SDA-All about
-
Propast i katastrofa
#5776 Re: SDA-All about
ovaj mentalni sklop
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#5777 Re: SDA-All about
Ne, to je ovaj mentalni sklop.
MULTI-MILIONER Zlaja godinama pričao lafo SDA i Branković lopovi, a kad se i on nahapao sada je MULTI-MILIONERIMA, kriminalcima iz vrha SDA prvi komšija na Poljinama, a ti fukaro i sirotinjo umri da vratiš doživotni kredit Banci na 30 godina!

Ljudi u vrhu naše države se nalaze na vrlo niskom nivou financijske svijesti, imaju sirotinjsku svijest. Možda ćete se iznenaditi kada vam kažem da sirotinjska svijest ne ovisi o količini novaca na računu, već o odnosu prema novcu.
To su ljudi koji vjeruju da novca nema dovoljno, koji strahuju da bez njega mogu ostati, koji misle da s novcem mogu kupiti zdravlje, moć, ljubav, blagostanje i ostale istinske vrijednosti, nalaze se u sirotinjskoj svijesti, bez obzira na količinu novaca koju zarađuju.
Takvi ljudi stvaraju zalihe, jer se plaše nestašice u budućnosti. Budući da su u stalnom strahu od gubitka, „nestašica“ novca im nikada ne dozvoljava niti trenutak mira i žele stvoriti dovoljne zalihe da samo malo predahnu. Nažalost, taj trenutak mira u kojem bi rekli: „Sada mi je dosta“ ne dolazi, nego raste nemir i tenzija.
Zato smišljaju kako doći do još više novaca, jer misle da će veća količina donijeti taj mir. Tako postaju ovisni o novcu. Pohlepa je psihološko očitovanje te ovisnosti. A svaka ovisnost je ista – nikada dosta.
Zbog straha da će ostati bez novca, za koji misle da će im osigurati mir i zadovoljstvo, ovisnici pristaju na sve opasnije opcije, pa se upuštaju u krađu, manipulaciju, malverzaciju, prevaru i korupciju.
MULTI-MILIONER Zlaja godinama pričao lafo SDA i Branković lopovi, a kad se i on nahapao sada je MULTI-MILIONERIMA, kriminalcima iz vrha SDA prvi komšija na Poljinama, a ti fukaro i sirotinjo umri da vratiš doživotni kredit Banci na 30 godina!

Ljudi u vrhu naše države se nalaze na vrlo niskom nivou financijske svijesti, imaju sirotinjsku svijest. Možda ćete se iznenaditi kada vam kažem da sirotinjska svijest ne ovisi o količini novaca na računu, već o odnosu prema novcu.
To su ljudi koji vjeruju da novca nema dovoljno, koji strahuju da bez njega mogu ostati, koji misle da s novcem mogu kupiti zdravlje, moć, ljubav, blagostanje i ostale istinske vrijednosti, nalaze se u sirotinjskoj svijesti, bez obzira na količinu novaca koju zarađuju.
Takvi ljudi stvaraju zalihe, jer se plaše nestašice u budućnosti. Budući da su u stalnom strahu od gubitka, „nestašica“ novca im nikada ne dozvoljava niti trenutak mira i žele stvoriti dovoljne zalihe da samo malo predahnu. Nažalost, taj trenutak mira u kojem bi rekli: „Sada mi je dosta“ ne dolazi, nego raste nemir i tenzija.
Zato smišljaju kako doći do još više novaca, jer misle da će veća količina donijeti taj mir. Tako postaju ovisni o novcu. Pohlepa je psihološko očitovanje te ovisnosti. A svaka ovisnost je ista – nikada dosta.
Zbog straha da će ostati bez novca, za koji misle da će im osigurati mir i zadovoljstvo, ovisnici pristaju na sve opasnije opcije, pa se upuštaju u krađu, manipulaciju, malverzaciju, prevaru i korupciju.
-
Propast i katastrofa
#5778 Re: SDA-All about
tacno, pokusavaju da stignu svoje zelene uzore. Ali to je nemoguce!
- MuaDib
#5779 Re: SDA-All about
Ovdje se ne zna ko je zadovoljniji ili Radovan ili Alija, jer ovdje se mnogi ponašaju kao učenici koji su aktivno naučili njihova sabrana djela, pa ko mantru ponavljaju dva ključna misaona obrasca. Sadržana u dvije rečenice ratnih vođa BH naroda.
"Bosna i Hercegovina nije cilj, već sredstvo za stvaranje nacionalne države Bošnjaka" - A.I. (1993.)
"Mi moramo voditi takvu politiku prema Muslimanima, da im više nikada ne padne napamet da žive s nama" - R.K. (1993.)
Što se danas ispostavlja kao ideja Srbima srpsko, Bošnjacima bošnjačko, Hrvatsima hrvatsko, a od BiH šta ostane.
Jer Bošnjake u FBiH ne interesuje položaj Bošnjaka u Foči, Prijedoru, Doboju ili Srebrenici, kao što Srbe u RS ne interesuje položaj Srba u Ilijašu, Grahovu, Glamoču ili Bosanskom Petrovcu, kao što ni Hrvate ne interesuje položaj Hrvata u Posavni u okviru RS ili Varešu.
Što je narod jako dobro usvojio, a što me podsjeća na slučaj iz 1996. kad mi je komšinici Srpkinji ušao neki seljak u kuću, pa kad je policija došla rekao "Alija je rekao da je ovo sad muslimansko, ona ima srpsku republiku".
"Bosna i Hercegovina nije cilj, već sredstvo za stvaranje nacionalne države Bošnjaka" - A.I. (1993.)
"Mi moramo voditi takvu politiku prema Muslimanima, da im više nikada ne padne napamet da žive s nama" - R.K. (1993.)
Što se danas ispostavlja kao ideja Srbima srpsko, Bošnjacima bošnjačko, Hrvatsima hrvatsko, a od BiH šta ostane.
Jer Bošnjake u FBiH ne interesuje položaj Bošnjaka u Foči, Prijedoru, Doboju ili Srebrenici, kao što Srbe u RS ne interesuje položaj Srba u Ilijašu, Grahovu, Glamoču ili Bosanskom Petrovcu, kao što ni Hrvate ne interesuje položaj Hrvata u Posavni u okviru RS ili Varešu.
Što je narod jako dobro usvojio, a što me podsjeća na slučaj iz 1996. kad mi je komšinici Srpkinji ušao neki seljak u kuću, pa kad je policija došla rekao "Alija je rekao da je ovo sad muslimansko, ona ima srpsku republiku".
-
Propast i katastrofa
#5780 Re: SDA-All about
Kako kazu, ljudi s vizijom uspijevaju. Oni su bili ljudi vizije.MuaDib wrote:Ovdje se ne zna ko je zadovoljniji ili Radovan ili Alija
-
Kolt12
#5781 Re: SDA-All about
Alijina vizija? Moje i Alijino geografsko porijeklo se dosta razlikuju. Pa prema tome i vizije su nam dijametralno suprotne. Po mom ukusu, Alijin sistem je bio previse prosumadijski, ne mislim samo politicki, nego svakako. Previse je prosumadijski, tipa turbofolk, sumadijsko kolo na proslavama, zabavama itd, sto nema nikakve tradicije u bosnjackoj kulturi do prije Alijinog sistema. Neke stvari koje su nastale kod Bosnjaka tokom Alijinog sistema, previse podjecaju na srpske, sto znaci to bi se trebalo dekretom zabraniti. Alijin sistem, pored Titovog je odradio neku vrstu srbizacije Bosnjaka, sto mi se nikako ne svidja, cak naprotiv, sve to treba zabraniti. To nisu ni obicaji Bosnjaka ni tradicija.Propast i katastrofa wrote: nemas ti Alijinu viziju
Marka da i ti podrzavaz srbijanske bolesno-fasisticke planove, koji su predvidjali genocid, klanja, istrijebljenje, pljacku i izmijestanje stotina hiljada Bosanaca kako bi lude fasisticke militantno-klerikalne glave Srbije ostvarili svoje umobolne sumadijsko-fasisticke ambicije?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5782 Re: SDA-All about
pravi naziv je islamizacija Muslimana, a konceptualno (i strukturalno i sadržajno te po funkciji) je isto što pošumadljivanje Srba. Samo je jedna razlika...Srbe ta ideologija drži na prostoru gdje žive i tjera da grabe naokolo i jača državu- Srbiju, dok Alijina Bošnjake mentalno (a i fizički) izmješta iz prostora gdje žive i ubacuje u jednu gotovo metafizičnu priču, virtualni Ummet (imaginaciju koja postoji samo u njihovim glavama) što ih čini nesposobnim da se bave sopstvenom političkom realnošću i otuđava od države- BiH. Samo tako jeste moguća empatija za Palestinu, a prst u uho za Prijedor. To je otprilike, ko da sutra najave neku super oluju, a ti mjesto da rinataš i pripremiš se za nju, odeš spavati, vjerujući da ćeš finim snovima rastjerati oblake. I normalno kad nahebeš uvijek je oluja kriva. Na istom principu se i Alija i SDA peru od sopstvenih propusta u ratu, a mi smo toliko nastradali da se niko i ne usuđuje da razbija taj ideološki monolit svetosti žrtava, a koji je SDA namjenski i producirala jer se iza te priča sakriva.Kolt12 wrote:Alijina vizija? Moje i Alijino geografsko porijeklo se dosta razlikuju. Pa prema tome i vizije su nam dijametralno suprotne. Po mom ukusu, Alijin sistem je bio previse prosumadijski, ne mislim samo politicki, nego svakako. Previse je prosumadijski, tipa turbofolk, sumadijsko kolo na proslavama, zabavama itd, sto nema nikakve tradicije u bosnjackoj kulturi do prije Alijinog sistema. Neke stvari koje su nastale kod Bosnjaka tokom Alijinog sistema, previse podjecaju na srpske, sto znaci to bi se trebalo dekretom zabraniti. Alijin sistem, pored Titovog je odradio neku vrstu srbizacije Bosnjaka, sto mi se nikako ne svidja, cak naprotiv, sve to treba zabraniti. To nisu ni obicaji Bosnjaka ni tradicija.Propast i katastrofa wrote: nemas ti Alijinu viziju
Marka da i ti podrzavaz srbijanske bolesno-fasisticke planove, koji su predvidjali genocid, klanja, istrijebljenje, pljacku i izmijestanje stotina hiljada Bosanaca kako bi lude fasisticke militantno-klerikalne glave Srbije ostvarili svoje umobolne sumadijsko-fasisticke ambicije?
- Paranoid
#5783 Re: SDA-All about
Tvoj post se može okarakterisati samo na način kako želiš da iziritiraš one koji nisu uprljani tim muljem kojeg si na sebe sam nabacio ili si tu prljavost naslijedio od svoje okoline...MuaDib wrote:Ovdje se ne zna ko je zadovoljniji ili Radovan ili Alija, jer ovdje se mnogi ponašaju kao učenici koji su aktivno naučili njihova sabrana djela, pa ko mantru ponavljaju dva ključna misaona obrasca. Sadržana u dvije rečenice ratnih vođa BH naroda.
Izjednačavati fašizam i antifašizam može samo neko bez savjesti i ko je ponikao iz ortodoksnog mulja...
LAŽ TE MOŽE DALEKO DOGURATI, ALI POSLIJE NEMA POVRATKA.
-
Kolt12
#5784 Re: SDA-All about
Pa nisu muslimani u Bosni bili katolici, pa da ih se moralo "islamizirati". Ne radi se tu o islamiziranju, nego o arapiziranju u kombinaciji sa posrbljavanjem Bosnjaka.JoseMujica wrote:
pravi naziv je islamizacija Muslimana, a konceptualno (i strukturalno i sadržajno te po funkciji) je isto što pošumadljivanje Srba. Samo je jedna razlika...Srbe ta ideologija drži na prostoru gdje žive i tjera da grabe naokolo i jača državu- Srbiju, dok Alijina Bošnjake mentalno (a i fizički) izmješta iz prostora gdje žive i ubacuje u jednu gotovo metafizičnu priču, virtualni Ummet (imaginaciju koja postoji samo u njihovim glavama) što ih čini nesposobnim da se bave sopstvenom političkom realnošću i otuđava od države- BiH. Samo tako jeste moguća empatija za Palestinu, a prst u uho za Prijedor. To je otprilike, ko da sutra najave neku super oluju, a ti mjesto da rinataš i pripremiš se za nju, odeš spavati, vjerujući da ćeš finim snovima rastjerati oblake. I normalno kad nahebeš uvijek je oluja kriva. Na istom principu se i Alija i SDA peru od sopstvenih propusta u ratu, a mi smo toliko nastradali da se niko i ne usuđuje da razbija taj ideološki monolit svetosti žrtava, a koji je SDA namjenski i producirala jer se iza te priča sakriva.
Znao sam prije rata, prave muslimanske vjernike u Bosni, koji kad ih se danas sjetim, su bile divne osobe, samozatajene, skromne, izrazito pametne, kao da su ih iz one slike sa dignutom rukom sa stecka stvarali, medjutim u Alijinom sistemu je doslo do povecanog posrbljavanja Bosnjaka, uvodjenja sumadijskih standarda tipa srpski kic melos, takozvani turbofolk, kojekakve pijace koje su ne samo vizuelno, nego i kulturno nakaradne i nesto Bosnjacima strahovito strano, kojekakvih obicaja kao igranje srpskog kola po raznim zabavama, proslavama, vizuelni i sadrzajni izgled Avaza kao da ga stampaju u Sumadiji, a ne Sarajevu, pa do zena koje idu na koncerte srpske kic muzike, sa stilom koji je slican stilu one Arkanove kalasture, koje imaju stikle od pola metra, silikonske sise, a svaka tezi barem 5kg, a na licu sminke pola kozmeticke radnje i ciji stil podsjeca najvise na stil istocno-europskih prostitutki. To je sve Bosnjacima strano i uvezeno izvan. To je ta srbizacija koja je pocela u Titovo, a jos vise odradjena u Alijino doba, koju treba dekretom zabraniti. To nista nije bosnjacko.
Last edited by Kolt12 on 16/12/2012 13:46, edited 1 time in total.
- Frtalj_Duše
#5785 Re: SDA-All about
Ne brini se ti za Prijedor, Kozarac,Banja Luku, Bosansku Gradišku itd. Ima nas koji tamo imamo svoja imanja koja redovno obilazimo i ulažemo u ista i održavamo ih, mada ni približno koliko npr. Bošnjačka dijaspora, ali se 'držimo' i svoje ne damo, tako da je tvoja briga suvišna, osim ako nisi sa tih prostora. Brini se za svoju avliju.JoseMujica wrote:pravi naziv je islamizacija Muslimana, a konceptualno (i strukturalno i sadržajno te po funkciji) je isto što pošumadljivanje Srba. Samo je jedna razlika...Srbe ta ideologija drži na prostoru gdje žive i tjera da grabe naokolo i jača državu- Srbiju, dok Alijina Bošnjake mentalno (a i fizički) izmješta iz prostora gdje žive i ubacuje u jednu gotovo metafizičnu priču, virtualni Ummet (imaginaciju koja postoji samo u njihovim glavama) što ih čini nesposobnim da se bave sopstvenom političkom realnošću i otuđava od države- BiH. Samo tako jeste moguća empatija za Palestinu, a prst u uho za Prijedor. To je otprilike, ko da sutra najave neku super oluju, a ti mjesto da rinataš i pripremiš se za nju, odeš spavati, vjerujući da ćeš finim snovima rastjerati oblake. I normalno kad nahebeš uvijek je oluja kriva. Na istom principu se i Alija i SDA peru od sopstvenih propusta u ratu, a mi smo toliko nastradali da se niko i ne usuđuje da razbija taj ideološki monolit svetosti žrtava, a koji je SDA namjenski i producirala jer se iza te priča sakriva.Kolt12 wrote:Alijina vizija? Moje i Alijino geografsko porijeklo se dosta razlikuju. Pa prema tome i vizije su nam dijametralno suprotne. Po mom ukusu, Alijin sistem je bio previse prosumadijski, ne mislim samo politicki, nego svakako. Previse je prosumadijski, tipa turbofolk, sumadijsko kolo na proslavama, zabavama itd, sto nema nikakve tradicije u bosnjackoj kulturi do prije Alijinog sistema. Neke stvari koje su nastale kod Bosnjaka tokom Alijinog sistema, previse podjecaju na srpske, sto znaci to bi se trebalo dekretom zabraniti. Alijin sistem, pored Titovog je odradio neku vrstu srbizacije Bosnjaka, sto mi se nikako ne svidja, cak naprotiv, sve to treba zabraniti. To nisu ni obicaji Bosnjaka ni tradicija.Propast i katastrofa wrote: nemas ti Alijinu viziju
From my SGSII via Tapatalk 2.
- JThomas
#5786 Re: SDA-All about
pođite od ovog foruma i vidjećete da je zaista živa istina da političko sarajevo više zanima palestina nego prijedor.
- MuaDib
#5787 Re: SDA-All about
Možete se vi zavaravati koliko hoćete, ali politička filozofija SDA je prvi okidač, koji je otvorio udar na bosanskohercegovačko jedinstvo. Ona je politikom "svak nek glasa za svoje", postavila prvu predpostavku za razaranje BIH, a to je etno-politička podjela. Da bi to provela u djelo udružila se sa velikosrpskim i velikohrvatskim satalitima u BiH, protiv svih onih koji su se zalagali za multietnički i građanski koncept, a prvenstvone prema SKBiH-SDP i prema Reformistima. I svojski se potrudila da maksimalno ocrni komuniste i reformiste, ne prežuči čak ni od izbornih krađa. Napominjem svojim malverzacijama SDA-SDS-HDZ su spriječili ulazak Nijaza Durakovića, Nenada Kecmanovića, Ive Komšića i Josipa Pejakovića u Predsjedništvo, a na njihovo mjesto su došli Alija Izetbegović, Nikola Koljević, Franjo Boras i Ejup Ganić. I ne samo to Amila Omersoftić se hvalila da je samo SDA ukrala SKBIH-SDP oko 300 000 glasova, a i Nenad Kecmanović je jednom prilikom rekao da je SDS reformistima ukrao oko 200 000 glasova u Bosanskoj Krajini. Što sagledavanjem cjelokupne situacije, nije daleko od istine. U tome im je pomogao i KOS kome nije odgovarao projugoslavenski bosanskohercegovački politički kurs, posebno kada se ima u vidu da su pojedini krugovi u JNA mislili da time stvaraju pretpostavku za lakši državni udar u Jugoslaviji još uvjek rastrzani između opštejugoslavenske koncepcije i velikosrpskih tendencija.
Međutim, dalji razvoj situacije je pokazao da su stvoreni politički uslovi u kojima se iz takozvanog etničkog legitimiteta političke stranke, postavljaju za apsolutne reprezente svakog od naroda. A Skupština postaje cirkus međusobnog sučeljavanja otuđenih centara moći, koji sve žešćim medijskim prepucavanjem podižu nacionalne tenzije, a prateča kakafonija guši bilo kakav demokratski legitimitet državne vlasti u BiH. S takvim razvojem situacije samoproglašene nacionalne stranke se izdižu iznad institucija BiH, formiraju čak i svoja vojna krila, vrše interne pregovore, svaki glas razuma ušutkuju, a sve veće narodno nezadovoljstvo tronacionalnom vlašću ignorišu. Shvativši da su izgubili legitimitet sa masovnim štrajkovima u krajem ljeta i u jesen 1991. godine, okreću se izrazitoj nacionalnoj retorici, te stvaraju sve preduslove za rat. Uz stalnu priču o ugroženosti svakog naroda od druga dva. I tada SDA čini potez, koji je legitimisao svako dogovor dvoje, na račun trećeg. To je ono što su priželjkivali već etablirani krugovi u Beogradu i Zagrebu, jer se time njihovom dogovoru o podjeli BiH daje legitimitet. Od tada smo svjedoci stalne saradnje dvoje na štetu trećeg, što se vidjelo od deklaracije o afirmaciji državnosti BiH, zatim raspisivanja referenduma, pregovora u Konaku, Lisabonu, Londonu, Ženevi, Bonu, Atini, Vašingtonu do Daytona, kao i mnogim kalkulacijama nakon Daytona. Cilj takve retorike je bio stvaranje problema, koji je osnovna pretpostavka za traženje pomoći izvan BiH, iz Hrvatske, Srbije, krnje Jugoslavije, Vašingtona, Moskve, Ankare, Brisela, Berlina, Londona, Pariza i Rima, koji su nam donjeli međunacionalni ekvilibrrium zvani Dayton, kojim su etnoktaski sistemi postali povezani u politički sistem, koji je počiva na etnokratskom federalizmu, koji se tako ne zove, jer BiH na papiru čini jedinstvenom državom, iako u praki u njoj egzistiraju tri, pa može se reči i četiri paralelna svijeta. Nažalost to sve tako prosto izgleda kada se piše, a iza toga stoje hiljade i hiljade mrtvih ljudi, par miliona izbjeglica, par milijardi štete, podjeljena država, mržnja i razdor, nacionalizam na vs strane, ponašanje prema ustavu kao prema švedskom stolu. Što je stvorila savršene uslove za nastanak nacionalnih oligarhija koje se još uvjek nadaju da će Bosnu podjeliti na bošnjačku, srpsku i hrvatsku banovinu.
Međutim, dalji razvoj situacije je pokazao da su stvoreni politički uslovi u kojima se iz takozvanog etničkog legitimiteta političke stranke, postavljaju za apsolutne reprezente svakog od naroda. A Skupština postaje cirkus međusobnog sučeljavanja otuđenih centara moći, koji sve žešćim medijskim prepucavanjem podižu nacionalne tenzije, a prateča kakafonija guši bilo kakav demokratski legitimitet državne vlasti u BiH. S takvim razvojem situacije samoproglašene nacionalne stranke se izdižu iznad institucija BiH, formiraju čak i svoja vojna krila, vrše interne pregovore, svaki glas razuma ušutkuju, a sve veće narodno nezadovoljstvo tronacionalnom vlašću ignorišu. Shvativši da su izgubili legitimitet sa masovnim štrajkovima u krajem ljeta i u jesen 1991. godine, okreću se izrazitoj nacionalnoj retorici, te stvaraju sve preduslove za rat. Uz stalnu priču o ugroženosti svakog naroda od druga dva. I tada SDA čini potez, koji je legitimisao svako dogovor dvoje, na račun trećeg. To je ono što su priželjkivali već etablirani krugovi u Beogradu i Zagrebu, jer se time njihovom dogovoru o podjeli BiH daje legitimitet. Od tada smo svjedoci stalne saradnje dvoje na štetu trećeg, što se vidjelo od deklaracije o afirmaciji državnosti BiH, zatim raspisivanja referenduma, pregovora u Konaku, Lisabonu, Londonu, Ženevi, Bonu, Atini, Vašingtonu do Daytona, kao i mnogim kalkulacijama nakon Daytona. Cilj takve retorike je bio stvaranje problema, koji je osnovna pretpostavka za traženje pomoći izvan BiH, iz Hrvatske, Srbije, krnje Jugoslavije, Vašingtona, Moskve, Ankare, Brisela, Berlina, Londona, Pariza i Rima, koji su nam donjeli međunacionalni ekvilibrrium zvani Dayton, kojim su etnoktaski sistemi postali povezani u politički sistem, koji je počiva na etnokratskom federalizmu, koji se tako ne zove, jer BiH na papiru čini jedinstvenom državom, iako u praki u njoj egzistiraju tri, pa može se reči i četiri paralelna svijeta. Nažalost to sve tako prosto izgleda kada se piše, a iza toga stoje hiljade i hiljade mrtvih ljudi, par miliona izbjeglica, par milijardi štete, podjeljena država, mržnja i razdor, nacionalizam na vs strane, ponašanje prema ustavu kao prema švedskom stolu. Što je stvorila savršene uslove za nastanak nacionalnih oligarhija koje se još uvjek nadaju da će Bosnu podjeliti na bošnjačku, srpsku i hrvatsku banovinu.
-
palermo
#5788 Re: SDA-All about
O my God, iliti jebo te život, bolan ima nas još koji smo to vrijeme proživjeli i sjećaju ga se dobro.....MuaDib wrote:Možete se vi zavaravati koliko hoćete, ali politička filozofija SDA je prvi okidač, koji je otvorio udar na bosanskohercegovačko jedinstvo. Ona je politikom "svak nek glasa za svoje", postavila prvu predpostavku za razaranje BIH, a to je etno-politička podjela. Da bi to provela u djelo udružila se sa velikosrpskim i velikohrvatskim satalitima u BiH, protiv svih onih koji su se zalagali za multietnički i građanski koncept, a prvenstvone prema SKBiH-SDP i prema Reformistima. I svojski se potrudila da maksimalno ocrni komuniste i reformiste, ne prežuči čak ni od izbornih krađa. Napominjem svojim malverzacijama SDA-SDS-HDZ su spriječili ulazak Nijaza Durakovića, Nenada Kecmanovića, Ive Komšića i Josipa Pejakovića u Predsjedništvo, a na njihovo mjesto su došli Alija Izetbegović, Nikola Koljević, Franjo Boras i Ejup Ganić. I ne samo to Amila Omersoftić se hvalila da je samo SDA ukrala SKBIH-SDP oko 300 000 glasova, a i Nenad Kecmanović je jednom prilikom rekao da je SDS reformistima ukrao oko 200 000 glasova u Bosanskoj Krajini. Što sagledavanjem cjelokupne situacije, nije daleko od istine. U tome im je pomogao i KOS kome nije odgovarao projugoslavenski bosanskohercegovački politički kurs, posebno kada se ima u vidu da su pojedini krugovi u JNA mislili da time stvaraju pretpostavku za lakši državni udar u Jugoslaviji još uvjek rastrzani između opštejugoslavenske koncepcije i velikosrpskih tendencija.
Ovakve relativizacije su uobičajene za one crne velikosrpske forume....al eto..
- Opetja033
#5789 Re: SDA-All about
Ok, slazem se. Ali sta uraditi kada na podle i direktne lazi odvojis 20-tak minuta svog vremena kako bi napisao odgovor - koji on nakon toga hladno iskulira i samo nastavi sa komentarima koji nemaju veze sa stvarnoscu. Forum u samom svome nazivu objasnjava svrhu svoga postojanja: razmjena misljenja, diskusije a ne propagandni centar. Ako neko nema (svakojakog) kapaciteta da ucestvuje u argumentovanoj diskusiji, te ako preskace odgovore drugih ucesnika diskusije - sta onda ocekivati od ljudi koji se ne slazu sa njim? Da na svaki njegov kilometarski komentar, odvojis svog dragocjenog vremena kako bi mu napisao odgovor - koji ce on samo izignorisati, sakriti se u rupu i onda nakon par sati napisati novi kilometarski komentar i ne osvrcuci se na odgovore koje je dobio.zagazaga wrote:''covjek'' nije tema...
Pa samo sam u zadnja dva-tri dana izgubio barem sat i pol odgovarajuci na ove njegove kilometarske komentare i konspiracione zavjere. Znas koliko puta mi je odgovorio? NIJEDNOM.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5790 Re: SDA-All about
i šta ti hoćeš sad od nas? da ga natjeramo da ti odgovara?
- Opetja033
#5791 Re: SDA-All about
Sto se odmah osjecas napadnutim? Sta je bilo? Da mi je to cilj valjda bih bio sposoban napisati tu jednu prostoprosirenu recenicu. Ja koliko vidim nisam u usta uzeo rad administracije niti sam komentarisao rad administracije.Chmoljo wrote:i šta ti hoćeš sad od nas? da ga natjeramo da ti odgovara?
Znam ja vrlo dobro sta ti pokusavas da uradis sa ovim komentarom... Znamo obojica.
Last edited by Opetja033 on 16/12/2012 19:22, edited 1 time in total.
-
cindrlimindrli
#5792 Re: SDA-All about
I tako, ostade zal sto nas Nenad Kecmanovic nije poveo u svijetlu buducnost. Hljebu...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5793 Re: SDA-All about
ti mene napao
uputio si repliku zagi, kao njen kolega, pitam te: šta ti hoćeš od moderacije? da ti vrati tvojih sat i po?
uputio si repliku zagi, kao njen kolega, pitam te: šta ti hoćeš od moderacije? da ti vrati tvojih sat i po?
-
udrch
#5794 Re: SDA-All about
MuaDib wrote:Možete se vi zavaravati koliko hoćete, ali politička filozofija SDA je prvi okidač, koji je otvorio udar na bosanskohercegovačko jedinstvo. Ona je politikom "svak nek glasa za svoje", postavila prvu predpostavku za razaranje BIH, a to je etno-politička podjela. Da bi to provela u djelo udružila se sa velikosrpskim i velikohrvatskim satalitima u BiH, protiv svih onih koji su se zalagali za multietnički i građanski koncept, a prvenstvone prema SKBiH-SDP i prema Reformistima. I svojski se potrudila da maksimalno ocrni komuniste i reformiste, ne prežuči čak ni od izbornih krađa. Napominjem svojim malverzacijama SDA-SDS-HDZ su spriječili ulazak Nijaza Durakovića, Nenada Kecmanovića, Ive Komšića i Josipa Pejakovića u Predsjedništvo, a na njihovo mjesto su došli Alija Izetbegović, Nikola Koljević, Franjo Boras i Ejup Ganić. I ne samo to Amila Omersoftić se hvalila da je samo SDA ukrala SKBIH-SDP oko 300 000 glasova, a i Nenad Kecmanović je jednom prilikom rekao da je SDS reformistima ukrao oko 200 000 glasova u Bosanskoj Krajini. Što sagledavanjem cjelokupne situacije, nije daleko od istine. U tome im je pomogao i KOS kome nije odgovarao projugoslavenski bosanskohercegovački politički kurs, posebno kada se ima u vidu da su pojedini krugovi u JNA mislili da time stvaraju pretpostavku za lakši državni udar u Jugoslaviji još uvjek rastrzani između opštejugoslavenske koncepcije i velikosrpskih tendencija.
-
bjelave
#5795 Re: SDA-All about
...............MuaDib wrote:Možete se vi zavaravati koliko hoćete, ali politička filozofija SDA je prvi okidač, koji je otvorio udar na bosanskohercegovačko jedinstvo. Ona je politikom "svak nek glasa za svoje", postavila prvu predpostavku za razaranje BIH, a to je etno-politička podjela. Da bi to provela u djelo udružila se sa velikosrpskim i velikohrvatskim satalitima u BiH, protiv svih onih koji su se zalagali za multietnički i građanski koncept, a prvenstvone prema SKBiH-SDP i prema Reformistima. I svojski se potrudila da maksimalno ocrni komuniste i reformiste, ne prežuči čak ni od izbornih krađa. Napominjem svojim malverzacijama SDA-SDS-HDZ su spriječili ulazak Nijaza Durakovića, Nenada Kecmanovića, Ive Komšića i Josipa Pejakovića u Predsjedništvo, a na njihovo mjesto su došli Alija Izetbegović, Nikola Koljević, Franjo Boras i Ejup Ganić. I ne samo to Amila Omersoftić se hvalila da je samo SDA ukrala SKBIH-SDP oko 300 000 glasova, a i Nenad Kecmanović je jednom prilikom rekao da je SDS reformistima ukrao oko 200 000 glasova u Bosanskoj Krajini. Što sagledavanjem cjelokupne situacije, nije daleko od istine. U tome im je pomogao i KOS kome nije odgovarao projugoslavenski bosanskohercegovački politički kurs, posebno kada se ima u vidu da su pojedini krugovi u JNA mislili da time stvaraju pretpostavku za lakši državni udar u Jugoslaviji još uvjek rastrzani između opštejugoslavenske koncepcije i velikosrpskih tendencija.
Takva licemjerna velikosrpska propaganda, nakon svega sto smo prosli, vrijedja zrtve pa je bilo kakva rasprava izlisna i ispod dostojanstva.
I jos, niko nikada vise na popularizaciji SDA nije uradio kao postovi poput ovog gore.
Last edited by Anonymous on 16/12/2012 23:52, edited 1 time in total.
Reason: .
-
Propast i katastrofa
#5796 Re: SDA-All about
sta ovo postovi nestaju?....hocu da odgovorim, ali ne mogu. Ako je moderacija u pitanju nemojte ih brisati, dobri su
tema je SDA 2012.
tema je SDA 2012.
Last edited by Anonymous on 16/12/2012 23:53, edited 1 time in total.
-
udrch
#5797 Re: SDA-All about
tačno su trebali ostaviti onaj tvoj biser..Propast i katastrofa wrote:sta ovo postovi nestaju?....hocu da odgovorim, ali ne mogu. Ako je moderacija u pitanju nemojte ih brisati, dobri su
tema je SDA 2012.
-
Propast i katastrofa
#5798 Re: SDA-All about
Ne znam koji, ali cim si ga zapamtio, znaci ti.udrch wrote:tačno su trebali ostaviti onaj tvoj biser..Propast i katastrofa wrote:sta ovo postovi nestaju?....hocu da odgovorim, ali ne mogu. Ako je moderacija u pitanju nemojte ih brisati, dobri su
tema je SDA 2012.
- novi.dan.nova.nafaka
#5799 Re: SDA-All about
Paranoid wrote:Tvoj post se može okarakterisati samo na način kako želiš da iziritiraš one koji nisu uprljani tim muljem kojeg si na sebe sam nabacio ili si tu prljavost naslijedio od svoje okoline...MuaDib wrote:Ovdje se ne zna ko je zadovoljniji ili Radovan ili Alija, jer ovdje se mnogi ponašaju kao učenici koji su aktivno naučili njihova sabrana djela, pa ko mantru ponavljaju dva ključna misaona obrasca. Sadržana u dvije rečenice ratnih vođa BH naroda.
Izjednačavati fašizam i antifašizam može samo neko bez savjesti i ko je ponikao iz ortodoksnog mulja...
LAŽ TE MOŽE DALEKO DOGURATI, ALI POSLIJE NEMA POVRATKA.
- FOČANSKI PROPISI
#5800 Re: SDA-All about
Jesi li ti kao Srbin bio, tada, u Foči? Vjerovatno si se osjećao ugodno?Paranoid wrote:FOČANSKI PROPISI wrote: Naravno da je izazivala.
Dženaza u Foći je na toj liniji.(Šta je Alija govorio tada?)
Tako je "FoĆo"...SDA je nazvala FoĆu "Srbinje" i pobila 1400 Bošnjaka, a takodje je SDA dopremila Arkana da sa svojim "SDA simpatizerima" očisti, siluje...
SDA je u FoĆi formirala logore: KP Dom, Srednjoškolski centar,...
Pitanje za tebe FoĆo: jesi li ti možda išao u obrazovnu ustanovu "dvije škole pod jednim krovom" ??
Vi SDA-ovci ste majstori za zamjenu teza i prebacivanje sa teme na temu,onako kako vama odgovara