Uz Brinkhoff's No.1 zum wohl
Bundesliga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veella
#5776 Re: Bundesliga
wc bauern, finansijski dominantan, imaju para, sve stekli otimanjem i zato ce pojedinci zavrsiti iza resetaka.
- Partijaner
#5777 Re: Bundesliga
Otimanjem rezultata ha ?veella wrote:wc bauern, finansijski dominantan, imaju para, sve stekli otimanjem i zato ce pojedinci zavrsiti iza resetaka.
- dinooh
#5778 Re: Bundesliga
treba preispitati i onu lovu sta je bayern posudio Be fau beu, vjerovatno je i ona ilegalna, pa treba kazniti celnike i u be fau beuveella wrote:wc bauern, finansijski dominantan, imaju para, sve stekli otimanjem i zato ce pojedinci zavrsiti iza resetaka.
- Partijaner
#5779 Re: Bundesliga
Pitam se hoce li se ovo vise ikad desiti.
- dinooh
#5780 Re: Bundesliga
na zalost nece, a tako su fino igrali
-
groove
#5781 Re: Bundesliga
moguce je samo ako se schaaf vrati. sve rastjerat i njemu dati sve ovlasti.Partijaner wrote:Pitam se hoce li se ovo vise ikad desiti.![]()
- MeanMachine
#5782 Re: Bundesliga
A čime to Dortmund, Wolfsburg, Schalke i Leverkusen kupuju igrače i čime ih plaćaju: kikirikijem, košpicama ili nekom trećom valutom. Krajnje je vrijeme da vi hejteri smislite neku novu priču kojom možete liječiti svoje komplekse od Bayerna jer ova izlizana varijanta o bogatom Bayernu i siromašnom ostatku BL odavno više nije aktualna. Postavlja se pitanje kako se to Bayern izbori sa silnim Glazerima, Abramovichima, šeikovima i kraljevskim klubovima pa već godinama igra u finalima LP, te prošle godine vrhunskom dominacijom i osvojiše titulu. Odgovor je jednostavan: za razliku od skoro svih klubova u BL Bayern ima fantastičnu organizaciju, infrastrukturu i rukovodstvo svjetske klase koji su i omogućili da se klub razvije do vrhunskog nivoa na kojem se danas nalazi. Zahvaljujući svemu što su izgradili (i to vlastitom snagom, zalaganjem i umijećem) na Bayern se sa pravom ugledaju klubovi iz svih evropskih liga, a ne samo BL, tako da je najbolje što bilo koji klub iz BL može uraditi to da sagleda vlastite probleme i počne ih sistematski rješavati umjesto da stalno iznova kukaju i šupljiraju. Auf gehts Ihr Rotenmissko wrote:Nista dok se i ostali klubovi ne obogate. A dolazi polako vrijeme kada se ili moras oparit da bi bio konkurentan ili izvoli u nizi rang pa zivi od prodaje i stvaranja mladih talenata. Vise nema siromaha u vrhunskom fudbalu. Vidite sta se desava u Dinamu ZG,pokusava Maminjo da posluje na slicnom principu kao Uli, imas moc u savezu i imas cijelu ligu za sebe a ostale samo odrzavaj u zivotu da se ne poguse jer ne bi imao s kim igrat i od koga kupovat
Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
- MOSALJOZE
#5783 Re: Bundesliga
Sutra posljednji dan za "prijavu" za opkladu protiv her Velle i her nas bavaraca,broj mjesta nije ograničen
- dinooh
#5784 Re: Bundesliga
mogu se prijaviti i ostali navijavci BVB, ali znamo da ih nema viseMOSALJOZE wrote:Sutra posljednji dan za "prijavu" za opkladu protiv her Velle i her nas bavaraca,broj mjesta nije ograničen
- MOSALJOZE
#5785 Re: Bundesliga
Bude onih letećih,ali kakve koristi od njih.Princ simpatiše bvb ne znam dali bi pristaodinooh wrote:mogu se prijaviti i ostali navijavci BVB, ali znamo da ih nema viseMOSALJOZE wrote:Sutra posljednji dan za "prijavu" za opkladu protiv her Velle i her nas bavaraca,broj mjesta nije ograničen
-
missko
#5786 Re: AW: Bundesliga
Hoces reci da Bayernu ne ide u prilog sto je ostatak lige siromasan?MeanMachine wrote:A čime to Dortmund, Wolfsburg, Schalke i Leverkusen kupuju igrače i čime ih plaćaju: kikirikijem, košpicama ili nekom trećom valutom. Krajnje je vrijeme da vi hejteri smislite neku novu priču kojom možete liječiti svoje komplekse od Bayerna jer ova izlizana varijanta o bogatom Bayernu i siromašnom ostatku BL odavno više nije aktualna. Postavlja se pitanje kako se to Bayern izbori sa silnim Glazerima, Abramovichima, šeikovima i kraljevskim klubovima pa već godinama igra u finalima LP, te prošle godine vrhunskom dominacijom i osvojiše titulu. Odgovor je jednostavan: za razliku od skoro svih klubova u BL Bayern ima fantastičnu organizaciju, infrastrukturu i rukovodstvo svjetske klase koji su i omogućili da se klub razvije do vrhunskog nivoa na kojem se danas nalazi. Zahvaljujući svemu što su izgradili (i to vlastitom snagom, zalaganjem i umijećem) na Bayern se sa pravom ugledaju klubovi iz svih evropskih liga, a ne samo BL, tako da je najbolje što bilo koji klub iz BL može uraditi to da sagleda vlastite probleme i počne ih sistematski rješavati umjesto da stalno iznova kukaju i šupljiraju. Auf gehts Ihr Rotenmissko wrote:Nista dok se i ostali klubovi ne obogate. A dolazi polako vrijeme kada se ili moras oparit da bi bio konkurentan ili izvoli u nizi rang pa zivi od prodaje i stvaranja mladih talenata. Vise nema siromaha u vrhunskom fudbalu. Vidite sta se desava u Dinamu ZG,pokusava Maminjo da posluje na slicnom principu kao Uli, imas moc u savezu i imas cijelu ligu za sebe a ostale samo odrzavaj u zivotu da se ne poguse jer ne bi imao s kim igrat i od koga kupovat
- dinooh
#5787 Re: Bundesliga
hoces reci da je bayern uvijek bio bogat i ovako dobar?
-
missko
#5788 Re: AW: Bundesliga
Od kako su pare pocele igrat fudbal uvijek je bio dobardinooh wrote:hoces reci da je bayern uvijek bio bogat i ovako dobar?
- dinooh
#5789 Re: Bundesliga
a za to je cijeli bayern zasluzan jer djeluju kao tim, od uprave pa do samih igraca. A to sto drugi klubovi nisu u stanju to postici, jedinstvo u cijelom klubu, njihov problem. I sad kakve bayern ima uloge sto su ostali klubovi "siromasni". Kada Bayern ne bi kupio Gotzea, Lewu, Gomeza, Ballacka to bi neka druga ekipa iz Europe uradila.
-
missko
#5790 Re: AW: Bundesliga
Olaksava Bayernu puno sto su drugi siromasni. Na stranu to sto oni posluju dobro ja to ne sporim, ja samo sporim dvolicnost. Ko fol sve fino krasno mi volimo sve sto je Njemacko. Mi bi rado voljeli da imamo gradski derbi u Minhenu i bio je prije dok pare nisu upropastile sve, volili bi malo sutra da im je 1860 konkurentan. Volili bi da ako Bayern ispadne da BvB osvoji LP al volili bi al u qrcu i tako to.dinooh wrote:a za to je cijeli bayern zasluzan jer djeluju kao tim, od uprave pa do samih igraca. A to sto drugi klubovi nisu u stanju to postici, jedinstvo u cijelom klubu, njihov problem. I sad kakve bayern ima uloge sto su ostali klubovi "siromasni". Kada Bayern ne bi kupio Gotzea, Lewu, Gomeza, Ballacka to bi neka druga ekipa iz Europe uradila.
Ako se nema para nek niko nema pa cemo igrat lopte a ako vec ima pusti kapital da udje i da smo svi konkurentni pa cemo opet igrat ko englezi
- dinooh
#5791 Re: Bundesliga
Dvolicnost ili ne dvolicnost, to ne moze uticati na siromastvo drugih klubova. Upet mislim da se zadnjih godina puno toga popravilo. HSV i werder padaju ali se BVB, Schalke i evo Leverkusen stabiliziraju i prvi put u LP prosli su u K.O. rundu. Pobjegli su od talijana a priblizavaju se englezima. Sto se finansijske situacije tice, sve vise igraca konta da su place jedino u BL sigurne jer postoje strogi propisi za razliku od drugih liga kao npr spanska. Ja ocekume dalji napredak ove lige i da ce jednom stignuti i engleze, pogotovo ako se uvede finansijski fer play. Jer igracke seika u rusa nece vise moci raditi sta hoce, iz godine u godinu crvene brojke pisati a kupovati sve sta je trenutno IN
-
missko
#5792 Re: Bundesliga
Finansijski fer plej bi bio dobar al tek onda kad uvedu da se LP igra po ligaskom sistemu znaci toliko klubova i svak sa svakim za bodove pa ko bude na kraju bolji. A ovako tesko da zabrane parama da se trose po nacionalnim ligama jer ljudi u Engleskoj bi sami sebi napravili takmicenje van okvira fife i uefe jer imaju i hoce da trose
- MOSALJOZE
#5793 Re: Bundesliga
Da to ozvaničimo vella je ovaj 17- mi smo ovi 18+.Partijaner,dinoh,simonese i MOSALJOZE protiv mister Velle.Valjda nisam nikoga izostavio???veella wrote:Ovako, sad bjezite ko fol 17 bodova. Ako na kraju sezone budete bjezali 18 i vise onda sam ja donji, ako bude 17 i manje onda ste vi donji
![]()
Ja prihvatam sa zadovoljstvom
- MeanMachine
#5794 Re: AW: Bundesliga
Klubovi poput Wolfsburga, Dortmunda, Leverkusena i Schalkea sigurno nisu siromašni kao što pišeš. Oni zasigurno imaju manje novca od Bayerna, ali taj novac je Bayern sebi zaradio ogromnim uspjesima kako u BL tako i u CL. Fudbal je biznis, fudbalski klubovi su privredna društva i tu je pored igre na terenu jedanko bitan rad uprave i čelnih ljudi kluba koji su dio jedenog cjelovitog sistema i sve zajednički mora odlično funkcionisati da bi uspjeh, a time i novac (premije, sponzori, investitori,...) dolazili na pravu adresu. To je i glavna slaba tačka svih konkurenata Bayerna u BL: nemaju rukovodstva sposobna da ih dugoročno održe na putu uspjeha. Imao je Dortmund odlične rezultate u posljednjih 3-4 godine, ali uprava im je malo reći nesposobna pa potpisuje ugovore u kojima se obavezuju igraču dati 10% od transfera (Götze, 3,7 miliona eura su mu isplatili od ukupnog iznosa transfera), zatim ugrađuju otkupne klauzule u ugovore koje su smiješno niske (kod Götze-ovog ugovora je ta klauzula bila čak tako definisana da svake godine opada - smiješno). Ne treba ni spominjati da se dozvoljava nosiocima igre (Lewandowski) da bez odštete napuste klub. Bili su oni prvi u Bundesligi, odlični u CL, ali uprava koja je nesposobna generisati nova novčana primanja, ojačati postojeće izvore finansiranja, potpisivati bolje i za klub povoljnije ugovore sa igračima, e to su sve stvari koje Bayernove konkurentne u BL svaki put iznova vrate u prosjek nakon što bljesnu nekoliko sezona. Dortmund je tu samo jedan od primjera, ali je najaktualniji pa je zato najlakše na njihovom primjeru ilustrovati stanje.missko wrote:Olaksava Bayernu puno sto su drugi siromasni. Na stranu to sto oni posluju dobro ja to ne sporim, ja samo sporim dvolicnost. Ko fol sve fino krasno mi volimo sve sto je Njemacko. Mi bi rado voljeli da imamo gradski derbi u Minhenu i bio je prije dok pare nisu upropastile sve, volili bi malo sutra da im je 1860 konkurentan. Volili bi da ako Bayern ispadne da BvB osvoji LP al volili bi al u qrcu i tako to.dinooh wrote:a za to je cijeli bayern zasluzan jer djeluju kao tim, od uprave pa do samih igraca. A to sto drugi klubovi nisu u stanju to postici, jedinstvo u cijelom klubu, njihov problem. I sad kakve bayern ima uloge sto su ostali klubovi "siromasni". Kada Bayern ne bi kupio Gotzea, Lewu, Gomeza, Ballacka to bi neka druga ekipa iz Europe uradila.
Ako se nema para nek niko nema pa cemo igrat lopte a ako vec ima pusti kapital da udje i da smo svi konkurentni pa cemo opet igrat ko englezi
Opet napominjem, neka se klubovi iz BL (barem ovi što imaju ambicije učešća u borbi za titulu) počnu takmičiti sa Bayernom kao što se Bayern iz godine u godinu takmiči sa vještački obogaćenim klubovima koji i pored desetina i stotina miliona eura dugova troše strane pare bez pokrića, dok Bayern u okvirima pravila licenciranja u Njemačkoj mora poslovati strogo pozitivno, bez rasipništva i troškova bez pokrića, pa i pored svega toga ne kukaju kao npr. Watzke iz Dortmunda, nego kvalitetnim i pametnim radom i ulaganjem dolaze do novih uspjeha, i to konstantno. U svemu tome je klubovima u BL lakše takmičiti se sa Bayernom jer svi podliježu jednakim pravilima licenciranja, dok Bayern (ali i ostali klubovi iz BL) u CL protiv sebe ima vještačke klubove koji stranim novcima, bez ikakvih pravila i pokrića, kupuju sve igrače koji im se učine interesantnim u nekom trenutku. Dakle, nije ostatku Bundeslige problem Bayern, problem su oni sami sebi (tj. njihova rukovodstva) i kada prestanu kukati, a počnu kvalitetno raditi svoj posao, onda mogu očekivati i bolje rezultate. Auf gehts Ihr Roten
- Bosanski_kralj
#5795 Re: Bundesliga
Jesi mene izostavio?MOSALJOZE wrote:Da to ozvaničimo vella je ovaj 17- mi smo ovi 18+.Partijaner,dinoh,simonese i MOSALJOZE protiv mister Velle.Valjda nisam nikoga izostavio???veella wrote:Ovako, sad bjezite ko fol 17 bodova. Ako na kraju sezone budete bjezali 18 i vise onda sam ja donji, ako bude 17 i manje onda ste vi donji
![]()
Ja prihvatam sa zadovoljstvom
- -danTe-
#5796 Re: Bundesliga
i ja cu obaveznoBosanski_kralj wrote:Jesi mene izostavio?MOSALJOZE wrote:Da to ozvaničimo vella je ovaj 17- mi smo ovi 18+.Partijaner,dinoh,simonese i MOSALJOZE protiv mister Velle.Valjda nisam nikoga izostavio???veella wrote:Ovako, sad bjezite ko fol 17 bodova. Ako na kraju sezone budete bjezali 18 i vise onda sam ja donji, ako bude 17 i manje onda ste vi donji
![]()
Ja prihvatam sa zadovoljstvom![]()
- Partijaner
#5797 Re: Bundesliga
Kad pozutimo svi odreda. 
- veella
#5798 Re: Bundesliga
Da vam skratim diskusiju, ja ne kukam niti mi sta smeta. BVB igra najbolje, najljepse, najzanimljivije, a ja najsretniji (i kad gube i kad pobjedjuje) sto navijam za najbolji tim na svijetu.
PS. Promjeniti avatare neprocjenjivo
PS. Promjeniti avatare neprocjenjivo
- veella
#5799 Re: Bundesliga
Bas su cudni ovi tzv. navijaci WC bauerna pogotovo ovaj meannmuhafuca
, najvise kaki protiv BVB-a a ne smije se kladiti 
- veella
#5800 Re: Bundesliga
Danasnji mediji pisu: FCB-Chef Rummenigge gespannt auf BVB-Transferoffensive
Jadan on, ispast ce mu oci koliko gleda u BVB

Jadan on, ispast ce mu oci koliko gleda u BVB