Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
neki

#5776 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

kakaljin wrote:
Astrix wrote:A ovo za odmoriste, jel to oni misle bas na Kravice ili ce se graditi neko odmoriste uz autoput kao sto je tu Hr? Sve se nesto bojim da ce zajebati sa ovim odmoristima...
Ako misli bas na Kravice onda se mora skroz izaci sa autoputa, a ovo ce biti samo standardno odmaraliste na autoputu sa pumpom i restoranom sa nazivom lokacije.
Sa odmorista ce se stazom pjeske moci prosetati do Kravica, jer je sam vodopad udaljen 500 m od odmorista
Astrix

#5777 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Astrix »

Dobro je da grade ta odmorista duz cijelog autoputa, svakih ne znam 10-20 km, da ne moras silaziti uopste sa autoputa, a evo od Zenice do Sarajeva nema nijedno odmoriste, zapravo ima samo sa jedne strane iz pravca Sa-Ze...
direstraits0078

#5778 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by direstraits0078 »

Odmorista su dva, tj. pumpa kod Visokog u pravcu Sarajeva i odmoriste kod TE Kakanj u pravcu Zenice.
kakaljin

#5779 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

neki wrote:
kakaljin wrote:
Astrix wrote:A ovo za odmoriste, jel to oni misle bas na Kravice ili ce se graditi neko odmoriste uz autoput kao sto je tu Hr? Sve se nesto bojim da ce zajebati sa ovim odmoristima...
Ako misli bas na Kravice onda se mora skroz izaci sa autoputa, a ovo ce biti samo standardno odmaraliste na autoputu sa pumpom i restoranom sa nazivom lokacije.
Sa odmorista ce se stazom pjeske moci prosetati do Kravica, jer je sam vodopad udaljen 500 m od odmorista
Uredu je to, ja sam vise govorio za auto.

Bice to bas fino odmaraliste.
Alfons Kauders

#5780 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

neki wrote:
kakaljin wrote:
nisam ovo znao :thumbup: kravice su fakat top
the_stick

#5781 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by the_stick »

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1296429

gledam ovu mapu na prvoj stranici, pa bih zamolio da mi neko bolje upoznat pojasni dvije stvari.. naravno, pretpostavka je da je ova mapa dosta azurna, a cini mi se da jeste...

1. za dionicu butila-vlakovo stoji da su obezbijedjena sredstva... zar ova dionica nije gotova? drugim rijecima, ako su za sada samo obezbijedjena sredstva, onda se ne cini bas moguce da cemo do kraja godine imati autoput do tarcina...

2. prije nekoliko dana sam isao na more preko GP Bijaca... ako je vec gotova ova dionica do Kravica, zasto nije pustena u promet, umjesto da se do GP Bijaca mora ici skroz okolo kroz Ljubuski?

Unaprijed hvala.
incognito071

#5782 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by incognito071 »

the_stick wrote:http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1296429

gledam ovu mapu na prvoj stranici, pa bih zamolio da mi neko bolje upoznat pojasni dvije stvari.. naravno, pretpostavka je da je ova mapa dosta azurna, a cini mi se da jeste...

1. za dionicu butila-vlakovo stoji da su obezbijedjena sredstva... zar ova dionica nije gotova? drugim rijecima, ako su za sada samo obezbijedjena sredstva, onda se ne cini bas moguce da cemo do kraja godine imati autoput do tarcina...

2. prije nekoliko dana sam isao na more preko GP Bijaca... ako je vec gotova ova dionica do Kravica, zasto nije pustena u promet, umjesto da se do GP Bijaca mora ici skroz okolo kroz Ljubuski?

Unaprijed hvala.
Prijatelju citaj malo misa mu, pogledaj datum tog posta. Radi se o 2011....
poz
addem

#5783 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by addem »

Unaprijed hvala.
Pod 1: Dionica je otvorena nevjerovatno da ima neko da ne zna :)
Pod 2: Dionica ce uskoro biti otvorena - dakle jos nije otvorena tj nije gotova.
edin_the

#5784 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by edin_the »

Unaprijed hvala.
Evo ovi prije mene su ti odgovorili, znači ta karta nije aktuelna već ova ovdje: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1657774

Što se tiče drugog pitanja, na slikama je očigledno da ta dionica još uvijek nije dovršena, ali bi svakako trebala ubrzo biti otvorena.
boltstream

#5785 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by boltstream »

Pitanje za ovu dionicu što će se sad na jugu otvoriti..da li to znači da bi se moglo iz međugorja odmah priključiti na autoput i o koliko se km radi zapravo ? :)
M e m o

#5786 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by M e m o »

desni klik :izet:

Image
edin_the

#5787 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by edin_the »

boltstream wrote:Pitanje za ovu dionicu što će se sad na jugu otvoriti..da li to znači da bi se moglo iz međugorja odmah priključiti na autoput i o koliko se km radi zapravo ? :)
Zajedno sa ovim što je već u prometu ukupno 10km. A ulaziće se na AP odma iza Čapljine. Evo Memo je i kartu postavio
boltstream

#5788 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by boltstream »

Super. Hvala vam. :)
the_stick

#5789 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by the_stick »

incognito071 wrote:

Unaprijed hvala.
Prijatelju citaj malo misa mu, pogledaj datum tog posta. Radi se o 2011....
poz
sorry... ovaj pocetni post su uvijek azurirali sa zadnjim podacima... nisam bio svjestan da otvorili novu temu, za koju je neko ispod postavio link i na kojoj je opet prvi post taj koji ukljucuje azurirane podatke...

u svakom slucaju, hvala :)
edin_the

#5790 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by edin_the »

Šta je ovo pustara otkad nas napustiše oni vrli ekonomisti :lol: Neka ovo bi moglo izaći u vrlo kvalitenu temu kad već dosad nije :sax:
edin_the

#5791 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by edin_the »

Meanwhile na sjeveru:

Svilaj - Odzak http://www.jpautoceste.ba/component/opt ... ,category/

Image

Image

Image

Image

Image

Image

:bih:
edin_the

#5792 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by edin_the »

Vjerovali ili ne ovo je GP Bijača/Nova Sela (ulaz u Hrvatsku)

Image
Alfons Kauders

#5793 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

edin_the wrote:Šta je ovo pustara otkad nas napustiše oni vrli ekonomisti :lol: Neka ovo bi moglo izaći u vrlo kvalitenu temu kad već dosad nije :sax:
ne sikiraj se - eno vjeciti nas uvjerava da se manje goriva trosi na magistralnim cestama nego na autoputu... :D naleti :D

nego za sjever...

kako i kada ce se rijesiti most i granicni prelaz? nisam bas u toku jer slabo picim na sjever (a i kad idem, idem iz tuzle starim putem za orasje)
supercali

#5794 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

Znaci i ovaj frtalj puta dokazuje da bi autoput do mora bio profitabilan jer ako ovoliko auta ima sada mogi misliti kako bi bilo da ima autoput od mostara recimo
Niko skoro ne bi isao na doljane

To je moje misljenje koje ne znaci da bi bilo tacno da ne bi dezurni napali
fau vau

#5795 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fau vau »

Image

Image
lajkujMe

#5796 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by lajkujMe »

Pitanje, koje dionice su skoro spremne za izgradnju? To jeste kad/koje pocinje gradnja novih dijelova autoceste u 2014/15 godini?
iceman2010

#5797 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by iceman2010 »

Alfons Kauders wrote:
ne sikiraj se - eno vjeciti nas uvjerava da se manje goriva trosi na magistralnim cestama nego na autoputu... :D naleti :D
Bez namjere da ulazim u vase rasprave ovo je potpuno tacno. Doduse ne znam u kojem kontekstu je bila prica, ali nije sa ovom izjavom nista slagao. Doduse, mozes i na autoputu voziti 90 km/h.
webby-x

#5798 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by webby-x »

Zna li se kada će Zvirovići-Počitelj krenuti?
Je li završena eksproprijacija?
nineinchnails

#5799 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by nineinchnails »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dio-auto ... /140901091
Super vijest, nego, zna li neko "kako se ukljuciti na ovaj komad autoputa"?
webby-x

#5800 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by webby-x »

Je li moguće do slijedeće ljetne sezone (recimo šesti mjesec 2015.)
završiti čitavu dionicu Mostar -> Bijača?
Post Reply