SDP

tutku

#57751 Re: SDP

Post by tutku »

putokaz1 wrote:
tutku wrote:Lokalni izbori 2020. ce nazalost pokazati da se sdp srozao do nivoa da je postao partija drugorazrednog znacaja, koja svoje djelovanje obavlja uglavnom u KS. Mislim da u ovoj stranci nikada nije vladala gora kadrovska politika, ne vidim nijednog kredibilnog i pozvanog politicara koji bi mogao eventualno naglasiti bolju buducnost po sdp. Steta, rijec koja najbolje opisuje trenutni sdp.
Tako su rekli i 2016 pa SDP uze 7+1 Načelnika
Rekli su ode Tuzla,ode Gračanica..pa SDP još i osvoji Živinice,Maglaj a sve sačuva osim u KS
Pa ko će biti drugi ,tj poslije SDA,možda DF s trajnih 0 načelnika ,ili Lokalna Gradska NS,koja može uzet 1 ili 2 načelnika u KS,tj u KS moze biti druga,
Tačno je da SDP nije jak da uzme npr 15/20 načelnika,jer trenutno je SDA najača,zbog podjele u Ljevici
Ali pojeidnačno u FBIH SDP je jači od:DF+GS+USD+NS+SD++++i to Zajedno ako nastupe
Jedini koji još mogu napravit nešto su ''Nezavisni načelnici'' koji će uzet:Zenicu,Visoko,Kalesija?Stari Grad ,Goražde+++Srebrenik,Zavidovići i sl
Istina SDP nemoze nista u KS,Tu bi mogli bit tek Četvrti,a na USK imat ce isti broj Načwelnika ko SDA ,na TK blizu možda isti ili 1 više,Ako vrate selo Doboj Jug imat će 2 na ZDK....U Svemu u FBIH ispod SDA i HDZ iznad ostalih daleko iznad
Vidjecemo. Cinjenica je da je doslo do velike disperzije na uslovno receno lijevom politickom polu, gdje nema vise dominantno predvodnicke stranke, kakva je nekada bio sdp.
Sdp je dosta izgubio u TK ovim podjelama, bice tu sigurno poneki nacelnik u opcinama koje si naveo, medjutim to hoce li biti 3, 5 ili 7 nacelnika ne ukazuje na politicku snagu. Sve je to tu negdje, ono sto ce biti dobar pokazatelj jeste ukupan broj glasova koji ce biti manji od onog loseg iz 2016. godine.
Sto se tice ostalih, tu najveci potencijal rasta ima NS, ali tek cemo vidjeti kakva ce kadrovska rjesenja predloziti.
putokaz1

#57752 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Kakvih podjela
Bijedić ,Vujović neće Prag preć u TZ
Niti ona dvojica u Gradačcu
U Lukavcu će ukrast od SDP iz 2018,a ne od SDP-a iz 2016
SD je ko SDU pa i oni su nekad imali načelnika Kladanj
Ko moze pobjediti u gardskim sredinama Tuzle,Gračanice,Gradačca,Živinica,Lukavca ,Srebrenika,možda SD ...hahahah ma jok
I ja se slažem da rezultat SDP neće bit jak,npr na TK bit će daleko ispod SDA ipak SDA ima sva sela zaseoke biračke odbore...
Ali da neko može ugrozit SDP-ovu Drugu poziciju na TK, TEŠKO
Velika je razlika izmedju SDP i PDA a pogotov SDP i DF da bi ih neko sustigao
Rast NS je moguća na TK ali samo malo u gardskim sredinama
DF pada zbog koaliciji s SDA ali pošto su neuništivi malo će past
Nema podjele u SDP osim nešto malo u lukavcu :!: :!: :!:
drug_profi

#57753 Re: SDP

Post by drug_profi »

Po mom misljenju SDP je ojacao podrsku ovim razlazima. Ja sam vagao da li da ikad glasam opet za SDP radi toga sto se uopste pocela prica o koaliciji sa SDA iako je predizborna kampanja garantovala da to nece uraditi. Znaci kontao sam evo opet prevare.
E sad sam sigurniji da te price vise nece biti.
putokaz1

#57754 Re: SDP

Post by putokaz1 »

drug_profi wrote:Po mom misljenju SDP je ojacao podrsku ovim razlazima. Ja sam vagao da li da ikad glasam opet za SDP radi toga sto se uopste pocela prica o koaliciji sa SDA iako je predizborna kampanja garantovala da to nece uraditi. Znaci kontao sam evo opet prevare.
ko zna mozda bude al za 5 godina :?:
drug_profi

#57755 Re: SDP

Post by drug_profi »

Valjda im je jasno da se sa SDA moze stati na istu stranu samo ako treba oruzjem braniti drzavu. A i tad je pitanje da li bi SDA bas branila drzavu ili svoje ciljeve (koji nisu oni sto su zapisani u ovoj posljednoj deklaraciji). I u proslom ratu su svojevoljno napustili borbu za Ustav RBiH i zapoceli islamizaciju ARBiH. Zasto bi u nekom imaginarnom buducem sukobu najednom postali drugaciji?

Znaci sa SDA ni u Diznilend!
saale

#57756 Re: SDP

Post by saale »

SDP je toliko jak da je predsjednik ušao u parlament preko kompenzacijskog mandata :lol: :lol: :lol:
putokaz1

#57757 Re: SDP

Post by putokaz1 »

saale wrote:SDP je toliko jak da je predsjednik ušao u parlament preko kompenzacijskog mandata :lol: :lol: :lol:
A predsjenik SDA nije smjeo ni na listu :D
Leverage

#57758 Re: SDP

Post by Leverage »

KomunistaTZ wrote:
Leverage wrote:Osim tebe.
Pa da, naglasio si moju poentu
Nisam. Provjeri značenje riječi "niko".
putokaz1

#57759 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Niko znači Onaj ko može promjeniti stanje u BH taj je Niko :?:
bunk

#57760 Re: SDP

Post by bunk »

putokaz1 wrote:
saale wrote:SDP je toliko jak da je predsjednik ušao u parlament preko kompenzacijskog mandata :lol: :lol: :lol:
A predsjenik SDA nije smjeo ni na listu :D
De procitaj prije nego napises..
Lik je u dva mandata uzimao mjesto clana predsjednistva.
Mislim da bi trenerka na mjestu kandidata za bosnjackog clana predsjednistva bio najbolji skec u politici jos od vremena onog paravca :lol:
putokaz1

#57761 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Lik je u dva mandata uzimao mjesto clana predsjednistva.-Ali 2018 nije bio nigdje
Mislim da bi trenerka na mjestu kandidata za bosnjackog clana predsjednistva bio najbolji skec u politici jos od vremena onog paravca :lol:[/quote]-Vjerovatno
Banksy

#57762 Re: SDP

Post by Banksy »

drug_profi wrote:
Po mom misljenju SDP je ojacao podrsku ovim razlazima. Ja sam vagao da li da ikad glasam opet za SDP radi toga sto se uopste pocela prica o koaliciji sa SDA iako je predizborna kampanja garantovala da to nece uraditi. Znaci kontao sam evo opet prevare.
Tako nekako. Dovoljno dobro za novi početak, a da li i dovoljno za nove glasove, vidjećemo. Puno ozbiljnog posla je pred njima.
putokaz1

#57763 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Banksy wrote:
drug_profi wrote:
Tako nekako. Dovoljno dobro za novi početak, a da li i dovoljno za nove glasove, vidjećemo. Puno ozbiljnog posla je pred njima.
Bit će novih glasova uzetih od DF-a ali premalo npr pa 1 mandat po Općini više a DF 1 mandat manje
drug_profi

#57764 Re: SDP

Post by drug_profi »

Trebaju im lideri, ponavljam to ko papagaj. Možda neko i shvati.
Treba im bar jedan karizmatičan, brzog procesora, dobre logike, i bogatog riječnika... da se pojavljuje na televiziji i mitinzima. Bar jedan da digne raju i da kratko i jasno ukazuje na sve ono sto SDA radi i sto je uradila. Kao sto je to Lagumdzija bio u stanju. Steta onakvog talenta...procerdanog.
tutku

#57765 Re: SDP

Post by tutku »

Banksy wrote:
drug_profi wrote:
Ne treba sve posmatrati iz lične perspektive. Većina ljudi ne prati detaljnije ove stranačke odnose i to je razumljivo, a u takvoj situaciji opći dojam je da je SDP malobrojniji i kadrovski slabiji, što bi se trebalo odraziti i na broju glasova.
putokaz1

#57766 Re: SDP

Post by putokaz1 »

drug_profi wrote:Trebaju im lideri, ponavljam to ko papagaj. Možda neko i shvati.
Treba im bar jedan karizmatičan, brzog procesora, dobre logike, i bogatog riječnika... da se pojavljuje na televiziji i mitinzima. Bar jedan da digne raju i da kratko i jasno ukazuje na sve ono sto SDA radi i sto je uradila. Kao sto je to Lagumdzija bio u stanju. Steta onakvog talenta...procerdanog.
Da ali ti lideri će preko noći otić u SDA poput našeg Manipulatora e takvi SDP-u netrebaju
tutku

#57767 Re: SDP

Post by tutku »

drug_profi wrote:Trebaju im lideri, ponavljam to ko papagaj. Možda neko i shvati.
Slažem se, ali tamo naprosto nema ko biti lider. Denis Bećirević je imao svoju priliku i on je iole ozbiljniji kandidat koji bi mogao predvoditi tu politiku, međutim ne može on doći do izražaja pored čengića, nikšića, mašića, magazinovića - zajedno pročitali 50 knjiga u životu
putokaz1

#57768 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Sve kritike protiv SDP stoje ali u sredinama gdje vladaju SDA PDA SBB SBIH jedina alternativa je SDP
DF i SD =SDA a NS ako preleti prag ...AKO.. :arrow: :idea:
ultima_palabra

#57769 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

tutku wrote:
Slažem se, ali tamo naprosto nema ko biti lider. Denis Bećirević je imao svoju priliku i on je iole ozbiljniji kandidat koji bi mogao predvoditi tu politiku, međutim ne može on doći do izražaja pored čengića, nikšića, mašića, magazinovića - zajedno pročitali 50 knjiga u životu
Becirevic nema nista osim populizma, ne poznaje zivotne teme, realni sektor... a sampioni populizma su u SDA, DF, SBB.
putokaz1

#57770 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Becirevic nema nista osim populizma, ne poznaje zivotne teme, realni sektor... a sampioni populizma su u SDA, DF, SBB.[/quote]
Zna sastav Brazila iz 1970 :lol:
tutku

#57771 Re: SDP

Post by tutku »

ultima_palabra wrote:Becirevic nema nista osim populizma, ne poznaje zivotne teme, realni sektor... a sampioni populizma su u SDA, DF, SBB.
Moguce, ne poznajem ga licno, ali evo ti reci ko to ima iz vrha SDP da je ozbiljan kandidat? Ne volim ga, unistio je tu stranku, ali niko nije ni do koljena Lagumdziji u toj stranci danas. Tuzno, ali cinjenica.
putokaz1

#57772 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Moguce, ne poznajem ga licno, ali evo ti reci ko to ima iz vrha SDP da je ozbiljan kandidat? Ne volim ga, unistio je tu stranku, ali niko nije ni do koljena Lagumdziji u toj stranci danas. Tuzno, ali cinjenica.[/quote]
Ma Zlatko je u SPD sad nema veze s SDPom
rahmanjin

#57773 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Imaju Anera Žuljevića.Još uvijek mlad, obrazovan, spreman za tačke dnevnog reda Doma naroda FBiH. Imao dobre inicjative i prijedloge, zna i pričati. E sad koliko može da ispliva na površinu to je pitanje.
invincible1921

#57774 Re: SDP

Post by invincible1921 »

SDPu treba bilo kakav kadar kvalitetniji, pa tek onda mozemo o vodji...pogledaj samo ko je na listama i ko je u vrhu stranke.

Ljudi koji u cv imaju recimo 15 godina staza al u parlametnu i nista mimo toga, ljudi koji nemaju nikako staza a ministri, ljudi koji nemaju nikakve skole a kolo vode, itd itd....po mom misljenju takva stranka nema sta prigovarat bilo kome drugome.
Control panel

#57775 Re: SDP

Post by Control panel »

putokaz1 wrote:
Da ali ti lideri će preko noći otić u SDA poput našeg Manipulatora e takvi SDP-u netrebaju
SDP prije svega trebaju lojalni clanovi koji nece ni po cijenu zivota izdati, a ne ovi kojima SDA malo zasuska parama ili poslovima i odmah napuste partiju.
Post Reply