Zato je Sebija otjerala sve doktore. SDA uvijek razmišlja korak unaprijedChmoljo wrote:ili je većini potrebna ta operacija na mozgu...Obi Wan Bosnian wrote:Za operaciju mozga treba ti škola. Predsjednik možeš biti bez ikakve škole. Dovoljno je da većina glasa za tebe.hadzinicasa wrote: da mene moj otac zovne da mu asistiram kad operira neciji mozak, jer kome ce vjerovati ako nece meni? u ovim teskim vremenima. a? sta kazes?
A evo vidimo da većina glasa za Bakira dakle Alija je bio u pravu
transplantacija recimo.
BAKIRE ODLAZI
-
Obi Wan Bosnian
#5801 Re: BAKIRE ODLAZI
- Dozer
#5802 Re: BAKIRE ODLAZI
Jos me suze zaljevaju na "mucenje tulumbi"Banksy wrote:Puno toga je u ovom tužnom postu. Pametan iz njega sve pročita.Fudo387 wrote:Al’ ovo mi je najbolje, poredjenje Bakira i engleskih princeva![]()
Jedni imaju hiljadu godina tradiciju makljanja, kodekse, pizde materine, i sad ocekujes isto od lika kojem je domet mucenje tulumbi? Da povede bosansku armadu i sve flote u odsudne bitke?
Aj bizi
-
Fudo387
#5803 Re: BAKIRE ODLAZI
Kakav dzihad, vecina nije znala jedno sure prouciti, sve je bilo ofrlje, nesto iz inata, nesto iz bijesa, straha...opste ludilo.Chmoljo wrote:pa džihad nije svrha sam sebi. niko nije išao da bi džihadio jer mu se džihadi, nego branio pravdu od nepravde. to je džihad. borba za pravdu, slabijeg, potlačenog.Dozer wrote:S ovim bih se mozda i moga osloziti - da jeste bilo tako.
Budimo realni - preko 90% tadasnjih muslimana koji su uzeli '92 pusku, to nisu uradili radi bilo kakve vjere, a pogotovo ne znbog dzihada. Bar ja licno ne poznajem ni jednog takvog...
Kasnije, nekad od neke '93 i kada se sve to pocelo provlaciti kao mainstream, tada se sve to pocelo i spominjati u tom folu. Medjutim, i danas odgovorno tvrdim da niko od ljudi koje sam poznavao i s kojima sam ratovao ni u primisli nije imao nekakav dzihad.
Tek su kasnije pokusavali sa tom ideoloskim matricom, a primalo se tako sto su skoro svi vazda bili pjani.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5804 Re: BAKIRE ODLAZI
džihad nije nužno sveti rat.klixoris wrote:Ne omalovazavam ja nikoga, ni slucajno. Ali dzihad je sveti rat, rat za religiju, za Islam. Poginuli u takovm radu - dzihadu se nazivaju sehidima. Nekima je ovdje sigurno to bio dzihad (za one mudzahedine i slicno), ali vecini boraca koji su branili svoje domove i porodice nije. Ljudi su se borili za svoju zemlju i domove, ne za religiju... Zato i dalje tvrdim da je taj naziv "sehid" stvarno besmislen i nepotreban.
opet kažem, nije se ratovalo za Allaha, za džamije, za tespihe. ratovalo se za slabije. to je džihad.
ali i da nije tako, opet ne vidim zašto bi nekome bilo muka da se poginuli borci zovu šehidima, ako to već ne smeta njihovim porodicama.
- Dozer
#5805 Re: BAKIRE ODLAZI
O tome i pricam. I to je istina.
Jeste, kasnije je bilo tih nekih jedinica i vodova s takvom ideolosko-vjerskom pozadinom, ali su i dalje cinili manje od 10%. Kao i danas, uostalom.
Nego, dajte da se promijeni naslov teme, tj. da se doda nesto. Neka bude BAKIRE, MUCITELJU TULUMBI, ODLAZI.

@Chmoljke
Vjeruj mi na rijec - bilo je dosta roditelja koji se nisu s tim slagali, ali naprosto su bili nemocni. Htjeli su djeci dzenazu, a da su rekli "on nije sehid", pitanje je da li bi dobili dzenazu. I onda su sutili. Poznajem i takve, znam sta govorim.
Jeste, kasnije je bilo tih nekih jedinica i vodova s takvom ideolosko-vjerskom pozadinom, ali su i dalje cinili manje od 10%. Kao i danas, uostalom.
Nego, dajte da se promijeni naslov teme, tj. da se doda nesto. Neka bude BAKIRE, MUCITELJU TULUMBI, ODLAZI.
@Chmoljke
Vjeruj mi na rijec - bilo je dosta roditelja koji se nisu s tim slagali, ali naprosto su bili nemocni. Htjeli su djeci dzenazu, a da su rekli "on nije sehid", pitanje je da li bi dobili dzenazu. I onda su sutili. Poznajem i takve, znam sta govorim.
Last edited by Dozer on 17/11/2017 14:13, edited 1 time in total.
- pirpa
#5806 Re: BAKIRE ODLAZI
Chmoljo wrote:
džihad nije nužno sveti rat.
opet kažem, nije se ratovalo za Allaha, za džamije, za tespihe. ratovalo se za slabije. to je džihad.
ali i da nije tako, opet ne vidim zašto bi nekome bilo muka da se poginuli borci zovu šehidima, ako to već ne smeta njihovim porodicama.
svaka cast Chmoljo...covjek koji pokusa spasiti utoljenika i pri tome mu spasi zivot a izgubi svoj , on je sehid...
-
PM72
#5807 Re: BAKIRE ODLAZI
A za šta nas sad Bakir loži? Šta bi bili oni koji bi glave zijanili?Chmoljo wrote:džihad nije nužno sveti rat.klixoris wrote:Ne omalovazavam ja nikoga, ni slucajno. Ali dzihad je sveti rat, rat za religiju, za Islam. Poginuli u takovm radu - dzihadu se nazivaju sehidima. Nekima je ovdje sigurno to bio dzihad (za one mudzahedine i slicno), ali vecini boraca koji su branili svoje domove i porodice nije. Ljudi su se borili za svoju zemlju i domove, ne za religiju... Zato i dalje tvrdim da je taj naziv "sehid" stvarno besmislen i nepotreban.
- pirpa
#5808 Re: BAKIRE ODLAZI
A kad se vec spominje el Bake i teorija koja njemu najvise odgovara i godi..a to je, da se skrvao u sefu banke...
a raja ne konta da je njemu u nteresu da narod prica da je bio u sefu banke, nego da se prica da je medzu celnim ljudima MOS.a
a raja ne konta da je njemu u nteresu da narod prica da je bio u sefu banke, nego da se prica da je medzu celnim ljudima MOS.a
- mO k3
#5809 Re: BAKIRE ODLAZI
nadam se da ce moderacija da uradi svoj posao ...sunceKOtepsija wrote:ja, za razliku od tebe dzikane, vrlo dobro znam ko sam, sta sam i ko mi je lider-uostalom neko je vrlo dobro primjetio da u pozadini svih vasih kmecanja i napada stoji jedan zajednicki sadrzilac-porodica Izetbegovic prije svega, u ratu su vam smetali Alija, Halida, Bakir i Sebija, danas vam zdanje dvoje pomenutih jer cuvaju i brane cast i ponos Domovine i Naroda...mO k3 wrote:nesto te ne vidim na temi o srbiji ili dodiku ....sunceKOtepsija wrote:Lider u ratu-Lider u miru
#BakirPonosBosanski
Upravo zato i zbog toga kmecite ko krmad na pomen imena porodice Izetbegovic jer Bosnjaka ima i biceipak budi ti slobodno da pises (sve dok ne vrijedas) i usput pozdravi raju na Romaniji-Bosnu ima ko da brani
![]()
ah da vrijedjas me , ali u startu me zoves djikan??
Opet ti kazem ne vidim te na temi o miloradu , na temi srbija , ali zato si u prvim redovima kada je hrakanje sve sto je bosansko
-
Obi Wan Bosnian
#5810 Re: BAKIRE ODLAZI
hahapirpa wrote:A kad se vec spominje el Bake i teorija koja njemu najvise odgovara i godi..a to je, da se skrvao u sefu banke...![]()
Ali pazi, isti ljudi, isti forumaši će u jednom postu pisati da je nesposobni i glupi debil a u drugom postu na nekoj drugoj temi da je svemogući vođa BH mafije. Ludilo
Ja po pitanju Bakira uvijek tvrdim isto: Bezskrupulozni i nevjerovatno moralno iskvareni genije.
- pirpa
#5811 Re: BAKIRE ODLAZI
Bake je mala maca kakvih mi izroda u narodu imamo...
-
PM72
#5812 Re: BAKIRE ODLAZI
Ti stvarno misliš da je on sposoban za neku spletku i urotu sem financijsku? On je bilmez kao i babo mu,jedno do podne drugo poslije podne.Najveće zlo koje nas je moglo potrefiti.Izetbegovići će nas sjebati više nego i Mladić i Švabo i Princ Eugen zajedno.pirpa wrote:A kad se vec spominje el Bake i teorija koja njemu najvise odgovara i godi..a to je, da se skrvao u sefu banke...![]()
- manijak1
-
daddy-kool
#5814 Re: BAKIRE ODLAZI
"Na tvrde poruke koje idu u smislu podjele, može se imati samo tvrd odgovor.
Samo tvrdo.
- ultima_palabra
#5815 Re: BAKIRE ODLAZI
Njegov glas je mek, ali je njegova toljaga tvrda.daddy-kool wrote:"Na tvrde poruke koje idu u smislu podjele, može se imati samo tvrd odgovor.
Samo tvrdo.
-
daddy-kool
#5816 Re: BAKIRE ODLAZI
ultima_palabra wrote:
Njegov glas je mek, ali je njegova toljaga tvrda.
Toljagu treba još nabildat, ali to je pravi moto.
- manijak1
#5817 Re: BAKIRE ODLAZI
OklagijaNjegov glas je mek, ali je njegova toljaga tvrda.
- pirpa
#5818 Re: BAKIRE ODLAZI
i manje namazaniji i skolovaniji od njega su na bitnim pozicijama i krojili su nam kapu...nije el Bake paglu kako se to obicnom covjeku cini...nego ima tu jos vukova koji se ne vide a i oni hoce da kroje....PM72 wrote: Ti stvarno misliš da je on sposoban za neku spletku i urotu sem financijsku? On je bilmez kao i babo mu,jedno do podne drugo poslije podne.Najveće zlo koje nas je moglo potrefiti.Izetbegovići će nas sjebati više nego i Mladić i Švabo i Princ Eugen zajedno.
-
ušće
#5819 Re: BAKIRE ODLAZI
Halo đenarali ...vidim jedino ispitujete ratnu prošlost Riđobradog...a ako sutra pobijedi NS hoćete li pitati Peđu gdje bješe ...Ili Sašu Magazinovića ...šta će te govoriti ako se Dudak kandiduje za kakvu funkciju,šta ako Sefer pobijedi ,što će biti ako se Sonja Karadžić za ministra inostranih poslova... previše vas je koji potajno žale što se Serbski plan da ne ostane ni muslimansko uho ne ostvari potpuno...još bi malo kako ali niste vrijedni bana 
-
Fudo387
#5820 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa dobro, bili su mali za vojnike, al’ danas su veliki za junake...sto b’ rek’o Bosko Buha.ušće wrote:Halo đenarali ...vidim jedino ispitujete ratnu prošlost Riđobradog...a ako sutra pobijedi NS hoćete li pitati Peđu gdje bješe ...Ili Sašu Magazinovića ...šta će te govoriti ako se Dudak kandiduje za kakvu funkciju,šta ako Sefer pobijedi ,što će biti ako se Sonja Karadžić za ministra inostranih poslova... previše vas je koji potajno žale što se Serbski plan da ne ostane ni muslimansko uho ne ostvari potpuno...još bi malo kako ali niste vrijedni bana
Neka kritikuju, kako stvari stoje mozda dobiju sansu da s price predju na djela.
Gluho bilo.
- Haris.ba
#5821 Re: BAKIRE ODLAZI
Znači Bake je bio u sefu jer je Peđa zdušio u Ameriku, ili Saša išao u gimnaziju. Da karikiram.

- Drvosjeca iz Dejcica
#5822 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa šta uradi Bakire crni...
Malom pod hitno treba uručiti počasno državljanstvo BiH.
https://www.fokus.ba/magazin/zivot-zdra ... eo/921531/Uplakani dječak iz Vojvodine: Hoću da budem Bosanac
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#5823 Re: BAKIRE ODLAZI
Normala izjava, čak ova paralela sa rušenjem države je odlična.manijak1 wrote:Genijalnost opet na djelu
- pirpa
#5824 Re: BAKIRE ODLAZI
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa šta uradi Bakire crni...![]()
https://www.fokus.ba/magazin/zivot-zdra ... eo/921531/Uplakani dječak iz Vojvodine: Hoću da budem Bosanac
- GeeTnT
#5825 Re: BAKIRE ODLAZI
Za kaj bi se zezel Regice?? Kosovo ima gruntovnicu, a Bakir treba 100 000 radnih mjesta...Kuziš?sherbett wrote:Jes.. kad bi kantoni imali ovlast uspostavljanja diplomatskih odnosa na razini drzave, suvereneGeeTnT wrote:Otvoriti 100 000 ambasada Kosova u Sarajevu...
Ili, kada bi kanton bio suverena medjunarodno priznata drzava koja bi i mogla priznati Kosovo
Ugl.. zezas se, jel?
Tvoj Dudek.