Sta li mu dodje ona jedna pjevacica Lale, nekad je bila na tv a pamtim je po pravo dobrim sikama!Šibicar wrote:Sjo frizure kod Laleta.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shake69
#57801 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
FreakyStyley
#57802 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Izgleda ipak ne idemo na bod.
A samo par dana prije:Bez obzira na sve probleme i poteškoće mi idemo dole pokušati pobijediti. To sam rekao i igračima, a i ovdje medijima, ne bježim od odgovornosti i optimista sam da i pored svih izostanaka možemo napraviti dobru ekipu koja je sposobna pobijediti.
Mi idemo dole da pobijedimo i znam da bi smo svi volili da imamo trenutno više bodova, možda čak i 12 nakon Izraela, ali i sa neriješenim rezultatom u Haifi mi smo idalje u trci za prva dva mjesta. Nikada do sada za mog mandata nismo ušli u jednu utakmicu da odigramo neriješeno, pa to neće biti tako ni ovaj put.
"Sada ćemo morati igrati na bod protiv Izraela, jer bez Džeke nemamo izgleda za pobjedu", izjavio jeizbornik BiH Safet Sušić.
-
Mirza007
#57803 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sta jos nije igrao (osim golmana)? Tesko bi se nasao polivalentniji igrac na kugli zemaljskoj, barem sto se reprezentacija tice. Ako ga sad ne prodaju ne znam kada ce. Morao bi puknuti k'o halva.House wrote:Hadžić lijevi bek
- House
#57804 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mirza007 wrote:Sta jos nije igrao (osim golmana)? Tesko bi se nasao polivalentniji igrac na kugli zemaljskoj, barem sto se reprezentacija tice. Ako ga sad ne prodaju ne znam kada ce. Morao bi puknuti k'o halva.House wrote:Hadžić lijevi bek
Ma brate, samo da Lula ne igra beka
- Šibicar
#57805 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Seoska varalica strikes again,sad kad je vidio da je vrag odnio šalu,lafo idemo na pobjedu,ali naravno naglašavajući moć potencijalnog boda i ostanka u igri,gmaz bezobrazni.
- mushkile chibira
#57806 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Lijepo je makar i cuti da neko iz FS/NS razmislja u tom smjeru k'o Mr. Lale. Znaci postoji vjerovatnoca da Safetu ipak vidimo ledja nakon te utakmice mada ja, ponavljam, ne bih volio da mi izgubimo. Ukoliko se to i desi - Sajo mora ici a mi se moramo pokusati "cupati" s nekim drugim do kraja kvala. Sanse ce jos postojati za baraz a mozda i za to drugo mjesto uz nekakav povoljan razvoj situacije za nas do kraja. Naravski samo i ukoliko dodje do "pozitivnog soka" smjenom selektora. Zalosno je sto nas je covjek uopste doveo do ovoga i vidim da je osim nas, zaintrigirao i svjetske medije sa svojim potezima. Kao sto napisah, meni kao navijacu, da nije zalosno bilo bi smijesno.
Sto se prvih 11 tice u narednoj utakmici kao i formacije koju ce vrli nam selektor postaviti, po nepisanom pravilu niko od nas nece pogoditi jer ono sto je njemu u glavi (ili nije) ni dobar tim strucnjaka ne bi mogao odgonetnuti. U tom kontekstu mozemo slobodno zaboraviti ama bas svaku njegovu izjavu jer stosta je on izrekao pa porekao.
Nesto mu moram ipak priznati a to je da covjek ne popusta ni milimetra, najavio je do sada (kao i onomad sa Albanijom a kada mu je cilj bio drugo mjesto na kraju) sve sto je on sebi zamislio u bodovnim zeljama i isto se ostvarilo (izuzev onog poraza od Kipra). Mozda mu/nam opet podje za rukom/nogom da ostvari taj bod pa ce bukvalno biti da su ostvarena i dobra 3 boda u 4 utakmice. To je njemu dobro a nama nije i ne sumnjam da ce uspjeti "prezivjeti" na kormilu repke ukoliko se isto desi. Sjetite se da nam je i u proslim kvalama sugerisao da nista osim prvog mjesta nece biti zadovoljavajuce i na kraju je i bilo tako. Po nama koji ga kritikujemo samo zahvaljujuci Dragom Bogu i sreci a po onima koji ga brane samo zahvaljujuci njemu.
Bilo kako bilo nama je ispratiti tu utakmicu, nadam se da se necu nasikirati to vece jer moram na put vrlo rano to jutro poslije. Ako mi sjebe "koncepciju" i ne uspijem odspavati makar 3-4 sata to vece fakat cu morati ici pred savez prvom prilikom (ili mi je bolje da mu izguglam adresu i uputim se za Pariz).
Ovo izjavljeno od strane Vahe pokusajte "procitati izmedju redova", mozda se stvari ipak razvijaju u smjeru koji bi nas navijace najvise obradovao.
Sto se prvih 11 tice u narednoj utakmici kao i formacije koju ce vrli nam selektor postaviti, po nepisanom pravilu niko od nas nece pogoditi jer ono sto je njemu u glavi (ili nije) ni dobar tim strucnjaka ne bi mogao odgonetnuti. U tom kontekstu mozemo slobodno zaboraviti ama bas svaku njegovu izjavu jer stosta je on izrekao pa porekao.
Nesto mu moram ipak priznati a to je da covjek ne popusta ni milimetra, najavio je do sada (kao i onomad sa Albanijom a kada mu je cilj bio drugo mjesto na kraju) sve sto je on sebi zamislio u bodovnim zeljama i isto se ostvarilo (izuzev onog poraza od Kipra). Mozda mu/nam opet podje za rukom/nogom da ostvari taj bod pa ce bukvalno biti da su ostvarena i dobra 3 boda u 4 utakmice. To je njemu dobro a nama nije i ne sumnjam da ce uspjeti "prezivjeti" na kormilu repke ukoliko se isto desi. Sjetite se da nam je i u proslim kvalama sugerisao da nista osim prvog mjesta nece biti zadovoljavajuce i na kraju je i bilo tako. Po nama koji ga kritikujemo samo zahvaljujuci Dragom Bogu i sreci a po onima koji ga brane samo zahvaljujuci njemu.
Bilo kako bilo nama je ispratiti tu utakmicu, nadam se da se necu nasikirati to vece jer moram na put vrlo rano to jutro poslije. Ako mi sjebe "koncepciju" i ne uspijem odspavati makar 3-4 sata to vece fakat cu morati ici pred savez prvom prilikom (ili mi je bolje da mu izguglam adresu i uputim se za Pariz).
Ovo izjavljeno od strane Vahe pokusajte "procitati izmedju redova", mozda se stvari ipak razvijaju u smjeru koji bi nas navijace najvise obradovao.
- phillie
#57807 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Al sto je Lale motivator...samo jedna izjava, i vec Safet jurisa na tri boda! 
- limeni
#57808 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma ovdje je kec ko kuca, uzet ce nas cifuti 2-0 a to ima tri razloga.
1. nas strucnjak na klupi koji nikada nema plan b nego se sve svodi na individualnu klasu nasih igraca. sad nema edina dzeke, vedada ibisevica, seju salihovica, zvjezdana misimovica..to je ona stara cetvorka koja je harala bundesligom, uz to dodaj i seada kolasinca.
2. (ne)borbenost na utakmicama sa neprijateljima...igramo sa hrvatima i srbima i oni svi crkose da pobjede mrske "turke" dok se nasi setaju terenom. u rumuniji izbace transparent ratka mladica i nasi izgube 3-0. ovako ce i cifuti biti nabrijani i pobjediti.
3. nema lidera u ekipi osim begovica i spahica. mi kad smo imali velike igrace kao sto su elvir bolic, sergej barbarez i hasan salihamidzic mi se nismo mogli nositi sa ovim.
pape je od ponedeljka bivsi, vrijeme mu je da ide!
hvala ti za sve, napravit cemo ti kip u buca potoku ali idi vise!
1. nas strucnjak na klupi koji nikada nema plan b nego se sve svodi na individualnu klasu nasih igraca. sad nema edina dzeke, vedada ibisevica, seju salihovica, zvjezdana misimovica..to je ona stara cetvorka koja je harala bundesligom, uz to dodaj i seada kolasinca.
2. (ne)borbenost na utakmicama sa neprijateljima...igramo sa hrvatima i srbima i oni svi crkose da pobjede mrske "turke" dok se nasi setaju terenom. u rumuniji izbace transparent ratka mladica i nasi izgube 3-0. ovako ce i cifuti biti nabrijani i pobjediti.
3. nema lidera u ekipi osim begovica i spahica. mi kad smo imali velike igrace kao sto su elvir bolic, sergej barbarez i hasan salihamidzic mi se nismo mogli nositi sa ovim.
pape je od ponedeljka bivsi, vrijeme mu je da ide!
hvala ti za sve, napravit cemo ti kip u buca potoku ali idi vise!
- cyprus
#57809 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
limeni wrote:2. (ne)borbenost na utakmicama sa neprijateljima...igramo sa hrvatima i srbima i oni svi crkose da pobjede mrske "turke" dok se nasi setaju terenom. u rumuniji izbace transparent ratka mladica i nasi izgube 3-0. ovako ce i cifuti biti nabrijani i pobjediti.
-
Korisničkoime
#57810 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nurudin Pestalic iz Gradacca je poslijeratni biznismEn kako se oni ovih dana nazivaju poceo kao svercer kao i vecina njih medutim pokazao se veoma uspjesnim u svom poslu ima mljekaru kolkio znam lopte nije nikad sutaoŠibicar wrote:SkyLimit wrote:Malo se tu pita predsjednik Saveza Begić, generalni sekretar Baković, sekretar Elmir Pilav, članovi Odbora za savjetovanje(Hadžibegić, Bajević, Kajtaz), pa i taj Milorad Lale, predsjednik Komiteta za takmičenja... Jedini koji u suštini odlučuju o produženju ili prekidu saradnje sa selektorom su članovi Izvršnog Odbora, redom:
- Darko Ljubojević
- Ivan Beus
- Ibrahim Adilagić
- Muhamed Begagić
- Josip Bevanda
- Amer Halep(trenutno suspendovan)
- Senad Islam
- Mato Jozić
- Mile Kovačević
- Dragan Kulina
- Ivan Perić
- Nurdin Peštalić
- Milorad Sofrenić
- Zlatko Spasojević
To su ljudi koji su jednoglasno Sušiću nakon Brazila dali novi, debelo poboljšani ugovor, i dabome najveći krivci ako se ne plasiramo na EP, veći i od samog Sušića.
Pitanje je dal' je ikad iko od navedenih šutno loptu u životu,pošto se da zaključiti da im je poznavanje fudbalske igre na nivou trogodišnjaka.
-
Mustang1
#57811 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Taman mi ovih dana malo fali love .. Bit ce finog duplanja
Sto se ne igra odmah nocas 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#57812 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
kad bi Papke bio dosljedan u svojim izjavama ne bi mi ovuda vikali kako lupeta gluposti i ibretili seMirza007 wrote:Vec je rekao da Zukanovica ne zove jer u "Chievo igra sa tri igraca u zadnjoj liniji kako mi nikad necemo igrati".JoseMujica wrote:prateći Papketovu logiku očekujem ovo:
------------------Begović----------------------
----------Šunjić--Spahić--Hadžić---------------
Mujdža-----------------------------Lulić
---------------------Bešić------------------------
---------Pjanić-----------Medunjanin----------
--------Hajrović---------Višća-------------------
jer Papke is football genius!
Tako da ne ocekujem tu formaciju. Po meni izglednije je da ce selektor postaviti ovo:
------------------Begović----------------------
Mujdza-------Šunjić------Spahić------Lulic
----------Bešić----------Medunjanin---------
----Kvrzic------------Pjanić---------Visca---
--------------------Hajrović-------------------
Obzirom da smo igracki limitirani ne vidim puno drugih mogucnosti.
Mozda da se Hajrovic stavi na krilo, Visca na mjesto spica a lulic na lijevo krilo.
Ostaje onda pitanje sta sa lijevim bekom. Tu ne vidim neko rjesenje. Mozda Bicakcic ali bi to bilo puko krpljenje. Nije laka situacija.
ta bi tvoja formacija bila logična, ali smo se isto puno puta uvjerili da Papke i logika nisu u najboljim odnosima...npr. da jesu igrali bi prijateljsku prije Izraela, imali bi popunjen spisak od 25-26 igrača i imali bi barem jednog napadača
-
todd_smith
#57813 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bas zato sto smo pehovi bas zato mislim i da cemo uzeti ovu utakmicu
I kada je uzmemo opet ce debili skandirati Papetu kao podrska jer je genije uspio dobiti bez Dzeke i Ibisevica, a to ce biti zapravo nekoj njegovoj sugavoj nafaki tipa Hajrovic protiv Slovacke
I onda ih dobijemo i jos gori belaj jer znaci da ovaj ostaje jos duze na klupi
I kada je uzmemo opet ce debili skandirati Papetu kao podrska jer je genije uspio dobiti bez Dzeke i Ibisevica, a to ce biti zapravo nekoj njegovoj sugavoj nafaki tipa Hajrovic protiv Slovacke
I onda ih dobijemo i jos gori belaj jer znaci da ovaj ostaje jos duze na klupi
-
LSD
#57814 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

igraci bi trebali odigrati po svome i pobjediti uprkos Safetu i njegovom neznanju.
-
Mirza007
#57815 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@ Jose Mujica
Dok je Dzeko bio u kombinaciji selektor je najavljivao 4-2-3-1 formaciju protiv Izraela.
Sumnjam da cemo igrati sa tri igraca u zadnjoj liniji, to nismo nikad igrali i nemamo dovoljno brze stopere da se to odigra kako treba. Mada se od selektora nicemu ne treba iznenaditi cisto sumnjam da ce i on (sada kada mu je i bod veliki ko kuca) opredijeliti za neki experiment. Stoga ocekujem 4-2-3-1 sa Hajrovicem ili Viscom na formalnoj poziciji spica. Na terenu ce to vjerovatno izgledati vise kao 4-2-4 (ili 4-3-3-) gdje ce probati uzeti loptu pod kontrolu na sredini terena pa pokusavati iz kontri (Hajrovic, Visca, Lulic) ili udarcima iz daljine (Pjanic, Medunjanin).
U punom sastavu cak i da je Susic trener (s tim da ne experimentira puno i ne forsira Hadzica i netjaka) mislim da bi ih dobili glat bez problema. Ovako kako sada stvari stoje bod bi bio ok rezultat. Poraz da ni ne spominjemo sada.
Dok je Dzeko bio u kombinaciji selektor je najavljivao 4-2-3-1 formaciju protiv Izraela.
Sumnjam da cemo igrati sa tri igraca u zadnjoj liniji, to nismo nikad igrali i nemamo dovoljno brze stopere da se to odigra kako treba. Mada se od selektora nicemu ne treba iznenaditi cisto sumnjam da ce i on (sada kada mu je i bod veliki ko kuca) opredijeliti za neki experiment. Stoga ocekujem 4-2-3-1 sa Hajrovicem ili Viscom na formalnoj poziciji spica. Na terenu ce to vjerovatno izgledati vise kao 4-2-4 (ili 4-3-3-) gdje ce probati uzeti loptu pod kontrolu na sredini terena pa pokusavati iz kontri (Hajrovic, Visca, Lulic) ili udarcima iz daljine (Pjanic, Medunjanin).
U punom sastavu cak i da je Susic trener (s tim da ne experimentira puno i ne forsira Hadzica i netjaka) mislim da bi ih dobili glat bez problema. Ovako kako sada stvari stoje bod bi bio ok rezultat. Poraz da ni ne spominjemo sada.
-
mfeed
#57816 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ni cetvorica pozadi nam nisu dovoljna a kamoli trojica... ko da gledam bice kroz sredinu I zesca revija sutiranja pjanica I mede iz daljine ali ono bas iz svih mogucih I nemogucih pozicija. ko zna, mozda ovaj put konacno zabiju iz daljine. kad visca igra, mogla bi se nekakva besic - visca kontra probati, to mi zvuci najbolje od ovoga sto trenutno mozemo da ponudimo.Mirza007 wrote:@ Jose Mujica
-
crnoplavo
#57817 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ne kazem da nisi u pravu, cijenim tvoj dosadasnji trud i zalaganje, ali na osnovu cega to tvrdis?mfeed wrote:ni cetvorica pozadi nam nisu dovoljna a kamoli trojica... ko da gledam bice kroz sredinu I zesca revija sutiranja pjanica I mede iz daljine ali ono bas iz svih mogucih I nemogucih pozicija. ko zna, mozda ovaj put konacno zabiju iz daljine. kad visca igra, mogla bi se nekakva besic - visca kontra probati, to mi zvuci najbolje od ovoga sto trenutno mozemo da ponudimo.Mirza007 wrote:@ Jose Mujica
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#57818 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cunigulis ergo sum jer Papke is footbal genius!Sušić: Mislim, odnosno ubijeđen sam da nećemo izgubiti
- SpiritCrusher
#57819 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Beze uvrede, džaba vam sav FM i formacije sa tri, pet, osamanest u odbrani... Formacija je kurac, bitan je kvalitet igraca i njihova sprema. Kako fizicka tako i mentalna. Shvatam ja da su njih vecina profesionalci i sve to, al dobro ikako igraju pod ovim konjem. Samo sabura ljudi, doci ce i repka na svoje. Nekad. Kad pocrkamo. Valjda ce unuci bar imat sta gledat.
- ljevoruki
#57820 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pomalo se javljaju I stidljivo upucuju kritike potencijalni kandidati za klupu BiH reprezentacije.
Faruk, Bolic, Mesa.....
Vide da su "reformatoru" dani odbrojani pa k'o biva da se tuspasim ako ko upita za mene.
Faruk, Bolic, Mesa.....
Vide da su "reformatoru" dani odbrojani pa k'o biva da se tuspasim ako ko upita za mene.
- insaneinthebrain
#57821 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
kad ga medo zaprdi sa 20 metar ima da se osveti izraelćanima za sve sto su mu radili dok je tamo igraomfeed wrote:ni cetvorica pozadi nam nisu dovoljna a kamoli trojica... ko da gledam bice kroz sredinu I zesca revija sutiranja pjanica I mede iz daljine ali ono bas iz svih mogucih I nemogucih pozicija. ko zna, mozda ovaj put konacno zabiju iz daljine. kad visca igra, mogla bi se nekakva besic - visca kontra probati, to mi zvuci najbolje od ovoga sto trenutno mozemo da ponudimo.Mirza007 wrote:@ Jose Mujica
Last edited by insaneinthebrain on 13/11/2014 21:05, edited 1 time in total.
-
Dead Man Walking
#57822 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma necemo izgubiti sigurno, tako da potenicjalni mogu odmah da usute. Bez obzira na sve, mislim da ce ova formacija kakva god bude izgledati prirodnije nego u prethodne tri utakmice jer su silom prilika ispala dva igraca koja su svakako trebala ispasti, Vedo i Seventin, pa cemo ako nista imati neku simetriju. Jeste da gore nece biti Dzeke, ali ovi nemaju neku aman-zaman odbranu i siguran sam da ih mozemo probiti.
-
Mirza007
#57823 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U tri predhodne utakmice sve sa Dzekom i Vedom uspjeli smo dati samo dva gola.
Bez ove dvojice tesko ce se desiti neka kanonada u izraelsku mrezu sve da i svi u napad krenemo.
Stoga mislim da se nece jurisati nego je izglednije da ce se ici na remi tj. ponajprije osigurati nas gol i sredinu terena pa uz nase kontre i udarce iz daljine pokusati postici jos bolji rezultat. To je ono sto se sada logicki namece bez obzira na imperativ pobjede. Bod nas jos uvijek koliko-toliko ostavlja u igri (jos uglavnom mozemo sami o svojoj sudbini odlucivati) dok bi u slucaju poraza vec radila ozbiljna matematika da ne kazem znanstvena fantastika.
Bez ove dvojice tesko ce se desiti neka kanonada u izraelsku mrezu sve da i svi u napad krenemo.
Stoga mislim da se nece jurisati nego je izglednije da ce se ici na remi tj. ponajprije osigurati nas gol i sredinu terena pa uz nase kontre i udarce iz daljine pokusati postici jos bolji rezultat. To je ono sto se sada logicki namece bez obzira na imperativ pobjede. Bod nas jos uvijek koliko-toliko ostavlja u igri (jos uglavnom mozemo sami o svojoj sudbini odlucivati) dok bi u slucaju poraza vec radila ozbiljna matematika da ne kazem znanstvena fantastika.
-
Dead Man Walking
#57824 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Veci broj napadaca na terenu ne garantuje vise golova u mrezi protivnika, da je tako ne bi 90% ekipa danas igralo sa jednim spicem.
-
FreakyStyley