Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- ExNihilo
#5776 Re: Šta trenutno čitate?
Đe imat kupit?
- sadmire
#5777 Re: Šta trenutno čitate?
H. Murakami-Tvrdo kuhana zemlja cudesa
Nisam bas ljubitelj knjiga tog zanra i tematike, ali je ova jako interesantno napisana tako da ju je uzitak citati.
Uporedo sa njom C. Polanik-Borilacki klub
Nije losa, ali mi je film ipak bolji.
Nisam bas ljubitelj knjiga tog zanra i tematike, ali je ova jako interesantno napisana tako da ju je uzitak citati.
Uporedo sa njom C. Polanik-Borilacki klub
Nije losa, ali mi je film ipak bolji.
-
kis.napraforgo
#5778 Re: Šta trenutno čitate?
u buybooku bilo nekad, nadam se da ima jos uvijekEllinor wrote:Đe imat kupit?
- nOrMaLaC
#5779 Re: Šta trenutno čitate?
Toplo bih preporučio svima koji vole krim-romane da obavezno pročitaju serijal romana od norveškog autora JO NESBO.
Crvendać,Nemeza...su jedni od njegovih izuzetno kvalitetnih djela.Sama činjenica koliko dobro Nesbo piše, jeste to da su mu djela prevedena na više od 30 stranih jezika..
Crvendać,Nemeza...su jedni od njegovih izuzetno kvalitetnih djela.Sama činjenica koliko dobro Nesbo piše, jeste to da su mu djela prevedena na više od 30 stranih jezika..
- Bluesman
#5782 Re: Šta trenutno čitate?
Tvrđavu 
- sadmire
#5783 Re: Šta trenutno čitate?
Ernesto Sabato-Tunel
Preporucujem svim ljubiteljima egzistencijalizma.
Preporucujem svim ljubiteljima egzistencijalizma.
- male_okice
#5785 Re: Šta trenutno čitate?
nOrMaLaC wrote:Toplo bih preporučio svima koji vole krim-romane da obavezno pročitaju serijal romana od norveškog autora JO NESBO.
znam citam...ali kad ce vise doci ona Djavolja zvijezda...osijedi ja cekajuci
- Zena_drugog_sistema
- sadmire
#5787 Re: Šta trenutno čitate?
men se cini da sam je bas neki dan vidio u Konzumu, bit ce da nije u tvoj stigla pa ces je morati potraziti negdje drugo. U svakom slucaju je izasla i u BiH.male_okice wrote:nOrMaLaC wrote:Toplo bih preporučio svima koji vole krim-romane da obavezno pročitaju serijal romana od norveškog autora JO NESBO.
- kuharica
#5788 Re: Šta trenutno čitate?
predobratech10 wrote:
-
doktor78
#5789 Re: Šta trenutno čitate?
Na Opresinim kioscima je takođe ima. Dobar je Nesbomale_okice wrote:nOrMaLaC wrote:Toplo bih preporučio svima koji vole krim-romane da obavezno pročitaju serijal romana od norveškog autora JO NESBO.
-
Eborg
#5790 Re: Šta trenutno čitate?
Kako ti se čini? Je li argumentovana knjiga ili jednostavno šuplja i samoopravdavanje?Zena_drugog_sistema wrote:
- Zena_drugog_sistema
#5791 Re: Šta trenutno čitate?
Procitala sam oko 120 strana i prilicno je argumentovana do sad.Zanimljive stvari sam saznalaEborg wrote:Kako ti se čini? Je li argumentovana knjiga ili jednostavno šuplja i samoopravdavanje?Zena_drugog_sistema wrote:
-
Eborg
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5793 Re: Šta trenutno čitate?
jel to sigurno jel to sigurno 
-
mirzarb
#5794 Re: Šta trenutno čitate?
Šta mislite ima li je na ovom sajmu za kupit ?interwal wrote:
Koji genij/ters
- sadmire
#5795 Re: Šta trenutno čitate?
Dz. Perkins-Ispovest ekonomskog ubice
Prikriveni ekonomski ubica je vrhunski profesionalac, plaćenik u fukciji velikog kapitala, a cilj njegovog djelovanja je uvjeravati zemlje trećeg svijeta da su one strateški vaţne za ekonomiju SAD i da treba da prihvate zajmove u milijardama dolara. Njegova oruţja su falsifikovani finansijski pokazatelji, podmićivanje, seks i, često, ubistvo.Autor ovih ispovijesti pouzdani je svjedok, jer bio je jedan od njih...
Ekonomske ubice su izuzetno dobro plaćeni profesionalci koji zemljama širom planete otimaju hiljade milijardi dolara. Oni usmeravaju pare iz Svetske Banke (the World Bank), USAID (the U.S. Agency for International Development - USAID) i drugih stranih organizacija za „pomoć“ u novčanike velikih američkih „internacionalnih“ korporacija i džepove članova nekoliko bogatih familija koje kontrolišu planetarne prirodne resurse. Njihova oruđa uključuju falsifikovane (fabrikovane) finansijske izveštaje, nameštene izbore, podmićivanje, iznuđivanje (ucene), seks i ubistva. Oni igraju igru koja postoji od kad postoje imperije, sa tom razlikom da se sadašnja igra, u ovo vreme globalizacije, dodatno usavršila i prešla na još viši zastrašujući nivo. Trebao sam znati: ja sam EU (ekonomski ubica)!
Interesantno stivo, nema sta!?
Prikriveni ekonomski ubica je vrhunski profesionalac, plaćenik u fukciji velikog kapitala, a cilj njegovog djelovanja je uvjeravati zemlje trećeg svijeta da su one strateški vaţne za ekonomiju SAD i da treba da prihvate zajmove u milijardama dolara. Njegova oruţja su falsifikovani finansijski pokazatelji, podmićivanje, seks i, često, ubistvo.Autor ovih ispovijesti pouzdani je svjedok, jer bio je jedan od njih...
Ekonomske ubice su izuzetno dobro plaćeni profesionalci koji zemljama širom planete otimaju hiljade milijardi dolara. Oni usmeravaju pare iz Svetske Banke (the World Bank), USAID (the U.S. Agency for International Development - USAID) i drugih stranih organizacija za „pomoć“ u novčanike velikih američkih „internacionalnih“ korporacija i džepove članova nekoliko bogatih familija koje kontrolišu planetarne prirodne resurse. Njihova oruđa uključuju falsifikovane (fabrikovane) finansijske izveštaje, nameštene izbore, podmićivanje, iznuđivanje (ucene), seks i ubistva. Oni igraju igru koja postoji od kad postoje imperije, sa tom razlikom da se sadašnja igra, u ovo vreme globalizacije, dodatno usavršila i prešla na još viši zastrašujući nivo. Trebao sam znati: ja sam EU (ekonomski ubica)!
Interesantno stivo, nema sta!?
-
interwal
#5796 Re: Šta trenutno čitate?
Vidio sam na algoritmovom štandu, 42 KM.mirzarb wrote: Šta mislite ima li je na ovom sajmu za kupit ?
- kuharica
#5797 Re: Šta trenutno čitate?
Annapurna - Maurice Hercog
knjiga je predobra, ako nekoga interesuje osvajanje himalajskih vrhova preko 8000 m/nv
mene je drzala cijelu noc budnu.
iskreno preporucujem
knjiga je predobra, ako nekoga interesuje osvajanje himalajskih vrhova preko 8000 m/nv
mene je drzala cijelu noc budnu.
iskreno preporucujem
- male_okice
#5798 Re: Šta trenutno čitate?
Nemogucesadmire wrote:men se cini da sam je bas neki dan vidio u Konzumu, bit ce da nije u tvoj stigla pa ces je morati potraziti negdje drugo. U svakom slucaju je izasla i u BiH.male_okice wrote:nOrMaLaC wrote:Toplo bih preporučio svima koji vole krim-romane da obavezno pročitaju serijal romana od norveškog autora JO NESBO.
-
Beavis
#5799 Re: Šta trenutno čitate?
mescini da sam vidio na trafikama 10km
-
DYD666
#5800 Re: Šta trenutno čitate?
The Stand od Kinga, napokon...