ne moze. pjanic je prva liga, a ovi ostali su tu negdje zajedno, na drugom nivou...Thorgerson wrote:Pa daj bolan, evo jeboga budi ti realan pa reci moze li Pjanke u istu recenicu sa Ronaldom, Mesijem ili Ibrom?
Miralem Pjanić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
SSemir
#5776 Re: Miralem Pjanić
-
The 51st State
#5777 Re: Miralem Pjanić
pjanic je kriv sto je kalosica stavio panja cocalica koji ne moze do svoje noge dodati loptu i kriv je sto medunjanin trci ko da je sa reanimacije frisko, a krila odisu sposobnoscu da saradjuju sa veznim redom...., nas ubjedljivo najbolji igrac sredine terena kao sto je dzeko napadac i sad bi ga forumski "strucnjaci" kao nesto prozivali.
- Zmijuga loma
#5778 Re: Miralem Pjanić
oridjidji wrote:Dobra analiza...
http://www.avaz.ba/clanak/205664/analiz ... u-na-klupu

"Heat map našeg veznog reda sa i bez Pjanića iz utakmica u Zenici (lijevo) i u Dublinu (desno)"

"Heatmap veznog reda Rome sa i bez Pjanića na susretima sa Interom (lijevo) i Leverkusenom (desno)"
'Ta ovi Avazovi levati glume. Ne mogu ove brljotine biti opravdanje što Pjanić nije predriblo sa centra sve i zabio.
-
RtrnOfSalisbury
#5779 Re: Miralem Pjanić
jedno je sigurno, bez pjanica mi bi igrali nasu idealnu igru: nabij-izbij i to odma sa nase polovine. ovako zadnja linija ko nesto organizuje, dodaje, guza i kobiva trazi pjanica a ovaj djeka ... bez pjanica bi sve to otpalo i imali bi mnogo vise napada
znam da smo hin ubili posjedom lopte al imal u statistikama kolko smo je drzali na nasoj strani
inace jos nisam skonto sta je meske htio a vidim ni drugi poznavaoci igre. morebit da hin je meske stio uspavat na centru i onda pjanic, lulic i djeko blickrigom daju go i tako dva-tri puta al nesce nam se. nema druge neg prigledat kasete i to akciju po akciju al zbilja treba biti lik i gledat one dvije predstave. glede pjanica ... ko bi ga mogo zamjenit? ibricic?
- SkyLimit
#5780 Re: Miralem Pjanić
Miralem Pjanic je kriv jer:
- iako je najbolji izvodjac slobodnih udaraca u Europi, njegovi saigraci u dvije utakmice protiv Irske nisu uspjeli izboriti niti jedan slobodan udarac u zoni suta
- jer treba da kombinuje u veznom redu sa stoperom Cocalicem i rekreativcem Medunjaninom
- jer se mora vratiti da preuzme loptu sve do nase zadnje linije jer niko nije u stanju da je prenese do centra igralista, igramo tika - taku pred nasim golom, Begovic do Spahica, Spahic do Cocalica, Cocalic do Spahica, Spahic do Begovica pa sve nanova
- jer ga protivnici markiraju u svakoj utakmici jer niti jedan drugi nas veznjak ne izaziva ni postovanje, a kamoli strahopostovanje
- jer kad pruzi dobru loptu u prostor Visci ovaj se odbije u reklame od prvog igraca Irske na putu
- jer na Lulica svakako ne vrijedi igrati, sve i da se nadje neometan dva metra od gola promasit ce svakako, kako je demonstrirao protiv Izraela i Velsa
- jer je poslije njegovog kornera Zukanovic potpuno neometan pred golom sutnuo loptu glavom u aut
- jer se od Ibisevica lopta odbija kao od traktor
Oprosti se ubleho luksemburska vise pa da konacno prodisemo!
Nego, kako je moguce da su svi tako brzo zaboravili kako je on odigrao SP, kakav tempo, tehnika, ubacaji, lopte u prostor, da je bio u idealnom timu grupne faze SP. Ali tad je imao u veznom redu i Besica i Misimovica, fudbalere s kojima se da igrati.
- iako je najbolji izvodjac slobodnih udaraca u Europi, njegovi saigraci u dvije utakmice protiv Irske nisu uspjeli izboriti niti jedan slobodan udarac u zoni suta
- jer treba da kombinuje u veznom redu sa stoperom Cocalicem i rekreativcem Medunjaninom
- jer se mora vratiti da preuzme loptu sve do nase zadnje linije jer niko nije u stanju da je prenese do centra igralista, igramo tika - taku pred nasim golom, Begovic do Spahica, Spahic do Cocalica, Cocalic do Spahica, Spahic do Begovica pa sve nanova
- jer ga protivnici markiraju u svakoj utakmici jer niti jedan drugi nas veznjak ne izaziva ni postovanje, a kamoli strahopostovanje
- jer kad pruzi dobru loptu u prostor Visci ovaj se odbije u reklame od prvog igraca Irske na putu
- jer na Lulica svakako ne vrijedi igrati, sve i da se nadje neometan dva metra od gola promasit ce svakako, kako je demonstrirao protiv Izraela i Velsa
- jer je poslije njegovog kornera Zukanovic potpuno neometan pred golom sutnuo loptu glavom u aut
- jer se od Ibisevica lopta odbija kao od traktor
Oprosti se ubleho luksemburska vise pa da konacno prodisemo!
Nego, kako je moguce da su svi tako brzo zaboravili kako je on odigrao SP, kakav tempo, tehnika, ubacaji, lopte u prostor, da je bio u idealnom timu grupne faze SP. Ali tad je imao u veznom redu i Besica i Misimovica, fudbalere s kojima se da igrati.
Last edited by SkyLimit on 20/11/2015 19:36, edited 2 times in total.
-
RtrnOfSalisbury
#5781 Re: Miralem Pjanić
sve je to lako za objasnit, od pjanica se ocekiva da pruzi loptu u prazno i onda je u punom trku prestigne i ponovo primi. e sad dal ce se okrenut pa po golu il ce dati sebi jos jedan pas ovisi od situacije. tako je nekako igro i jedan jedini avdija, stim sto je on djelovo vise sa strane a pjanic pokusava al nemere, on vise probaje dubinski
-
samog_sira
#5783 Re: Miralem Pjanić
Eto svi su krivi samo Pjana nije, dajte ljudi, pa jesul njemu potrebni Derossi i Naingolan i kada izvodi kornere pa je to razlog sto ne moze normalan centarsut uputit nego svaka niska i na prvu stativu, i kada je neki faul na 40 kada treba centrirati i bilo koja druga situacija. Nije da se on ne trudi, ja mislim da mu je mozda previse stalo pa ga trema satare kada igra za BiH al to je vec posao za psihologa, nemoguce je da zaboravi centrirati i sl. pa pogledajte obje utakmice 10 min utakmice on daje pogresan pas protivniku u noge pa tu ne moze 10 Naingolana pomoci. Slazem se da ima neadekvatne saigrace al njemu osnove ne polaze za nogom...
-
skambrljo
#5784 Re: Miralem Pjanić
I Misimović je igrao sa istim ili lošijim saigračima pa je mnoge utakmice riješio. Ili je davao golove ili je Džeku i Ibiševića pogađao u čelo iz daljine. Miske je bez problema mogao predriblati dva ili tri igrača i sam sebi stvoriti prostor. I još nešto sam primijetio. Kad Pjanić drži loptu protivnički igrači mu prilaze bez problema jer su primijetili da se boji, a Miske kad ima loptu kod sebe prave mu blok. Ne sjećam se da mu je neko išao u noge jer je znao da će biti predriblan. Pjanić nije vođa kakvog očekujemo u veznom redu. Želim mu sreću u Romi, ali on nikada neće postati legenda reprezentacije kao Džeko, Barbarez, Miske, Spahić i drugi.
- SkyLimit
#5785 Re: Miralem Pjanić
skambrljo wrote:I Misimović je igrao sa istim ili lošijim saigračima pa je mnoge utakmice riješio. Ili je davao golove ili je Džeku i Ibiševića pogađao u čelo iz daljine. Miske je bez problema mogao predriblati dva ili tri igrača i sam sebi stvoriti prostor. I još nešto sam primijetio. Kad Pjanić drži loptu protivnički igrači mu prilaze bez problema jer su primijetili da se boji, a Miske kad ima loptu kod sebe prave mu blok. Ne sjećam se da mu je neko išao u noge jer je znao da će biti predriblan. Pjanić nije vođa kakvog očekujemo u veznom redu. Želim mu sreću u Romi, ali on nikada neće postati legenda reprezentacije kao Džeko, Barbarez, Miske, Spahić i drugi.
Misimovic je bio dobar igrac, ali ne moze u istu recenicu sa Pjanicem. On je sa 17 godina igrao francusku prvu ligu, sa 18 debitovao u reprezentaciji(trebao je sa 17, ali Vijece ministara BiH blokiralo sve). Sa 20 godina svojim golom izbacio Real iz LP u sred Madrida. Danas sa 25 godina je kljucni igrac Rome i jedan od najtrazenijih veznjaka na trzistu.
Misimovic je za reprezentaciju debitovao sa 22 godine. Do tada je u karijeri igrao samo za Bayern Munchen B ekipu. U Pjanicevim trenutnim godinama, on je nastupao za Bochum i Nurnberg, ekipe sa dna tabele u Njemackoj(ispao je iz lige sa oba kluba). Svoj procvat i u klupskoj i reprezentativnoj karijeri dozivio je tek kasnije, kada je imao vise godina nego sto Pjanic ima danas. Taj procvat je trajao jako kratko, nakon Wolsburga uslijedili su neuspjesni angazmani u Turskoj i Rusiji, pa se skrasio u Kini cim je presao tridesetu. Posljednjih godina bio je cesto kritikovan i za nastupe u reprezentaciji, zamjerilo mu se visak kilograma, tromost, nepomaganje u defanzivnim zadacima.
Dakle, ne zelis porediti Misimovica i Pjanica. Mogao sam jednostavno napisati da oni uopce ne igraju na istoj poziciji niti su isti tip igraca, ali ovako je sladje.
-
skambrljo
#5786 Re: Miralem Pjanić
I šta mi navijači BIH imamo od toga kad Miralem skoro pa i ne postoji u reprezentaciji? A Misimović nam je godinama bio ključni igrač. Bilo je lijepo gledati Misketa kako asistira, daje golove, izvodi prekide, zaobilazi Kasiljasa i mnoge druge bravure. A iskreno mi reci po čemu pamtiš Pjanića u reprezentaciji? Ja ni po čemu. Uostalom kad spominješ nekakve brojke pogledaj koliko golova i u koliko utakmica je dao Pjanić a koliko Misimović. Ne mrzim ja Pjanića, daleko od toga, ali on nikada neće postati ono što je bio Zvjezdan.SkyLimit wrote:skambrljo wrote:I Misimović je igrao sa istim ili lošijim saigračima pa je mnoge utakmice riješio. Ili je davao golove ili je Džeku i Ibiševića pogađao u čelo iz daljine. Miske je bez problema mogao predriblati dva ili tri igrača i sam sebi stvoriti prostor. I još nešto sam primijetio. Kad Pjanić drži loptu protivnički igrači mu prilaze bez problema jer su primijetili da se boji, a Miske kad ima loptu kod sebe prave mu blok. Ne sjećam se da mu je neko išao u noge jer je znao da će biti predriblan. Pjanić nije vođa kakvog očekujemo u veznom redu. Želim mu sreću u Romi, ali on nikada neće postati legenda reprezentacije kao Džeko, Barbarez, Miske, Spahić i drugi.
Misimovic je bio dobar igrac, ali ne moze u istu recenicu sa Pjanicem. On je sa 17 godina igrao francusku prvu ligu, sa 18 debitovao u reprezentaciji(trebao je sa 17, ali Vijece ministara BiH blokiralo sve). Sa 20 godina svojim golom izbacio Real iz LP u sred Madrida. Danas sa 25 godina je kljucni igrac Rome i jedan od najtrazenijih veznjaka na trzistu.
Misimovic je za reprezentaciju debitovao sa 22 godine. Do tada je u karijeri igrao samo za Bayern Munchen B ekipu. U Pjanicevim trenutnim godinama, on je nastupao za Bochum i Nurnberg, ekipe sa dna tabele u Njemackoj(ispao je iz lige sa oba kluba). Svoj procvat i u klupskoj i reprezentativnoj karijeri dozivio je tek kasnije, kada je imao vise godina nego sto Pjanic ima danas. Taj procvat je trajao jako kratko, nakon Wolsburga uslijedili su neuspjesni angazmani u Turskoj i Rusiji, pa se skrasio u Kini cim je presao tridesetu. Posljednjih godina bio je cesto kritikovan i za nastupe u reprezentaciji, zamjerilo mu se visak kilograma, tromost, nepomaganje u defanzivnim zadacima.
Dakle, ne zelis porediti Misimovica i Pjanica. Mogao sam samo napisati da oni uopce ne igraju na istoj poziciji niti su isti tip igraca, ali ovako je sladje.
-
SSemir
#5787 Re: Miralem Pjanić
haj sve, ali ovo ti vala nije nikakav argument. koga to bosnjo nije kritikovao u reprezentaciji?SkyLimit wrote:Posljednjih godina bio je cesto kritikovan i za nastupe u reprezentaciji, zamjerilo mu se visak kilograma, tromost, nepomaganje u defanzivnim zadacima.
- bdzs
#5788 Re: Miralem Pjanić
Mire je naš kralj i najkorisniji igrač na terenu. Njegov je peh što igra sa gomilom fudbalskih neznalaca, da ne upotrijebim težu riječ (čast izuzetcima, ima ih vrlo malo) i neka mu bog da dobro zdravlje da odigra još stotinu utamica za reprenzentaciju BiHskambrljo wrote: I šta mi navijači BIH imamo od toga kad Miralem skoro pa i ne postoji u reprezentaciji? A Misimović nam je godinama bio ključni igrač. Bilo je lijepo gledati Misketa kako asistira, daje golove, izvodi prekide, zaobilazi Kasiljasa i mnoge druge bravure. A iskreno mi reci po čemu pamtiš Pjanića u reprezentaciji? Ja ni po čemu. Uostalom kad spominješ nekakve brojke pogledaj koliko golova i u koliko utakmica je dao Pjanić a koliko Misimović. Ne mrzim ja Pjanića, daleko od toga, ali on nikada neće postati ono što je bio Zvjezdan.
- Koshpa
#5789 Re: Miralem Pjanić
Kako lose puca penale, na srecu daje golove iz istih 
- insaneinthebrain
#5790 Re: Miralem Pjanić
dva ista penala opucao, zadnja dva kroz iglene usi provukao 
- Logovan
#5791 Re: Miralem Pjanić
Pjanic.
Najbolji igrac lige. Ubjedljivo!
- Edin H.
#5792 Re: Miralem Pjanić
Logovan wrote:Pjanic.![]()
![]()
Poceo se ovaj Garcia opasno mangupisati, izvadi Pjanica
- Logovan
#5793 Re: Miralem Pjanić
Odigrao je kao u reprezentaciji.
- Edin H.
#5794 Re: Miralem Pjanić
Sta kaze kliks, koiko ce dati Barselona za Pjanica? 
- argyle
-
todd_smith
#5796 Re: Miralem Pjanić
Jos jedan u nizu 
- Logovan
#5797 Re: Miralem Pjanić
Miralem!!!

- Ludzak
#5798 Re: Miralem Pjanić
dao gol niđe veze. Al' da hoće i takav gol dati repki bilo bi dobro.
- MOSALJOZE
#5799 Re: Miralem Pjanić
Što ovako u repki,ne daje.
- Progressive House
#5800 Re: Miralem Pjanić
jes' valaMOSALJOZE wrote:Što ovako u repki,ne daje.