Ti polaziš od pretpostavke da je narod neka visokomoralna kategorijaJThomas wrote:nisam baš ubijeđen. zlaja i fahro su uspjeli dosad nemoguće - da SDA izgleda k'o moralna vertikala spram njih. ja znam da nije. al' tako izgleda sa strane, ako nemaš dugoročno pamćenje, a većina glasača nema.ultima_palabra wrote:SDP je uhljebio veliku raju, a njih je malo... malu nije mogao, jer je zauzetoJThomas wrote:ja mislim da za njega baš jesu glasali oni koji su bili za promjene, al' malo naivniji i koji naginju nacionalizmu.
i SDP je već uhljebio apsolutno svakoga koga je mogao, pa mu je podrška drastično pala zbog objektivno katastrofalnih dosadašnjih rezultata, to se vidi i na forumu. a ne vjerujem vala da fahrini kadrovi mogu to okrenuti na bolje.![]()
Očigledno da Fahro cilja na SDA glasače, tj. da će nastupiti atmosfera panike i bježanije
Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
- ultima_palabra
#5776 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
-
Ripicipi
#5777 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
kome oni sada izgledaju k'o moralna vertikala?JThomas wrote:nisam baš ubijeđen. zlaja i fahro su uspjeli dosad nemoguće - da SDA izgleda k'o moralna vertikala spram njih. ja znam da nije. al' tako izgleda sa strane, ako nemaš dugoročno pamćenje, a većina glasača nema.ultima_palabra wrote:SDP je uhljebio veliku raju, a njih je malo... malu nije mogao, jer je zauzetoJThomas wrote:ja mislim da za njega baš jesu glasali oni koji su bili za promjene, al' malo naivniji i koji naginju nacionalizmu.
i SDP je već uhljebio apsolutno svakoga koga je mogao, pa mu je podrška drastično pala zbog objektivno katastrofalnih dosadašnjih rezultata, to se vidi i na forumu. a ne vjerujem vala da fahrini kadrovi mogu to okrenuti na bolje.![]()
Očigledno da Fahro cilja na SDA glasače, tj. da će nastupiti atmosfera panike i bježanije
Kome? Mozda jedino svojim stalnim glasacima.
- JThomas
#5778 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ne znam, živi bili pa vidjeli. ja mislim da će na sljedećim opštim izborima stranke bolje prolaziti što su manje u sadašnjoj vlasti. eto, uporedite nivo podrške za SDP uoči izbora, neposredno poslije izbora i sad.
- ultima_palabra
#5779 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ma ima to logike, na zapadu bi to bilo tako. Ali evo pogledaj rezultate iz 2010: Vladajuće stranke: SDA, SBiH i dva HDZ-a, još im dodaj SBB kao SDA-čedo, i mogli su formirati vladu 
- dzeno123
#5780 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Hocemo li preimenovati temu?
SDP hvala ti...
SDP hvala ti...
- JThomas
#5781 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
svi su dobili manje nego na prethodnim, SDP i SBB mogu ovo uraditi upravo zato što su raja puno manje glasala za SDA i naročito za SBIH. a situacija je objektivno odron, u svakom pogledu, toliki odron da to neće moći da se ne odrazi negativno na one koji su na vlasti.
- Chisum
#5782 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
potres_mozga wrote:kome oni sada izgledaju k'o moralna vertikala?JThomas wrote: nisam baš ubijeđen. zlaja i fahro su uspjeli dosad nemoguće - da SDA izgleda k'o moralna vertikala spram njih. ja znam da nije. al' tako izgleda sa strane, ako nemaš dugoročno pamćenje, a većina glasača nema.
Kome? Mozda jedino svojim stalnim glasacima.
Uh
- JThomas
#5783 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ja bi rekao da zlatko pravi sranje za sranjem zato što je gladan k'o i oni, a ne što je nečega svjestan. al' eto.
-
dragonz
#5784 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
I kažete na prošlim izborima da je Mirnes Ajanović lud.

-
Liska
#5785 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Meni se čini da Fahro puca na apsolutnu vlast, ne vjerujem da ga išta manje od toga zanima. Sav njegov život i ono što radi stremi tome da je sam na vrhu. Dakle, potencijalni diktator ali kojeg tipa, to ćemo još vidjeti, ili možda i nećemo. Meni se čini da će Fahro s vremenom eliminirati i SDP i svojim postupcima ići na stvaranje tri dijela BiH i tri velmože, a to su: Milorad Dodik, Dragan Čović i Fahrudin Radončić. Ne vjerujem da će se prva dvojica buniti na takav prijedlog. Tako da čisto sumnjam da ćemo i imati izbore u dogledno vrijeme.Imati ćemo feudalne skupštine koje će birati velmožu, i tu neće biti promašaja i više kandidata. Neka nam je Bog na pomoći svima. Stvarno je degutantno slušati Fahru kad govori o borbi protiv korupcije i kriminala. Prvo bi sebe trebao zatvoriti. Možemo biti legalisti i govoriti kako je nevin svatko tko nije proglašen krivim od suda, ali sjetimo se Hrvatske i Sanadera. I odoh ja prije nego bude kasno, ali koristim ovu priliku da iskažem svoje mišljenje o Fahri, dok je to još zakonski dozvoljeno i nekažnjivo. Svi znamo kako su završili oni koji su mu se bilo kako suprotstavili i ne vidim zašto bi bio drugačiji kad osim ekonomske vlasti bude imao i političku. Može biti samo gori jer on nije od japije da bi bio bolji. Već pokvaren ulazi u vlast i može biti samo gori.
- avicena
#5786 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Od 21. minuta. Reče prije mjesec dana da neće u vlast i da SDA može biti biti mirna, a odmah poslije toga i da neće glasati za budžet.
- insomnia78
#5787 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ustani kad spominjes gospodina Radoncica ccc oj zemljo
Sent sa mog ultra, sexy, cool mobitela using tapatalk
Sent sa mog ultra, sexy, cool mobitela using tapatalk
-
kenzo
#5788 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Fahrina glad za vlašću je zeznula njega samog..
da je otisao u opoziciju, ne zeleci u vlast sa dosadasnjom bagrom...poklopio bi sve 2014-e...a dotle ce vec pokazati ko je i sta je aBd..a onda...
dosta se bosanaca i hercegovaca zaletilo da glasaju za njega(zeleci promjenu)...pa su mozda svjesni da su se zeznuli...
sto se tice SPD-a Veliki Vodja ih je pokopao ovim potezom..trebali su oni u opoziciju, da narodu dokazu da ne zele u vlast sa kriminalcima...umjesto toga oni skroz suprotno uradise...stranka ima finog kadra..ali pokopa ih Glavni..
jedino sto bi dobro bilo je da Zeljko istupi iz stranke i osnuje vlastitu, gdje bi skupio najkvalitetniji kadar..
da je otisao u opoziciju, ne zeleci u vlast sa dosadasnjom bagrom...poklopio bi sve 2014-e...a dotle ce vec pokazati ko je i sta je aBd..a onda...
dosta se bosanaca i hercegovaca zaletilo da glasaju za njega(zeleci promjenu)...pa su mozda svjesni da su se zeznuli...
sto se tice SPD-a Veliki Vodja ih je pokopao ovim potezom..trebali su oni u opoziciju, da narodu dokazu da ne zele u vlast sa kriminalcima...umjesto toga oni skroz suprotno uradise...stranka ima finog kadra..ali pokopa ih Glavni..
jedino sto bi dobro bilo je da Zeljko istupi iz stranke i osnuje vlastitu, gdje bi skupio najkvalitetniji kadar..
- Cracked
#5789 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
kenzo wrote:Fahrina glad za vlašću je zeznula njega samog..
dosta se bosanaca i hercegovaca zaletilo da glasaju za njega(zeleci promjenu)...pa su mozda svjesni da su se zeznuli...![]()
moze on zasrati slijedece dvije godine sa SDP-om koliko hoce, ljudi ce isto glasati kao da je ostao u opoziciji. Pa jel zadnjih 20 godina kroz svoj bilten i postupke toliko zla nanjeo pa su ljudi opet posrnuli da glasaju za njega. Precjenjujes inteligenciju prosjecnog glasaca. 20 godina su glasali za iste kriminalce. 20 godina kupuju novine koje su dno dna. Zasto mislis da ce 2 godine biti dovoljne da ljudi skontaju?
- vivaldi
#5790 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
dvije nece, ali za vjerovatno 6 (oni drugi izbori) hoceCracked wrote:Zasto mislis da ce 2 godine biti dovoljne da ljudi skontaju?
-
kenzo
#5791 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
vise ce biti da se nadam..jer dosta je intelegentnih ljudi za njega glasalo...nisu samo sandzaklije u pitanju nema njih vise od 100 000...dosta je domacih glasalo za njega..valjda su svjesni da su se preveslali..Cracked wrote:kenzo wrote:Fahrina glad za vlašću je zeznula njega samog..
dosta se bosanaca i hercegovaca zaletilo da glasaju za njega(zeleci promjenu)...pa su mozda svjesni da su se zeznuli...![]()
moze on zasrati slijedece dvije godine sa SDP-om koliko hoce, ljudi ce isto glasati kao da je ostao u opoziciji. Pa jel zadnjih 20 godina kroz svoj bilten i postupke toliko zla nanjeo pa su ljudi opet posrnuli da glasaju za njega. Precjenjujes inteligenciju prosjecnog glasaca. 20 godina su glasali za iste kriminalce. 20 godina kupuju novine koje su dno dna. Zasto mislis da ce 2 godine biti dovoljne da ljudi skontaju?
- kokakolas
#5792 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ma Fahro je kralj... Sad ćete vi vidjeti kako se to radi 
-
HM 2011
#5793 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Meni se ne svidja ovo na kraju videa kada kaže - vlast ruši samu sebe svojim postupcima....
kad bi tako bilo nebi niko vladao nikada.....
Ne bi mogao ni postati vladar....
ali previše je to dubokoumno....
kad bi tako bilo nebi niko vladao nikada.....
Ne bi mogao ni postati vladar....
ali previše je to dubokoumno....
- avicena
#5794 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
I nakon mjesec dana...avicena wrote:Od 21. minuta. Reče prije mjesec dana da neće u vlast i da SDA može biti biti mirna, a odmah poslije toga i da neće glasati za budžet.
- jon_jovi
#5795 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
S obzirom da je Obama stavio na crnu listu Keljmendija isti dan kada je sklopljena koalicija Radončić - Lagumdžija, to znači da je Amerika jako protiv Radončićevog ulaska u vlast.
- ultima_palabra
#5796 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Opet fulaš, Zlatko ne može u WC bez Moonovog odobrenja
To je samo znak Radončiću da znaju šta je radio prošlog (i svih prethodnih) ljeta, i da podhitno prekine sve veze sa mafijom.
- Skijaš
#5797 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Obamino pismo kojim Keljmendija svrstava uz bok meksičkog i afganistanskog narkobosa je rezultat upravo onog što im je Radončić rekao o Keljmendiju. Veza između Radončića i albanske mafije je prekinuta a Vikić je tu da nadgleda stvar.ultima_palabra wrote:Opet fulaš, Zlatko ne može u WC bez Moonovog odobrenjaTo je samo znak Radončiću da znaju šta je radio prošlog (i svih prethodnih) ljeta, i da podhitno prekine sve veze sa mafijom.
- Banksy
#5798 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Tačno to. Može, ali bez prtljaga.ultima_palabra wrote:Opet fulaš, Zlatko ne može u WC bez Moonovog odobrenjaTo je samo znak Radončiću da znaju šta je radio prošlog (i svih prethodnih) ljeta, i da podhitno prekine sve veze sa mafijom.
Biće teško.
-
SA 071
#5799 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ma davno je Rafi Gregorijan Fahri "savjetovao" da prekine saradnju sa Kelmendijem, jer ce Ameri blokirati imovinu i svim njegovim poslovnim partnerima kada dodje do toga da Kelmendiju blokiraju imovinu. A posto je objavljeno da Fahro ulazi u vlast, nije slucajno Kelmendi bas taj dan stavljen na crnu listu. Na kraju krajeva, i ako udje u vlast drzace ga u saci. Samo sto to ne mora odmah i bezuslovno znaciti nesto dobro za nas. Naprotiv, moze biti i pogubno.
Ipak, mislim da Zlatko gubi podrsku Amerikanaca i OHR-a. Sada Bosic optuzuje Tihica da radi po nalogu americkog ambasadora i rusi vijece ministara preko budzeta (?!), a do neki dan su Lagumdzija i bratsvo optuzivali Komsica da rusi Lagumdziju po nalogu Hilari Klinton (?!). U oba slucaja su optuzeni amerikanci za podrsku onima koji oponiraju Lagumdziji?!? I sada sa ulaskom Fahre u politiku, amerikanci objavljuju ime njegovog poslovnog partnera na listi bosova?! Nista nije slucajno...
Samo, kako objasniti clanstvu i onima koji su glasali za SDP da ta partija i njen lider ulaze u koaliciju "na programskim osnovama" sa covjekom koji je zadnjih bar 10 godina s njihove strane bio oznacen kao najveci kriminalac, tiranin i ne znam sta vec ne?!
Banda zelena dodje kao "sigurna luka" nakon ovakvih katastrofalnih postupaka SDP-a...
Ipak, mislim da Zlatko gubi podrsku Amerikanaca i OHR-a. Sada Bosic optuzuje Tihica da radi po nalogu americkog ambasadora i rusi vijece ministara preko budzeta (?!), a do neki dan su Lagumdzija i bratsvo optuzivali Komsica da rusi Lagumdziju po nalogu Hilari Klinton (?!). U oba slucaja su optuzeni amerikanci za podrsku onima koji oponiraju Lagumdziji?!? I sada sa ulaskom Fahre u politiku, amerikanci objavljuju ime njegovog poslovnog partnera na listi bosova?! Nista nije slucajno...
Samo, kako objasniti clanstvu i onima koji su glasali za SDP da ta partija i njen lider ulaze u koaliciju "na programskim osnovama" sa covjekom koji je zadnjih bar 10 godina s njihove strane bio oznacen kao najveci kriminalac, tiranin i ne znam sta vec ne?!
Banda zelena dodje kao "sigurna luka" nakon ovakvih katastrofalnih postupaka SDP-a...
- ultima_palabra
#5800 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Kad ga jednom preobrate, njihov je čovjek do kraja.Banksy wrote:Tačno to. Može, ali bez prtljaga.ultima_palabra wrote:Opet fulaš, Zlatko ne može u WC bez Moonovog odobrenjaTo je samo znak Radončiću da znaju šta je radio prošlog (i svih prethodnih) ljeta, i da podhitno prekine sve veze sa mafijom.
Biće teško.
U SDA ima disonantnih tonova, ne sluša se samo Tihić ili Bakir. Fahro je napravio djl stranku, a Zlatko je od SDP-a načinio takvu... vjerovatno Ameri procjenjuju da je sa takvima lakše progurati reforme koje su planirali.
Približićemo se EU i NATO, a država neće biti ništa funkcionalnija... praviće se atmosfera kako su svi na dobitku, a neće biti baš tako.