Sa odmorista ce se stazom pjeske moci prosetati do Kravica, jer je sam vodopad udaljen 500 m od odmoristakakaljin wrote:Ako misli bas na Kravice onda se mora skroz izaci sa autoputa, a ovo ce biti samo standardno odmaraliste na autoputu sa pumpom i restoranom sa nazivom lokacije.Astrix wrote:A ovo za odmoriste, jel to oni misle bas na Kravice ili ce se graditi neko odmoriste uz autoput kao sto je tu Hr? Sve se nesto bojim da ce zajebati sa ovim odmoristima...
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
neki
#5776 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
-
Astrix
#5777 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Dobro je da grade ta odmorista duz cijelog autoputa, svakih ne znam 10-20 km, da ne moras silaziti uopste sa autoputa, a evo od Zenice do Sarajeva nema nijedno odmoriste, zapravo ima samo sa jedne strane iz pravca Sa-Ze...
-
direstraits0078
#5778 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Odmorista su dva, tj. pumpa kod Visokog u pravcu Sarajeva i odmoriste kod TE Kakanj u pravcu Zenice.
-
kakaljin
#5779 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Uredu je to, ja sam vise govorio za auto.neki wrote:Sa odmorista ce se stazom pjeske moci prosetati do Kravica, jer je sam vodopad udaljen 500 m od odmoristakakaljin wrote:Ako misli bas na Kravice onda se mora skroz izaci sa autoputa, a ovo ce biti samo standardno odmaraliste na autoputu sa pumpom i restoranom sa nazivom lokacije.Astrix wrote:A ovo za odmoriste, jel to oni misle bas na Kravice ili ce se graditi neko odmoriste uz autoput kao sto je tu Hr? Sve se nesto bojim da ce zajebati sa ovim odmoristima...
Bice to bas fino odmaraliste.
- Alfons Kauders
#5780 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nisam ovo znaoneki wrote:Sa odmorista ce se stazom pjeske moci prosetati do Kravica, jer je sam vodopad udaljen 500 m od odmoristakakaljin wrote:Ako misli bas na Kravice onda se mora skroz izaci sa autoputa, a ovo ce biti samo standardno odmaraliste na autoputu sa pumpom i restoranom sa nazivom lokacije.Astrix wrote:A ovo za odmoriste, jel to oni misle bas na Kravice ili ce se graditi neko odmoriste uz autoput kao sto je tu Hr? Sve se nesto bojim da ce zajebati sa ovim odmoristima...
-
the_stick
#5781 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1296429
gledam ovu mapu na prvoj stranici, pa bih zamolio da mi neko bolje upoznat pojasni dvije stvari.. naravno, pretpostavka je da je ova mapa dosta azurna, a cini mi se da jeste...
1. za dionicu butila-vlakovo stoji da su obezbijedjena sredstva... zar ova dionica nije gotova? drugim rijecima, ako su za sada samo obezbijedjena sredstva, onda se ne cini bas moguce da cemo do kraja godine imati autoput do tarcina...
2. prije nekoliko dana sam isao na more preko GP Bijaca... ako je vec gotova ova dionica do Kravica, zasto nije pustena u promet, umjesto da se do GP Bijaca mora ici skroz okolo kroz Ljubuski?
Unaprijed hvala.
gledam ovu mapu na prvoj stranici, pa bih zamolio da mi neko bolje upoznat pojasni dvije stvari.. naravno, pretpostavka je da je ova mapa dosta azurna, a cini mi se da jeste...
1. za dionicu butila-vlakovo stoji da su obezbijedjena sredstva... zar ova dionica nije gotova? drugim rijecima, ako su za sada samo obezbijedjena sredstva, onda se ne cini bas moguce da cemo do kraja godine imati autoput do tarcina...
2. prije nekoliko dana sam isao na more preko GP Bijaca... ako je vec gotova ova dionica do Kravica, zasto nije pustena u promet, umjesto da se do GP Bijaca mora ici skroz okolo kroz Ljubuski?
Unaprijed hvala.
-
incognito071
#5782 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Prijatelju citaj malo misa mu, pogledaj datum tog posta. Radi se o 2011....the_stick wrote:http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1296429
Unaprijed hvala.
poz
- addem
#5783 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pod 1: Dionica je otvorena nevjerovatno da ima neko da ne znathe_stick wrote:http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1296429
Unaprijed hvala.
Pod 2: Dionica ce uskoro biti otvorena - dakle jos nije otvorena tj nije gotova.
-
edin_the
#5784 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Evo ovi prije mene su ti odgovorili, znači ta karta nije aktuelna već ova ovdje: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1657774the_stick wrote:http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1296429
Unaprijed hvala.
Što se tiče drugog pitanja, na slikama je očigledno da ta dionica još uvijek nije dovršena, ali bi svakako trebala ubrzo biti otvorena.
-
boltstream
#5785 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pitanje za ovu dionicu što će se sad na jugu otvoriti..da li to znači da bi se moglo iz međugorja odmah priključiti na autoput i o koliko se km radi zapravo ? 
- M e m o
-
edin_the
#5787 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zajedno sa ovim što je već u prometu ukupno 10km. A ulaziće se na AP odma iza Čapljine. Evo Memo je i kartu postavioboltstream wrote:Pitanje za ovu dionicu što će se sad na jugu otvoriti..da li to znači da bi se moglo iz međugorja odmah priključiti na autoput i o koliko se km radi zapravo ?
-
boltstream
#5788 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Super. Hvala vam. 
-
the_stick
#5789 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
sorry... ovaj pocetni post su uvijek azurirali sa zadnjim podacima... nisam bio svjestan da otvorili novu temu, za koju je neko ispod postavio link i na kojoj je opet prvi post taj koji ukljucuje azurirane podatke...incognito071 wrote:Prijatelju citaj malo misa mu, pogledaj datum tog posta. Radi se o 2011....the_stick wrote:http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1296429
Unaprijed hvala.
poz
u svakom slucaju, hvala
-
edin_the
#5790 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Šta je ovo pustara otkad nas napustiše oni vrli ekonomisti
Neka ovo bi moglo izaći u vrlo kvalitenu temu kad već dosad nije 
-
edin_the
-
edin_the
#5792 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Vjerovali ili ne ovo je GP Bijača/Nova Sela (ulaz u Hrvatsku)

- Alfons Kauders
#5793 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
ne sikiraj se - eno vjeciti nas uvjerava da se manje goriva trosi na magistralnim cestama nego na autoputu...edin_the wrote:Šta je ovo pustara otkad nas napustiše oni vrli ekonomistiNeka ovo bi moglo izaći u vrlo kvalitenu temu kad već dosad nije
nego za sjever...
kako i kada ce se rijesiti most i granicni prelaz? nisam bas u toku jer slabo picim na sjever (a i kad idem, idem iz tuzle starim putem za orasje)
- supercali
#5794 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Znaci i ovaj frtalj puta dokazuje da bi autoput do mora bio profitabilan jer ako ovoliko auta ima sada mogi misliti kako bi bilo da ima autoput od mostara recimo
Niko skoro ne bi isao na doljane
To je moje misljenje koje ne znaci da bi bilo tacno da ne bi dezurni napali
Niko skoro ne bi isao na doljane
To je moje misljenje koje ne znaci da bi bilo tacno da ne bi dezurni napali
-
lajkujMe
#5796 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pitanje, koje dionice su skoro spremne za izgradnju? To jeste kad/koje pocinje gradnja novih dijelova autoceste u 2014/15 godini?
-
iceman2010
#5797 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Bez namjere da ulazim u vase rasprave ovo je potpuno tacno. Doduse ne znam u kojem kontekstu je bila prica, ali nije sa ovom izjavom nista slagao. Doduse, mozes i na autoputu voziti 90 km/h.Alfons Kauders wrote:
ne sikiraj se - eno vjeciti nas uvjerava da se manje goriva trosi na magistralnim cestama nego na autoputu...naleti
![]()
- webby-x
#5798 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zna li se kada će Zvirovići-Počitelj krenuti?
Je li završena eksproprijacija?
Je li završena eksproprijacija?
- nineinchnails
#5799 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dio-auto ... /140901091
Super vijest, nego, zna li neko "kako se ukljuciti na ovaj komad autoputa"?
Super vijest, nego, zna li neko "kako se ukljuciti na ovaj komad autoputa"?
- webby-x
#5800 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Je li moguće do slijedeće ljetne sezone (recimo šesti mjesec 2015.)
završiti čitavu dionicu Mostar -> Bijača?
završiti čitavu dionicu Mostar -> Bijača?