Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
annoy

#5801 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

Meni je Nutella najbolja kad ju uzmem ovdje u Mülleru. A možda umišljam :D Linolada mi je uvijek dobra, a onaj Eurokrem mi je oduvijek bio presladak i nikad ga nisam mogla jest :|
KB9

#5802 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by KB9 »

Image

8)
friskyoreo

#5803 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by friskyoreo »

_BataZiv_0809 wrote:
Uvijek mi je bila smijesna ta tvrdnja da postoje dvije fabricke trake, jedna za zapad druga za istok.

I sta mislite da greskom ova istocna roba zapne na zapad? Pa propali bi odmah :D

Nije Nutella Robot komerc jbt.
Ne postoji jedna fabrika nutelle na svijetu, pa da moraju imati razlicite trake za razlicita trzista.
Logisticki je skoro pa nemoguce da roba za odredjeno trziste zaluta na neko drugo, tek tako..
Bilo je prije par godina istrazivanje u HR cini mi se, gdje je dokazano analizama da se proizvodi istog proizvodjaca razlikuju u odnosu na trziste za koje su predvidjeni. Cini mi se spominjali su prasak za ves neki, Lenor omeksivace, i prehrambene artikle neke. Ne sjecam se sad tacno koji su proizvodi obuhvaceni istazivanjem.

A sto se tice primarka, bas smece. Materijal je nekakav cudan da se nakon mjesec dana usmrdi i vise se ne moze oprati taj smrad. Barem ove pamucne majice. I nije do mene, peru se skupa sa ovima iz HM i CA, pa njima nista. :D
supercali

#5804 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

beniciodeltoro wrote:
malocvijece wrote:
beniciodeltoro wrote:Ne kontam (a na ovom forumu je to izgleda uobičajeno) pominjanje privatnih stvari iz svog života da bi se opravdao svoj komentar/komentar imao neki kredibilitet
npr. kada je očigledno da su komentari pro-srpski/anti-bosanski pa onda ide komentar
"Vi meni tako a ja imam geler u ruci zahvaljujući četnicima" "Ja imam pravo pljuvati BiH jer sam je ja branio u ratu" "Vi meni da ja branim RS a mene iz te RS protjerali" "Dok sam ja bio na liniji ti nisi bio ni u guzici pa si još i bezobrazan i kritikuješ me"
Ja do sada nisam imao tu raspravu sa nekim ali sam pročitao dosta takvih rasprava na ovom forumu. Mislim, svaka čast svakome ako je to istina ali gdje je dokaz da to nije neki đikan, neki 15godišnjak, Bošnjak dijasporac verzija 1992. ili nešto sl. gdje se ne zna da li je istina ili ne. Mi smo svi ovdje anonimusi, ja mogu biti neka sexy plavuša ili Bakir Izetbegović lično i ovdje ostavljamo utisak samo sa komentarima. Ako si napisao neki loš ili kontroverzan komentar onda se vadi ili pravdaj ga narednim komentarima sa argumentima, šta postavljaš svoju biografiju da bi opravdao napisano i ogradio se kada se to ne može dokazati na forumu?
:thumbup:

Takvi smo ljudi. I u privatom zivotu. Tesko je sakriti svoje pravo lice kad diskutujes po forumima. Mozda neko vrijeme dok se ne opustis.
Prenose se obrasci komunikacije iz stvarnog zivota. Samo se sjetim vatrenih diskusija s mojim dajdzom oko bivse yuge. Znas onaj klip sa youtuba onog lika Damira "Ta ce on meni, a ja ga znam kad je u pelenama bio..."? Zamislim njega na forumu :lol:
:D
Ma uglavnom je kada se nema argumenata i kada ne možeš opravdati šta si napisao jer je previše ofirno ko si i šta si ustvari onda ide "Ja smijem to pljuvati jer i ja pripadam tom toru" bez ikakvog dokaza da stvarno pripadaš i da jesi ono što tvrdiš. Ide se na ono da će neko nasjesti pa reći "Ovaj pljuje puno po Armiji BiH ali pošto je napisao da ima pravo jer je pripadao toj armiji onda mu je oprošteno jer je najvjerovantije istina šta piše"
a isto tako se moze reci za licemjerje
cim nesto kazes protiv armije bih i te strane u ratu odmah si salonac i sl iako imas argumente za to
to se najbolje moze vidjeti na temi bruka u dublinu
Tomahawk11
Globalni moderator

#5805 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Vezano za Nutellu....Nutella iz Bosne i iz Njemacke/Austrije su dva razlicita proizvoda. Lično se uvjerio.
al_akhisari

#5806 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by al_akhisari »

Tomahawk11 wrote:Vezano za Nutellu....Nutella iz Bosne i iz Njemacke/Austrije su dva razlicita proizvoda. Lično se uvjerio.
:-) prvo pomislih da ovi iz dijaspore nešto glume :D pa onda uhvatih i sebe, kako mi se čini da ipak nije ista ova "naša" i ona iz eu
Sephora

#5807 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

Ne kontam obozavatelje nescafé 2:1 3:1 4:1.. :cry:
Sta sve ljudi kafom nazivaju... :roll:
muha_sa

#5808 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

kod nas sve dupljak do dupljaka
Tomahawk11
Globalni moderator

#5809 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

al_akhisari wrote:
Tomahawk11 wrote:Vezano za Nutellu....Nutella iz Bosne i iz Njemacke/Austrije su dva razlicita proizvoda. Lično se uvjerio.
:-) prvo pomislih da ovi iz dijaspore nešto glume :D pa onda uhvatih i sebe, kako mi se čini da ipak nije ista ova "naša" i ona iz eu
Nije, fakat, ne glume, bio sam u Austriji, kupim Nutellu, jedem, onda u Njemackoj, i onda uzmes ovdje kod nas. Nasa je slabije kvalitete definitivno. Cini mi se da je nama salju iz Poljske :-)
Sephora

#5810 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

muha_sa wrote:kod nas sve dupljak do dupljaka
Ne pozelim ni pomiisati :-?
Drinski

#5811 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
Uvijek mi je bila smijesna ta tvrdnja da postoje dvije fabricke trake, jedna za zapad druga za istok.

I sta mislite da greskom ova istocna roba zapne na zapad? Pa propali bi odmah :D

pa to je tacno, jesi li ti na nekoj pasti za zube kod nas nasao svedski ili norveski jezik, ali istocnih jezika ima...
ho oponopono

#5812 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ho oponopono »

...ukusni lijevi twix ili slasni desni twix... :pusi2:
KB9

#5813 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by KB9 »

ljetos mi je selfi stap bio nesto zbog cega su me kosti svrbile kad vidim kod ljudi :mrgreen:
Dr Kova

#5814 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

Tomahawk11 wrote:
Nije, fakat, ne glume, bio sam u Austriji, kupim Nutellu, jedem, onda u Njemackoj, i onda uzmes ovdje kod nas. Nasa je slabije kvalitete definitivno. Cini mi se da je nama salju iz Poljske :-)
:thumbup: :thumbup: ma 100%, ne može se porediti... Evo recimo i primjer Jegera... Naš presmiješan, iz EU je mnogo bolji i gušći

Mada sam za Nutellu čuo da je ove godine skroz lješnik podbacio, pa su u Nutelli smanjili udio pravog lješnika a povećali aromu da bi dobili približne ili iste rezultate. Možda je zato drugačija
Last edited by Dr Kova on 04/12/2015 09:21, edited 1 time in total.
Dr Kova

#5815 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

KB9 wrote:ljetos mi je selfi stap bio nesto zbog cega su me kosti svrbile kad vidim kod ljudi :mrgreen:
..isto, sjednu na kafu u niđe veze lokal i bacaju selfije sa štapom, ja se sjeb'o...
ultima_palabra

#5816 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

_BataZiv_0809 wrote:
bull21 wrote:
sheilak wrote:ja ne kontam hvaljenje eurokrema. i svih eurokremastih proizvoda. :D gorak mi je i opor. linolada bijela svakako bolja... :D

nutella je kod nas bez veze, barem meni ima bezvezni okus. je li to psiholoski efekt ili fakat slabija kvaliteta, time will tell... :D
Nije do tebe, i ja sam nedavno uzeo nutellu (još se nameračio) nakon dugo vremena i imao osjećaj kao da jedem onaj srpski krem od dvije marke. Brašno se osjeti i to pravo, samo mi nije jasno kome oni ono prodaju kao pravu nutelu?
To je do toga sto je Nutella relativno skupa za nas standard i slaije se prodaje. Samim tim duze stoji na polici. Od ustajalosti je taj ukus.

Ima razlike... sjetim se prije 15-ak godina kad me je dopao karton Laške pive iz Slovenije, za njihovo tržište... neuporedivo sa onom iz Gornjeg Vakufa što su ovdje tušili.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5817 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ne znam ljudstvo, probao sam tu cuvenu Nutellu u bar jos 5 evropskih drzava, ali ne primijetih toliko enormnu razliku. Ili je do mene, sto ne iskljucujem. Ili je do cinjenice da je u pitanju uglavnom juzna Evropa (Italija, Spanija, Portugal...) pa da i njima tuse neku fusersku Nutellu,

Ili ima tu malo i placebo efekta.

Ono objasnjenje da je razlika zbog duzeg stojanja na polici sam cuo od nekog strucnjaka za te stvari, folovi golovi. Bio nekad prosle godine na televiziji gost (mislim na HRT-u). Meni je zvucalo sasma logicno.

Znam samo da moja rodica iz Zagreba, veliki izjelica i poguzija, non stop serucka o tim razlikama. Jednom sam joj podvalio Nutellu iz Amko komerca rekavsi da sam je kupio u Austriji. Jedno pola sata je pricala koliko je samo bolja nego ova nasa iz Bosne :lol: :lol:
Dr Kova

#5818 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

:lol: :lol: jesi kvarnjak... :mrgreen:

ja recimo ne kontam kako ljudi ne znaju quotati na forumu :pusi2:
supercali

#5819 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Ne kontam kako bato nikako da plati ono pice sto je duzan
ho oponopono

#5820 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ho oponopono »

...kao da smo u selu Štrumpfova, gdje ne smije biti nikoga kome Veliki Štrumpf nije idol i ideal...hoće se jednoumlje pobogu, pa makar bilo i maloumlje... :pusi2:
1941.

#5821 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by 1941. »

Ili je do cinjenice da je u pitanju uglavnom juzna Evropa (Italija, Spanija, Portugal...) pa da i njima tuse neku fusersku Nutellu, ol:
Nutella jeste izvorno italijanska, baš kao i eurocrem.

I naravno da je nutella iz Poljske koja se plasira kod nas mnogo nekvalitetnija od one proizvedene u Njemačkoj, baš kao i argeta iz Hadžića u usporedbi sa slovenačkom.
Tabhana

#5822 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tabhana »

Manje lješnjaka ima na balkanu, kao razlog navedeno je ispitivanje koje kaže da ne volimo lješnjake.

Nutela u Njemačkoj nije ista kao i kod nas, baš kao i kola.

Meso A klasa, kod nas B i C, imamo i mi A, ono od marke i dvadeset, kvalitetno :bih:
MyTao

#5823 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MyTao »

Ne kontam zasto je toliko velik broj ljudi iz Bosne i bivse Juge sklon vjerovanju u teorije zavjere i kako je cijeli svijet protiv njih.
Ajatolah_

#5824 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ajatolah_ »

_BataZiv_0809 wrote:Ne znam ljudstvo, probao sam tu cuvenu Nutellu u bar jos 5 evropskih drzava, ali ne primijetih toliko enormnu razliku. Ili je do mene, sto ne iskljucujem. Ili je do cinjenice da je u pitanju uglavnom juzna Evropa (Italija, Spanija, Portugal...) pa da i njima tuse neku fusersku Nutellu,

Ili ima tu malo i placebo efekta.

Znam samo da moja rodica iz Zagreba, veliki izjelica i poguzija, non stop serucka o tim razlikama. Jednom sam joj podvalio Nutellu iz Amko komerca rekavsi da sam je kupio u Austriji. Jedno pola sata je pricala koliko je samo bolja nego ova nasa iz Bosne :lol: :lol:
Ja sam imao obrnut "eksperiment", odnosno dobio sam da jedem čuvenu švapsku Nutellu, i apsolutno nisam primijetio da jedem nešto drugačije od ove što se prodaje kod nas.
Mislim da tu famoznu razliku čini 5% prave razlike i 95% placeba.
beniciodeltoro

#5825 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by beniciodeltoro »

Ja znam samo da pušači u trgovinama samo traže Marlboro Gold sa velikim slovima (ono "Pušenje ubija" na kutiji piše na nekim kutijama malim a na nekim velikim slovima). Isti dobavljač dostavlja cigare gdje pišu i velika i mala slova a narod tvrdi da su bolje one sa velikim slovima i to tvrdi dosta svijeta :? Ostavio sam cigare prije 4 godine pa ne znam ima li tu istine. Slično kao sa Nutellom samo što je ovdje fazon što isti dobavljač dostavlja obje verzije za iste trgovine iste države.
Post Reply