Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
johnlock071

#5776 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

I da, Forza Juve! :D
forzamilan

#5777 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by forzamilan »

Hmm sretno u finalu kad moji levati meda ne mogu :-D
sizifinho

#5778 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Pregledao sam danas epizodu, sa zakašnjenjem...
Uopšte nije loša, kao što ljudi pričaju. Meni je legla.
Prvo, Aryin dio priče se zakuhava, Jaqen Hghar je perplexan lik. Postoji teorija da je on zapravo Syrio Forel, mačevaoc s Bravoosa koji je trenirao Aryu na početku.
Image

Onda vidimo ISIS kako polahko prijeti, a glupača Cersei konta kako je pametna i mudra. Šta će biti ako Olenna odluči igrati se isto, pa optuži Cersei za incest? Ih ih, Cersei jesi se uvalila u govna, jedva čekam da se ugušiš u njima MUHAHA... ne može se niko s Tyrellima igrati. Smiješno mi je uopšte kako ih podcjenjuju, ali neka. Doći će cica na kolica.

A za Sansu mogu samo reći... jednog trenutka kad Sansa postane žena- a jeste... Petyrov učenik će postati učitelj. Bar to želim vjerovati. Da će je Petyr naučiti kako biti manipulator, da će je Ramsey naučiti kako biti hladnokrvno-okrutno stvorenje, ali da neće zaboraviti ko je.

A Littlefinger.. čovječe koji manevar. Lik je u tri poteza sebi obezbjedio Sjever. Iskoristio Stannisovo prisustvo na Zidu, nahuškao Boltona, otišao i Cersei napričao svašta, rekao joj da je Sansa u Winterfellu i tako dobio plus bodove. Kralj će mu propisati Sjever, a ujedno je i Warden of the Eyrie... Sam je rekao Boltonu- Prošli put kad se sjever udružio sa Valeom, pala je najveća dinastija koju je svijet vidio.
E jebo ja sebe, ako Petyr ne cilja na tron sami, kao uzurpator.
Kad je Petyr trebao otić u Vale po Lysu, da se oženi, gledao je tron, i dolazi Varys i govori: "Ružna stvar, zar ne?"
Petyr: "Ali opet privlačna na neki način."
Varys: "hmm Lysa Arryn Stolica, šteta što si se morao zadovoljiti samo ovim prvim, a ne drugim" (u smislu da je Lysa ružna, ali opet na neki način prvlačna, pa je i stolica slična.)
Petyr: "EARLY DAYS, MY FRIEND."

Ako bi se ovo desilo, Petyr osvojio tron, bar na trenutak... mislim da bi to bio najbolji story arc ikad, i u jednoj priči XD
forzamilan wrote:Meni je serija postala odron. Mislio sam da je prošla sezona bila loša šta reći za ovu? Evo više od pola sezone ništa se haman nije desilo prava safunjara. Bio sam veliki fan na početku sad je došlo do toga da ozbiljno mislim da je neću više gledati jer onaj debeli pretjeruje sa ovim bolesnim scenama. Što neko kaže ona mala pere mrtvace haman pola sezone s druge strane nigdje white walkera, Branna, Hodora i družine itd itd. Toliko rupa u seriji da je to čudo. Previše su išli u dubinu, znam da je knjiga i da je teško ekranizirati ali ovo je baš pretjerivanje.
Po meni Vikings duplo bolja serija trenutno što je prije godinu dana meni bilo nezamislivo reći.

Inače meni daleko najzgodnija ženska u seriji Melisandre :maca:
E moj Jon Snowe ti baš ništa ne znaš.
Kakvih rupa?
Kakve veze ima debeli? On ima utjecaja u cijeloj sezoni na možda jednu-dvije epizode xD ostalo su režiseri i scenaristi.
A serija se nije izdužila, samo ste vi navikli na velik tempo, a ne može tako bit stalno. I četvrta knjiga je bila dosadna i smor. To je kompleksnost martinovog pisanja.
U suštini, ovo je zatišje pred buru, polahko. 2 epizode mogu promijeniti mišljenje u sekundi
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5779 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

nekako mi je od početka namiriso Ayru...nešto debelo sprema sa njom...i ja mislim da ju je obučavao kao mačevaoc i dao joj onaj mač iglu...valjda neće producenti zasrat u toj priči...odgledah šestu i samo sa ayrom je bilo interesantno i ona soba sa glavama u stubovima i zidovima...Cersei će naguzit njezin bratić...vještica joj je prorekla da će biti izdana i ubijena od brata...tako da brat-bratić nije puno pogriješila...mislim da će Cersei pogubit Tyrellove...a maloprstić je dobro skontao a to je i rekao roosu boltonu da ujedinjenje sjevera i orlova gnjijezda je ubitačno za sve...e sad vidjet ćemo, neče svi sjedit skrštenih ruku i gledat uspon Makroa...

Image

Image

Image

Image
Rockefeller

#5780 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Ju nov nating Džon Snov :lol:

Piter Bejliš je jebeni luđak i očekujem od njega nešto golemo tipa da ubije Cersei il' šta ja znam.
duboka_misao

#5781 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

Ovdje arya konta, fuck kako da dohvatim ova gore lica
Image
Rockefeller

#5782 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Pici, mač Iglu joj je dao Džon Snow :izet:
sizifinho

#5783 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

pici wrote:
nekako mi je od početka namiriso Ayru...nešto debelo sprema sa njom...i ja mislim da ju je obučavao kao mačevaoc i dao joj onaj mač iglu...
mac joj je dao jon, u winterfellu jos
pici

#5784 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

moja greška sorry...mislio sam da joj je dao onaj učitelj...to je bilo u prvoj sezoni pa se zaboravilo...
suspect_zero

#5785 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by suspect_zero »

Pregledala sinoć ovu zadnju :oops:
pa strinu vam vašu :evil: šta ste se bili 'vako raspekmezili za Sansu :roll: ......pa ništa nisu porikazali, malo joj vidjesmo tufničava leđa i dahtanje dok onaj lije suze :oops: .....fakat, čitajući vas očekivala sam baš nešto strašno :skoljka:

btw, postali ste pravo sentimentalni u ovoj sezoni, nekakvi sažaljivi :oops: :D ....ovaj pici naročito :roll: :oops: :D :D
pici

#5786 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

Image

Lancel Lannister on će joj ga zabit al ono baš...

Image
suspect_zero

#5787 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by suspect_zero »

Nju bi Remzija treb'o sastaviti :D
sizifinho

#5788 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Ma Cersei je glupa samo tako, ne znam kakve ona Lannisterovske krvi ima, ali je najmanje pronicljiva od svo četvoro Lannistera u seriji.
Budući da znamo da je Cersei haman pa dolje, samo je pitanje vremena... postavlja se drugo pitanje. Šta će biti između Jamiea i Tyriona. Mislim da će to biti pravi sjeb, kad se do tog dođe, ako preživi Jamie do tad.
harač

#5789 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by harač »

suspect_zero wrote:Remzija
:lol: :-)
34sf4drgu67d25

#5790 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 34sf4drgu67d25 »

sizifinho wrote:Ma Cersei je glupa samo tako, ne znam kakve ona Lannisterovske krvi ima, ali je najmanje pronicljiva od svo četvoro Lannistera u seriji.
Budući da znamo da je Cersei haman pa dolje, samo je pitanje vremena... postavlja se drugo pitanje. Šta će biti između Jamiea i Tyriona. Mislim da će to biti pravi sjeb, kad se do tog dođe, ako preživi Jamie do tad.
Kakav djejmi i tirion !?, jedan je u Dorni drugi u Valiriji!? :O Nisam gledao zadnju epizodu...
sizifinho

#5791 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

34sf4drgu67d25 wrote:
sizifinho wrote:Ma Cersei je glupa samo tako, ne znam kakve ona Lannisterovske krvi ima, ali je najmanje pronicljiva od svo četvoro Lannistera u seriji.
Kakav djejmi i tirion !?, jedan je u Dorni drugi u Valiriji!? :O Nisam gledao zadnju epizodu...
nije tirion u valiriji, samo su prošli kroz nju
A ovaj je u Dornu... ništa se nije promijenilo.
Samo kažem, šta bi bilo kad bi bilo.
Šta će biti kada se opet susretnu. Hoćel neko nekog pokušat ubiti, ili će zaboraviti sve...
Tito_i_Partija

#5792 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote: nije tirion u valiriji, samo su prošli kroz nju
Šta će biti kada se opet susretnu. Hoćel neko nekog pokušat ubiti, ili će zaboraviti sve...
Dzemo je bio pravo ljut na brata kad smo ga vidili zadnji put. Vjerujem da ga nece bas docekat' sa cvijecem.
sizifinho

#5793 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

:sax:
Tito_i_Partija wrote:
sizifinho wrote: nije tirion u valiriji, samo su prošli kroz nju
Dzemo je bio pravo ljut na brata kad smo ga vidili zadnji put. Vjerujem da ga nece bas docekat' sa cvijecem.
pa ja, zato i pitam. Mislim da ce ga dobro nabubati, ali da ga nece ubiti

u knjizi je obrnuta situacija. Tyrion mrzi Jamiea jer je ovaj. na rastanku priznao da je platio kurvu o kojoj je Tyrion pricao Bronnu da je jedina zena koju je volio, te da je ona zapravo glumila.
Rockefeller

#5794 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Pa Džejmi izbavio Tiriona iz zatvora :-) Šta će biti, ništa.
sizifinho

#5795 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Rockefeller wrote:Pa Džejmi izbavio Tiriona iz zatvora :-) Šta će biti, ništa.
čemu kotrljanje očiju?
Izbavio ga je iz zatvora jer mu toliko duguje, nakon što je platio kurvu da glumi da voli Tyriona, samo da bi mu je otac uzeo i odveo negdje ili ubio. Zato ga jje prvenstveno i oslobodio a i zbog tog što ga voli.
Ali kad ga je oslobodio, nije računao da će ubiti oca im. Jamie voli svog oca.
U prvoj sezoni, u prvoj epizodi: "The things I do for love."
Šta misliš, gotivit će ga zato što im je oca ubio? Nakon tog će biti uvjeren da mu je i sina-nećaka ubio.
dječak sa šibicama

#5796 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Ova vjerska policija ne jebe ni kralja ni kraljicu, prilicno glupo uradjeno od strane scenariste ili pisca... Dzofri rezao glave kome hoce, onaj Targerijan spaljivao zive ljude, a sad odjednom vjerska policija zarobi kraljicu.
karanana

#5797 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

spomenu neko gore rupe, e i meni je ova vjerska policija nekako rupa. fakat se odjednom pojavise i postase glavni u gradu. ali nije mi to realno. ok mladi kralj beze, njih podupire majka kraljica, nema vise starog lanistera....ali opet, ne uvjerava me da je moguce da jedna grupica postane bog i batina grada.
asker

#5798 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

U onoj jednoj sceni 4-5 epizode kad se ISIS poceo kurazit, Tomenova garda rece kao daj nam naredbu i napravit cemo hosaf od njih..................al mali zuco ni to nemoze prevalit preko usta.
I sad oni onako, i dalje nenaoruzani, vode kraljicu i brata joj u tamnicu ko od sale. To mi je bezveze.
sizifinho

#5799 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Pa vode jer im je kraljica dala u potpunosti pravo. Dala im je i oruzje. Kukate kako je serija izduzila se
ali vam prebrz razvoj Spparowa. Nikad ljudima ugodit. Pa svi vjerski fanatici ce provoditi ekstreme dok im se niko ne suprostavi. Uostalom, u Westeros. su svi religiozni i zakoni Bogova imaju prednost nad zakonima ljudi
asker

#5800 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

sizifinho wrote:Pa vode jer im je kraljica dala u potpunosti pravo. Dala im je i oruzje. Kukate kako je serija izduzila se
ali vam prebrz razvoj Spparowa. Nikad ljudima ugodit. Pa svi vjerski fanatici ce provoditi ekstreme dok im se niko ne suprostavi. Uostalom, u Westeros. su svi religiozni i zakoni Bogova imaju prednost nad zakonima ljudi
Koja kraljica? Zar nije mala Tyrellka opaljena, znaci konzumirala brak, i samim tim kraljica? I koje to oruzje imaju ISISovci, ja vidjeh one toljage i lance oko vrata. Prvi dan kad dodje ozbiljan lik u Kings Landing ISISovci ce u vjecna lovista.
Post Reply