Sirija

Locked
Co0l

#5801 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Da i ja dodam nešto oko ovog dokumentarca... Naime, prije nego što ću ga prvi put pogledati, imao sam jaku, skoro definitivnu impresiju da je "car go", odnosno da iza američke imperije i njihove vanjske politike ne stoji prefinjen intelekt. Odnosno da svoj uspjeh baziraju na dva principa: monopolu i brutalnoj sili bez mnogo pameti... Sjećam se kakav sam smijeh izazvao u raji kada sam rekao, doslovno: "meni se čini da su oni glupi k'o ***** ".

DOKUMENTARAC

Kada sam ga prvi put pogledao shvatio sam ne da sam u pravu, nego da je situacija još gora. Oni pameti nemaju. Prosto je bilo zapanjujuće kako su ih Iranci navodili ("savjetovali") u pravcu svojih interesa.

Opasno je biti iranski neprijatelj, a još opasnije biti "prijatelj" ovih i ovakvih SAD.
I ja sam,najvise od svega,stekao dojam da su Iranci itekako lukavi i da znaju sta rade (mada mi to nije novost) ali istovremeno i da za svoje interese ne prezaju ni od cega,pa ni od stvari za koje danas druge optuzuju.
Challenger__

#5802 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote: I ja sam,najvise od svega,stekao dojam da su Iranci itekako lukavi i da znaju sta rade (mada mi to nije novost) ali istovremeno i da za svoje interese ne prezaju ni od cega,pa ni od stvari za koje danas druge optuzuju.
Ne, ne, ne mogu se nikako složiti. Pa oni su tu jasni kao dobar dan: Sjeverna alijansa je bila njihov saveznik, Sadamov Irak je zajedno sa SAD na njih bacao hemiju. Došlo je do situacije u kojoj su se iskoristili tuđim mišićima za ciljeve koje nisu skrivali.

Ne možeš porediti njih, koji nisu stvorili talibane sa SAD koje su u Afganistanu igrale ulogu čedomorca, ubijajući svog sopstvenog monstruma, dok je Iran svoje štićenike preveo na kraju ploče iz pijuna u blistavu kraljicu.
Co0l

#5803 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote: I ja sam,najvise od svega,stekao dojam da su Iranci itekako lukavi i da znaju sta rade (mada mi to nije novost) ali istovremeno i da za svoje interese ne prezaju ni od cega,pa ni od stvari za koje danas druge optuzuju.
Ne, ne, ne mogu se nikako složiti. Pa oni su tu jasni kao dobar dan: Sjeverna alijansa je bila njihov saveznik, Sadamov Irak je zajedno sa SAD na njih bacao hemiju. Došlo je do situacije u kojoj su se iskoristili tuđim mišićima za ciljeve koje nisu skrivali.

Ne možeš porediti njih, koji nisu stvorili talibane sa SAD koja je u Afganistanu igrala ulogu čedomorca, ubijajući svog sopstvenog monstruma, dok je Iran svoje štićenike preveo na kraju ploče iz pijuna u blistavu kraljicu.
Ne znam sta ti onda smeta uplitanje na primjer SAD u rat u Siriji,ili Turske,koje je i manje nego iransko u Afganistanu,ako ti je ovo sa Iranom u Afganistanu i kasnije u Iraku ok.isto tako onda Turska moze reci da im je FSA saveznik,sticenik,kao sto ti kazes za S.Alijansu i Iran a rezim u Damasku neprijatelj (kao sto i ne kriju) i da ih onda FSA mirne savjesti pomazu u borbi protiv zlocinackog rezima koji je pocinio puno vise zlocina nego sto su Talibani pocinili.

Znam da ni jedan rusofil,pa tako ni ti :) ne gleda blagonaklono na americko pomaganje (a ne stvaranje jer ih nisu Ameri stvorili) Talibanima da se odbrane od sovjetske invazije ali to je cin kojem se nema sta prigovoriti a nije iran taj koji je obezbijedio da se vrate iz mrtvih Sjevernoj Alijansi nego SAD,Iran je tu samo bio sramotni pomocnik,desilo bi se to i bez Irana ali barem bi Iran u tom slucaju,da se nisu petljali, imao pravo drugima prigovarati zbog uplitanja u sukobe u drugoj zemlji kao sto danas prigovaraju drugima u Siriji.To su ti dupli standardi.
Challenger__

#5804 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Iran je imao štićenike, a ti štićenici nisu bili kanibali ni teroristi. U tome je kosmička razlika između pozicije Irana i tih političkih lešinara koji ljudskim smećem iz Al-Qaede ostvaruje svoje interese.

_____

Ako nisi mizantrop, onda si filantrop. Ako si filantrop, ne možeš biti: islamofob, iranofob, rusofob... Ako nisi uskogrud, onda si širok. Planeta je moja bašta a ne Rusija, tako da tu etiketu ostavi za nekog drugog.
Challenger__

#5805 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ti ,u stvari, optužuješ Iran za posljedice koje su nastale američkom nesmotrenošću.
Co0l

#5806 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Iran je imao štićenike, a ti štićenici nisu bili kanibali ni teroristi. U tome je kosmička razlika između pozicije Irana i tih političkih lešinara koji ljudskim smećem iz Al-Qaede ostvaruje svoje interese.

_____

Ako nisi mizantrop, onda si filantrop. Ako si filantrop, ne možeš biti: islamofob, iranofob, rusofob... Ako nisi uskogrud, onda si širok. Planeta je moja bašta a ne (samo) Rusija, tako da tu etiketu ostavi za pavijane.
Raja iz Sjeverne Alijanse nisu bili teroristi ali jesu zato bili oni u Libanu koje su Iranci kontrolisali tokom gradjanskog rata tamo,zatim ovi danas u Iraku a i ovi iranski proxiji u Siriji takodjer.I,pazi cuda,svi su radili ili jos uvijek rade mnogo groznije stvari od skrnavljenja lesa ubijenog vojnika. ( a sto,btw nije kanibalizam al to ocito ne smeta da se svi koji su protiv rezima u Damasku tako etiketiraju). Uostalom,ako ne vjerujes meni,vjeruj onda barem iranskom predsjedniku Khatamiju koji je u onom cuvenom intervjuu Kristian Amanpur (ne znam jel to bilo u ovom dokumentarcu koji sam veceras postao ili njegovom drugom dijelu ili pak u nekom drugom koji sam gledao) jasno rekao da je gadjanje civila terorizam a sto je radio recimo Hezbolah,koji je pod iranskom kontrolom,po Izraelu. Mada,siguran sam da ces imati i za te duple standarde neko 'objasnjenje'.

Ne etiketiram te,ono sa rusofilom je bila sala koju sam popratio smajlijem da ne bude zabune,iako ocito nije bilo dovoljno :) a i da jesam nisam rekao da si neki -fob nego -fil tako da bi to bila pozitivna etiketa a nikako nesto zbog cega bi se trebao ljutit.
Challenger__

#5807 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Stari moj... Ti jedno veliko previranje i buđenje na istoku kvalifikuješ kao proxi-faktor. Stvar je, bolan, jasna. Al-Qaeda raja i ostaci utrnulog MB su posljednja akvizicija Izraela i zapada u muslimanskom svijetu. Gase se, polako, ali neminovno. Rađa se jedan novi svijet a za njegovo razumijevanje potreban je dobar UPDATE.

:wink:

Laku noć.
Co0l

#5808 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Ti ,u stvari, optužuješ Iran za posljedice koje su nastale američkom nesmotrenošću.
Recimo samo da tvrdim da Iranci nisu toliki pozitivci kakvim ih ovdje pokusavaju predstaviti i da rade ili su prije radili mnoge stvari koje im ne idu na cast i za koje druge optuzuju.

Malo sam,doduse,i pod uticajem jednog odvratnog komentara Iranca koji sam danas vidio na klipu (4:24) a koji prikazuje ucesce Iranaca u ratu u Siriji u kojem se ogleda arogancija koju nisam ocekivao.

Zaboravih ubacit klip koji spominjem:

Last edited by Co0l on 29/09/2013 01:47, edited 1 time in total.
Co0l

#5809 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Stari moj... Ti jedno veliko previranje i buđenje na istoku kvalifikuješ kao proxi-faktor. Stvar je, bolan, jasna. Al-Qaeda raja i ostaci utrnulog MB su posljednja akvizicija Izraela i zapada u muslimanskom svijetu. Gase se, polako, ali neminovno. Rađa se jedan novi svijet a za njegovo razumijevanje potreban je dobar UPDATE.

Laku noć.
Pa ja,kad se narod u Tunisu i Egiptu prvi put pobuni to je ok,al kad se pobune u Libiji ili Siriji onda je to dirigovano sa strane,kad izbiju demonstracije u Turskoj onda je lelek po forumu ako se malo vise upotrijebe suzavci al kad u Egiptu bagerima gaze demonstrante i snajpaju po njima ko na treningu to tako treba jer zavode red itd.,i sl.
_majevica_

#5810 Re: Sirija

Post by _majevica_ »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:Stari moj... Ti jedno veliko previranje i buđenje na istoku kvalifikuješ kao proxi-faktor. Stvar je, bolan, jasna. Al-Qaeda raja i ostaci utrnulog MB su posljednja akvizicija Izraela i zapada u muslimanskom svijetu. Gase se, polako, ali neminovno. Rađa se jedan novi svijet a za njegovo razumijevanje potreban je dobar UPDATE.

Laku noć.
Pa ja,kad se narod u Tunisu i Egiptu prvi put pobuni to je ok,al kad se pobune u Libiji ili Siriji onda je to dirigovano sa strane,kad izbiju demonstracije u Turskoj onda je lelek po forumu ako se malo vise upotrijebe suzavci al kad u Egiptu bagerima gaze demonstrante i snajpaju po njima ko na treningu to tako treba jer zavode red itd.,i sl.
Da se primijetiti da izvrsno poznajete stanje poslednjih godina oko Irana i uopste medju islamskim zemljama...
Samo bi dodao da se Saudijska Arabija na neki nacin u svim tim dogadjajima otrgla i pocela sasvim novu otvorenu
politiku pristrasnosti medju islamskim zemljama.U sustini fura neki svoj savez sa SAD i kompanijom gdje je povlastena
kroz neke svoje ustupke...il bar tako izgleda...SA se pokusava nametnuti kao vodeca zemlja sa svojim islamom medju
islamskom populacijom...cini mi se i bar tako izgleda.
Klavikula

#5811 Re: Sirija

Post by Klavikula »

kad je vec Hezbollah tema da i ja nesto napisem.
oni su ucestvovali iskljucivo u operaciji Qusayr. jos su tu oko Damaska, ali u svojstvu savjetnika i instruktora. preklajeni borci, gerilci koji su zanat kovali protiv superiornog neprijatelja - gdje ces bolje od njih naci da uvjezbavaju jedinice za borbe u urbanom podrucju.
helem, gledano iz ugla zapadno od libanonsko-sirijske granice operacija Qusayr je bila prijeka potreba. prakticno su bili odsjeceni od vrlo vaznog saveznika. jednostavno morali su osigurati dubinu i transportne rute. zbog toga su i usli u Siriji i borili se na strani Vlade.
dugogodisnji saveznici po pitanju Sirije, cionisti i MB, su ugrozili prvu liniju odbrane od cionizma. ugrozili jesu, al ne i unistili, kako su planirali. sad se vade iz govana i spasavaju sta se spasiti da. neka, zelim im sto manje srece.
Co0l

#5812 Re: Sirija

Post by Co0l »

_majevica_ wrote:
Co0l wrote:

Laku noć.
Da se primijetiti da izvrsno poznajete stanje poslednjih godina oko Irana i uopste medju islamskim zemljama...
Samo bi dodao da se Saudijska Arabija na neki nacin u svim tim dogadjajima otrgla i pocela sasvim novu otvorenu
politiku pristrasnosti medju islamskim zemljama.U sustini fura neki svoj savez sa SAD i kompanijom gdje je povlastena
kroz neke svoje ustupke...il bar tako izgleda...SA se pokusava nametnuti kao vodeca zemlja sa svojim islamom medju
islamskom populacijom...cini mi se i bar tako izgleda.
Iskreno,moje znanje o tom dijelu svijeta je daleko od izvrsnog.Stavise,po mom sudu je jako skromno.Ponajvise zbog kompleksnosti sveukupnih odnosa tamo ali i zbog toga sto je tema takva da je znanje o njoj tesko objektivno ocjeniti tako da je nesto sto je za nekog znanje za drugog moze biti obicna glupost i obratno.Ali to nas ne treba sprijeciti da nastavimo uciti gdje god stignemo pa i na ovom forumu na kojem se moze dosta toga nauciti.
underwater

#5813 Re: Sirija

Post by underwater »

Challenger__ wrote:Pogledajte samo ovu fiziognomsku pojavu...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

_________

Ova pojava se zove Khalid ibn Ahmad Al Khalifa i on je aktuelni ministar vanjskih poslova Bahreina. Zašto je ovo bitno? E, OVA MASNA POJAVA je zatražila likvidaciju Hassana Nasrallaha!
Halid bin Ahmed Ale Halife, ministar vanjskih poslova Bahreina zatražio je likvidiranje sejida Hasana Nasrullaha, generalnog sekretara libanskog Hizbullaha te je taj čin ocijenio jednom vjerskom i nacionalnom dužnosti.

Al Alam navodi pozivajući se na zvaničnu bahreinsku državnu agenciju da je Halid Ale Halife na svom Tviter profilu zatražio likvidiranje Nasrullaha. Ovakve izjave ministra vanjskih poslova Bahreina, koje su u potpunoj kontradiktornosti diplomatskoj retorici, su objavljene nakon prošlosedmičnog govora Nasrullaha o različitim pitanjima i regionima, poput sirijskog i bahreinskog pitanja. Sejid Hasan Nasrullah je prilikom govora, čiji je jedan dio bio posvećen nebranjenom bahreinskom narodu, kazao: Režim Ale Halife uz svestranu podršku pojedinih zapadnih i arapskih vlada i unatoč svim medijskim potencijalima nastoji prekriti zločine i ugušiti narodnu revoluciju dok revolucionare želi predstaviti u negativnom kontekstu u svijetu. Pojedini analitičari smatraju da se bahreinski režim, umjesto prekrivanja svojih zločina, problema i optuživanja drugih, poput Hizbullaha koji se ubraja u oštricu strijele otpora spram cionističkog režima, posveti rješavanju unutrašnjih problema i odgovori na zahtjeve naroda.
IRIB
A vidi ti ovog dzahila koji sebe naziva Custodian of two harams :D
Svako djete u bosni zna napamet ovaj ajet, a on ne zna ni harekleisano proucit

http://www.youtube.com/watch?feature=en ... 4Fpv8_07Vs

In fact, on to NE MOZE proucit, jer je on cuvar dva (miliona) harama, na ta usta moze izac samo manjkavo, copavo i na jedno oko coravo ;-)
underwater

#5814 Re: Sirija

Post by underwater »

Laku noć.
:sad:
Jest, sve je to tako ... ali to je samo POLA price.
Miris tog proljeca svi osjetimo, ali nemoj mislit da su ovi arogantni ekspanzionisti pred (skorim) porazom.
Ni govora. Ovaj (strateski) zastoj je vrijeme kada nastupa "tajna" diplomacija. Pogledaj kakav se pritisak radi na Rusiju, koliko je Sirija izgubila, a da nije dobila nista osim (privremene) odgode napada. Rusija se (u ime Sirije) odrekla kemijskog arsenala, neceg sto je sirijski narod kupio i sto jest nekakav garant bezbjednosti. Srecom, jos nije sprovedeno u djelo, nadam se da ce Iran to blokirati. Svi su nosaci i svi brodovi jos tamo ... nista se nije promjenilo. Rusija i Kina zaziru od americke super-premoci, ne moze se garantirati da nece (kada bude usijanje) proglasiti neutralnost...
Jer do napada na Siriju ne moze ni doci .... to samo moze biti napad na Siriju i Iran.
Ceka se.
Najvise na vjernog psa Erduana koji ne moze da rijesi stvari u svojoj avliji jer na ove vehabijske ZOMBIJE (rebelse, hodajuce mrtvace koji su prodali dusu za 3 do 4 stoje dolaara) nitko ozbiljno ne racuna. Oni su samo koreografija, vjeruj mi da ih sirijska vojska moze za 24 sata termitirat.
Samo naivni mogu vjerovat da je krizi dosao kraj ... dok god Iran cjepa jezgra o miru NEMA GOVORA.
Slijedi citav niz false flag operacija (poput ovog cirkusa u Kenjiji) da se dobije jos podrske I PARA od judo-krscanskog svijeta i limitiraju Kina i Rusija.
Ovi maloumnici tekfiristicke provinijencije koji se hrane iskljucivo mrznjom prema svemu sto nije na jednak nacin njima mentalno retardirano, su toliko u blatu da nikad nece vidjeti istinu i ne treba se s njima previse ubjedjivati.
sarajevoxxxx

#5815 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nakon prelaza u Deri FSA zauzela položaje režimskog bataljona Al Hedžaneh

Herr Flick

#5816 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Image :lol:

Image :izet: :izet:

Last edited by Herr Flick on 29/09/2013 12:43, edited 2 times in total.
dječak sa šibicama

#5817 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

ciscenje Jobara
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5818 Re: Sirija

Post by Truba »

ajd recimo da liči na nešto... kao ima smisla u njihovom napadu...

šta znači ono dizanje kažiprsta na slici prije???
Co0l

#5819 Re: Sirija

Post by Co0l »

Black swan wrote:ajd recimo da liči na nešto... kao ima smisla u njihovom napadu...

šta znači ono dizanje kažiprsta na slici prije???
Meni rekose da to znaci 'Bog je jedan' pa ako su mi rekli pogresno halali.
Co0l

#5820 Re: Sirija

Post by Co0l »

Herr Flick wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: koji debilizam.
Herr Flick

#5821 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Nista drugo ni neznas,nego pustit kez od 4 smajlica :D :D
Co0l

#5822 Re: Sirija

Post by Co0l »

Herr Flick wrote:Nista drugo ni neznas,nego pustit kez od 4 smajlica :D :D
Kakav post,takav i komentar na njega :D
Btw,ako cemo bas tjerat mak na konac -karakteristicnije je za tebe da ti se postovi sastoje od djecijih slicica i smajlija nego za mene al helem nejse.
Challenger__

#5823 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

underwater - Slažem se, na zatvorenoj temi sam bezbroj puta napominjao da se globalna mraka neće dati, da iza jednog zla ide drugo, treće, četvrto i sve tako dok ne pobjede ili budu poraženi.

We're just in the middle of the battle.

Image

Mala sirijska djevojčica :-D
Klavikula

#5824 Re: Sirija

Post by Klavikula »

cetmi wrote:
Klavikula wrote:kad je vec Hezbollah tema da i ja nesto napisem.
oni su ucestvovali iskljucivo u operaciji Qusayr. jos su tu oko Damaska, ali u svojstvu savjetnika i instruktora. preklajeni borci, gerilci koji su zanat kovali protiv superiornog neprijatelja - gdje ces bolje od njih naci da uvjezbavaju jedinice za borbe u urbanom podrucju.
helem, gledano iz ugla zapadno od libanonsko-sirijske granice operacija Qusayr je bila prijeka potreba. prakticno su bili odsjeceni od vrlo vaznog saveznika. jednostavno morali su osigurati dubinu i transportne rute. zbog toga su i usli u Siriji i borili se na strani Vlade.
dugogodisnji saveznici po pitanju Sirije, cionisti i MB, su ugrozili prvu liniju odbrane od cionizma. ugrozili jesu, al ne i unistili, kako su planirali. sad se vade iz govana i spasavaju sta se spasiti da. neka, zelim im sto manje srece.
U vezi prisustva Hezbollaha, da li lažeš sad ili kad si tvrdio nakon pada Kusajra da su se pridružili ofanzivi svih ofanziva na Alepu?
mislim da su tad bili lazni podaci, bar za njihovo ucestvovanje na terenu, a i onih 18 000 hiljada Vladinih boraca koji su navodno stigli. mozda grijesim, al sve ukazuje na to.
Klavikula

#5825 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Idlib, 28. septembar 2013.
Image
Locked