Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
The BEN10

#5776 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

hube wrote:Pa ljudi moji svaka marka mtelu je marka protiv vaše i moje države.
Uzimajte šta god imate (HS, eronet, tmach, monet, vinet, haloo, izi, bht,...) samo nemojte mtel. To nije naša kompanija.
Veliki potpis!
Ako se ispostave priče oko preuzimanja tačnima, ja odmah napuštam LOL.
didgeridoo

#5777 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by didgeridoo »

Jutros potpisani papiri o kupovini logosofta od strane mtela. Mora jos proci konkurencijsko vijece ali je to formalnost.
StupskaBitanga

#5778 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

i ovo što su imali korisnika će izgubiti
didgeridoo

#5779 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by didgeridoo »

Vrlo jak lik iz iptv branse. Preuzimanje se ocekuje za nekih godinu dana.
TheWatcher

#5780 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TheWatcher »

StupskaBitanga wrote:i ovo što su imali korisnika će izgubiti
ako zadrze kvalitet (sportske kanale prvenstveno) nece sigurno ko god ih kupio
StupskaBitanga

#5781 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

TheWatcher wrote:
StupskaBitanga wrote:i ovo što su imali korisnika će izgubiti
ako zadrze kvalitet (sportske kanale prvenstveno) nece sigurno ko god ih kupio
vjerujem a siguran sam u to da će SK imati dok im traje ugovor i da Telemach nee ga produžiti jer je ipak Telekom Srbija vlasnik Arene njihovog najvećeg konkurenta
neki

#5782 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

hube wrote: Ma mtel nikad neće biti konkurencija BHT-u prvenstveno što je to kompanija čijom infrastrukturom su dostavljene mnoge naredbe za klanje, silovanja, genocid i sl. za vrijeme agresije. Ne radim u BHT-u al nikad u životu ne bih uzeo mtel i ne mogu da shvatim ljude koji to rade. Rat jeste davno bio al dal je moguće da zaboravljamo šta su nam ti što sad rade u mtelu činili za vrijeme rata. Pa ljudi moji svaka marka mtelu je marka protiv vaše i moje države.
Zanemarujes zaglupljenost naroda koji ovdje zivi...
TheWatcher

#5783 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TheWatcher »

ipak treba sacekati da se vidi sta ce biti pa tek onda suditi o svemu.par komentara na sveznajucem klix-u i nije bas toliko mjerodavno :izet:
elk

#5784 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by elk »

ja kod šabana u telemach ne bih prešao ni kada bi lol kupili radovan, saša i ljiljana(zelen) karadzić. eto toliko :D
elk

#5785 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by elk »

mislim da ovi dijelovi grada imaju samo telemach i lol. plus bht, to isto ne bih zbog hajmoreć poznatih razloga :D . znači ili lol ili riblja kost.... da ne govorim da ljudi iz podrške u lol-u prije svega znaju reći dobar dan i da im nije prva rečenica i to bez obzira šta ti rekao "jeste li restartovali modem?". ovo se referira na telemaške šabane, zbog kojih ja, u ovoj pameti, tamo ne bih ponovo za ljiljana zlatna :D
i može li se napraviti program za snimanje comedy centrala barem. i arene 1, ako već sport klubovi ne mogu da se snimaju. jeste došlo do pada što jest jest, ali i dalje i am satisfied 8-) . hajte taj comedy central sredite.
elk

#5786 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by elk »

nisam znao za sve to, hvala na infu. :)
naravno da ni ja nisam za uvođenje mtela umjesto lol-a, dobro je znati da svemu postoji alternativa.
MTV

#5787 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

:shock: :shock: :shock:

Ma vi ste svi totalno izgorili. Sad bi vas sve zamolio da se vratite na teme telemacha, bh telecoma, eroneta, mtela, elte, global neta, txtv, dom kulture (tako se zove neki kabl operater) i xy operatera.

Gore je neko napisao da preuzima 15 MALIH kabl operatera i iptv operatera tj. u bh ima 20 manjih operatera i iptv od LOGOSOFTA. I telemach kad se formirao od bh cable i eloba i jos nekog preuzimanje je trajalo uvrh 6 mjeseci, a da se logosoft preuzima godinu dana pa negradi se sarajevska obilaznica pa da treba produziti jos godinu.

Prije bi rekao da mtel kupuje ask ilidja, HS, MH Company (posto se oni uvijek nesto odvojeno pisu), taj dom kulture (a ponuda u obliku behara i mtv igmana), uglavnom kablovske po nekim selima gdje je pojam asfalta i betona naucna fantastika.

I da, malo bi apelirao da administrator na ovoj temi malo opominje neke korisnike jer se neprikladno ponasanju. I ako se vec prodaju i bilo kome, nek ukljuce prevod vise na MTV Adria, F&H, Disney XD jer kod mene NE RADI :-x :
bankok

#5788 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Premda sam cesto ponekad kritikovao LoL ali i hvalio kad je trebalo iskreno me je malo zabrinula ova vijest-nagadjanje jer se ne mogu zamisliti da koristim usluge nekog drugog operatera, od samog pocetka sam sa LoL-om..nadam se i vjerujem da su ovo samo nagadjanja i suplja prica :roll:
Al evo recimo da se to desi i taj emtel preuzme LoL, ukine sporke kanale ili bar jedan od njih, smanje brzinu neta i transformisu uslugu sa danasnje odlicne na buducu losu uslugu gdje bi tu bila racunica tom istom metelu ili bilo kom drugom.
Ovo nisu 90-te, konkurencija je danas jaka...u Sarajevu pogotovo, pogotovo u djelovima koje drzi LoL, koji bi mozak trebao imati da sam sebi iskopas grob prije nego i umres jer bi sigurno al gotovo sigurno 70% danasnjih korisnika odmah( ja prvi ) odjavilo uslugu a to bi znacilo da mogu muda za bubrege prodavati sami sebi i da mogu odmah traziti ko ce njih kupiti.
Da ne govorim o segmentu nacionalnog i drustvenog raslojavanja, mnogi ce vec pri samom prenosu sa LoL-a na mtel odjaviti mtel bez bzira na kvalitet usluga, sto je i normalno, samim tim mtel ne da ce morati odrzati istu kvalitetu nego ce morati dobro poradit na tome da usluga bude cak i bolja i konkurentna sa ostalim koji nece sigurno spavati, u suprotnom ce vrlo brzo moci spakovati kofere i otici odakle su i dosli..to ga dodje kao da otvoris cevapcinicu u kojoj je meso truhlo i vonja a pored sebe u komsiluku imas dvije-tri koje nude vrlo dobre cevape. U svakom slucaju ko god da uzme LoL morat ce se pozabaviti karakterom i navikama danasnjih korisnika jer su LoL-ovi korisnici sigurno najzahtjevniji i najoprezniji pri odabiru usluga-kvaliteta-racunica jer da nije tako nebi bilo korisnici LoL-a :D...al opet velim nadam se da su ovo samo nagadjanja i suplja prica :zoka:
karanana

#5789 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

po cemu zakljucak da cemo izgubiti arenu ili sportklub cak i ako mtel kupi logosoft?

slazem se sa komentarom iznad. u vecini slucajeva se firma ne kupi da bi je unistio i napravio gorom. ima i tih slucajeva ali ovo ne bi bio taj slucaj.
bankok

#5790 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Pa eto vecinom se nagadja i spominje ukidanje sportskih kanala jer jedino LoL ima ponudu arena i Sk, tako da se smatra da bi to bilo odmah na udaru, mada ne treba da znaci ali eto.. :?:
Naravno da nebi trebalo biti da se kupi firma i upropasti..u svakom normalnom drustvu ( dobro mi nismo normalni ) kompanija-firma se prilagodjava sredini a ne sredina kompainiji..al eto kod nas je sve moguce sto je negdje nemoguce :D
The BEN10

#5791 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

bankok wrote:Naravno da nebi trebalo biti da se kupi firma i upropasti..u svakom normalnom drustvu ( dobro mi nismo normalni ) kompanija-firma se prilagodjava sredini a ne sredina kompainiji..al eto kod nas je sve moguce sto je negdje nemoguce
Kod nas bi imalo smisla da se kupi firma i upropasti - međutim, kao što si fino objasnio u postu iznad, za LOL to baš i nema smisla. Naime, gdje god LOL ima infrastrukturu, ljudi imaju barem još jednu dodatnu kvalitetnu opciju. Negdje čak 2 ili 3.
No, u svakom slučaju, prelazak u ruke mtel-a za mene automatski znači prekid ugovora. ;-)
afannedim

#5792 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Joj trolova majke mi moje. :lol: :lol: :lol: :lol: , fakat se vratite svojim temama
van helsing

#5793 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by van helsing »

afannedim wrote:Joj trolova majke mi moje. :lol: :lol: :lol: :lol: , fakat se vratite svojim temama
Ko je trol i kojim temama ?
afannedim

#5794 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Korisnici telemacha i ostalih koji veze nemaju sa LOL-om i pišu nebuloze, jesi se to ti pronašao u tome. Mislite da je Faruk T. toliko lud da se proda nekim tamo m-telima iili bilo kome.
Red Wolf

#5795 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Red Wolf »

afannedim wrote:Korisnici telemacha i ostalih koji veze nemaju sa LOL-om i pišu nebuloze, jesi se to ti pronašao u tome. Mislite da je Faruk T. toliko lud da se proda nekim tamo m-telima iili bilo kome.
sta znaci "biti lud da proda",prvi bi ja bio "lud" i prodao ako cu tu kao i on vidjeti dobit,i to kakvu dobit,nema tu senti-menti
van helsing

#5796 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by van helsing »

To zabranjeno pisati po LOL temi ako nisi njihov korisnik?
Red Wolf

#5797 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Red Wolf »

ko nas pita o nekom patriotizmu,prosetaj Sarajevom i sve ce ti se samo reci,LOL je samo jedan djelic toga
Red Wolf

#5798 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Red Wolf »

van helsing wrote:To zabranjeno pisati po LOL temi ako nisi njihov korisnik?
nemoj nam pristajati na muku :D
van helsing

#5799 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by van helsing »

Ma nije mi namjera nikome da pristajem na muku,vjeruj.
TwistedX

#5800 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Informacija je tacna. Takodjer jedan od glavnih ljudi napusta Logosoft. To je samo sto cu reci.
Post Reply