Je li ova moja lista tačna, odnosno da li se emituje ukupno 54 kanala sa liste iz Pink grupacije u ponudi LOL-a?MTV wrote:
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#57926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- dembele
#57927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
LOL emituje sve kanale iz pink grupacije što u osnovnom što u plus paketu.
Last edited by dembele on 25/12/2017 02:00, edited 1 time in total.
- crnivrag
#57928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Inače SD verzije ovih kanala bi se mogle izbaciti iz digitalne ponude i tako osloboditi mjesta za nove kanale, jer emituju isti program i na SD i na HD verzijama:
N1 Info BiH SD
Face TV SD
Hayat TV SD
Fox Life SD
Fox Crime SD
Fox Movies SD
Fox SD
Sport Klub 1 SD
Sport Klub 2 SD
Sport Klub 3 SD
Sport Klub Golf SD
Arena Sport 1 BiH SD
Arena Sport 2 SD
Arena Sport 3 SD
Arena Sport 4 SD
Eurosport 1 SD
Eurosport 2 SD
Nickelodeon SD
Animal Planet SD
National Geographic SD
24Kitchen SD
Nat Geo Wild SD
History Channel SD
Travel Channel SD
Fashion TV SD
Dakle radi se o brojci od 26 duplih SD kanala koji emitiraju isti sadržaj kao i njihove HD verzije.
Na ovoj listi se ne nalazi BHT1 SD, jer je praksa do sada pokazala da se ponekad programska shema kanala BHT1 HD razlikuje od SD verzije.
Također kanali koji bi mogli preći iz SD u HD verziju (ukoliko se ponudi HD verzija tih kanala) su: Al Jazeera Balkans HD, TVSA HD, Nova TV HD, Kanal 6 HD, City TV HD, MTV Igman HD, Televizija 5 HD, TV USK HD, AMC HD, Hayatovci HD, Discovery Channel HD, Discovery ID HD, Fine Living HD, Hayat Music HD, Hayat Folk HD, Dorcel TV HD.
Dakle nakon izbačenih 26 duplih SD kanala gore navedenih, izbacili bi još 16 SD duplih verzija, što dovodi do cifre od 42 dupla SD kanala, uz uvođenje 16 novih HD kanala koje nedostaju u Telemach digitalnoj ponudi, a emituju svoj program u HD rezoluciji.
N1 Info BiH SD
Face TV SD
Hayat TV SD
Fox Life SD
Fox Crime SD
Fox Movies SD
Fox SD
Sport Klub 1 SD
Sport Klub 2 SD
Sport Klub 3 SD
Sport Klub Golf SD
Arena Sport 1 BiH SD
Arena Sport 2 SD
Arena Sport 3 SD
Arena Sport 4 SD
Eurosport 1 SD
Eurosport 2 SD
Nickelodeon SD
Animal Planet SD
National Geographic SD
24Kitchen SD
Nat Geo Wild SD
History Channel SD
Travel Channel SD
Fashion TV SD
Dakle radi se o brojci od 26 duplih SD kanala koji emitiraju isti sadržaj kao i njihove HD verzije.
Na ovoj listi se ne nalazi BHT1 SD, jer je praksa do sada pokazala da se ponekad programska shema kanala BHT1 HD razlikuje od SD verzije.
Također kanali koji bi mogli preći iz SD u HD verziju (ukoliko se ponudi HD verzija tih kanala) su: Al Jazeera Balkans HD, TVSA HD, Nova TV HD, Kanal 6 HD, City TV HD, MTV Igman HD, Televizija 5 HD, TV USK HD, AMC HD, Hayatovci HD, Discovery Channel HD, Discovery ID HD, Fine Living HD, Hayat Music HD, Hayat Folk HD, Dorcel TV HD.
Dakle nakon izbačenih 26 duplih SD kanala gore navedenih, izbacili bi još 16 SD duplih verzija, što dovodi do cifre od 42 dupla SD kanala, uz uvođenje 16 novih HD kanala koje nedostaju u Telemach digitalnoj ponudi, a emituju svoj program u HD rezoluciji.
- dembele
#57929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crni
Ono što si naveo od pinkovih kanala sve se emituje na LOL. Na njihovoj stranici ima greška jer se neki kanali dva puta ponavljaju i onda se dobije cifra od preko 60 kanala što nije tačno. Najbolje da MTV izbroji na svom risiveru
Ono što si naveo od pinkovih kanala sve se emituje na LOL. Na njihovoj stranici ima greška jer se neki kanali dva puta ponavljaju i onda se dobije cifra od preko 60 kanala što nije tačno. Najbolje da MTV izbroji na svom risiveru
- MTV
#57930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da lista ti je tacna u bobu. Da Logosoft ima svih 54 pink kanala.crnivrag wrote:Je li ova moja lista tačna, odnosno da li se emituje ukupno 54 kanala sa liste iz Pink grupacije u ponudi LOL-a?MTV wrote:
Spisak im se azurira brzinom svetlosti jer su izgleda povezali stanje na resiveru sa stanjem na listi. Kako koji kanal ukinu odmah nestaje sa liste i obrnuto.dembele wrote:LOL emituje sve kanale iz pink grupacije što u osnovnom što u plus paketu. Ispade da ima 43 u osnovnom i 21(8 za odrasle) u plus paketu, ako je spisak kanala dobro ažuriran. Budući da je MTV u LOL neka on korigira ako sam šta ofulao
E sad...
Netacan je spisak Osnovnog paketa u LOL-u iz razloga sto jedanput broje kanale u mpeg4 a drugi put dekodirane/degradirane u mpeg2 format. HD resiveru kao sto je kod mene nisu vidljive mpeg2 verzije kanala. I one ukinute kanale UG kojih nema na webu ima na resiveru al uz megalomansku obavijest...
Ugl, Logosoft u Osnovnom paketu ima 33 pink kanala a u Plus paketu 21 pink kanal.
Bolje stanje u listu na LOLi je ovdje
https://en.m.wikipedia.org/wiki/SUPER_T ... rzegovina) ja azurirao
Link ukucati sa ovom zatvorenom zagradom.
Napomena: Pink BH na broju 10 je od pokretanja Super TV-a a onaj na broju 161 je dosao kad je uveden pink paket koji ima za nijansu ljepsu sliku i ide 3 sekunde brze od onog na broju 10 al zato nema TTX i EPG.
Napomena 2: Pink je samo nosioc dozvole za reemitiranje kanala Star TV al njega uredjuje i emituje MTS a samo je u ponudi mts-a, mtela i Go4you aplikacije. Kanal nije pod ugovorom "pink paketa". Tako da nebude nekad sto nema njega.
Sve sam ja izbojao i gore napisaodembele wrote:@crni
Taj fazon pretvaranja opisan ovdje http://teve.ba/article/15398/10-pink-ka ... a-super-tv
- kokikol
#57931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
lakše da se ukine 50 radio stanica koje ionako niko ne sluša samo preko njih umjesto radia pinkove i završena stvarcrnivrag wrote:Pošto sada ne mogu da redovno pratim sva dešavanja na temi, uspio sam upratiti da je @chakany pitao (ukoliko se uvede Pink paket), koliko programskih frekvencija bi trebalo osloboditi.
Pošto pinkovih kanala ima oko 60 (u ponudi imamo već 5), dakle potrebno je "ugurati" još 55 SD Pink kanala, dakle pošto na trenutnim frekvencijama ima mjesta za možda još max. desetak SD kanala, dakle ostalih 45/15 koliko može stati po jednoj digitalnoj frekvenciji bi značilo oslobađanje još 3 analogne frekvencije, odnosno ukidanje 3 kanala iz analogne ponude.
- semirsar
#57932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To se moze uraditi samo u slucaju da T-mach samoinicijativno izvrsi besplatnu zamjenu starih Cisco Z3375DVB receivera, kao u mom slucaju, jer isti ne vide HD kanale. Ne bih rek'o da sam ja jedini koji ima tu harabatiju.crnivrag wrote:Inače SD verzije ovih kanala bi se mogle izbaciti iz digitalne ponude i tako osloboditi mjesta za nove kanale, jer emituju isti program i na SD i na HD verzijama:
...
P.S. Usput pozdravljam svekoliko forumsko pucanstvo pa i "njega", poznace se on vec, i cestitam blagdane svim onim koji ih slave.
- agent_zero
#57933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne dajte se obojica.crnivrag wrote:Hvala svima na podršci, to mi mnogo znači.
Možda sam se krivo izrazio sa korištenjem izraza "porodična tragedija", iako nije u pitanju smrtni slučaj, ali me je i ovo teško pogodilo.
Naime, ocu mi je amputirana lijeva potkoljenica zbog posljedica dijabetesa i nastanka gangrene.
- Radar71
#57934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Lagano ko kengur...kokikol wrote:Evo samo radi Radara ne puštajte pink paket da se čovjek ne živcira
- Telemach
#57935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@kakaljin,Telemach wrote:Zdravo kakaljin,kakaljin wrote:Kako gledati HBO GO testno sada, kada se pokusam registrovati kaze da ne moze, a imam kod i pusten mi je testno HBO premium paket
Niste precizirali želite li uslugu preko aplikacije na tv-u ili preko browsera na računaru ?
Idete na portal mojtelemach.batelevizija
HBOOD
HBOGO
Registruj se na HBOGO klikom OVDJE
i registrujete se
Dostavite nam korisničke podatke i kontakt telefon u pp. Pozvat ćemo Vas.
- Radar71
- Telemach
-
kakaljin
#57938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani,Telemach wrote:@kakaljin,Telemach wrote:Zdravo kakaljin,kakaljin wrote:Kako gledati HBO GO testno sada, kada se pokusam registrovati kaze da ne moze, a imam kod i pusten mi je testno HBO premium paket
Niste precizirali želite li uslugu preko aplikacije na tv-u ili preko browsera na računaru ?
Idete na portal mojtelemach.batelevizija
HBOOD
HBOGO
Registruj se na HBOGO klikom OVDJE
i registrujete se
Dostavite nam korisničke podatke i kontakt telefon u pp. Pozvat ćemo Vas.
imate vec moje podatke jer sam ih ranije davao za druge stvari
Pozdrav
- Telemach
#57940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@kakaljin,Telemach wrote:Telemach wrote:kakaljin wrote:Kako gledati HBO GO testno sada, kada se pokusam registrovati kaze da ne moze, a imam kod i pusten mi je testno HBO premium paket
Na osnovu podataka koje uspijevamo pronaći, bit ćete kontaktirani.
- Telemach
#57941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
[/quote]Telemach wrote:Telemach wrote:moze, a imam kod i pusten mi je testno HBO premium paket
@kakaljin,
Aktivirali smo Vam HBO Premium paket tokom novogodišnje akcije. Možete li potvrditi da je usluga uredna?
- fusion_ba
#57942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo to sam i ja rekaodembele wrote:Ako si dobro upratio spomenut je samo Total BiH, pa na osnovu toga i izvodimo zaključak da će se isto primjeniti na Telemach, iako naravno, uopće ne mora značiti.fusion_ba wrote:Da, nudi 53 ali na satelitu imaju 30 i navodno tih 30 treba krenuti na Totalu. Za Telemach niko ništa ne govori.
- crnivrag
#57943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Razlika je u bitrate-u, odnosno propusnoj moći nekog SD, HD ili radio kanala i koliko prostora isti zauzima na određenoj frekvenciji.kokikol wrote: lakše da se ukine 50 radio stanica koje ionako niko ne sluša samo preko njih umjesto radia pinkove i završena stvar
Inače svi radio kanali iz ponude (79) i još gomila njih bi moglo stati na jednu frekvenciju jer imaju jako mali bitrate, dok npr. jedan SD kanal zauzima od 2-4 Mbps, a jedan HD kanal otprilike 10-12 Mbps.
- Radar71
#57944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Što ti je kritika 
@Telemach riješen problem sa aplikacijom HBOGO, pohvale za operatera koji me zvao
@Telemach riješen problem sa aplikacijom HBOGO, pohvale za operatera koji me zvao
- supercali
#57945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako moze stati jos 10-ak kanala nek stave 8 za odrasle film i comedydembele wrote:@crni
Imaju 54 pink kanala uključujući 8 za odrasle. Ako budu uzimali samo sa satelita onda dolazi ukupno 30 kanala, a ako bi radila optika iz Beograda onda 54 kanala minus 5 koji su već u ponudi.
- MTV
#57946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:
Razlika je u bitrate-u, odnosno propusnoj moći nekog SD, HD ili radio kanala i koliko prostora isti zauzima na određenoj frekvenciji.
Inače svi radio kanali iz ponude (79) i još gomila njih bi moglo stati na jednu frekvenciju jer imaju jako mali bitrate, dok npr. jedan SD kanal zauzima od 2-4 Mbps, a jedan HD kanal otprilike 10-12 Mbps.
Da jedan radio je otprilike 128kbps ili 256kbps i na jednu frekvenciju bi ih stalo preko 200.
- Rugafet
#57947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vazno je da turaju nije bitno sta 
- supercali
#57948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izbaci iz liste i arene jer je hd dodatni paketcrnivrag wrote:Inače SD verzije ovih kanala bi se mogle izbaciti iz digitalne ponude i tako osloboditi mjesta za nove kanale, jer emituju isti program i na SD i na HD verzijama:
N1 Info BiH SD
Face TV SD
Hayat TV SD
Fox Life SD
Fox Crime SD
Fox Movies SD
Fox SD
Sport Klub 1 SD
Sport Klub 2 SD
Sport Klub 3 SD
Sport Klub Golf SD
Arena Sport 1 BiH SD
Arena Sport 2 SD
Arena Sport 3 SD
Arena Sport 4 SD
Eurosport 1 SD
Eurosport 2 SD
Nickelodeon SD
Animal Planet SD
National Geographic SD
24Kitchen SD
Nat Geo Wild SD
History Channel SD
Travel Channel SD
Fashion TV SD
- Telemach
#57949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@semirsar,semirsar wrote:To se moze uraditi samo u slucaju da T-mach samoinicijativno izvrsi besplatnu zamjenu starih Cisco Z3375DVB receivera, kao u mom slucaju, jer isti ne vide HD kanale. Ne bih rek'o da sam ja jedini koji ima tu harabatiju.crnivrag wrote:Inače SD verzije ovih kanala bi se mogle izbaciti iz digitalne ponude i tako osloboditi mjesta za nove kanale, jer emituju isti program i na SD i na HD verzijama:
...
P.S. Usput pozdravljam svekoliko forumsko pucanstvo pa i "njega", poznace se on vec, i cestitam blagdane svim onim koji ih slave.
Imate pp.
- Telemach
#57950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Radar71,Radar71 wrote:Što ti je kritika
Uživamo u ovim pozitivnim kritikama, a Vi uživajte u HBO kanalima