BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Hofman

#57851 Re: BHTelecom All About

Post by Hofman »

Jesi li ti završio sa bhtelekomom ili nisi
allem_77

#57852 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

rasim2910 wrote:
rasim2910 wrote:Evo baš danas sam uradio odjavu usluge adsl interneta od bh telekoma.Mogu reći da sam se poprilično oznojio dok je službenik evidentirao zahtjev za otkaz usluge.
Moj bože kao da prevodim zemlju sa svog pradjeda pa se ništa nezna gdje šta i čemu pripada.
Još sam morao da platim i puni iznos računa za 5. i 6. mjesec bez obzira što sam uredno podnio reklamaciju.
Al neka sam ih se riješio pa kud puklo da puklo.
Nadam se da ćeš naći bolje. Ne znam iz kojeg si grada, ali što se tiče Zenice i telemaha, teže njesra. Imam priliku da koristim i bhtelekom sa deset puta manjom brzinom od telemaha, ali bolje otvara stranice. E sada zbog čega je tako, ne znam?

Ja sam iz Živinica i uzeo sam net od jednog provajdera iz susjedne opštine (neću reći koji da ne ispadne da reklamiram).
Za isti iznos koji sam plaćao bh telekomu dobio sam za duplo brži internet,koji je fantazija u odnosu od bh telekoma.
Ne mogu da vjerujem da privatni provajderi mogu imati bolju ponudu,mslm odnos cijena/brzina neta.
Ali kao što neko ranije reče očigledno da su se uspavali malo. :zzzz: :zzzz:[/quote]
allem_77

#57853 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Hofman wrote:Jesi li ti završio sa bhtelekomom ili nisi
Rasim 2910 je završio sa bhtelekom :D
Del_Boy1

#57854 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

escobar__ wrote:Ovo se sprema šutka Historyja sa liste programa pa stoji obavijest da su lafo smetnje u pitanju ili su fakat smetnje? :D Msm ovakve su "smetnje" bile i prije nego će Nova TV izletit iz sheme pa zato pitam.
Ipak su smetnje, evo danas radi kanal.
Pacifistaa

#57856 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

Da li nam je ovo ostao otključan BHRT HD? Prvenstvo je završilo, a taj HD kanal i dalje otključan. Zato i nemamo ljeta, vrijeme se okrenulo :evil:
irconbih

#57857 Re: BHTelecom All About

Post by irconbih »

Gdje kupiti OEM baterije za ZTE i LG mobitele? Imaju li slučajno u Telecomu? Ako ne, gdje drugo? Hvala! :sax:
ElRe

#57858 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

irconbih wrote:Gdje kupiti OEM baterije za ZTE i LG mobitele? Imaju li slučajno u Telecomu? Ako ne, gdje drugo? Hvala! :sax:
http://www.mesc.ba/
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#57859 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

kakve kloše rade u BBI na štandu
jedan kao da je iz filma rane

drugi... klošar no1 samo pokušava da nije
pa za trud obojici -2
studiorum_tuzlaensis

#57860 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Black swan wrote:kakve kloše rade u BBI na štandu

pa za trud obojici -2
Sugestije, pohvale ili prigovore na rad uposlenika možete uputiti pozivom na

0800 20002

Kažeš datum, vrijeme, mjesto i razlog zašto je ko iz filma Rane i klošar i jedan i drugi.

Možeš ostati anoniman, a radnik će biti sankcionisan jer ako je takav kao što govoriš, nećeš biti jedini koji ima primjedbe na njega. :) Tvoj doprinos boljoj usluzi će sigurno imati neki učinak.
diablobih

#57861 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Anoniman, ali ako zovnes sa govornice.
seoBIH

#57862 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Vjerujem da je pisano, ali ne mogu naci ni putem pretrage. Da li mi neko moze reci najpovoljniju opciju za mobilni internet za 7 ili 10 dana? Moze i manje, ako se isplati kombinovati.

Starija osoba ce koristiti u tih 7 dana, tako da mislim da je 2 ii 3GB optimalno za FB, viber i malo klipova :)

U pitanju je ultra.
fusion_ba

#57863 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

Ne znam je li neko vec pitao - trosi li megabajte/kredit koristenje Moja Web TV na Androidu? Ja sam danas oko dva sata slusao radio na Moja Web TV preko 3G i nisam primijetio da mi je smanjena kolicina megabajta.
sencobih

#57864 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

seoBIH wrote:Vjerujem da je pisano, ali ne mogu naci ni putem pretrage. Da li mi neko moze reci najpovoljniju opciju za mobilni internet za 7 ili 10 dana? Moze i manje, ako se isplati kombinovati.

Starija osoba ce koristiti u tih 7 dana, tako da mislim da je 2 ii 3GB optimalno za FB, viber i malo klipova :)

U pitanju je ultra.
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5b26106fe19.html
made_in_sarajevo

#57865 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

studiorum_tuzlaensis wrote:

pa za trud obojici -2

0800 20002

Kažeš datum, vrijeme, mjesto i razlog zašto je ko iz filma Rane i klošar i jedan i drugi.

Možeš ostati anoniman, a radnik će biti sankcionisan jer ako je takav kao što govoriš, nećeš biti jedini koji ima primjedbe na njega. :) Tvoj doprinos boljoj usluzi će sigurno imati neki učinak.
ja prijavio montere, nesto su usrali ne mogu se tacno sjetiti, jel nisu dosli, bezobrazni bili tako nesto. zove mene lik eto da vidi sta je problem da se rijesi to na kraju me poce napadati sto ja njih prijavljujem, oni mogu imati problema, pa sam samo malo vise bio bezobrazan na granici psovanja doticnom, monterima i komplet telekomu uzduz i poprijeko.
Truba

#57866 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

studiorum_tuzlaensis wrote:

pa za trud obojici -2

0800 20002

ma nikad se ja ne žalim i mislim da to nema efekta... i nemam se na što žaliti...

kako izgleda i zvuči lik... kao da smo se našli na alipašnu i on meni prodaje neke polovne tene...

na obali radi žena bukvalno doslovce :D kao da je s njive došla... vidiš da su joj dijelovi tijela okrenuti prema suncu za vrijeme rada na njivi dobili boju... i ima one starinske naušnice što su naše babe nosale i ono seosko zlato... svaka čast napredovala...

al imaju zaista elokventne omladine i stručnjaka za iznenadit se kad ti riješe problem
Truba

#57867 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

made_in_sarajevo wrote: ja prijavio montere, nesto su usrali ne mogu se tacno sjetiti, jel nisu dosli, bezobrazni bili tako nesto. zove mene lik eto da vidi sta je problem da se rijesi to na kraju me poce napadati sto ja njih prijavljujem, oni mogu imati problema, pa sam samo malo vise bio bezobrazan na granici psovanja doticnom, monterima i komplet telekomu uzduz i poprijeko.
to je drugo...takve treba odjebati i reći da će ih oprema čekati ispred zgrade za nekoliko sati
valjuga

#57868 Re: BHTelecom All About

Post by valjuga »

Black swan wrote:
made_in_sarajevo wrote: ja prijavio montere, nesto su usrali ne mogu se tacno sjetiti, jel nisu dosli, bezobrazni bili tako nesto. zove mene lik eto da vidi sta je problem da se rijesi to na kraju me poce napadati sto ja njih prijavljujem, oni mogu imati problema, pa sam samo malo vise bio bezobrazan na granici psovanja doticnom, monterima i komplet telekomu uzduz i poprijeko.
to je drugo...takve treba odjebati i reći da će ih oprema čekati ispred zgrade za nekoliko sati
Tvoja je dužnost da vratiš opremu!
Truba

#57869 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

pa kad ga istjjeraš :D i skoro se pobijete :D

opremu ćeš mu ostaviti pred vratima kad se smiriš :D
valjuga

#57870 Re: BHTelecom All About

Post by valjuga »

Black swan wrote:pa kad ga istjjeraš :D i skoro se pobijete :D

opremu ćeš mu ostaviti pred vratima kad se smiriš :D
Hahaha,ma nije to vrijedno živaca.Vratiš odjaviš i nek se jebu :lol:
rasim2910

#57871 Re: BHTelecom All About

Post by rasim2910 »

Cossack wrote:
rasim2910 wrote:
Ja sam iz Živinica i uzeo sam net od jednog provajdera iz susjedne opštine (neću reći koji da ne ispadne da reklamiram).
Za isti iznos koji sam plaćao bh telekomu dobio sam za duplo brži internet,koji je fantazija u odnosu od bh telekoma.
Ne mogu da vjerujem da privatni provajderi mogu imati bolju ponudu,mslm odnos cijena/brzina neta.
Ali kao što neko ranije reče očigledno da su se uspavali malo. :zzzz: :zzzz:
Dragi Rasime shvatili smo zašto si se registrovao :) Raskinuo si ugovor, sve jasno, imaš temu tog drugog operatera pa se tamo zadaji! :thumbup: Oni su baš željni tvojih hvalospjeva :mrgreen:
Ama baš nigdje nisam spomenuo naziv drugog operatera :? ali nisam mogao da ne podijelim svoje iskutsvo sa bh telekom-om sa kojim sam imao saradnju neki 15-tak godina.Samo njihov odnos prema meni kao strani u ugovornom odnosu me duboko povrijedio.
Inače i njima želim svu sreću u daljnjem poslu. :thumbup: :bih:
Ali_G

#57872 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Presao na no limit M, al mi vec na 4gige poslase poruku da sam potrosio internet po maksimalnoj brzini. Jel imao neko slicnih problema?
Prijavio na 1444, cekam da me nekakvi monteri nazovu.
beni-bu-man

#57873 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

na sta vi bacate pare :-)
MrRango

#57874 Re: BHTelecom All About

Post by MrRango »

Evo vec neko vrijeme imam problem sa internetom, kvar sam prijavio, par puta zvali da pokusaju na modemu rijesiti problem, medjutim problem je i dalje tu. Naime, svaki dan se desava da par puta me "izbaci" sa mreze, iako je uredjaj i dalje spojen, jednostavno nemam pristupa internetu ("Internet may not be available" na mobitelu mi pokazuje, na laptopu uzasno sporo ucitaje stranice, ili cak nece nikako da ucita, pokazuje da nema konekcije, iako u ikona wifi-a pokazuje da je i dalje spojen na mrezu).

Danas sam slucajno "rijesio" problem, tako sto sam iskljucio LAN kabel iz desktop racunara, jer prije mjesec-dva mi se iz nekog razloga desilo da preko njega ne mogu spojiti na mrezu (u diagnostic-u stoji da ne moze dobiti IP adresu), pa reko hajd da probam da nije iz nekog razloga povezano, i naravno ostali uredjaji na wifi bez problema, cim prikljucim desktop racunar preko LAN-a, odma pocinje problem.
MojaTV bez problema radi, nikakvih smetnji.
studiorum_tuzlaensis

#57875 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Operativni sistem vidi konflikt i nema interneta na 2 uređaja sa iste IP adrese. Vjerovatno je problem sa modemom/ruterom. Pokušaj dodjeliti statičku IP desktopu npr. 192.168.1.5 uz unošenje nekog od DNS-ova (Telekomov ili bilo čiji).

Ili jednostavno traži da ti to riješe zamjenom rutera :)
Locked