lijepa u dusi wrote:muha_sa wrote:530i wrote:Mislio sam prilikom samog ulaska u kružni tok, a vidim dosta ljudi to radi...
prilikom samog ulazka u KT tok ako ne izlaziš na prvom izlazu daješ lijevi žmigavac
tako se radi u zemlji koja je 100 godina ispred nas
Obzirom da sam nedavno polagala pa sam jos friska... Instruktor me ucio da se prilikom ulaska u kruzni ne daje zmigavac jer je logicno gdje ces, nije da imas izbora, osim ako ne izlazis na prvom izlazu.
Desna traka je predvidjena za naredna 2 izlaza, ako kruzni ima vise izlaza, i za naredni prvi ako ima 3 izlaza.
Pravo prvenstva kad iz lijeve trake izlazis iz kruznog toka ima onaj u desnoj traci, tek kad on prodje ili da zmigavac za takodjer iskljucivanje na istom izlazu, mozes i ti iskljuciti se.
Lijevi zmigavac u kruznom se daje jedino ako mijenjas traku. Obavezan desni zmigavac prilikom iskljucenja.
Ovako naucila, ovako vozila i polozila bez greske. Ovako vozim vec neko vrijeme i nisam imala situacija da mi neko svira, psuje, da koci zbog mene ili da ja kocim zbog nekog... Sto je uspjeh, jel

jebiga, valjda nesto ispravno radim...
A sta me nervira? Nervira me prestrojavanje bez zmigavca u guzvi kad svi idemo mic po mic, ne mozes ni 10km/h razvit, ali ono se ubacuje negdje, ono negdje zuri vise nego svi mi
Nerviraju me idioti koji mi se s dugim svjetlima zalijepe nazad, takve pustim da me prestignu pa onda ja njima uradim to isto. Nerviraju me kreteni koji pale maglenke jer "im auto ljepse izgleda"- ovo sam cula od jednog takvog. Nerviraju me vozaci kombija, autobusa, kamiona itd. Briga njega jer zna da ce on sigurno bolje proci. To naglo koci, to vozi i skrece bez zmigavaca, zauzima dvije trake, uzas...
Nerviraju me kreteni koji ne znaju pravila i ne znaju da voze, pa meni u jednosmjernoj svira i psuje da mu se sklonim da prodje, zaboga on zivi tu pa smije vozit i u zabrani.
I nerviraju me glupace koje se sminkaju u autu pa ja moram da pazim na nju jer hebe se njoj, maskara se mora stavit.
Ima toga jos sigurno... Dok nadodjem