Ne znam, i meni je dr. predložio da uradim i ja sam uradila, iako već znaš i sama da taj nalaz ne predstavlja dijagnozu, ali opet dok ga čekaš ne možeš da ne razmišljaš o tome. Kako rekoh, radila u BH laboratoriju, imaš jednu njihovu laboratoriju i u Branilaca Sarajeva, ali ako ti se ne da čekati onda možeš i kod Mehmedbašića. Sretno u svakom slučaju.dona868 wrote:E pa to.....ja koliko sam skontala to se desava zadnju godinu....malo mi cudno da od dr sa Jezera niko to ne postavi pitanje jer je automatski povecan broj amniocentezaaffidavit wrote:Mene je dr. Divanović uputio da radim u BH laboratoriju, za njih znam da su dosta pouzdani i glede drugih nalaza koje rade. Ne bude odmah, čeka se desetak dana i košta 170 KM. A to za DIP mi je potvrdilo još par žena, bezveze se izmaltretirale i nasekirale i na kraju sve bilo ok.dona868 wrote:Cao cure...ja sam uletilo ko vanzemaljac...imam jedno pitanje...radila sad double test koji je OK, ali dr mi rekao da uradim i triple. E sad cackala sam malo po netu i skontala da u zadnjih godinu dana ti nalazi sa DIPa skoro pa svakoj zeni pokazu povecan rizik na sto ih dr dalje uputi na amniocentezu, koju bih ja da izbjegnem. Pa sam sad u dilemi da li raditi na DIPu ili negdje privatno, a ne znam gdje ima sve privatno
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
affidavit
#5776 Re: Trudnjače i porodilje online
-
dona868
#5777 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala vam cure.....najvjerovatnije da cu uraditi u toj BH labaratoriji jer mi je DIP sumnjiv
- max07
#5778 Re: Trudnjače i porodilje online
ja sam nosila svoje spavacice i meni su i trebale posto sam ostala cetiri dana u bolnici (carski rez). onaj dan kad sam primljena u bolnicu morala sam obuci njihovu spavacicu, ali kad su me pustili s intenzivne, mogla sam obuci svoju. ja bih svakako ponijela jednu ili dvijeaffidavit wrote:max07 wrote:vir 80 ulozaka ima svugdje. ja sam neki dan uzela pakovanje u mercatoru na socijalnom.
meni su osobno najbolje bile one mrezaste klix gacice iz dm-a. one plasticne "jesse" su bezveze.(smajli kao ilustracija za gace
)
![]()
![]()
U dva DM su mi potvrdili da nemaju nikakve jednakratne gaće, kažu da pogledam u ovim većim DM-ovima, pa ću vidjeti u možda u onom kod televizije. I nosim li sada svoju spavaćicu gore ili oni imaju svoje spavaćice, znam da je rano da pitam, ali nešto mi je naumaplo kad smo već kod ove opreme?
klix gace sam uzimala u dm-u u bbi-u, ali je to bile prije vise od pola godine, mozda im je sada nestalo
-
Arminaa
#5779 Re: Trudnjače i porodilje online
affidavit i ja sam svoju trudnocu vodila kod Divanovica. Takodje mi je, na uredan dabl test, predlozio i triple da uradim u BH laboratoriji. Ja sam ga uradila, ali kod Mehmedbasica, zato sto je nalaz bio gotov isti dan (nije bilo guzve), a nisam htjela, da skoro za iste pare, cekam 10 dana na nalaz u BH laboratoriji. Divanovic nije nista rekao kad sam mu donijela nalaz od Mehmedbasica.
klix gacice imas u apoteci u BBI, mislim da je 5 komada 6 KM, bar je prije koji mjesec tako bilo. Ja sam imala svoje spavacice koje sam obukla nakon poroda, a kad krenes u salu oni ti daju svoju, u svakom slucaju ti ponesi dvije.
klix gacice imas u apoteci u BBI, mislim da je 5 komada 6 KM, bar je prije koji mjesec tako bilo. Ja sam imala svoje spavacice koje sam obukla nakon poroda, a kad krenes u salu oni ti daju svoju, u svakom slucaju ti ponesi dvije.
-
okto
#5780 Re: Trudnjače i porodilje online
affidavit wrote:max07 wrote:vir 80 ulozaka ima svugdje. ja sam neki dan uzela pakovanje u mercatoru na socijalnom.
meni su osobno najbolje bile one mrezaste klix gacice iz dm-a. one plasticne "jesse" su bezveze.(smajli kao ilustracija za gace
)
![]()
![]()
U dva DM su mi potvrdili da nemaju nikakve jednakratne gaće, kažu da pogledam u ovim većim DM-ovima, pa ću vidjeti u možda u onom kod televizije. I nosim li sada svoju spavaćicu gore ili oni imaju svoje spavaćice, znam da je rano da pitam, ali nešto mi je naumaplo kad smo već kod ove opreme?
ima ih u chicco kod hotela evropa, vrlo povoljno
-
affidavit
#5781 Re: Trudnjače i porodilje online
OK, hvala @Arminaa, tako ću onda i ja uraditi, znam da se gore žene ne zadrže dugo, ali bolje je da ja ponesem sve što bude trebalo, nego da nešto fali.Arminaa wrote:affidavit i ja sam svoju trudnocu vodila kod Divanovica. Takodje mi je, na uredan dabl test, predlozio i triple da uradim u BH laboratoriji. Ja sam ga uradila, ali kod Mehmedbasica, zato sto je nalaz bio gotov isti dan (nije bilo guzve), a nisam htjela, da skoro za iste pare, cekam 10 dana na nalaz u BH laboratoriji. Divanovic nije nista rekao kad sam mu donijela nalaz od Mehmedbasica.
-
affidavit
#5782 Re: Trudnjače i porodilje online
Te sam jučer kupila. dođe ih 4 komada u kutiji.okto wrote:affidavit wrote:max07 wrote:vir 80 ulozaka ima svugdje. ja sam neki dan uzela pakovanje u mercatoru na socijalnom.
)
![]()
![]()
ima ih u chicco kod hotela evropa, vrlo povoljno
- beautyfool
#5783 Re: Trudnjače i porodilje online
Ajjj vidi dobrih smajlica
sta ima zene novo, ima li novih trudnica
a klix gacice sam vidjela u alti u DM-u
sta ima zene novo, ima li novih trudnica
a klix gacice sam vidjela u alti u DM-u
-
affidavit
#5784 Re: Trudnjače i porodilje online
Kupila Vir 80 (crvene) uloške, u Dp-u.
Kupila sam 5 paketića, nadam se da je to dovoljno. 
-
okto
#5785 Re: Trudnjače i porodilje online
VIR EXTRA su se pokazale najboljim nakon poroda, a ti kako hocesaffidavit wrote:Kupila Vir 80 (crvene) uloške, u Dp-u.![]()
![]()
Kupila sam 5 paketića, nadam se da je to dovoljno.
- otherside
#5786 Re: Trudnjače i porodilje online
ja bas ne znam sta znaci to 80 i ekstra ali sve trudnice su pred porod kupile VIR uloske koji su zapravo sloj pamucne vate obmotan pamucnom mrezicom. te su najnjeznije, bez papira i ostalih nepotrebnih dodataka.
mislim da smo ih zvali bas crveni VIR
- Alhemicarkaa
#5787 Re: Trudnjače i porodilje online
I meni su ti crveni najbolji, ja ih i sad koristim, nema plastike truni.
-
okto
#5788 Re: Trudnjače i porodilje online
otherside wrote:ja bas ne znam sta znaci to 80 i ekstra ali sve trudnice su pred porod kupile VIR uloske koji su zapravo sloj pamucne vate obmotan pamucnom mrezicom. te su najnjeznije, bez papira i ostalih nepotrebnih dodataka.
To je ipak VIR EXTRA, iako je dobar i VIR 80, koji ima celuloze, i zna se malo "smrviti" u slucaju jaceg krvarenja. Kod epiziotomije, zenama nije nevazna mekoca koju ima VIR EXSTRA. VIR 90 nisu bas za zene nakon poroda.
-
affidavit
#5789 Re: Trudnjače i porodilje online
Samo malo, šta je tačno Vir extra? Jel' piše na njemu Vir extra, ja sam kupila ovaj 80 i on je crven, ako postoji neki drugi crveni nije frka, ponovo ću ja u nabavku? 
- otherside
#5790 Re: Trudnjače i porodilje online
otvori jedno pakovanje - pogledaj je l' ulozak izgleda kao traka pamucne vate obmotane pamucnom mrezicom. ako je tako, onda je to taj o kome pricamo.affidavit wrote:Samo malo, šta je tačno Vir extra? Jel' piše na njemu Vir extra, ja sam kupila ovaj 80 i on je crven, ako postoji neki drugi crveni nije frka, ponovo ću ja u nabavku?
ako je ulozak obmotan tankim papirom (vata se ne vidi uopce), onda nije taj.
e jesam ti objasnila, 'alal mi vera
- Cholina_Lokica
#5791 Re: Trudnjače i porodilje online
http://www.tosama-trgovina.si/193_Osebn ... ski-vlozkiaffidavit wrote:Samo malo, šta je tačno Vir extra? Jel' piše na njemu Vir extra, ja sam kupila ovaj 80 i on je crven, ako postoji neki drugi crveni nije frka, ponovo ću ja u nabavku?
Ev skrolaj dole i vidjeces koji sve imaju i razlike
-
affidavit
#5792 Re: Trudnjače i porodilje online
Evo, otvorila, ovaj izgleda kao traka pamucne vate obmotane pamucnom mrezicom.otherside wrote:otvori jedno pakovanje - pogledaj je l' ulozak izgleda kao traka pamucne vate obmotane pamucnom mrezicom. ako je tako, onda je to taj o kome pricamo.affidavit wrote:Samo malo, šta je tačno Vir extra? Jel' piše na njemu Vir extra, ja sam kupila ovaj 80 i on je crven, ako postoji neki drugi crveni nije frka, ponovo ću ja u nabavku?
ako je ulozak obmotan tankim papirom (vata se ne vidi uopce), onda nije taj.
e jesam ti objasnila, 'alal mi vera
-
affidavit
#5793 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam kupila oveCholina_Lokica wrote:http://www.tosama-trgovina.si/193_Osebn ... ski-vlozkiaffidavit wrote:Samo malo, šta je tačno Vir extra? Jel' piše na njemu Vir extra, ja sam kupila ovaj 80 i on je crven, ako postoji neki drugi crveni nije frka, ponovo ću ja u nabavku?
Ev skrolaj dole i vidjeces koji sve imaju i razlike
http://www.tosama-trgovina.si/193_Osebn ... -80-10-kos.
-
affidavit
#5794 Re: Trudnjače i porodilje online
A ovdje ima i Vir extra koji je plav? Ove žene koje su koristile extra jel' misle na taj ili je ipak crveni taj koji mi treba?
-
seyo_84
#5795 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja stvarno moram odreagovati na ove price protiv dr.Nikulina.Iskreno,cula sam da ako mu se daju pare ili poklon da ih prihvati,ali da ih trazi to nije istina.Od pocetka kod njega vodim trudnocu i nije mi niko i nista,a nikad mi nista nije trazio.
Na pocetku mi je trudnoca bila kriticna,ali on me svaki put znao smiriti kad je trebalo,po meni je super doktor,a prije svega covjek.Nikad mu nista nisam dala,a bio je divan prema meni.Te price da bez para nece da te pregleda su mi smjesne.
Na pocetku mi je trudnoca bila kriticna,ali on me svaki put znao smiriti kad je trebalo,po meni je super doktor,a prije svega covjek.Nikad mu nista nisam dala,a bio je divan prema meni.Te price da bez para nece da te pregleda su mi smjesne.
- Alhemicarkaa
#5796 Re: Trudnjače i porodilje online
affidavit, imaš taj koji treba. Vata obmotana pamučnom mrežicom, nebitna ti je boja, broj i sl 
-
affidavit
#5797 Re: Trudnjače i porodilje online
E super,Alhemicarkaa wrote:affidavit, imaš taj koji treba. Vata obmotana pamučnom mrežicom, nebitna ti je boja, broj i sl
- Alhemicarkaa
#5798 Re: Trudnjače i porodilje online
Joj affidavit
, kako ti zamišljaš tu ranu?
Meni nije smetalo. Oni su ti ekstra meki i ugodni.
-
affidavit
#5799 Re: Trudnjače i porodilje online
haha, joj zamislim bebu i kako god bila mala valja to nekud da ozađe.Alhemicarkaa wrote:Joj affidavit, kako ti zamišljaš tu ranu?
Meni nije smetalo. Oni su ti ekstra meki i ugodni.
-
safran
#5800 Re: Trudnjače i porodilje online
Hihihi, to ti je misterija poroda. Sve prvorotkinje se to pitaju. 
I nemoj se previše opterećivati pakovanjem i šta ti sve treba. Sve smo isto prošle i na kraju se svede na to da ti 50% stvari koje poneseš ne zatrebaju a sve što ti eventualno može zatrebati može se naknadno donijeti. Ja prvi put ponijela 2 spavaćice trebale su mi 3 - drugi put ponijela tri dovoljne mi bile dvije. Nemoj zaboraviti ponijeti neki energetski doping - mislim da smo jednoglasno zaključile da je Snickers Tito za poslije poroda - ništa integralni keksi, granole i sl. I ponesi tekućine.
I nemoj se previše opterećivati pakovanjem i šta ti sve treba. Sve smo isto prošle i na kraju se svede na to da ti 50% stvari koje poneseš ne zatrebaju a sve što ti eventualno može zatrebati može se naknadno donijeti. Ja prvi put ponijela 2 spavaćice trebale su mi 3 - drugi put ponijela tri dovoljne mi bile dvije. Nemoj zaboraviti ponijeti neki energetski doping - mislim da smo jednoglasno zaključile da je Snickers Tito za poslije poroda - ništa integralni keksi, granole i sl. I ponesi tekućine.