juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
radostan dan

#5801 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

vjernicima? drug tito, za prvi maj...
uglavnomja

#5802 Re: juga 1950.-1990.

Post by uglavnomja »

haj rekni
insomnia78

#5803 Re: juga 1950.-1990.

Post by insomnia78 »

Jel pominjo dimije i samije
Edin H.

#5804 Re: juga 1950.-1990.

Post by Edin H. »

KENJAC wrote:.....ne znate ! Jako ce te se iznenadit !
Ko je da je prekrsio je Statut SKJ. :oops:
KENJAC

#5805 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Riječ je o drugu Mitiji Ribičiču , Slovenackom funkcioneru, tada mislim da je bi predsjednik Sindikata SFRJ za Katolicki Uskrs !
Edin H.

#5806 Re: juga 1950.-1990.

Post by Edin H. »

KENJAC wrote:Riječ je o drugu Mitiji Ribičiču , Slovenackom funkcioneru, tada mislim da je bi predsjednik Sindikata SFRJ za Katolicki Uskrs !
Ja mislio da je Pepica Kardelj :D
Maraschino

#5807 Re: juga 1950.-1990.

Post by Maraschino »

ako je bilo '91.g. sjecam se ko danas. :D

ono, dobacio preko plota. :oops:
KENJAC

#5808 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Maraschino wrote:ako je bilo '91.g. sjecam se ko danas. :D

ono, dobacio preko plota. :oops:
Ne , ne bila Jugoslavija kompletna , negdje 88' , 89' .
insomnia78

#5809 Re: juga 1950.-1990.

Post by insomnia78 »

Image
:lol:
kakavdanakneiskustvu

#5810 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:Image
:lol:

baš me zanima kako ovi iz hrv. tjednika vide pavelića
insomnia78

#5811 Re: juga 1950.-1990.

Post by insomnia78 »

Bezbeli ko blazenog
Edin H.

#5812 Re: juga 1950.-1990.

Post by Edin H. »

kakavdanakneiskustvu wrote:
baš me zanima kako ovi iz hrv. tjednika vide pavelića
Druze Tito kupicu ti Ficu, a Mercedes Anti Pavelicu. :skoljka:
KENJAC

#5813 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Edin H. wrote:
KENJAC wrote:Riječ je o drugu Mitiji Ribičiču , Slovenackom funkcioneru, tada mislim da je bi predsjednik Sindikata SFRJ za Katolicki Uskrs !
Nije bolan Pepica nego Pepca !
Do duse nije ni Mitija nego Mitja, ni sam ne znam kako mi se ovo potkralo.
Ommadawn

#5814 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

radostan dan wrote:Danas sam izgleda ko mrgud iz strumfova, sve mi nesto kontra....
Ne slazem.se ja glede dzibonija...mislim da je uradio pravu stvar, i otklonom od ranijeg pravca uspio sebe izgraditi kao pravog umjetnika...da je ostao sto je bio, a bio je mek u tom zanru, bio bi zapamcen samo kao - mahač glave gore/dole...
Bila je jos gora varijanta u opticaju, koja se zamaL nije ostvarila - da zapjeva ćiribiribelu, hajmo u planine i ostalo iz gb opusa.

I za kerber nemam rijeci hvale...stravicno dobar debi singl, pa onda prvi album.- Nako, eto, bice, ima se potencijala za puno...kad ono - boza. E jbg...
Kerber - Blizankinje
"...one dele sve, dele i mene
jedan mis a dve misolo-lovke
Kako bih rado ja
U jednu upao"

Kcerki pustam cesto "Hajde da se volimo" zbog njoj dragog stiha "Moja curica izgubila san, ja ga nasao pa ne dam".

Inace, Kerber sam kao dijete volio kad su se pojavili i dva vinila koja od njih posjedujem je u pregradi "Nostalgija/Rano odrastanje". Tu se mogu naci Generacija 5, Bijelo Dugme, Divlje Jagode i Metak. Uskoro im se trebaju pridruziti i Stijene. Album "Pet do dvanaest" je stari forsirao u autu dok kaseta nije totalno popucala.

Dzibonija ne mogu bas da svarim. Moja dobra prijateljica ga obozava, koliko god sam pokusavao da pronadjem makar nesto sto ce me privuci - jok.

Valentino mi bas i nije nesto. Dva tri puta sam imao priliku da kupim njihov vinil i to u odlicnom stanju za male pare ali jednostavno nisam htio.

Sve su ovo grupe koje ja inace klasificiram kao zanr Casio-rock. Valentino, Merlin, Sank Rock, Osmi Putnik, Kerber, donekle i Osvajaci, Soko, Crvena Jabuka, Tifa i Armija B, Bugi Rulet... Sladunjava limunada. Mozda jedini koji su imali potencijala i necemu vrijedili su bili Bolero. Ali trziste je htjelo nesto drugo.
pustopoljina

#5815 Re: juga 1950.-1990.

Post by pustopoljina »

dziboni je bas nasao svoj fazon i neka je.

ko se sjeca mirisljavih hemijskih olovaka???
je li bilo to vec?
neku noc mi palo na pamet i ja pogledam na amazon, kad ono,ima za kupiti :)
uglavnomja

#5816 Re: juga 1950.-1990.

Post by uglavnomja »

djibo mi je bas ok, skroz svoj :thumbup:

kerber ne limvo :-? , mozda 2 pjesme

sarajevska rok skola, ove limunadaste grupa :D , kako ko, i kada ... uglavnom su prvi albumi bili najboji, plus najbolji pjevaci (ovdje je negdje i generacija 5 )

bolero :thumbup:

i meni jako draga grupa idoli :) jer su uz ove naizgled taralalala pjesmuljke imali i neke druge stvari

a sto se tice olovaka, ne sjecam se tih mirisnih

sjecam se jedne druge, srebrena osmougaona mislim, sa 4 boje, mali umeci :-D

ali ne mogu da nadjem sliku

a one crvene ili crveno-plave olovke sto se nisu mogle izbrisati kad uciteljica nesto napise :-)
pustopoljina

#5817 Re: juga 1950.-1990.

Post by pustopoljina »

uglavnomja wrote:djibo mi je bas ok, skroz svoj :thumbup:

kerber ne limvo :-? , mozda 2 pjesme

sarajevska rok skola, ove limunadaste grupa :D , kako ko, i kada ... uglavnom su prvi albumi bili najboji, plus najbolji pjevaci (ovdje je negdje i generacija 5 )

bolero :thumbup:

i meni jako draga grupa idoli :) jer su uz ove naizgled taralalala pjesmuljke imali i neke druge stvari

a sto se tice olovaka, ne sjecam se tih mirisnih

sjecam se jedne druge, srebrena osmougaona mislim, sa 4 boje, mali umeci :-D

ali ne mogu da nadjem sliku

a one crvene ili crveno-plave olovke sto se nisu mogle izbrisati kad uciteljica nesto napise :-)
sreberne i zlatne...a unutra plava, crvena, zelena i mozda crna boja...tj. ulosci za hemijsku.
imala.
sjecam se i crveno-plavih olovaka, tetka bila uciteljica :lol:
radostan dan

#5818 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Da se nadovezem na prethodne postove...dodajte jos tuti fruti bend i mirisljave gumice, pa da povratimo skupa....

Inace, pomenuta sarajevska skola (ovaj drugi talas), osim pocetnog odusevljenja i ranih radova, kasnije, onako razblazena pojavama tipa bambinosi, gorki secer, new partizans i lošine pite, kite, vunen carape, zije i valentina razna (a strasan prvi album, realno), itd, itd..su mi zesce isli na spolni organ...
A gdinu iz daleke i hladne svedske (al standard, jebi ga) zamjeram sto kao banjalucanin ne pominje -dinar-, a ima razloga, obzirom na pomenutu te nikakvu konkurenciju...

Sto se tice jebaca sarajevskih, mogli su prevaliti preko usta - kongres -, pa i -top-, ne bi im jezik otpO....
Filter

#5819 Re: juga 1950.-1990.

Post by Filter »

radostan dan wrote:Da se nadovezem na prethodne postove...dodajte jos tuti fruti bend i mirisljave gumice, pa da povratimo skupa....

Inace, pomenuta sarajevska skola (ovaj drugi talas), osim pocetnog odusevljenja i ranih radova, kasnije, onako razblazena pojavama tipa bambinosi, gorki secer, new partizans i lošine pite, kite, vunen carape, zije i valentina razna (a strasan prvi album, realno), itd, itd..su mi zesce isli na spolni organ...
A gdinu iz daleke i hladne svedske (al standard, jebi ga) zamjeram sto kao banjalucanin ne pominje -dinar-, a ima razloga, obzirom na pomenutu te nikakvu konkurenciju...

Sto se tice jebaca sarajevskih, mogli su prevaliti preko usta - kongres -, pa i -top-, ne bi im jezik otpO....
bahra :lol: :lol: :thumbup:
kakonako

#5820 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakonako »

KENJAC wrote:
Edin H. wrote:
Nije bolan Pepica nego Pepca !
Do duse nije ni Mitija nego Mitja, ni sam ne znam kako mi se ovo potkralo.
A nije ni "do duse" nego doduse.
radostan dan

#5821 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Filter wrote:
radostan dan wrote:Da se nadovezem na prethodne postove...dodajte jos tuti fruti bend i mirisljave gumice, pa da povratimo skupa....

bahra :lol: :lol: :thumbup:
Ma -Bahra- vrh za 85 posto pjesmuljaka, ovih navedenih....oduva ih samo tako
Ommadawn

#5822 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

A nije vise Oldfild ha? Dobro dobro... :wink:

Cekaj, tema je bila o tim sladunjavim "boza-limunada" grupama. Dinar je bila super grupa i vec je na spisku njihov vinil. "Podjimo u stan, kad Hamid izadje van".
Steta sto se nisu vinuli u visine a potencijala je bilo. No trziste ocito nije bilo spremno za njih.
Druga grupa iz BL koja je snimila album ali nikada oficijelno izdala - Basdans. Sasvim okej za ono vrijeme.
Jos jedna grupa koja je uspjela nesto napraviti, no ovdje se vec radi o Casio-rocku, je grupa Radio i njihov album "I konje ubijaju....zar ne?".

Tuti Fruti Balkan Bend, pa skracivanje u Tuti Fruti Bend.... "Brzi vlak u nogama, rokenrol u zilama".
pustopoljina

#5823 Re: juga 1950.-1990.

Post by pustopoljina »

pjesme ovih bendova su se ionako znale usput, jer ih je puno ucilo svirati gitaru uz njih...uz crvenu jabuku i slicne...pa onda napredujes do divljih jagoda...corbu da ne budes softie...pa se onda uhvatis bjelosvjetskih rokera.
ono...kad sat zazvoni...cekacu te moja bucooo...povedi me u zemlju galebovaaa... uli-cna sve-tiljka...sve je mozda moglo bit'...ja zivim na slepom koloseku...ovaj krug sam...zlatne godine i duge sjene...stoool na tri noge...kad hodas, ne zastajkujes...niko nije znao sakrit'...hajde, tugo i nemiru...dal' jos svirate nocu pored r'jeke...sanjaaaa sanjaaa...biras ulogu kao haljinu za vece...pa foliranje sa makedoncima, jer ono...jedva da se zna refren...niko ko ti :lol: al' standardni repetoar na mojim geografskim kordinatama. medju starijima...jedne noci u decembru...hej branka...
btw. ljudima koji su mojih godina i ne znaju ove tekstove, pristupam s oprezom.
Ommadawn

#5824 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

pustopoljina wrote:pjesme ovih bendova su se ionako znale usput, jer ih je puno ucilo svirati gitaru uz njih...uz crvenu jabuku i slicne...pa onda napredujes do divljih jagoda...corbu da ne budes softie...pa se onda uhvatis bjelosvjetskih rokera.
ono...kad sat zazvoni...cekacu te moja bucooo...povedi me u zemlju galebovaaa... uli-cna sve-tiljka...sve je mozda moglo bit'...ja zivim na slepom koloseku...ovaj krug sam...zlatne godine i duge sjene...stoool na tri noge...kad hodas, ne zastajkujes...niko nije znao sakrit'...hajde, tugo i nemiru...dal' jos svirate nocu pored r'jeke...sanjaaaa sanjaaa...biras ulogu kao haljinu za vece...pa foliranje sa makedoncima, jer ono...jedva da se zna refren...niko ko ti :lol: al' standardni repetoar na mojim geografskim kordinatama. medju starijima...jedne noci u decembru...hej branka...
Jes´ jes´ :D :D

A kad ja jedne veceri pukoh "Milo, milo, Milovane", sjedi frajer, onako zajeban tip i rece "Ala je izvuce iz naftalina, svaka cast. To mi je mater rahmetli pustala na gramofonu kad sam bio mali!". Od tad gdje god da se sretnemo, stalno govori "Kad cemo sjesti sa gitarom?".
radostan dan

#5825 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Ommadawn wrote:

A nije vise Oldfild ha? Dobro dobro... :wink:

Cekaj, tema je bila o tim sladunjavim "boza-limunada" grupama. Dinar je bila super grupa i vec je na spisku njihov vinil. "Podjimo u stan, kad Hamid izadje van".
Steta sto se nisu vinuli u visine a potencijala je bilo. No trziste ocito nije bilo spremno za njih.
Druga grupa iz BL koja je snimila album ali nikada oficijelno izdala - Basdans. Sasvim okej za ono vrijeme.
Jos jedna grupa koja je uspjela nesto napraviti, no ovdje se vec radi o Casio-rocku, je grupa Radio i njihov album "I konje ubijaju....zar ne?".

Tuti Fruti Balkan Bend, pa skracivanje u Tuti Fruti Bend.... "Brzi vlak u nogama, rokenrol u zilama".
Ono.-gdin-, u cilju dizanja.rasprave na jedan novi nivo... :wink:

Sta ono bi sa tutijem...neko ga tuko, krpili ga koncem doktori, trosio ko ruska vozila, i te zajebane.stvari..... :mrgreen:
A iskezi se dok pjeva...repici nazad ko u ipčeta ahmedovskog.
Locked