UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Saian

#5801 Re: UEFA Champions League

Post by Saian »

Artest wrote:@saian

Mozes ti pisat, pisu svi, ali treba biti dosljedan. Mozda Stones nikad i ne nadodje, nije vazno, ali prerano ga je otpisivat. Mislim da je tvoj problem sto Pepom ne ide kako se ocekivalo :oops: pa da se nadje neki dezurni krivac.
ti i ultima mene konstantno mijeshate s nekim, ja cu opet ponovit' nit' mirishem City, niti mi je Guardiola pejgamber, ono sto mene na prvom mjestu zhulja je nezgrapnost i neumijeche tog covjeka, meni je njega gledati uvreda na estetskom nivou, on i onaj Verthongen recimo su iste visine, ako se ne varam, docim je Verthongen u pokretu jebena rapsodija za njega, na drugom (ali stvarno, na drugom) mjestu me zhulja diskrepancija izmedju cijene tog covjeka i njegovog fudbalskog "umijecha", eh sad, to sto je tebi lakse shvatit' i svarit koncept Guardiolinog slijepog fan-a, nego da igrac moze uvrijediti necije estetske i tehnicke kriterija kad se radi o fudbalu, tu ja slabo sta mogu pa cu se, mislim, i odjavit' iz polemike ovdje negdje

Artest wrote: I nas Spaha je s 23 igrao u Zagrebu, da bi se poslije izbirikao, dominirao u ligama petice i postao idol nacije Image
sad, poslije ovog sa Spahicem, vise nisam ni siguran jel me trolash :D
Artest

#5802 Re: UEFA Champions League

Post by Artest »

Ne kontam sta ocekujes od mene? Je li preplacen, jeste. Ima li dobrih i losih karakteristika, ima. Nije on s neba dosao u City, vec je momak dominirao u Evertonu, protiv najboljih napadaca EPL. Mozda bi bolji bio da nije toliko placen, igrao bi rasterecenije.

Ako i za 5 godina ostane isti, onda mozes reci da nije toliko dobar kako se mislilo.

To za estetiku, pa nije umjetnicko klizanje.

Spaha je legenda.
Saian

#5803 Re: UEFA Champions League

Post by Saian »

Artest wrote:
To za estetiku, pa nije umjetnicko klizanje.
ocigledno
Artest wrote: Spaha je legenda.
i ja se nekad zaboravim sto ne pishem cheshce, ka' sam glupsonac :D
Artest

#5804 Re: UEFA Champions League

Post by Artest »

:roll:

Pitaj Titu & partiju :D

lahku noc
ultima_palabra

#5805 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

Ma najtezi korak u karijeri igraca i jeste taj prelazak na najvisi nivo... i Otamendi je bio zvijer u Valenciji, ali nakon par sezona u Cityju se vidi da to nije to.

Druga stvar, za stopera engleskog tipa nije bas najlakse prilagoditi se na Pepov nacin igre... vjerujem da bi kod Mourinha puno bolje igrao. Sjetim se kad je Villas Boas u Chelseaju uveo visoko postavljenu odbranu, Terry nije znao dje goni, ko kakav amater.
jeza u ledja

#5806 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

Saian wrote:
jeza u ledja wrote:ma djaba ti sva prica jbg kad si u fokusu :oops:

samo me cudi tvoje neiskustvo :D
Uz realnu opasnost da sam te zamijenio, i ispriku unaprijed, ako jesam, no eto mi se nesto cini da neko slichnog nicka nije znao da pocetni udarac ide u polje protivnika, dok nedavno nisu promijenili pravilo pa se ovdje nesto pominjalo? :D Samo nako pitam :D

@ Artest, pa da ti iskreno kazem vak'o to nekako hoda, pogledam utakmicu u kojoj Stones igra i redovno jednom ili dva puta covjek napravi akrobatski gaf, da kontas dze je uvjezhb'o nak'o vjerno izvest amaterski potez, jer mora da je vjezhb'o, ono profesionalcu koji zaradjuje ne hljeb nego Maserati od tog zanata ne moze ic' onako prirodno od noge i kitchme, dakako da je i cijena faktor jer iskreno, malo mi je bljutavo gledat ovakve ljude bez zgloba u koljenu za te pare, majke mi, bi mi lakse bilo prihvatit da je ovakva soha kad bi bio jeftiniji, gledam ga od Evertona, opet kazem strpicu se, al nemojte se ljutit' ako budem vako pit'o tu i tamo jel blizu da se izbirika :D sta se odma' jezhite
Ma zezam se bolan sta si se najezio. :D
Jebe me za Stonesa bolan. Ako mene pitas precjenjen igrac.
Ja samo govorim strpite se ljudi dok prodje utakmica. ;-)

A to za pocetni udarac, malo si pobrko. :)
Tito_i_Partija

#5807 Re: UEFA Champions League

Post by Tito_i_Partija »

Artest wrote::roll:

Pitaj Titu & partiju :D

lahku noc
Nabije vas Tito obojicu na onu stvar, stranicu i po ispisaste o jebenom Stonesu, na glavu ste mi se popeli. :D

Prvo Sajo kad se naklati na svoje regularne "miljenike" pa poslije svake utakmice oplete po njima k'o stari dedo kad drobi zbog smanjene penzije. Mislim da je zbog Sajinih zalopojki Munir dobio fobiju od lopte i post'o profesionalni igrac ruskog ruleta, a sve su prilike da ce i Stones tako zavrsit'.

A Artest se iz nekog razloga upustio u ozbiljnu raspravu braneci cast Stonesa, koji eto treba jos "da nadodje", k'o da je jufka za maslenjak. :-) Pa jebem ga ja, za 50 miliona, znaci drugi najveci transfer za odbrambenog igraca ikad, ima da fakin jede teren, a kamoli napadace ekipe koja kosta frakciju ekipe City-a. Al' kad onda jos spomenu Terija i Snoop Dogga k'o najjace stopere, PA ONDA TEK Puyola (i to u zagradi! halo bolan, u zagradi!!!)...ma kontam ovo mora da mu je Velkoski hakov'o profil, nemere bit' da je bas toliko neozbiljno celjade.
_BataZiv_0809 wrote:
Tito_i_Partija wrote:Seriously?
Zato sto si ti moj brudiša :thumbup:
E pa nabijem i tebe, onako usput. :D Jedva cekam povratnu, ima da knezevina Celi ogadi fudbal.

Ah ja, i da se ne zaboravi: Rajkard mu sastavio ekipu/Mesi je za sve zasluzan ta ce on/jebo Bundesligu to svako moze osvojit sa Bajernom. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#5808 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Nego....ima li sta novo o....Stonesu?! :? :mrgreen:
:run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5809 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote:[

E pa nabijem i tebe, onako usput. :D Jedva cekam povratnu, ima da knezevina Celi ogadi fudbal.

Ah ja, i da se ne zaboravi: Rajkard mu sastavio ekipu/Mesi je za sve zasluzan ta ce on/jebo Bundesligu to svako moze osvojit sa Bajernom. :D
Jesi mi osjetljiv, Kure ubice te romantika :lol:

Nije se ba ovo odnosilo na tebe, nego na plejadu likova koji navale da je Pep ubleha cim mu ekipa ima nepovoljan rezultat. A nabrojani su greatest shits od njihovih pseudoargumenata :maca:
MOSALJOZE

#5810 Re: UEFA Champions League

Post by MOSALJOZE »

Tomahawk11
Globalni moderator

#5811 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Vala, Bato, i ti se sve vise uklapas u odredjenu ekipu stovalaca i branioca lika i djela.
Ok, razumijem, vodio covjek Bayern, al ne znam cime te zaduzio da budes na braniku i casno branis....covjek je sad u drugoj ligi, a liga puna krokodila, izmedju ostalih, tu i Mou....
A prozivas plejadu likova.... :P
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5812 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Respektujem covjeka za sve sto je postigao. Kao navijac Bajerna prirodno je da imam veci sentiment za njega nego za nekog drugog i to je sve. Inace puno se ovdje pljuju ostvareni i uspjesni ljudi iz udobne fotelje anonimnosti.

P.S. Dakle mislim na stvarno uspjesne ljude koji u svojoj oblasti prave razliku (dakle ne mislim na Deena, Eminu Ganic, Sanelu Dzenkins itd... :D ).
Tomahawk11
Globalni moderator

#5813 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Postujem i ja, ali ne mozes zivjeti na osnovu starih zasluga.
Nije on u City doveden da izbori LP i prodje grupnu fazu :oops:
Za cifru koju ga placaju, zna se sta se trazi.
Odmah i sad....mozda mu halale ovu sezonu, iducu sigurno nece.
Da je osvojio 15 LP, 10 Primera, 7 BL, to je sve bila referenca da dodje u City i da ga plate 20 miliona po sezoni.
Al sve to sad ne znaci nista u kontekstu rada u Cityju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5814 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Svakako. Ali ne moze se ni na prvi znak da stvari ne idu kako treba pisati da je prevara, ublehas, nikakav trener.

Ima li malo sredine majku mu :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5815 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Nije niko ubleha koga se plati cifra sa 6 nula pa navise ;-)
BHF_Manijak

#5816 Re: UEFA Champions League

Post by BHF_Manijak »

Cekaj ba, je li ovo neka zajebancija??? :shock: :shock: :roll: :roll:
zomri

#5817 Re: UEFA Champions League

Post by zomri »

Znam da se mnogi neće složiti i da zvuči smiješno ali Otamendi po učinku stvarno ima sezonu iz snova. Nije on kriv što Prep forsira svoju igru sa neprilagođenim igračkim kadrom pa ispadaju k'o mjenjač iz brzine.

Drugim riječima, Otamendi je žrtva one poznate (mislim da je i to Cruyffova): "Daj mi mali zaštićeni prostor i biću najbolji odbrambeni igrač na svijetu; daj mi ogroman i nezaštićen prostor biću najgori".
skenderija04

#5818 Re: UEFA Champions League

Post by skenderija04 »

zomri wrote:Znam da se mnogi neće složiti i da zvuči smiješno ali Otamendi po učinku stvarno ima sezonu iz snova. Nije on kriv što Prep forsira svoju igru sa neprilagođenim igračkim kadrom pa ispadaju k'o mjenjač iz brzine.

Drugim riječima, Otamendi je žrtva one poznate (mislim da je i to Cruyffova): "Daj mi mali zaštićeni prostor i biću najbolji odbrambeni igrač na svijetu; daj mi ogroman i nezaštićen prostor biću najgori".
Upravo to. A i zna zasto je to rekao. Niti jedan od onih famoznih talijanskih stopera nije htio u Barcelonu uprkos bianco cekovima. Idealno mjesto za izgubiti ugled.
Stvar shvatanja fudbala. Kao sto je rekao jednom, : Hocu da moja ekipa napada mali prostor, a brani veliki. Oatali rade naopako " :D
bosanska senzacija

#5819 Re: UEFA Champions League

Post by bosanska senzacija »

City se jos uvijek uigrava i trenutno nisu ni blizu nacina fudbala koji igra Guardiola.

Nedostaje im jedan stabilan igrac na lopti u centru i jedan bek koji zna igrati fudbala a koji bi ujedno bio dodatni vezni igrac da bi kontrolisali igru i sabijali protivnika onako kako to Pep vec godinama radi.
bosanska senzacija

#5820 Re: UEFA Champions League

Post by bosanska senzacija »

skenderija04 wrote:
zomri wrote:Znam da se mnogi neće složiti i da zvuči smiješno ali Otamendi po učinku stvarno ima sezonu iz snova. Nije on kriv što Prep forsira svoju igru sa neprilagođenim igračkim kadrom pa ispadaju k'o mjenjač iz brzine.

Upravo to. A i zna zasto je to rekao. Niti jedan od onih famoznih talijanskih stopera nije htio u Barcelonu uprkos bianco cekovima. Idealno mjesto za izgubiti ugled.
Stvar shvatanja fudbala. Kao sto je rekao jednom, : Hocu da moja ekipa napada mali prostor, a brani veliki. Oatali rade naopako " :D
Naprotiv, kvalitetnim stoperima je najlakse igrati u sistemu koji forsira Guardiola jer u njegovom nacinu igre odbrana pocinje od napada.
skenderija04

#5821 Re: UEFA Champions League

Post by skenderija04 »

bosanska senzacija wrote:
Naprotiv, kvalitetnim stoperima je najlakse igrati u sistemu koji forsira Guardiola jer u njegovom nacinu igre odbrana pocinje od napada.
A iza njega 40 metara brisanog prostora

Fino je kada pritisak napadaca uspije, ali ako ne, onda stoper ostaje sam samcat, trci unazad, naravno, ne odbrani, i jos ispada smijesan.
Lakse je kada si okruzen svojim saigracima, a ekipa se skupi.Onda se i greske manje vide.
zomri

#5822 Re: UEFA Champions League

Post by zomri »

Jeste, ali pod uslovom da je sistem uspostavljen. Ako ti samo jedan igrač ne poštuje pravila sistema to se ruši brže od kule od karata. Dovoljno je da je Agueru mrsko potrčati i zatvoriti na jednoj strani igrališta, da protivnik zaobiđe pressing zamku i zabije ti gol na drugoj strani.

Isti problem ima i Klopp kada recimo Sturridge mora igrati.
Mustang1

#5823 Re: UEFA Champions League

Post by Mustang1 »

Otamendi i Stones su dobri kod prekida, mozda uz Ramosa najbolji stoperi u tom segmentu, Cesto i zabiju, kao i sinoc, ali malo je glupo dovesti stopera koji zna zabiti go a ne moze zaustaviti igraca 1 na 1 :D
Tito_i_Partija

#5824 Re: UEFA Champions League

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote:
Tito_i_Partija wrote:[

Jesi mi osjetljiv, Kure ubice te romantika :lol:

Nije se ba ovo odnosilo na tebe, nego na plejadu likova koji navale da je Pep ubleha cim mu ekipa ima nepovoljan rezultat. A nabrojani su greatest shits od njihovih pseudoargumenata :maca:
Ma zajebajem se ba. :lol:

Al' sada ozbiljno: sta to fali Deenu i Emini Ganic? Pazi sta pricas o avangardi BH umjetnosti. :-x
Saian

#5825 Re: UEFA Champions League

Post by Saian »

jeza u ledja wrote:
A to za pocetni udarac, malo si pobrko. :)
Šibicar wrote:
cyprus wrote:
jeza u ledja wrote:Usput, ne znam jeste li primjetili, ali (ako sam shvatio to je tek uvedeno pred EURO) novo pravilo je da pocetni udarac na utakmici ne mora vise preci crtu prema naprijed. (Ja sam to pravilo tek naucio nedavno :shock: , a sad ga vec mijenjaju :sad: ). Jedno od najglupljih i najbespotrebnijih pravila u historiji nogometa. :D
Sad ako ste primjetili ponekad sam lik stoji na centru na pocetku utakmice.
I ja sam zato pravilo čuo prvi put tek kad su ga promijenili :mrgreen: Jednostavno mi nikad nije palo na um da se upitam: a što vazda dvojica stoje na centru pri izvođenju? :mrgreen:

Najviše serendate o fudbalu,a ni pravila ne znate. :mrgreen:

http://forum.klix.ba/fudbalski-kuriozit ... s2175.html

Pa Bog te u shumu okren'o, greHota ti je mene trolat :oops: :P :D :)
Post Reply