Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
KraljicaIzJajca

#57951 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by KraljicaIzJajca »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 20/12/2021 12:26
ANamelessGhoul wrote: 20/12/2021 11:36 Afrikanci kaze da nije. A samo stoku i treba zatvarat. Fasizam 21st century edition.
Nije ovo nikakav fasizam, totalitarizam ili bilo kakav izam sa negativnim predznakom, ne znam sta te prenosi. Gledao si puno yt, visio na Twitteru i citao sf romane. Ovo su potpuno normalna desavanja u svijetu, sve za ljude i njihovo dobro.

Ako ne vjerujes meni pitaj USA ekipu, naime oni zive u bastionu slobode i veoma su osjetljivi na gazenja ljudskih prava i sloboda. Vise puta su to dokazali na ovom forumu. Prosto je nemoguce da bi ovu nepravdu presutjeli.

Zato vjeruj njihovim rijecima, a ne svojim ocima. Oci su lazljive i hoce da spinuju, a nasi Ameri govore kako jeste.
Kod njih je više izraženo s obzirom na posao. U školi su mnoga djeca cijepljenja i doslovno svi nastavnici, ali vec mjesec dana, opet maske tokom predavanja.

Moraš uzeti u obzir npr. kretanje vecine amerikanaca u automobilima, i evropljana u javnom prijevozu.
KraljicaIzJajca

#57952 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

saint_mirad wrote: 20/12/2021 12:43 čekaj samo dok ne bude dovoljno kad si duplo vakcinisan, a nemaš booster. :-D
Booster uskoro postaje obavezan.
Trappist

#57953 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

saint_mirad wrote: 20/12/2021 12:43 čekaj samo dok ne bude dovoljno kad si duplo vakcinisan, a nemaš booster. :-D
pa u austriju ne mozes ako nisi 3 primio od danas...
KraljicaIzJajca

#57954 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Trappist wrote: 20/12/2021 12:50
Možeš ali ideš u karantin ako nemaš booster :D
Trappist

#57955 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

KraljicaIzJajca wrote: 20/12/2021 12:56
Trappist wrote: 20/12/2021 12:50

Da. U prevodu, antivaxer si ako si samo 2 primio :D
KraljicaIzJajca

#57956 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Trappist wrote: 20/12/2021 13:05
KraljicaIzJajca wrote: 20/12/2021 12:56

Da. U prevodu, antivaxer si ako si samo 2 primio :D
Da, plus, cijepljen roditelj bosteroom, ali ne cijepiš djete. :mrgreen:
°u°

#57957 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

amidzazeher wrote: 20/12/2021 11:24 Ja sam sada fakat zbunjen.
Je li ovaj omikron zajeban ili nije? Dokle vise?
Danci kažu da nije. Od prvih 785 slučaja tamo, njih 9 je završilo u bolnici, jedan na intezivnoj, niko nije umro.
Od onih koji su prije preboljeli koronu njih 34=4.3% je fasovalo omikron...

Image

https://www.eurosurveillance.org/conten ... I0CmFjG-vY
ANamelessGhoul

#57958 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ANamelessGhoul »

Znaci omikron bi fakat mogao biti Bozicni poklon kako su i rekli
KraljicaIzJajca

#57959 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

°u° wrote: 20/12/2021 13:12
amidzazeher wrote: 20/12/2021 11:24 Ja sam sada fakat zbunjen.
Je li ovaj omikron zajeban ili nije? Dokle vise?
Danci kažu da nije. Od prvih 785 slučaja tamo, njih 9 je završilo u bolnici, jedan na intezivnoj, niko nije umro.
Od onih koji su prije preboljeli koronu njih 34=4.3% je fasovalo omikron...

Image

https://www.eurosurveillance.org/conten ... I0CmFjG-vY
Hvala

Dio iz tvog izvora

Quarantine requirement for close contacts of close contacts of Omicron cases is abolished. 7 December

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2021/Naer ... visolation
HarTar

#57960 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by HarTar »

Polako počinju priznanja da vakcine odnose živote... https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... sti_prva_m
Point.

#57961 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

HarTar wrote: 20/12/2021 14:10 Polako počinju priznanja da vakcine odnose živote... https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... sti_prva_m
Jedan slučaj.

No, koliko je ljudi na svijetu vakcinsano? Koliko je umrlo od vakcina? Hajmo malo brojki, prije nego krenete sa panikom.
BlackRiver

#57962 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BlackRiver »

Point. wrote: 20/12/2021 14:21
HarTar wrote: 20/12/2021 14:10 Polako počinju priznanja da vakcine odnose živote... https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... sti_prva_m
Jedan slučaj.

No, koliko je ljudi na svijetu vakcinsano? Koliko je umrlo od vakcina? Hajmo malo brojki, prije nego krenete sa panikom.
Neko te bukvalno natjera na vakcinaciju i umres od toga. Ko je odgovoran? Na kraju nije ni bitno, jer te vise nema. Sto se vise bodes, vece sanse da ces jednog dana nesto zeznuti. Ali hajd, vjeruj struci :D
HarTar

#57963 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by HarTar »

Jedan slučaj.

Kada bi se radile autopsije, znali bi... I nije jedan, nego dva dokazana slučaja na Novom Zelandu. Inače... https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2076035
jeza u ledja

#57964 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

BlackRiver wrote: 20/12/2021 14:24

Jedan slučaj.

Neko te bukvalno natjera na vakcinaciju i umres od toga. Ko je odgovoran? Na kraju nije ni bitno, jer te vise nema. Sto se vise bodes, vece sanse da ces jednog dana nesto zeznuti. Ali hajd, vjeruj struci :D
Isti slucaj kao kad te drzava “natjera” da vakcinises dijete.
KraljicaIzJajca

#57965 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

jeza u ledja wrote: 20/12/2021 14:28
BlackRiver wrote: 20/12/2021 14:24

Isti slucaj kao kad te drzava “natjera” da vakcinises dijete.
Ni blizu kao kad uskoro natjeraju sa covid cijepivima za bebe i djecu. :mrgreen:
BlackRiver

#57966 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BlackRiver »

Ozbiljno poredis vakcine za djecu testirane decenijama na milionima djece koje dokazano pruzaju adekvatnu zastitu, sa ovim?

Uzmi dijete pa ga pucaj tim sranjima svako pola godine pa da vidimo sta ce biti.

Treba biti mjera u svemu
saint_mirad

#57967 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

@KraljicaIzJajca @Trappist da vas ne citiram odvojeno :D

eto vidiš. budućnost je danas.
baš moraš biti vakserski tupan pa da nakon svega misliš da je ovo dobro i da ovako treba.

spoiler alert, nekad u budućnosti ni booster neće biti dovoljan, nego će biti obavezna četvrta doza.
jeza u ledja

#57968 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

BlackRiver wrote: 20/12/2021 14:34 Ozbiljno poredis vakcine za djecu testirane decenijama na milionima djece koje dokazano pruzaju adekvatnu zastitu, sa ovim?

Uzmi dijete pa ga pucaj tim sranjima svako pola godine pa da vidimo sta ce biti.

Treba biti mjera u svemu
Za dijete koje umre od te vakcine je nebitno koliko je stotina godina testirano, jel tako? To je tvoj argument.

Dakle u pitanju je ista odgovornost.
Ateista

#57969 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

Jedan slučaj.

Ima puno vise od jednog slucaja, pogotovo onih koji ne umru ali imaju teske nuspojave kao sto sam ja imao, a zadnjih dana sam cuo za jos nekoliko slucajeva isto tako ozbiljnih nuspojava, ne govorim o temperaturi jedan dan.
Iako je statisticki malo takvih slucajeva, nema niko pravo da te primorava na takvu vakcinu i svako treba za sebe da odluci da li mu je veci rizik covid ili vakcina.
Ateista

#57970 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

jeza u ledja wrote: 20/12/2021 14:39
BlackRiver wrote: 20/12/2021 14:34 Ozbiljno poredis vakcine za djecu testirane decenijama na milionima djece koje dokazano pruzaju adekvatnu zastitu, sa ovim?

Treba biti mjera u svemu
Za dijete koje umre od te vakcine je nebitno koliko je stotina godina testirano, jel tako? To je tvoj argument.

Ostale obavezne vakcine su, koliko sam upoznat, puno efikasnije i odrzavaju kolektivni imunitet od tih bolesti, sto znaci da ne stite samo onoga ko primi nego i ostale, a neke od tih bolesti su dosta opasnije covida.
Poprilicno sam siguran da mozes traziti neku odstetu za nuspojave od redovnih vakcina, za ove ne mozes jer se ne smatraju obaveznim ali te uslovljavaju, nije da je ta odsteta toliko bitna ali eto.
Jedna od kljucnih stvari je sto za standardne vakcine ti doktor moze reci ako dijete ne smije primiti zbog zdravstvenog stanja, ne znam bas tacno kakva je procedura ali sigurno da djeca koja se ne vakcinisu iz opravdanih razloga nece biti diskriminisana, iako ne znam da li kod nas imaju ogranicenja i ako nisu opravdani razlozi.
Za covid vakcine doktori nemaju kriticki momenat, kakvo god da je zdravstveno stanje pa cak i nuspojave od prve doze malo ko ce reci nemoj drugu, ako neko i kaze ne postoji mehanizam po kojem ces biti zasticen da ne moras primiti drugu a da dobijes qr kod, provjereno jer sam sve sto sam mogao probao i na kraju bio primoran da rizikujem i primim drugu.

Puno je toga zbog cega se uslovljavanje ovim vakcinama ne moze porediti sa obavezom djecijih vakcina.
GandalfSivi

#57971 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Ode ovo u pm opet, barem po broju slucajeva. Sada se par sedmica strpiti i onda cemo znati prave brojeve po pitanju smrtnosti. Ako je fakat niska koliko se nadam, pisaj ga, neka se prosiri do kraja i onda mozemo zatvarati temu…
jeza u ledja

#57972 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Ateista wrote: 20/12/2021 15:14

Ostale obavezne vakcine su, koliko sam upoznat, puno efikasnije i odrzavaju kolektivni imunitet od tih bolesti, sto znaci da ne stite samo onoga ko primi nego i ostale, a neke od tih bolesti su dosta opasnije covida.
Poprilicno sam siguran da mozes traziti neku odstetu za nuspojave od redovnih vakcina, za ove ne mozes jer se ne smatraju obaveznim ali te uslovljavaju, nije da je ta odsteta toliko bitna ali eto.
Jedna od kljucnih stvari je sto za standardne vakcine ti doktor moze reci ako dijete ne smije primiti zbog zdravstvenog stanja, ne znam bas tacno kakva je procedura ali sigurno da djeca koja se ne vakcinisu iz opravdanih razloga nece biti diskriminisana, iako ne znam da li kod nas imaju ogranicenja i ako nisu opravdani razlozi.
Za covid vakcine doktori nemaju kriticki momenat, kakvo god da je zdravstveno stanje pa cak i nuspojave od prve doze malo ko ce reci nemoj drugu, ako neko i kaze ne postoji mehanizam po kojem ces biti zasticen da ne moras primiti drugu a da dobijes qr kod, provjereno jer sam sve sto sam mogao probao i na kraju bio primoran da rizikujem i primim drugu.

Puno je toga zbog cega se uslovljavanje ovim vakcinama ne moze porediti sa obavezom djecijih vakcina.
I ovd vakcine bi bile puno efikasnije da nismo usred pandemije.

Nijedna vakcina nije bukvalno obavezna. Kao sto sam kazes, uvijek imas opciju da je odbijes. Druga je stvar sto ce ti ti potencijalno drasticno smanjiti mogucnosti normalnog zivota, bar dok ovo govno traje.
Kao sto sam kazes, od odstete nema puno koristi ako si mrtav.

No sve ovo ne mijenja fakat da si vec uslovljen od strane drzave sa mnostvom vakcina (a i drugih stvari) zbog kojih mozes nastradati. Rijetko se desava ali opet postoji mogucnost.

Stoga je to itekako usporedivo.
Najveca razlika je sto se ovdje radi o odraslima, a tamo o djeci. Ali djeca ne mogu da biraju jbg.
HarTar

#57973 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by HarTar »

Ovako glavešine koje iza svega stoje poštuju mjere :mrgreen: Inače, Belgija uvodi obaveznu vakcinaciju djece...

KraljicaIzJajca

#57974 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

saint_mirad wrote: 20/12/2021 14:36 @KraljicaIzJajca @Trappist da vas ne citiram odvojeno :D

eto vidiš. budućnost je danas.
baš moraš biti vakserski tupan pa da nakon svega misliš da je ovo dobro i da ovako treba.

spoiler alert, nekad u budućnosti ni booster neće biti dovoljan, nego će biti obavezna četvrta doza.
Zato sad testiraju drugu generaciju cijepiva k9ja ce biti u drugoj polovini 2022. a ista če djelovati godinu dana.
KraljicaIzJajca

#57975 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Treba biti mjera u svemu

Samo su američka covid cijepiva najbolja, tvoja tvrdnja, a ovo su eksperimentalna, nitko nije odgovoran, to je poanta.

Vidi ovo :

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... e-15134994
Locked