Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5776 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

sad pročitah kratak osvrt na E3 u infu... i vezano za igru Ryse: Son of Rome... ako je ono istina jbg onda :)

navodno je igra toliko debilno napravljena da, iako na vrijeme ne stisnete potrebnu tipku, onaj general opet ubije protivnika. na pitanje što je to tako, ekipa iz Cryteka je rekla: da se igrač ne bi osjetio frustriranim?!

eto, ako laže recenzent, lažem i ja.

ali, igre definitivno postaju manje izazovne :-) na kraju krajeva, o tome smo pričali i za AC :roll:

pa majka mu stara kada se sjetim koliko sm znoja morao proliti da napravim prvi funkcionalan grad u Sim City 4, ili da pređem Empire Earth bez cheatova... :-) za debile je uvijek postojao easy i vozdra... :-)
brazzo19

#5777 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by brazzo19 »

Play Station 4 + Sony Bravia od jedno metar + GTA V + 2 litra kole ( pive ) po izboru i zbogom svijete u narednih par mjeseci :D

p.s jos samo da kupim play station 4 i sony braviu i GTA V i onda se mozemo pozdravit :D :D
Mustang1

#5778 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Metar je nista vjeruj .. Frend ima metar i po dijagonala znas sta je to :D Nakon par sedmica postane malo .. Nakon prvog dana ja dosao kuci ovaj tv od 32 mi izgleda kao 7 incha :D
brazzo19

#5779 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by brazzo19 »

U mene ova bravia od 40' prezadovoljan sam :D kontam da je sve preko 100 tj.40 inca ili preko 105 cm vec previse za "sobe" to mi je neka mjera , glupo mi je da mi tv od metar i po il dva metra bude u dnevnom boravku od 15 ili 20 kvadrata
fixer

#5780 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by fixer »

Chmoljo wrote:sad pročitah kratak osvrt na E3 u infu... i vezano za igru Ryse: Son of Rome... ako je ono istina jbg onda :)

navodno je igra toliko debilno napravljena da, iako na vrijeme ne stisnete potrebnu tipku, onaj general opet ubije protivnika. na pitanje što je to tako, ekipa iz Cryteka je rekla: da se igrač ne bi osjetio frustriranim?!

eto, ako laže recenzent, lažem i ja.

ali, igre definitivno postaju manje izazovne :-) na kraju krajeva, o tome smo pričali i za AC :roll:

pa majka mu stara kada se sjetim koliko sm znoja morao proliti da napravim prvi funkcionalan grad u Sim City 4, ili da pređem Empire Earth bez cheatova... :-) za debile je uvijek postojao easy i vozdra... :-)
Igra mi se slicna igrica. Sta da skinem?
Chmoljo

#5781 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ništa ni približino sim city... nažalost. onaj gejmplej je tatamata za sve ovo kasnije.

ipak, imaš par opcija, Cities XL i City Life. probaj u svakom slučaju.
fixer

#5782 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by fixer »

Chmoljo wrote:ništa ni približino sim city... nažalost. onaj gejmplej je tatamata za sve ovo kasnije.

Ima ono neki novi Simcity?
BegA_

#5783 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BegA_ »

mleetavi wrote:
Koji me djavo natjera da pogledam ovo. 'bem ti Rockstar. Umrijet' cu do septembra. :run:
Eborg

#5784 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Eborg »

GTA V izgleda nehumano dobro. Bit će to dostojan oproštaj za Xbox 360/PS3.
Asamoah Gyan

#5785 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Asamoah Gyan »

ima li neka finta da na fifi 13 (internal reloaded) izbjegnem kreširanje osim alt+tab pa nekoliko refreš na desktop. inače padne čim kliknem na start meč, a pada i na kraju utakmice kad hoću da izađem. ono alt+tab nije tolika pegla ali hoću da počnem sezonu a ne znam da li i dalje ovako može funkcionasati, da ne razbijem kompjuter :D
House

#5786 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

brazzo19 wrote:Play Station 4 + Sony Bravia od jedno metar + GTA V + 2 litra kole ( pive ) po izboru i zbogom svijete u narednih par mjeseci :D

p.s jos samo da kupim play station 4 i sony braviu i GTA V i onda se mozemo pozdravit :D :D

Sve je to super

samo je problem sto GTA V nece izlaziti na next gen konzolama :D :lol:
Averus

#5787 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Asamoah Gyan wrote:ima li neka finta da na fifi 13 (internal reloaded) izbjegnem kreširanje osim alt+tab pa nekoliko refreš na desktop. inače padne čim kliknem na start meč, a pada i na kraju utakmice kad hoću da izađem. ono alt+tab nije tolika pegla ali hoću da počnem sezonu a ne znam da li i dalje ovako može funkcionasati, da ne razbijem kompjuter :D
mene nije tako zezala, meni se znalo desiti da u meniju ne prikazuje nista ili da na onim "pripremama" prije utakmice nema onog "Press start to continue".
Jedino mi rjesenje bilo Alt+Tab, pa kad se vratim u igru ono radi.

A evo sad, kad sam je re-instalirao i instalirao zadnje moddingway modove, radi savršeno :thumbup:
p206

#5788 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by p206 »

Ako ovaj GTA V bude optimizovan za PC kao GTA 4, biće veliko razočarenje, bez obzira kako dobro izgleda,.. Njima su konzole važne, jer tu je lova...
Madrid

#5789 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Madrid »

Ako i izađe za PC, ok, 90% da hoce, al vjerovatno ce kasnit bar pola godine :?
Inace neki dan prvi put igrao na Xbox i to fife 13, ma ne bih se ja mogao naviknut na konzolu, jednostavno mi predaleko mjesto događanja, odnosno tv, a nije pametno sjest metar od 32 inca :lol:
Tek kako bi se navikao na neke igre koje ne igram ni na PC sa gamepadom...

A o GTA ne treba trositi rjeci, uvijek pomjerala granice, vjerovatno ce i sad :thumbup:
Chmoljo

#5790 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

fixer wrote:
Chmoljo wrote:ništa ni približino sim city... nažalost. onaj gejmplej je tatamata za sve ovo kasnije.

Ima ono neki novi Simcity?
ima, ali nisam probao, a koncept im je glup :-) a to je da je napravljen više za MP nego SP :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5791 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

Jesi asocijalan, mp konza :D
Eborg

#5792 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Eborg »

Madrid wrote:Ako i izađe za PC, ok, 90% da hoce, al vjerovatno ce kasnit bar pola godine :?
Inace neki dan prvi put igrao na Xbox i to fife 13, ma ne bih se ja mogao naviknut na konzolu, jednostavno mi predaleko mjesto događanja, odnosno tv, a nije pametno sjest metar od 32 inca :lol:

A o GTA ne treba trositi rjeci, uvijek pomjerala granice, vjerovatno ce i sad :thumbup:
Ma navikne se čovjek. Ja sam svoju gamersku karijeru počeo negdje '95. i gejmao kada je bilo struje i nije se moralo guliti u podrum od granata a prvu "pravu" konzolu (ako ne računamo SEGA Mega Drive 2) nabavio tek 2009. god. Trebalo mi je vremena da se naviknem ali nakon nekog vremena skontaš da u odnosu na PC ima neke prednosti. :) Pogotovo što se ne sekiraš hoće li ti nešto moći pokrenuti i koliko ćeš detalja žrtvovati. Kupiš konzolu i miran si 6-7 godina. :)
Bosnian Dragon1

#5793 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Eborg wrote:
Madrid wrote:Ako i izađe za PC, ok, 90% da hoce, al vjerovatno ce kasnit bar pola godine :?

Ma navikne se čovjek. Ja sam svoju gamersku karijeru počeo negdje '95. i gejmao kada je bilo struje i nije se moralo guliti u podrum od granata a prvu "pravu" konzolu (ako ne računamo SEGA Mega Drive 2) nabavio tek 2009. god. Trebalo mi je vremena da se naviknem ali nakon nekog vremena skontaš da u odnosu na PC ima neke prednosti. :) Pogotovo što se ne sekiraš hoće li ti nešto moći pokrenuti i koliko ćeš detalja žrtvovati. Kupiš konzolu i miran si 6-7 godina. :)
al GTA igrati na konzoli to ne mogu da shvatim, kako ces pucat i kretat se nidje veze treba godina dok se okrenes il dok naciljas, kakav je to cejf ....
Madrid

#5794 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Madrid »

Eborg wrote: Ma navikne se čovjek. Ja sam svoju gamersku karijeru počeo negdje '95. i gejmao kada je bilo struje i nije se moralo guliti u podrum od granata a prvu "pravu" konzolu (ako ne računamo SEGA Mega Drive 2) nabavio tek 2009. god. Trebalo mi je vremena da se naviknem ali nakon nekog vremena skontaš da u odnosu na PC ima neke prednosti. :) Pogotovo što se ne sekiraš hoće li ti nešto moći pokrenuti i koliko ćeš detalja žrtvovati. Kupiš konzolu i miran si 6-7 godina. :)
Ma znam, imao sam ps1 prije nego sam i vidio PC(istina bio jos dijete, tako da je to davnooo bilo :D ) i poprilicno sam bio naviknut, ali nakon prelaska na PC tesko da bih mogao fps, tps, strategije i slicno igrat na gamepadu, a sa druge strane je bolje na gamepadu igrat sportske igre, trke, tekken i slicno...
Na Xboxsu se definitivno primjeti zastara materijala, fifa izgleda poprilicno lose u usporedbi sa PC verzijom, a znala je par puta i usporit...
Nove konzole su me iznenadile sa cijenom, ali realno kupis 4-5 igara i izađe te kao 1 konzola, tako da ni to nije jeftin sport...
Šveđanin

#5795 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Šveđanin »

I ja sam muku mučio hoću li se moći navići na konzolu, pucanje, okretanje, nanišaniti protivnika... Nakon nekog vremena se ispraksao, sad sam bolji nego sa mišom. :D

Ja hoću da uzmem CD, uključim, legnem u fotelju i igram, izgasim kad završim i to je to. Jednostavnost, a to mi konzola pruža.. 8-)
Eborg

#5796 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Eborg »

Bosnian Dragon1 wrote:
Eborg wrote:

al GTA igrati na konzoli to ne mogu da shvatim, kako ces pucat i kretat se nidje veze treba godina dok se okrenes il dok naciljas, kakav je to cejf ....
Upravo suprotno. Tek kad odigras citavu igru na gamepadu shvatis koliko je lakse nego na PC-u.
klixo

#5797 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by klixo »

mleetavi wrote:
Bezveze
fatality

#5798 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by fatality »

vala ovo ne da nije tacno. Imaju jedan recept koji furaju zadnjih 10 godina. Nikad nista novo napravili nisu. Sjecam se kad su mafija (prvi dio) i neki GTA(mislim da je Vice City ali se mozda varam) zajedno izasli, GTA isto igra za malu djecu (sto u sustini i jeste). Nema tu neke atmosfere, ne mozes se uzivit, jednostano nema dusu nego samo pucaj-zgazi-otmi-ubij.
Ruku na srce drugi dio mafije isto baca na taj koncept, ali prva mafija je pomjerila granice igranja (bar za mene) i digla nivo igrica koje mogu da igram (od tad GTA nikad zaigrao nisam jer je besmislena u poredjenju sa ovom, a o grafici da ne pricam)
Guestes

#5799 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Guestes »

Jel ima neko iskustva sa kupovinom igre preko paypal-a sa visa electron karticom? Radi se o Virtual Pool 4 i server za kupovinu im je vjerovatno u SAD pa kontam da visa electron nije priznata u Americi?

http://vponline.celeris.com/vp4offprod
seoBIH

#5800 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by seoBIH »

Da placas iz Tunguzije nema veze. Transakcija ide preko paypala i krajnji davaoc usluge ni ne vidi tvoju karticu.
Post Reply