BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
beni-bu-man

#57876 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

MrRango wrote:Evo vec neko vrijeme imam problem sa internetom, kvar sam prijavio, par puta zvali da pokusaju na modemu rijesiti problem, medjutim problem je i dalje tu. Naime, svaki dan se desava da par puta me "izbaci" sa mreze, iako je uredjaj i dalje spojen, jednostavno nemam pristupa internetu ("Internet may not be available" na mobitelu mi pokazuje, na laptopu uzasno sporo ucitaje stranice, ili cak nece nikako da ucita, pokazuje da nema konekcije, iako u ikona wifi-a pokazuje da je i dalje spojen na mrezu).

Danas sam slucajno "rijesio" problem, tako sto sam iskljucio LAN kabel iz desktop racunara, jer prije mjesec-dva mi se iz nekog razloga desilo da preko njega ne mogu spojiti na mrezu (u diagnostic-u stoji da ne moze dobiti IP adresu), pa reko hajd da probam da nije iz nekog razloga povezano, i naravno ostali uredjaji na wifi bez problema, cim prikljucim desktop racunar preko LAN-a, odma pocinje problem.
MojaTV bez problema radi, nikakvih smetnji.
probaj ovo

CMD
ipconfig /release ......pritisni enter
ipconfig /renew .......pritisni enter
MrRango

#57877 Re: BHTelecom All About

Post by MrRango »

beni-bu-man wrote:
MrRango wrote:Evo vec neko vrijeme imam problem sa internetom, kvar sam prijavio, par puta zvali da pokusaju na modemu rijesiti problem, medjutim problem je i dalje tu. Naime, svaki dan se desava da par puta me "izbaci" sa mreze, iako je uredjaj i dalje spojen, jednostavno nemam pristupa internetu ("Internet may not be available" na mobitelu mi pokazuje, na laptopu uzasno sporo ucitaje stranice, ili cak nece nikako da ucita, pokazuje da nema konekcije, iako u ikona wifi-a pokazuje da je i dalje spojen na mrezu).

Danas sam slucajno "rijesio" problem, tako sto sam iskljucio LAN kabel iz desktop racunara, jer prije mjesec-dva mi se iz nekog razloga desilo da preko njega ne mogu spojiti na mrezu (u diagnostic-u stoji da ne moze dobiti IP adresu), pa reko hajd da probam da nije iz nekog razloga povezano, i naravno ostali uredjaji na wifi bez problema, cim prikljucim desktop racunar preko LAN-a, odma pocinje problem.
probaj ovo

CMD
Ni to nije rijesilo problem. Danas je bio serviser, provjerio zice/linije, i na kraju na modemu nesto izmijenio postavke, nesto oko IP adresa. Za sada je uredu. Medjutim, kaze da ne restartujem modem, da se ne vraca na staro.
Da li ja mogu izmijeniti postavke modema (kao korisnik), planiram mozda da prebacim modem na nizi sprat, blize spliteru (jer ovdje kaze gubim brzinu, ima sigurno nekih 5-6m od splitera kabla), da snimim sad postavke koje je on ubacio, u slucaju da se modem restartuje, mada ne bi trebao

EDIT: Da li je za VDSL potrebna druga instalacija koja dolazi do moje kuce, ili je moguce na vec postojecu liniju da prikljuci VDSL. Ja ga pitam da li reko mozete nas na VDSL prebaciti, on se smije i kaze "kako cu", dok citam ovdje po forumu, i kako vidim moguce je na postojecu instalaiciju prebaciti VDSL
Last edited by MrRango on 20/07/2018 11:06, edited 1 time in total.
rovac13

#57878 Re: BHTelecom All About

Post by rovac13 »

Da nije rekao mozda da ne resetujes modem.

Logicno bi bilo da ga smijes restartovat.
Sta ako nestane struje,sam ce se restartovat :)
beni-bu-man

#57879 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

MrRango wrote:
beni-bu-man wrote:

probaj ovo

CMD
Ni to nije rijesilo problem. Danas je bio serviser, provjerio zice/linije, i na kraju na modemu nesto izmijenio postavke, nesto oko IP adresa. Za sada je uredu. Medjutim, kaze da ne restartujem modem, da se ne vraca na staro.
Da li ja mogu izmijeniti postavke modema (kao korisnik), planiram mozda da prebacim modem na nizi sprat, blize spliteru (jer ovdje kaze gubim brzinu, ima sigurno nekih 5-6m od splitera kabla), da snimim sad postavke koje je on ubacio, u slucaju da se modem restartuje, mada ne bi trebao
predji na drugog operatera 8-)
Hyperthalamus

#57880 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

MrRango wrote:
beni-bu-man wrote:

probaj ovo

CMD

EDIT: Da li je za VDSL potrebna druga instalacija koja dolazi do moje kuce, ili je moguce na vec postojecu liniju da prikljuci VDSL. Ja ga pitam da li reko mozete nas na VDSL prebaciti, on se smije i kaze "kako cu", dok citam ovdje po forumu, i kako vidim moguce je na postojecu instalaiciju prebaciti VDSL
Oni ti u centrali puste VDSL signal umjesto ADSL-a, a nista se ne mijenja sto se tice instalacija do tvoje uticnice u kuci. Ne znam kakav modem imas sada... jedino sto se mora promijeniti je modem (modem mora podržavati VDSL).
papebih

#57882 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Najbolje od moja tv, steta sto nema u hd
Revolucionar ★

#57883 Re: BHTelecom All About

Post by Revolucionar ★ »

Ko ima pravo na besplatan telefon kucni, moram biti korisnik nekog full paketa ili?
ing-ecc

#57884 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Revolucionar ★ wrote:Ko ima pravo na besplatan telefon kucni, moram biti korisnik nekog full paketa ili?
Mislish na aparat besplatni ili na besplatne minute? Trenutno se ne dijele aparati uz Full paket a za besplatne minute mozesh uzeti i Phone ili Full paket. :D
MrRango

#57885 Re: BHTelecom All About

Post by MrRango »

Danas opet isti problem sa modemom, radilo dva dana i opet na staro. Ili uzasno sporo ucitava stranice, ili nikako nemam pristupa internetu. MojaTV bez problema radi, brzina interneta je isto OK kada mu dodje da hoce, a ovako je uzasno.
Opet evo pisem preko mail-a prijavu kvara (nekako su azurniji kad preko mail-a prijavim), valjda prihvate da promijene modem.
Revolucionar ★

#57886 Re: BHTelecom All About

Post by Revolucionar ★ »

ing-ecc wrote:
Revolucionar ★ wrote:Ko ima pravo na besplatan telefon kucni, moram biti korisnik nekog full paketa ili?
Mislish na aparat besplatni ili na besplatne minute? Trenutno se ne dijele aparati uz Full paket a za besplatne minute mozesh uzeti i Phone ili Full paket. :D
ma ja, onaj kucni besplatni aparat :D e jebg, valja upratit kad opet bude akcija
doff

#57888 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Dok drugi daju bonus neta 6 mjeseci, godinu dana (i to bezuslovno) pri kupovini start paketa, ovi daju čitavih 7 dana. Moj mozak to ne može svarit...
kloniran

#57889 Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

doff wrote:Dok drugi daju bonus neta 6 mjeseci, godinu dana (i to bezuslovno) pri kupovini start paketa, ovi daju čitavih 7 dana. Moj mozak to ne može svarit...
6 mjeseci bonusa, duple kolicine interneta za pristojnu cijenu itd itd, uvijek neka akcija ima
ovi samo znaju dizati obracunske jedinice
kod telekomovaca je uvijek aktivna akcija idemo prvi deremo vise :-)
shape of despair

#57890 Re: BHTelecom All About

Post by shape of despair »

Moze li se kao treći uređaj na Mini 15 paketu uzeti skuplji od 500KM
tandrli

#57891 Re: BHTelecom All About

Post by tandrli »

Postoji li kakva opcija da postave Vdsl modem a da ne uzimas one dodatne pakete.
Jer necu niko da me vara sa onim starim 60% isporučene brzine "sa naše strane je sve uredno".
irac300

#57893 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

tandrli wrote:Postoji li kakva opcija da postave Vdsl modem a da ne uzimas one dodatne pakete.
Jer necu niko da me vara sa onim starim 60% isporučene brzine "sa naše strane je sve uredno".
Postoji. Kontaktiraj @dr.Help ili zovi 1444 i budi dosadan. Naravno, moraju prvo provjeriti da li ti linija ispunjava uslove za vdsl.
Cossack

#57894 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

tandrli wrote:Postoji li kakva opcija da postave Vdsl modem a da ne uzimas one dodatne pakete.
Bila je akcija besplatne zamjene a to se i preko Dr. Helpa moglo završiti. Meni su zamijenili i brzina mi je uduplana :)
djama

#57895 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

BHTelecom je fakat nadmasio sam sebe. 0.95 mb preko 3g mi je slalo 9 minuta :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
escobar__

#57896 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Meni je njihov 3G u centralnom dijelu Sarajeva po(pre)često neupotrebljiv. Bukvalno nekad ne može da prođe poruka na WhatsAppu.
made_in_sarajevo

#57897 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

nazovi ili dr help kao sto ti kazu i trazi zamjenu za VDSL modem u sklopu svog paketa, dobro im naglasi da ne zelis dodatni paket, nego da zelis u sklopu svog paketa imati vecu brzinu jer su oni sami rekli do 20mbita je osnovni paket, pa kako kome izgura. vjerovatno ces vise puta morati objasniti pa cak i monterima ces morati objasniti kao i ja, jer su njima rekli da ja hocu novi paket i da je sve crklo. dakle spremi se da ponavljas vise puta ako budes isao preko 1444 :mrgreen:
jarobot

#57898 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

made_in_sarajevo wrote:
nazovi ili dr help kao sto ti kazu i trazi zamjenu za VDSL modem u sklopu svog paketa, dobro im naglasi da ne zelis dodatni paket, nego da zelis u sklopu svog paketa imati vecu brzinu jer su oni sami rekli do 20mbita je osnovni paket, pa kako kome izgura. vjerovatno ces vise puta morati objasniti pa cak i monterima ces morati objasniti kao i ja, jer su njima rekli da ja hocu novi paket i da je sve crklo. dakle spremi se da ponavljas vise puta ako budes isao preko 1444 :mrgreen:
Ja sam preključe odjavio dodatni paket 1 imao oko 30 Mb/s ,sad mi smanjili na 25 Mb/s znači cenera sam mjesečno davao za ovih nebitni 5 Mb/s i ko fol HD odron kanale.
Ako neće ovako da ti daju VDSL prijavi dodatni paket1 i kad ti uštele brzinu poslije mjesec ili dva odjaviš i ostaje ti VDSL i maksimalna brzina za paket. :D
Quaresma

#57899 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

odmah sebi rezervisao nokiju 7 plus
Locked