Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Policijski SUV smije proci kroz crveno ako ima upaljenu rotaciju
Danas iza mene hitna juri sa upaljenom rotaciom. Sklonio se, jer se moram skloniti.
Zanimljivo je pitanje oko odgovornosti za stetu koja na taj nacin prouzrukuju vozila pod rotaciom drugim vozilima. Mislim da su odgovorni samo u situaciji kada je vozac drugog vozilo stao, usporilo, pomjerio se tj poduzeo sve da prodju nije im uzeo pravo prvenstva a pored toga dodje do udesa. Samo prolazak kroz crveno nije dovoljan da zakljucis da je krivo za nezgodu vozilo pod rotacijom . Logicno ni policija ni hitna ne mogu zloupotrijebit rotaciju i voziti toliko opasno da je udes neizbjezan. Ima i toga.
Bez upaljene rotacije mora stat na crveno.
condy wrote:Policijski SUV smije proci kroz crveno ako ima upaljenu rotaciju
Danas iza mene hitna juri sa upaljenom rotaciom. Sklonio se, jer se moram skloniti.
Zanimljivo je pitanje oko odgovornosti za stetu koja na taj nacin prouzrukuju vozila pod rotaciom drugim vozilima. Mislim da su odgovorni samo u situaciji kada je vozac drugog vozilo stao, usporilo, pomjerio se tj poduzeo sve da prodju nije im uzeo pravo prvenstva a pored toga dodje do udesa. Samo prolazak kroz crveno nije dovoljan da zakljucis da je krivo za nezgodu vozilo pod rotacijom . Logicno ni policija ni hitna ne mogu zloupotrijebit rotaciju i voziti toliko opasno da je udes neizbjezan. Ima i toga.
Po hiljadu puta se na ovom forumu polemisalo, ni pod rotacijom ne smije kroz crveno!
Po hiljadu puta se na ovom forumu polemisalo, ni pod rotacijom ne smije kroz crveno!
Sta se ima polemisati.
Znaci policija kad ima hitnu intervenciju od koje zavise mozda neciji zivot mora stat na crveno i celati zeleno ili hitna koja vozi pacijenta koji je imao srcani u bolnici mora stati na svakom semaforu u sarajevu?
Ne nemora. ZOBS i zakoni o policiji to jasno propisuju.
Sta se ima polemisati.
Znaci policija kad ima hitnu intervenciju od koje zavise mozda neciji zivot mora stat na crveno i celati zeleno ili hitna koja vozi pacijenta koji je imao srcani u bolnici mora stati na svakom semaforu u sarajevu?
Ne nemora. ZOBS i zakoni o policiji to jasno propisuju.
Evo prvo sto sam uspio pronaci je za Srbiju, ali i kod nas je ista stvar
Ima li ikakve šanse da neko bude kažnjen na osnovu ovakvog amaterskog snimka? Video je malo loš ali su u opisu screenshoti gdje se više nego jasno vide brojevi tablica.. ovo je za Haga i ovdje bih bez razmišljanja postupio kao Mirzet!
MOSALJOZE wrote:Pronašli su onog motociklistu sto je za nekih 20 minuta stigao iz Konjica do Sarajreva,znači da postoji neki zakon kojim se reguliše ova oblast.
Vidiš, dobro si. Ovdje još nema ni problema da se pronađu ljudi jer se jasno vide tablice - a ono je bio snimak sa njegovog motora.
MOSALJOZE wrote:Pronašli su onog motociklistu sto je za nekih 20 minuta stigao iz Konjica do Sarajreva,znači da postoji neki zakon kojim se reguliše ova oblast.
Vidiš, dobro si. Ovdje još nema ni problema da se pronađu ljudi jer se jasno vide tablice - a ono je bio snimak sa njegovog motora.
Ili je to ipak uradjeno pod pritiskom javnosti,jer nema ko nije čuo za ovaj "poduhvat".
Vrlo rado bi kupio držač za telefon,stavio da snima,ukoliko bi snimio neki prekršaj rado bih proslijedio miliciji.I onda bi ti kontrolisao mene,ja tebe...
Samo je pitanje dali bih morao svjedočiti i sl..,onda bi to išlo malo teže.
Da, i ja tako razmišljam, možda su ga uz sav pritisak nekako uhvatili i kaznili 'na priznanje'. A što se tiče svjedočenja, ne vidim razlog zašto bi im to trebalo.. ako predaš snimak u policiju sa svojim ličnim podacima koji će ostati skriveni i uz izjavu o autentičnosti snimka - mogu te oni ganjati ukoliko si nešto nekome pokušavao namjestiti i montirati. A valjda barem to nije teško provjeriti, nije Hollywood.
Pa zavisi gdje se prekršaj napravi
Ako se desi u gradu,gdje imaš hejbet kamera onda je lahko,ali na magistralnom putu dosta teže.
Ali nemaš ti šta dokazivati,ako te pretekne preko duple pune,bez migaleca..
Na ovom gore snimku ni ja ih ne bi pustao jer je kolona koja se krece kao kornjaca
Sa mirzetom je bila prica o preticanji na 60 i tj na granici ogranicenja i to gdje nemaju 3 trake al nebitno
Ovdje bi ovima pisao kazne od 500 maraka pa da vidimo bi li se opametili
Da hoce doci dan da je kamera za snimanje podataka o voznji obavezna oprema.
Na snimcima zabiljezeno vrijeme i brzina kretanja, kod vozila ili reg oznaka vozila. Kraj price.
Anonimna prijava prekrsaja. MUP i sud nemju potrebe da upisuju ime i prezime prijavitelja, ako je kod validan, nema potrebe da se uopste pominje po imenu, samo po kodu.
Tad bi svako pazio hoce li napraviti prekrsaj koji ce nekog natjerati da te prijavi.
Ako tvrdis da ti je neko namontirao nesto, daj svoj snimak da vidimo gdje si bio i sta si radio tada.
nemas? Sori, ali jebiga.
Ja sto mene nerviraju ovakvi, sta sad su oni svi budale a vi pametni sto to radite hajmo svi sad lijevom trakom majka mu stara, isto kao neki dan kolona je za ukljuciti se na glavnu u Vogoscu kod semafora jedno 25 auta bila spica petak svi se vracali i kad se upali zeleno prode 2-3 auta jer zakrce oni na glavnoj ne mrdaju, i hajde cekaj cekaj kad samo vidis iza preticu kolonu i staju prvi na semafor, pa hajmo svi tako hajmo svi prvi na semafor hahahah, trece auto krenu da zaobilazi ja samo stanem na sredinu reko gdje ces nesto mase rukama pitam te gdje ces reko...
Ima li ikakve šanse da neko bude kažnjen na osnovu ovakvog amaterskog snimka? Video je malo loš ali su u opisu screenshoti gdje se više nego jasno vide brojevi tablica.. ovo je za Haga i ovdje bih bez razmišljanja postupio kao Mirzet!