BHTelecom All About
Moderator: Benq
- SONY_91
#57951 Re: BHTelecom All About
I tako to traje već dugo. Poslije 17h svaki dan neupotrebljiv internet. Ukoliko ima netko od BHT još uvijek ovdje želio bih da promijenim paket ako je moguće a da ne plaćam penale jer ovako više ne ide. U pitanju je Moja TV Net paket sa HD kanalima, Moja Web TV,... Korisnik sam Moje TV od 2012. godine.

-
nlt
#57952 Re: BHTelecom All About
gledam ponuda moja tv full, brzina interneta 100/4 Mbps, je li istina?
sad sam kod telemacha, ali ističe ugovor, pa da li se isplati preći na mojatv full?
sad sam kod telemacha, ali ističe ugovor, pa da li se isplati preći na mojatv full?
- crnivrag
#57953 Re: BHTelecom All About
Tu brzinu jako slabo korisnika može dobiti jer nemaju tehničke mogućnosti za istu, pa ko nema tehničku mogućnost može izvući maksimum od 25 Mbps iz tog paketa, s tim da i ta brzina pada čim upališ STB, jer i on koristi internet resurse.nlt wrote:gledam ponuda moja tv full, brzina interneta 100/4 Mbps, je li istina?
- REDDEVILS
#57954 Re: BHTelecom All About
Mozda ima tehnicku mogucnost za 100/4 Mbpscrnivrag wrote:Tu brzinu jako slabo korisnika može dobiti jer nemaju tehničke mogućnosti za istu, pa ko nema tehničku mogućnost može izvući maksimum od 25 Mbps iz tog paketa, s tim da i ta brzina pada čim upališ STB, jer i on koristi internet resurse.nlt wrote:gledam ponuda moja tv full, brzina interneta 100/4 Mbps, je li istina?
Ja imam dodatni paket 1 i nikad mi ne pada brzina jos dva STB-a i HD kanali na oba tv-a

- Cossack
-
kakaljin
#57956 Re: BHTelecom All About
Imaš pogrešne informacije. Brzina ne pada sa paljenjem stb-a.crnivrag wrote:Tu brzinu jako slabo korisnika može dobiti jer nemaju tehničke mogućnosti za istu, pa ko nema tehničku mogućnost može izvući maksimum od 25 Mbps iz tog paketa, s tim da i ta brzina pada čim upališ STB, jer i on koristi internet resurse.nlt wrote:gledam ponuda moja tv full, brzina interneta 100/4 Mbps, je li istina?
Ali brzina interneta ovisi o paricama, a ako je optika onda nikakvih problema nema sa brzinom.
-
duffy_duck
#57957 Re: BHTelecom All About
Vise puta su korisnici izjavili da brzina pada cim gledas neki program na stb. A ti pises suprotno a zasto da ih hvalis ili ?kakaljin wrote:Imaš pogrešne informacije. Brzina ne pada sa paljenjem stb-a.crnivrag wrote:Tu brzinu jako slabo korisnika može dobiti jer nemaju tehničke mogućnosti za istu, pa ko nema tehničku mogućnost može izvući maksimum od 25 Mbps iz tog paketa, s tim da i ta brzina pada čim upališ STB, jer i on koristi internet resurse.nlt wrote:gledam ponuda moja tv full, brzina interneta 100/4 Mbps, je li istina?
Ali brzina interneta ovisi o paricama, a ako je optika onda nikakvih problema nema sa brzinom.
-
duffy_duck
#57958 Re: BHTelecom All About
Zaprijeti im raskidom ugovora vidjeces kako onda rade svoj posao.made_in_sarajevo wrote:mjesec dana telekom super, mjesec dana telekom kurac obicni. prije 3 dana dopizdi mi vise za jebene daljinske, niti beba, zivotinja, mene vise nema kuci nego sto ima, jedan daljinski stara penzioner vrti kad je kuci da gleda vijesti, drugi daljinski stari kad dodje kuci, ali to je 1h gleda,ostalo on spava i tv vrti onako. eh daljinski kod starog je prvi crko, to jest pola daljinskog ne radi,a onda je i ovaj drugi isto tako. pa otvarao,cistio i nece. onda cistio opet pa stavio foliju sto neko iz telekoma rece ovdje, radilo mozda mjesec dana i sad nece ni to vise. pojacavanje nikako ne radi, pola tipki cao i vise provedem na aplikaciji za mobitel da saltam kanale jer je daljinski beskoristan. eh posto mi je puko film,a necu da kupujem novi jer sam pod obaveznim trajanjem ugovora, napisem mail gdje fino sve objasnim, objasnim da nisam ni fiksni telefon dobio,a trebao sam i da sam na kraju ja kupio telefon da bi mogao koristiti uslugu, da mene ne zanima jel oni imaju na stanju, nemaju, jel daljinski kvalitetan i slicno i da zahtjevam da mi se isporuce dva nova dzaba daljinska ili do kraja ugovora nek mi umanje racun posto ja nemam kompletne usluge, tacnije kad mene nema kuci mogu se gledati 4 kanala. evo pici 4 dan, oni se meni zahvalili na mailu i da su proslijedili dalje i eto, tako na lagano pitanju gdje samo trebas odgovoriti evo dva nova daljinska ili evo snizenje cijene ili necemo nista pa da ih dalje nabijem na kurac, jok, dani pice, plata ide, razmislja se gdje na more i sta jesti.
-
Daz
#57959 Re: BHTelecom All About
Pozdrav!
Imam pitanje i zamolio bih pomoc ili bar ideju kako da to rijesim.
Imam paket moja tv full. Fiksnibtelefon mi se uopste ne prikazuje u meniju usluga, to jest ne mogu pregledati dolazne pozive, propuste i slicno. Takodjer, kada primam poziv to mi se ne pikazuje na televizoru kao obavijest. Da li neko ima ideju zbog cega? Da li moram nesto promjeniti u postavkama?
Hvala i pozdrav
Imam paket moja tv full. Fiksnibtelefon mi se uopste ne prikazuje u meniju usluga, to jest ne mogu pregledati dolazne pozive, propuste i slicno. Takodjer, kada primam poziv to mi se ne pikazuje na televizoru kao obavijest. Da li neko ima ideju zbog cega? Da li moram nesto promjeniti u postavkama?
Hvala i pozdrav
- Cossack
- Hyperthalamus
#57961 Re: BHTelecom All About
I kod moje tetke ista situacija...ja prijavljivao kvar...oni kao nesto cackali...zvali me da vide jel popravljeno, ja rekao nije...i oni nista.Daz wrote:Pozdrav!
Hvala i pozdrav
- arnes_king
#57962 Re: BHTelecom All About
Kod mene mojatv net + dodatni paket 1 sa 3 STB uredjaja. Bilo da su upaljeni ovi moja t uređaji ili ugaseni brzina neta mi ne pada ispod 50/2-3 i tako je uvijek od kada sam prijavio mojatv sa dodatnim paketom.
- fusion_ba
#57963 Re: BHTelecom All About
Ne sjecam se je li neko pitao - da li Moja WebTV preko androida troši promet na 3G?
Edit: provjerio sam, skidaju cigani promet
- Quaresma
#57964 Re: BHTelecom All About
cudno, meni na 7 plus nema grijanja, a brzo punjenje se ne aktivira odmah nego kad uredjaj miruje odnosno kad ga ne diras nikako. trebalo bi da je tako i kod 6.1ITNet wrote:Normala je to za punjenje imam i ja 6.1 isto se drama grije kada se puni vjerovatno ovaj fast charge, nisam je uzeo u telekomu. Budi sretan sto nema tih smece aplikacija, android one je zakonphillie wrote:Neki dan sam uzeo Nokia-u 6.1 i kad sam je stavio na punjenje (kao i kad je radio update Androida) bas se grije na zadnjoj strani. Jel to normalno?
Isto tako, cudno mi je da mi nisu na tel dosle nikakve aplikacije bhtelecoma (na proslom sto sam uzimao bilo ih je). Jel i to normalno?
Hvala
ja sam htio cekati august security patch da dodje, da apdejtam pa onda da opalim format i onda sve nafrisko postaviti, jebiga, OCD me jebe, no eto smirio sam se, nisam telefona bio upalio od prosle srijede otkako sam ga uzeo, tek jučer ga upalio i odlucio ga koristiti.
-
ing-ecc
#57965 Re: BHTelecom All About
Nemash ti nikakve penale ako mjenjash MojaTV pakete Basic Phone Net Full osim ako nisi kupio neki uredjaj na koji je obracunat popust za kupovinu na 12/24 mjeseca.SONY_91 wrote:I tako to traje već dugo. Poslije 17h svaki dan neupotrebljiv internet. Ukoliko ima netko od BHT još uvijek ovdje želio bih da promijenim paket ako je moguće a da ne plaćam penale jer ovako više ne ide. U pitanju je Moja TV Net paket sa HD kanalima, Moja Web TV,... Korisnik sam Moje TV od 2012. godine.
[img]https://image.prntscr.com/image/T_dFkeq ... e2Ti8A.png]
Inache se prvim ugovorom veze IPTV komponeta tako da se vezivanje odnosi na taj dio a ne i na ostale komponente, dakle i iz Full promjenish u Basic i nema penala. Mada si.ti to zavrshio 2012-2014.
-
noviclan
#57966 Re: BHTelecom All About
Nista burazerz poneses dvaddeset i nesto km i kupis na salteru univerzalni daljinskiduffy_duck wrote:Zaprijeti im raskidom ugovora vidjeces kako onda rade svoj posao.made_in_sarajevo wrote:mjesec dana telekom super, mjesec dana telekom kurac obicni. prije 3 dana dopizdi mi vise za jebene daljinske, niti beba, zivotinja, mene vise nema kuci nego sto ima, jedan daljinski stara penzioner vrti kad je kuci da gleda vijesti, drugi daljinski stari kad dodje kuci, ali to je 1h gleda,ostalo on spava i tv vrti onako. eh daljinski kod starog je prvi crko, to jest pola daljinskog ne radi,a onda je i ovaj drugi isto tako. pa otvarao,cistio i nece. onda cistio opet pa stavio foliju sto neko iz telekoma rece ovdje, radilo mozda mjesec dana i sad nece ni to vise. pojacavanje nikako ne radi, pola tipki cao i vise provedem na aplikaciji za mobitel da saltam kanale jer je daljinski beskoristan. eh posto mi je puko film,a necu da kupujem novi jer sam pod obaveznim trajanjem ugovora, napisem mail gdje fino sve objasnim, objasnim da nisam ni fiksni telefon dobio,a trebao sam i da sam na kraju ja kupio telefon da bi mogao koristiti uslugu, da mene ne zanima jel oni imaju na stanju, nemaju, jel daljinski kvalitetan i slicno i da zahtjevam da mi se isporuce dva nova dzaba daljinska ili do kraja ugovora nek mi umanje racun posto ja nemam kompletne usluge, tacnije kad mene nema kuci mogu se gledati 4 kanala. evo pici 4 dan, oni se meni zahvalili na mailu i da su proslijedili dalje i eto, tako na lagano pitanju gdje samo trebas odgovoriti evo dva nova daljinska ili evo snizenje cijene ili necemo nista pa da ih dalje nabijem na kurac, jok, dani pice, plata ide, razmislja se gdje na more i sta jesti.
- zateznistub
#57967 Re: BHTelecom All About
Troši i eon na unifi pa nigdje ne napisa da su cigani...fusion_ba wrote:Ne sjecam se je li neko pitao - da li Moja WebTV preko androida troši promet na 3G?
- fusion_ba
#57968 Re: BHTelecom All About
Koliko znam ne troši. EON uostalom nisam ni spomenuo, pitao sam za Moja WebTVzateznistub wrote:Troši i eon na unifi pa nigdje ne napisa da su cigani...fusion_ba wrote:Ne sjecam se je li neko pitao - da li Moja WebTV preko androida troši promet na 3G?
-
allem_77
#57969 Re: BHTelecom All About
Imam moja tv full. Internet na jednoj parici a TV i telefon na drugoj. Odnosno imam dva modema, zbog loših parica. Da li bih mogao tražiti i treći modem, odnosno treću paricu da ukljucim drugi stb, tako da imam televiziju i u drugoj sobi? 
-
jarobot
#57970 Re: BHTelecom All About
cudno, meni na 7 plus nema grijanja, a brzo punjenje se ne aktivira odmah nego kad uredjaj miruje odnosno kad ga ne diras nikako. trebalo bi da je tako i kod 6.1Quaresma wrote:Normala je to za punjenje imam i ja 6.1 isto se drama grije kada se puni vjerovatno ovaj fast charge, nisam je uzeo u telekomu. Budi sretan sto nema tih smece aplikacija, android one je zakonphillie wrote:Neki dan sam uzeo Nokia-u 6.1 i kad sam je stavio na punjenje (kao i kad je radio update Androida) bas se grije na zadnjoj strani. Jel to normalno?
Isto tako, cudno mi je da mi nisu na tel dosle nikakve aplikacije bhtelecoma (na proslom sto sam uzimao bilo ih je). Jel i to normalno?
Hvala
ja sam htio cekati august security patch da dodje, da apdejtam pa onda da opalim format i onda sve nafrisko postaviti, jebiga, OCD me jebe, no eto smirio sam se, nisam telefona bio upalio od prosle srijede otkako sam ga uzeo, tek jučer ga upalio i odlucio ga koristiti.[/quote]
I kakav je na tebe utisak ostavila Nokia 7 plus
-
niho92
#57971 Re: BHTelecom All About
http://www.speedtest.net/my-result/a/4134931458
Sigurno im necu vise halalit neodgovornost prema korisnicima. Do sad je sve bilo haj nema veze, desava se nije tako cesto.
5 dan kako niko nista ne radi u vezi otklanjanja kvara koji je uredno prijavljen. Prekidanje televizije, a net s ugasenim STB ne prelazi 5 Mbps. Definitivno cu ulozit reklamaciju.
Sigurno im necu vise halalit neodgovornost prema korisnicima. Do sad je sve bilo haj nema veze, desava se nije tako cesto.
5 dan kako niko nista ne radi u vezi otklanjanja kvara koji je uredno prijavljen. Prekidanje televizije, a net s ugasenim STB ne prelazi 5 Mbps. Definitivno cu ulozit reklamaciju.
- Quaresma
#57972 Re: BHTelecom All About
I kakav je na tebe utisak ostavila Nokia 7 plus[/quote]jarobot wrote:cudno, meni na 7 plus nema grijanja, a brzo punjenje se ne aktivira odmah nego kad uredjaj miruje odnosno kad ga ne diras nikako. trebalo bi da je tako i kod 6.1Quaresma wrote:Normala je to za punjenje imam i ja 6.1 isto se drama grije kada se puni vjerovatno ovaj fast charge, nisam je uzeo u telekomu. Budi sretan sto nema tih smece aplikacija, android one je zakonphillie wrote:Neki dan sam uzeo Nokia-u 6.1 i kad sam je stavio na punjenje (kao i kad je radio update Androida) bas se grije na zadnjoj strani. Jel to normalno?
Hvala
ja sam htio cekati august security patch da dodje, da apdejtam pa onda da opalim format i onda sve nafrisko postaviti, jebiga, OCD me jebe, no eto smirio sam se, nisam telefona bio upalio od prosle srijede otkako sam ga uzeo, tek jučer ga upalio i odlucio ga koristiti.
sasvim solidan, evo jos se igram sa njim, ali sve u svemu lijepo upakovan uredjaj. najvise mi se dojmio ekran, fakat je ostar i nisam znao da jos ima kuveta u full hd rezoluciji.
s obzirom da sam ja jako zadovoljan bio sa prethodnom xperijom z5, sony ju je bas ispeglao nadogradnjama, ne vidim neku veliku razliku u brzinama, mozda ce vrijeme reci svoje.
kameru nisam imao prilike nesto vise isprobati, jesam snimanje da isprobam ozo audio i fantastican je.
imace ovaj 18:9 omjer je nesto najbolje sto su mogli napraviti, generalno taj trend mi se svidja
ono sto mi fali jesu stereo zvucnici sa xperije, yt nisam ni upalio, isto tako nervira me jaka vibracija kod otkljucavanja otiskom prsta
-
ing-ecc
#57973 Re: BHTelecom All About
Imash li i trecu instalaciju u kuci na koju bi se kacio II STB? Zar ti nije lakshe napraviti instalaciju od modema (na kojem vec radi IPTV) do te druge sobe?allem_77 wrote:Imam moja tv full. Internet na jednoj parici a TV i telefon na drugoj. Odnosno imam dva modema, zbog loših parica. Da li bih mogao tražiti i treći modem, odnosno treću paricu da ukljucim drugi stb, tako da imam televiziju i u drugoj sobi?
-
allem_77
#57974 Re: BHTelecom All About
Prijavljivao sam dodatni stb, ali nije moglo podnijeti iz jednog modema, štekala slika. A u kući sam nekada imao dva fiksna telefona, i sada su ovi modemi spojeni na te parice. E sada ne znam da li imam samo 4 žice ili 8 žica. Kablovi si pod zemljom.ing-ecc wrote:Imash li i trecu instalaciju u kuci na koju bi se kacio II STB? Zar ti nije lakshe napraviti instalaciju od modema (na kojem vec radi IPTV) do te druge sobe?allem_77 wrote:Imam moja tv full. Internet na jednoj parici a TV i telefon na drugoj. Odnosno imam dva modema, zbog loših parica. Da li bih mogao tražiti i treći modem, odnosno treću paricu da ukljucim drugi stb, tako da imam televiziju i u drugoj sobi?
- Quaresma
#57975 Re: BHTelecom All About
imate li vi problemi da vam se drugi stb rusi? odnosno neki error se pojavi?
Kod mene se cesto desva, no nekad se ne moze rijesiti dok na ovom glavnom gdje je modem, dok ne iscupam iz zida produzni na sta je sve postekano, i ne vratim nazad, drugi stb nece proraditi.
Kod mene se cesto desva, no nekad se ne moze rijesiti dok na ovom glavnom gdje je modem, dok ne iscupam iz zida produzni na sta je sve postekano, i ne vratim nazad, drugi stb nece proraditi.