Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
TheWatcher

#57751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

diablobih wrote:EPC3928, najgore sto ne mogu da se sjetim je li to normalno, iako su sve ostale zelene, osim to gdje su 2 ethernet kabla.
treba da su orange :thumbup:
kemox

#57752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kemox »

kindlas wrote:
crnivrag wrote:
kindlas wrote:
Mozes li objasniti kako si podesio VPN?
https://www.howtogeek.com/135996/how-to ... -software/
Hvala, ali meni ne moze pomoci :D mislio sam da je nesto sofisticiranije kao npr. da mogu na neku od VPN aplikacija podesiti Telemach adresu :D

Niti imam windows racunar niti imam bilo kakav racunar koji mogu ostaviti kuci na Telemach mrezi da se na njega konektujem preko VPN-a. Imam samo laptop koji nosim sa sobom tako da izgleda nista od mog EON-a sa bhtelecom mreze :D
Možeš sve podesiti preko asus rutera.
kindlas

#57753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kindlas »

kemox wrote:
kindlas wrote:
Hvala, ali meni ne moze pomoci :D mislio sam da je nesto sofisticiranije kao npr. da mogu na neku od VPN aplikacija podesiti Telemach adresu :D

Niti imam windows racunar niti imam bilo kakav racunar koji mogu ostaviti kuci na Telemach mrezi da se na njega konektujem preko VPN-a. Imam samo laptop koji nosim sa sobom tako da izgleda nista od mog EON-a sa bhtelecom mreze :D
Možeš sve podesiti preko asus rutera.
Potrazit cu na netu ima li kakav nacin preko neke od VPN aplikacija, ako bude moglo super, ako ne onda se moram pomiriti s tim da ne mogu gledati EON kad odem kod roditelja :)
odmor

#57754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

golfiista wrote:
crnivrag wrote:
golfiista wrote:Skinuo sam eon aplikaciju na android tv i izbacio mi je aktivacioni kod, ali na portalu telemacha u sekciji - eon - smart tv nemam.u ponudi da upisem.kod i aktiviram eon. Moze li pomoc. Hvala.
Opcija za unos koda za aktivaciju je dostupna samo korisnicima Duo Net Grande Extra, Duo Net Grande Premium, Duo Tel Grande Extra, Duo Tel Grande Premium, Trio Grande Extra i Trio Grande Premium paketa, ako nisi korisnik ni jednog od ovih 6 paketa, onda na portalu nemaš opciju za unos aktivacionog koda.
Lijepo. Koristim Trio Grande Family. Vrlo nekorektno od Telemacha.
Ne kontam? Treba ti dati povlastice kao ovima sto imaju Premium pakete? Onda niko ne bi uzimao Extra i Premium paket, svak bi uzimo tvoj paket da jeftinije prodje.
avaks

#57755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Platiš meni razliku u paketima mjesečno i ja ti dam kod za eon za tv, nije frka nikakva :mrgreen:
golfiista

#57756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by golfiista »

Ne kontam? Treba ti dati povlastice kao ovima sto imaju Premium pakete? Onda niko ne bi uzimao Extra i Premium paket, svak bi uzimo tvoj paket da jeftinije prodje.[/quote][/quote]

Da, vrlo nekorektno. Koristim Telemach od samog pocetka ( i ranije od Elob TV ). Dakle, pored Trio Grande paketa koristim.jos dva dodatna resivera i dodatni telefonski prikljucak. U prosjeku placam navedene usluge preko 80.00 KM. Ako to nije dovoljno ne znam sta je. Ali ok, vidjet cemo.uslove za novi dvogodisnji ugovor.
Telemach

#57757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

golfiista wrote:
Ne kontam? Treba ti dati povlastice kao ovima sto imaju Premium pakete? Onda niko ne bi uzimao Extra i Premium paket, svak bi uzimo tvoj paket da jeftinije prodje.
[/quote]

Da, vrlo nekorektno. Koristim Telemach od samog pocetka ( i ranije od Elob TV ). Dakle, pored Trio Grande paketa koristim.jos dva dodatna resivera i dodatni telefonski prikljucak. U prosjeku placam navedene usluge preko 80.00 KM. Ako to nije dovoljno ne znam sta je. Ali ok, vidjet cemo.uslove za novi dvogodisnji ugovor.[/quote]

Potrudit ćemo se da pronađemo najbolju ponudu za Vas.Javite nam se sa korisničkim podacima u pp .
crnivrag

#57758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

golfiista wrote:
Da, vrlo nekorektno. Koristim Telemach od samog pocetka ( i ranije od Elob TV ). Dakle, pored Trio Grande paketa koristim.jos dva dodatna resivera i dodatni telefonski prikljucak. U prosjeku placam navedene usluge preko 80.00 KM. Ako to nije dovoljno ne znam sta je. Ali ok, vidjet cemo.uslove za novi dvogodisnji ugovor.
Takva su pravila za korištenje EON Smart TV aplikacije, koja se provode na nivou cijele United Grupe, odnosno u okviru svih kompanija koje djeluju u okviru United Grupe je omogućeno korištenje ove aplikacije samo korisnicima 2 najveća Duo/Trio paketa.
Radar71

#57759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Hoćemo aplikaciju za LG televizore :skoljka:
kokikol

#57760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

koji biseri imaju d3 resiver a gledaju isti program i to na tv-u preko aplikacije :mrgreen:
golfiista

#57761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by golfiista »

crnivrag wrote:
golfiista wrote:
Takva su pravila za korištenje EON Smart TV aplikacije, koja se provode na nivou cijele United Grupe, odnosno u okviru svih kompanija koje djeluju u okviru United Grupe je omogućeno korištenje ove aplikacije samo korisnicima 2 najveća Duo/Trio paketa.
Sve ok. Ali valjda ima nesto sto se zove lojalnost. Na kraju krajeva, nije mi tesko povezati telefon sa tv uređajom, efekat je isti. I kakve veze ima sto je to pravilo na nivou grupacije? Vezali za pakete? Hoci i ja paket za navedene usluge, zasto da ne? U konacnici placam vise od bilo kojeg navedenog paketa. Zasto nije mjera racun?
beni-bu-man

#57762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

kokikol wrote:koji biseri imaju d3 resiver a gledaju isti program i to na tv-u preko aplikacije :mrgreen:

GDJE SU PINKOVI ???
fusion_ba

#57763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

kokikol wrote:koji biseri imaju d3 resiver a gledaju isti program i to na tv-u preko aplikacije :mrgreen:
ok skontali smo, ne moras sto puta ponavljati isto. sto bi gledao na istom tv-u, instaliras aplikaciju na drugi
kokikol

#57764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

fusion_ba wrote:
ok skontali smo, ne moras sto puta ponavljati isto. sto bi gledao na istom tv-u, instaliras aplikaciju na drugi
a kako da instaliram na Crt Televizor aplikaciju :mrgreen:
beni-bu-man

#57765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

kokikol wrote:
fusion_ba wrote:
a kako da instaliram na Crt Televizor aplikaciju :mrgreen:
Android TV Box
crnivrag

#57766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

beni-bu-man wrote:
kokikol wrote: a kako da instaliram na Crt Televizor aplikaciju :mrgreen:
Android TV Box
Ne može se box spojiti na CRT TV, jer se svi box-ovi spajaju putem HDMI kabla, ili da nabavi neki HDMI to Scart ili HDMI to Chinch kabal.
beni-bu-man

#57767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

crnivrag wrote:
beni-bu-man wrote:
kokikol wrote: a kako da instaliram na Crt Televizor aplikaciju :mrgreen:
Android TV Box
Ne može se box spojiti na CRT TV, jer se svi box-ovi spajaju putem HDMI kabla, ili da nabavi neki HDMI to Scart ili HDMI to Chinch kabal.
na to sam imislio putem converter-a, samo ispitujem nivo inteligencije pojedinaca na forumu :mrgreen: koji bezpotrebno seru :mrgreen: :mrgreen:
kokikol

#57768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

imam i android tv box ali samo ima HDMI od izlaza jbg, nema činčeve :D :D :D
kokikol

#57769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

da i taj konverter pa neću samo kupovati imal šta džaba
zateznistub

#57770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Radar71 wrote:Hoćemo aplikaciju za LG televizore :skoljka:
Šta će ti aplikacija kad imaš d3? :mrgreen:
Radar71

#57771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

zateznistub wrote:
Da gledam pinkove :D
kokikol

#57772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

ma stipu ti njih aplikacija je aplikacija neka resiver stoji :D :D :D
beni-bu-man

#57773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

Radar71 wrote:
zateznistub wrote:
Da gledam pinkove :D
bujrum kod mene na PINKOVE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Radar71

#57774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

beni-bu-man wrote: bujrum kod mene na PINKOVE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Imam ih na multiscreen al skoro nikad ne gledam, pratim samo web kamere :ljulja:
zateznistub

#57775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Radar71 wrote:
beni-bu-man wrote: bujrum kod mene na PINKOVE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Imam ih na multiscreen al skoro nikad ne gledam, pratim samo web kamere :ljulja:
Da znaš da mi nedostaju, Visoko i Bjelašnica pogotovo...
Locked