velesilaVizionar 1985 wrote:Cuj sto.Pandakonda wrote:Ako je Meksiko toliko uspjesan zašto onda masovno ilegalno lete u USA ?Vizionar 1985 wrote:
Brazil, Meksiko.
1. Rusija
2. USA
3. Saudijska Arabija
Sto iz Rusije i Njemacke se sele u USA itd. i sirom svijeta.
Idu ljudi za boljim.
Po GDP su Rusija, Meksiko, Brazil tu negdje.
Imate Ciju, indeks mundi itd. kao izvor ovih informacija.
Sad lazu oni svi.
- Sanjarko
#5816 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa nije velesila al nije beznacajan. Tu negdje ko Rusija po GDP.Pandakonda wrote:
Ma nisam rekao da lazu nego nacin na koji si ti to rekao/la ispade Meksiko velesila
Sad teritorijalno manja drzava od Rusije, manje resursa ima, ima i pustinje, polupustinje i tesku klimu za poljuprivredu, ne svuda naravno.
Vi tvrdite da su nist, beznacajni.
Pa Bosna nije beznacajna u lancu, sistemu.
Jednom je zbog nas okino Svjetski Rat.
- Sanjarko
#5817 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
PS. gdje sam reko da je velesila, reko sam po GDP da je tu negdje sa Rusijom.Vizionar 1985 wrote:Pa nije velesila al nije beznacajan. Tu negdje ko Rusija po GDP.Pandakonda wrote:
Ma nisam rekao da lazu nego nacin na koji si ti to rekao/la ispade Meksiko velesila
Sad teritorijalno manja drzava od Rusije, manje resursa ima, ima i pustinje, polupustinje i tesku klimu za poljuprivredu, ne svuda naravno.
Vi tvrdite da su nist, beznacajni.
Pa Bosna nije beznacajna u lancu, sistemu.
Jednom je zbog nas okino Svjetski Rat.
-
RNG_25
#5818 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Lel. Doslovni dokaz onoga o čemu govorim. "U krivu je jer je nepristojan!". Kakva kolosalna glupost. Po tebi, analogijom, onaj ko je pristojan, makar bio debil koji ništa ni o čemu ne zna, te govori da je 1+1=3 je... upravu jer je pristojan. A onaj koji uokolo budaleše, ali kaže da je 1+1=2 nije upravu, zbog razloga...Fudo387 wrote:Dok se ne upristoji, prestane smarati twitter, pocne paziti na svaku izgovorenu rijec jer nije Hamsa koja posmatra svijet sa svog balkonaRNG_25 wrote:Trump će uvijek biti u krivu, u vezi svega, dokle god se ne povinuje vašim "standardima" moralnosti, ponašanja i drugog.
sa viklerima na tintari vec na poziciji koja nosi mali milion odgovornosti, bice u krivu.
Vaš uvrijeđeni ego nije arbitar istine, na važe žaljenje očito.
-
Fudo387
#5819 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma jasta je vec beznacajna zemlja.Vizionar 1985 wrote:Pa nije velesila al nije beznacajan.
Teska kita.
Nema im pomoci.
Ustvari, Meksiko i nije drzava u klasicnom smislu, to je neka kombinacija narko mafije i politicke mafije, potpomognuta od strane 98% stanovnistva
koje sam' pravi burita, sije sombrera i bere jagode po Kaliforniji dok ih ne uhvati murija.
-
Fudo387
#5820 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Rekoh ti, on je sad predsjednik ozbiljne drzave od cije sudbine zavise milijarde zivota sirom planete, i vrijeme je da se prestane ponasatiRNG_25 wrote:Lel. Doslovni dokaz onoga o čemu govorim. "U krivu je jer je nepristojan!". Kakva kolosalna glupost. Po tebi, analogijom, onaj ko je pristojan, makar bio debil koji ništa ni o čemu ne zna, te govori da je 1+1=3 je... upravu jer je pristojan. A onaj koji uokolo budaleše, ali kaže da je 1+1=2 nije upravu, zbog razloga...Fudo387 wrote:Dok se ne upristoji, prestane smarati twitter, pocne paziti na svaku izgovorenu rijec jer nije Hamsa koja posmatra svijet sa svog balkonaRNG_25 wrote:Trump će uvijek biti u krivu, u vezi svega, dokle god se ne povinuje vašim "standardima" moralnosti, ponašanja i drugog.
Vaš uvrijeđeni ego nije arbitar istine, na važe žaljenje očito.
k'o zadnji hajvan.
- sinuhe
#5821 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne bi on da brine tudju brigu. Dobili smo americkog predsjednika koji je protiv slobodne trgovine i avantura po Bliskom Istoku. Toliki mrzitelji Amerike bi valjda trebali slaviti.
-
RNG_25
#5822 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A ja sam, a i ti, govorili o istini, i ko istu može izreći. Ukratko: može svako ko je zna. Ponašanju unatoč.Fudo387 wrote:Rekoh ti, on je sad predsjednik ozbiljne drzave od cije sudbine zavise milijarde zivota sirom planete, i vrijeme je da se prestane ponasati
k'o zadnji hajvan.
A to je li vrijeme da se ponaša ovako, ili onako... mene zabavlja, a jako mi je bitno da budem zabavljen, tako da - ne hvala. Neka nastavi se ponašati kao "hajvan", puno zanimljivije od daveža koji su u 99 % slučajeva na vlasti.
-
Fudo387
#5823 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ok, mozda je ovo tebi i zanimljivo, smijesno, sta...RNG_25 wrote:A ja sam, a i ti, govorili o istini, i ko istu može izreći. Ukratko: može svako ko je zna. Ponašanju unatoč.Fudo387 wrote:Rekoh ti, on je sad predsjednik ozbiljne drzave od cije sudbine zavise milijarde zivota sirom planete, i vrijeme je da se prestane ponasati
k'o zadnji hajvan.
A to je li vrijeme da se ponaša ovako, ili onako... mene zabavlja, a jako mi je bitno da budem zabavljen, tako da - ne hvala. Neka nastavi se ponašati kao "hajvan", puno zanimljivije od daveža koji su u 99 % slučajeva na vlasti.
Meni nije.
Ovu vrstu zabave, ako mi jevec stalo do nje, mogu naci gledajuci jeftine sapunice, u kafani sa rajom, sjednem i slusam nebuloze, smijem se...
al' od predsjednika drzave ocekujem da bude ozbiljna i odgovorna osoba a ne neki budalasti hahar.
- Sanjarko
#5824 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa jbg i Brazil je onda po tome.Fudo387 wrote:Ma jasta je vec beznacajna zemlja.Vizionar 1985 wrote:Pa nije velesila al nije beznacajan.
Teska kita.
Nema im pomoci.
Ustvari, Meksiko i nije drzava u klasicnom smislu, to je neka kombinacija narko mafije i politicke mafije, potpomognuta od strane 98% stanovnistva
koje sam' pravi burita, sije sombrera i bere jagode po Kaliforniji dok ih ne uhvati murija.
PS. po tome i Rusija.
-
Fudo387
#5825 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa eto, to je to drustvo.Vizionar 1985 wrote:Pa jbg i Brazil je onda po tome.Fudo387 wrote:Ma jasta je vec beznacajna zemlja.Vizionar 1985 wrote:Pa nije velesila al nije beznacajan.
Teska kita.
Nema im pomoci.
PS. po tome i Rusija.
Razlika je samo sto kod rusa mafija valja naftu i gas, a kod meksikanaca drogu.
Brazil je rasadnik fudbalera i kurvi, ako ne znas lopte mo's se jebat'...