nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
condy

#5801 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Policijski SUV smije proci kroz crveno ako ima upaljenu rotaciju :wink:

Danas iza mene hitna juri sa upaljenom rotaciom. Sklonio se, jer se moram skloniti.

Zanimljivo je pitanje oko odgovornosti za stetu koja na taj nacin prouzrukuju vozila pod rotaciom drugim vozilima. Mislim da su odgovorni samo u situaciji kada je vozac drugog vozilo stao, usporilo, pomjerio se tj poduzeo sve da prodju nije im uzeo pravo prvenstva a pored toga dodje do udesa. Samo prolazak kroz crveno nije dovoljan da zakljucis da je krivo za nezgodu vozilo pod rotacijom . Logicno ni policija ni hitna ne mogu zloupotrijebit rotaciju i voziti toliko opasno da je udes neizbjezan. Ima i toga.
Bez upaljene rotacije mora stat na crveno.
sarajevo-x.com

#5802 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sarajevo-x.com »

A kod nas se rotacija pali jer im je mrsko čekati. :zzzz:
mirzet87sa

#5803 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Nije imao rotaciju, nedavno sudar bio.. Pisalo se po forumu :)
permanentan

#5804 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by permanentan »

condy wrote:Policijski SUV smije proci kroz crveno ako ima upaljenu rotaciju :wink:

Danas iza mene hitna juri sa upaljenom rotaciom. Sklonio se, jer se moram skloniti.

Zanimljivo je pitanje oko odgovornosti za stetu koja na taj nacin prouzrukuju vozila pod rotaciom drugim vozilima. Mislim da su odgovorni samo u situaciji kada je vozac drugog vozilo stao, usporilo, pomjerio se tj poduzeo sve da prodju nije im uzeo pravo prvenstva a pored toga dodje do udesa. Samo prolazak kroz crveno nije dovoljan da zakljucis da je krivo za nezgodu vozilo pod rotacijom . Logicno ni policija ni hitna ne mogu zloupotrijebit rotaciju i voziti toliko opasno da je udes neizbjezan. Ima i toga.
Po hiljadu puta se na ovom forumu polemisalo, ni pod rotacijom ne smije kroz crveno!
insomnia78

#5805 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Ovdje kod mene smije. Samo sto maksimalno uspore kroz raskrsnicu
condy

#5806 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

permanentan wrote:
condy wrote:Policijski SUV smije proci kroz crveno ako ima upaljenu rotaciju :wink:

Po hiljadu puta se na ovom forumu polemisalo, ni pod rotacijom ne smije kroz crveno!
Sta se ima polemisati. :?
Znaci policija kad ima hitnu intervenciju od koje zavise mozda neciji zivot mora stat na crveno i celati zeleno ili hitna koja vozi pacijenta koji je imao srcani u bolnici mora stati na svakom semaforu u sarajevu?
Ne nemora. ZOBS i zakoni o policiji to jasno propisuju.
permanentan

#5807 Re: RE: Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by permanentan »

condy wrote:
permanentan wrote:

Sta se ima polemisati. :?
Znaci policija kad ima hitnu intervenciju od koje zavise mozda neciji zivot mora stat na crveno i celati zeleno ili hitna koja vozi pacijenta koji je imao srcani u bolnici mora stati na svakom semaforu u sarajevu?
Ne nemora. ZOBS i zakoni o policiji to jasno propisuju.
Evo prvo sto sam uspio pronaci je za Srbiju, ali i kod nas je ista stvar

Image
condy

#5808 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Upravu si. Sad sam pogledao ZOBS. Meni je to cudno. Nisam istrazivao sad jeli sta mijenjano u zakonu u medjuvremenu. Mislim da nije... :thumbup:
kB27

#5811 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kB27 »

Malo staro, ali ja ne vidjeh ranije :-)

Ima li ikakve šanse da neko bude kažnjen na osnovu ovakvog amaterskog snimka? Video je malo loš ali su u opisu screenshoti gdje se više nego jasno vide brojevi tablica.. ovo je za Haga i ovdje bih bez razmišljanja postupio kao Mirzet!

MOSALJOZE

#5812 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

Pronašli su onog motociklistu sto je za nekih 20 minuta stigao iz Konjica do Sarajreva,znači da postoji neki zakon kojim se reguliše ova oblast.
kB27

#5813 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kB27 »

MOSALJOZE wrote:Pronašli su onog motociklistu sto je za nekih 20 minuta stigao iz Konjica do Sarajreva,znači da postoji neki zakon kojim se reguliše ova oblast.
Vidiš, dobro si. Ovdje još nema ni problema da se pronađu ljudi jer se jasno vide tablice - a ono je bio snimak sa njegovog motora.
condy

#5814 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Kod nas divlji zapad na cesti
MOSALJOZE

#5815 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

kB27 wrote:
MOSALJOZE wrote:Pronašli su onog motociklistu sto je za nekih 20 minuta stigao iz Konjica do Sarajreva,znači da postoji neki zakon kojim se reguliše ova oblast.
Vidiš, dobro si. Ovdje još nema ni problema da se pronađu ljudi jer se jasno vide tablice - a ono je bio snimak sa njegovog motora.
Ili je to ipak uradjeno pod pritiskom javnosti,jer nema ko nije čuo za ovaj "poduhvat".
Vrlo rado bi kupio držač za telefon,stavio da snima,ukoliko bi snimio neki prekršaj rado bih proslijedio miliciji.I onda bi ti kontrolisao mene,ja tebe...
Samo je pitanje dali bih morao svjedočiti i sl..,onda bi to išlo malo teže.
kB27

#5816 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kB27 »

Da, i ja tako razmišljam, možda su ga uz sav pritisak nekako uhvatili i kaznili 'na priznanje'. A što se tiče svjedočenja, ne vidim razlog zašto bi im to trebalo.. ako predaš snimak u policiju sa svojim ličnim podacima koji će ostati skriveni i uz izjavu o autentičnosti snimka - mogu te oni ganjati ukoliko si nešto nekome pokušavao namjestiti i montirati. A valjda barem to nije teško provjeriti, nije Hollywood.
MOSALJOZE

#5817 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

Pa zavisi gdje se prekršaj napravi
Ako se desi u gradu,gdje imaš hejbet kamera onda je lahko,ali na magistralnom putu dosta teže.
Ali nemaš ti šta dokazivati,ako te pretekne preko duple pune,bez migaleca..
supercali

#5818 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Na ovom gore snimku ni ja ih ne bi pustao jer je kolona koja se krece kao kornjaca
Sa mirzetom je bila prica o preticanji na 60 i tj na granici ogranicenja i to gdje nemaju 3 trake al nebitno
Ovdje bi ovima pisao kazne od 500 maraka pa da vidimo bi li se opametili
drug_profi

#5819 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Da hoce doci dan da je kamera za snimanje podataka o voznji obavezna oprema.
Na snimcima zabiljezeno vrijeme i brzina kretanja, kod vozila ili reg oznaka vozila. Kraj price.
Anonimna prijava prekrsaja. MUP i sud nemju potrebe da upisuju ime i prezime prijavitelja, ako je kod validan, nema potrebe da se uopste pominje po imenu, samo po kodu.
Tad bi svako pazio hoce li napraviti prekrsaj koji ce nekog natjerati da te prijavi.
Ako tvrdis da ti je neko namontirao nesto, daj svoj snimak da vidimo gdje si bio i sta si radio tada.
nemas? Sori, ali jebiga.
relax11

#5820 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

Ja sto mene nerviraju ovakvi, sta sad su oni svi budale a vi pametni sto to radite hajmo svi sad lijevom trakom majka mu stara, isto kao neki dan kolona je za ukljuciti se na glavnu u Vogoscu kod semafora jedno 25 auta bila spica petak svi se vracali i kad se upali zeleno prode 2-3 auta jer zakrce oni na glavnoj ne mrdaju, i hajde cekaj cekaj kad samo vidis iza preticu kolonu i staju prvi na semafor, pa hajmo svi tako hajmo svi prvi na semafor hahahah, trece auto krenu da zaobilazi ja samo stanem na sredinu reko gdje ces nesto mase rukama pitam te gdje ces reko...
mirzet87sa

#5821 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Pustajte ih, nemoj da koljena klecaju saputnicima... :lol:
Bakir1

#5822 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Dileru :lol:
mirzet87sa

#5823 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Ja bi stao, bezveze ganjate inat.. Potencijalne ste ubice :lol:
Me_again

#5824 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Me_again »

Mirzete, postajes megapopularan. Koja preobrazba, ko bi rekao :)
amar1994

#5825 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

kB27 wrote:Malo staro, ali ja ne vidjeh ranije :-)

Ima li ikakve šanse da neko bude kažnjen na osnovu ovakvog amaterskog snimka? Video je malo loš ali su u opisu screenshoti gdje se više nego jasno vide brojevi tablica.. ovo je za Haga i ovdje bih bez razmišljanja postupio kao Mirzet!

pametari, ovi svi ostali glupi i budale :run:
Post Reply