BTW Izgleda bas smo sa teme sletili
Ateizam vs. Religija
- Smrcak15
#5777 Re: Ateizam vs. Religija
znaci to sto bolnice koriste, nije lijek znaciславянин wrote:To samo on zna jer u medicini med se ne smatra lijekom ni za jednu bolest - doduse ima i tajnu tehniku umakanja muha - zamisli tog “ lijeka” kad kombinujes umakanje muhe u vodu i med , pa invalidu noga izraste odmah.Smrcak15 wrote:Kako to vi ateisti da neznate da je med lijek za covjeka jedan nepismeni Muhammed da zna![]()
16:69 zatim, hrani se svakovrsnim plodovima, pa onda idi stazama Gospodara svoga, poslušno!' Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju
- Smrcak15
#5778 Re: Ateizam vs. Religija
Gor123 wrote:Za med: https://www.medicalnewstoday.com/articles/264667.php
ateista se bori i protiv naucno dokazanih stvari, kao sto je medicina davno dokazala kako med ima ljekovita svojstva, ali se nadju pajdasi ateisticki da to ospore smao zato sto Kuran govori da je med lijek
- Idemedosumom
#5779 Re: Ateizam vs. Religija
Nek' vala više nisam ja u centru pažnje 
- славянин
#5780 Re: Ateizam vs. Religija
Pa daj dao si jedan link u kojem su koristili specificnu sortu meda koja nastaje od posebnih biljaka koje rastu tamo i pri tome se tretira farmaceutski- a na to jos ta jedna bolnica je iskazala “nadu” da moze pomoci,drugi link to je reklamna stranica od farmaceutske kompanije koja proizvodi taj med. I sve to da “pomogne” zacijeljivanju rana - sada ti tvrdis da bolnice to koriste kao lijek ... znaci smrle ... rastao si se sa razumom i sve dublje tones..
Last edited by славянин on 23/08/2018 23:36, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#5781 Re: Ateizam vs. Religija
A niko prije nije spominjao ljekovita svojstva prije Kurana?Smrcak15 wrote:Gor123 wrote:Za med: https://www.medicalnewstoday.com/articles/264667.php
ateista se bori i protiv naucno dokazanih stvari, kao sto je medicina davno dokazala kako med ima ljekovita svojstva, ali se nadju pajdasi ateisticki da to ospore smao zato sto Kuran govori da je med lijek
-
Gor123
#5782 Re: Ateizam vs. Religija
Evo nesto onako sto je meni na umpalo. Kako to npr vec sam u jednom postu spomenuo crkva nije dozvoljavala nista naucnicima, dok dolaskom Islama sa istoka nauka se toliko razvija. Znate li koliko su oni bili dobri u nauci? Matematicar, moreplovci, medicinari itd... Sve je pokradeno. Sta mislite odakle je potekla eksperimentalna nauka? Ko su bili ljudi koji su se poceli baviti raznim eksperimentima vezanim za astronomiju medicinu itd...
- славянин
#5783 Re: Ateizam vs. Religija
A oni su to sve razvili nista od Indijaca,Perzijanaca i Grka nisu prepisali...Gor123 wrote:Evo nesto onako sto je meni na umpalo. Kako to npr vec sam u jednom postu spomenuo crkva nije dozvoljavala nista naucnicima, dok dolaskom Islama sa istoka nauka se toliko razvija. Znate li koliko su oni bili dobri u nauci? Matematicar, moreplovci, medicinari itd... Sve je pokradeno.
Ovo samo pokazuje prosjecno stanje uma jednog arapa ili ti mumina... dok ovi traze vodu na marsu ovaj prica o tezini slona, polovljenju mjeseca,umakanju muha i poznatom lijeku pored pencilina a to je med.
- MarlboroGold
#5784 Re: Ateizam vs. Religija
Da obnovimo gradivoSmrcak15 wrote:rasiriti upravo toMarlboroGold wrote:"On je Zemlju ravnom učinio i na njoj nepomične planine i rijeke stvorio i od svakog ploda po par, muško i žensko, dao; On dan zastire noću. To su doista dokazi ljudima koji razmišljaju."Gor123 wrote:U Kur'anu nikad nije spomenuto da je zemlja ravna, naprotiv govori se da je okrugla
...
-
Gor123
#5785 Re: Ateizam vs. Religija
Jesam li rekao da nisu nista otkrili?! Kazem u Evropi nije bilo sanse nikakve za razvoj icega aloooo.
Nevjerujes!?
http://mvslim.com/10-things-you-use-eve ... y-muslims/
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_i ... amic_world
https://edition.cnn.com/2015/07/22/worl ... index.html
Imam toliko argumenata za ovo...
Nevjerujes!?
- Smrcak15
#5786 Re: Ateizam vs. Religija
MarlboroGold wrote: Da obnovimo gradivo
- shbc
#5787 Re: Ateizam vs. Religija
Jesu muslimani u pocetku bili dosta dobri u nauci (samo daleko od toga da su bili pioniri, ne bi bilo lose malo citati o Grcima recimo). Sve do onog momenta dok nisu poceli sa doktrinom da su svi odgovori u Kur'anu. Od tog momenta se jos nisu pomakli. Ovako najzagrizeniji muslimani tipa tebe i Smrleta i dalje ne kontate osnovne pojmove, a sarlatan Zakir Naik vam je veliki ucenjak i idol.Gor123 wrote:Evo nesto onako sto je meni na umpalo. Kako to npr vec sam u jednom postu spomenuo crkva nije dozvoljavala nista naucnicima, dok dolaskom Islama sa istoka nauka se toliko razvija. Znate li koliko su oni bili dobri u nauci? Matematicar, moreplovci, medicinari itd... Sve je pokradeno. Sta mislite odakle je potekla eksperimentalna nauka? Ko su bili ljudi koji su se poceli baviti raznim eksperimentima vezanim za astronomiju medicinu itd...
-
belfy
#5788 Re: Ateizam vs. Religija
da li to znaci, takodjer, ako izuzmemo boga da je:Smrcak15 wrote:1. dabelfy wrote: dakle, radi pojednostavljenja evo dva pitanja:
1. da li je moguce da je bog stvorio kinesin "robota" kroz niz koraka, a ne odjednom?
2. da li je moguce da je bog omogucio da mutacije budu dio tog procesa?
nadam se da je sada dovoljno jasno za tebe da mozes dati odgovor za ova dva pitanja.
2. Da
1. kinesin mogao nastati isto kroz niz koraka?
2. i da se mutacije desavaju?
- славянин
#5789 Re: Ateizam vs. Religija
Znaci Muslimani izazvali reformu crkve iGor123 wrote:Jesam li rekao da nisu nista otkrili?! Kazem u Evropi nije bilo sanse nikakve za razvoj icega aloooo.
Nevjerujes!?
Renesansu a pri tome sami ostali u mracnom dobu koje traje i danas izgleda ?!
- Smrcak15
#5790 Re: Ateizam vs. Religija
1. da ako je BOg vodio evoluciju , sto da nebelfy wrote:da li to znaci, takodjer, ako izuzmemo boga da je:Smrcak15 wrote:1. dabelfy wrote: dakle, radi pojednostavljenja evo dva pitanja:
1. da li je moguce da je bog stvorio kinesin "robota" kroz niz koraka, a ne odjednom?
nadam se da je sada dovoljno jasno za tebe da mozes dati odgovor za ova dva pitanja.
2. Da
2. desavaju se random/slucajno koje cine stetu organizmu, ali one ako vec postoje dobre onda su od inteligentnog stvorenja, to jeste od Boga.
-
belfy
#5791 Re: Ateizam vs. Religija
belfy wrote:da li to znaci, takodjer, ako izuzmemo boga da je:Smrcak15 wrote:1. dabelfy wrote: dakle, radi pojednostavljenja evo dva pitanja:
2. Da
1. znaci da kinesin nije toliko kompleksan da je morao nastati odjednom. sa bogom ili bez njega, jel tako?Smrcak15 wrote: 1. da ako je BOg vodio evoluciju , sto da ne
2. desavaju se random/slucajno koje cine stetu organizmu, ali one ako vec postoje dobre onda su od inteligentnog stvorenja, to jeste od Boga.
2. znaci da mutacije postoje bilo stetne ili povoljne. jel tako?
- Smrcak15
#5792 Re: Ateizam vs. Religija
1. Proci navodjenju mutaciju neznaci da nije kompleksan, kada neko u pozadini stima pozitivnu mutaciju i na taj nacin razvija nove organe i vrste...ako je evolucija stvarna to znaci BOg je mutacijama razvijajo ziva bica. A nikako slucajne mutacije koje nemaju namjenu , su samo destruktivne za ziva bica, to i experimenti pokazuju na muhama koje su izlagali radijaciji.belfy wrote: 1. znaci da kinesin nije toliko kompleksan da je morao nastati odjednom. sa bogom ili bez njega, jel tako?
2. znaci da mutacije postoje bilo stetne ili povoljne. jel tako?
Ja sam stava i vjerovanja da je Kinsein robot odmah stvoren u startu prilikom stvaranja celija, bez ikakvih navodjenjih mutacija, a mada ne obacujem i stvaranje Kinsein robota navodjenom mutacijom.
A odbacujem totalno slucajne mutacije koje su samo stete i ne doprinose novi infomracijama u DNK.
2. Stetne sigurno dokazano postoje, a navodjenje mozda ako vec evolucija postoji onda postoje, ako ne postoji evolucija , pa ako je Bog stvarao odjednom zivotinju onda nema povoljne mutacije. A ako se desila evolucija onda se radjena od Boga sa povoljnim mutacijama, koje Bog pokrene i ciljano razvija u planiranom smjeru.
Ja mislim da i vi ste svjesno da slucajni dogadjaji, ne planske mutacije nemogu stvarati tako kompleksne strukture i jos i programirati sta ce da rade kada se stvore. moras stvarno biti veliki vjernik u ateizam da vjerujes tako nesto.
-
r_faruk
#5793 Re: Ateizam vs. Religija
nije nista pokradeno. sve sto su uradili je i dalje njihova zasluga i kao takva im je priznata i dokumentovna. ne pricaj gluposti.... bili su odlicni matematicari, astronomi, doktori itd... nekada sam citao ili gledao ne sjecam se ni ja vise Neil de Grase Tyson-a gdje govori da ogroman procenat zvijezda ima arapska imena, cak 2/3. u odredjenom periodu islam je bila izuzetno napredna i otvorena religija, ako se ne varam od 800-1100 godine, medicina, matematika, arapski brojevi (tacnije dodavanje nule kako bi se iskoristio puni potencijal tih brojeva), a onda se pojave ovi kao smrcak i ti i sjebu citav koncept, popale knjige i imas ovo sto imas..... et, to bi ti bilo ukratko...Gor123 wrote:Evo nesto onako sto je meni na umpalo. Kako to npr vec sam u jednom postu spomenuo crkva nije dozvoljavala nista naucnicima, dok dolaskom Islama sa istoka nauka se toliko razvija. Znate li koliko su oni bili dobri u nauci? Matematicar, moreplovci, medicinari itd... Sve je pokradeno. Sta mislite odakle je potekla eksperimentalna nauka? Ko su bili ljudi koji su se poceli baviti raznim eksperimentima vezanim za astronomiju medicinu itd...
- zforumas
#5794 Re: Ateizam vs. Religija
Moram bolovanje uzeti da sve ovo iscitam
Pitat cu doktora da mi propisu med i mlijeko
A ovog pcelara da pitam kako to onda godisnje 50-ak ljudi umre od uboda pcele? Bilo bi ih i vise da neki ne stignu na vrijeme kod doktora ili vec kod sebe imaju antialergijsku tabletu, a doktor im sigurno ne propise med da bi izbjegli anafilakticki sok.
Kako to godisnje umre pola miliona ljudi od bolesti spavanja koju prenosi muha Tse Tse (ili na nasem ce muha muha
)?
Kako to da godisnje skoro milion ljudi umre od malarije i denga groznice koje prenose komarci?
Pitat cu doktora da mi propisu med i mlijeko
A ovog pcelara da pitam kako to onda godisnje 50-ak ljudi umre od uboda pcele? Bilo bi ih i vise da neki ne stignu na vrijeme kod doktora ili vec kod sebe imaju antialergijsku tabletu, a doktor im sigurno ne propise med da bi izbjegli anafilakticki sok.
Kako to godisnje umre pola miliona ljudi od bolesti spavanja koju prenosi muha Tse Tse (ili na nasem ce muha muha
Kako to da godisnje skoro milion ljudi umre od malarije i denga groznice koje prenose komarci?
- Bloo
- Globalna šefica
#5795 Re: Ateizam vs. Religija
Ne mogu meda.zforumas wrote:Moram bolovanje uzeti da sve ovo iscitam![]()
Pitat cu doktora da mi propisu med i mlijeko![]()
Kako to godisnje umre pola miliona ljudi od bolesti spavanja koju prenosi muha Tse Tse (ili na nasem ce muha muha)?
-
statixx
#5796 Re: Ateizam vs. Religija
Smrcak15 wrote:2. A ako se desila evolucija onda se radjena od Boga sa povoljnim mutacijama, koje Bog pokrene i ciljano razvija u planiranom smjeru.

- zforumas
#5797 Re: Ateizam vs. Religija
Jedi pcele k'o ChuckBloo wrote:Ne mogu meda.zforumas wrote:Moram bolovanje uzeti da sve ovo iscitam![]()
Pitat cu doktora da mi propisu med i mlijeko![]()
Kako to godisnje umre pola miliona ljudi od bolesti spavanja koju prenosi muha Tse Tse (ili na nasem ce muha muha)?
- Smrcak15
#5798 Re: Ateizam vs. Religija
Bog je nuzan u navodjenim planskim lancanim povoljnim mutacijama koje se nadovezuju jedna na drugu....a slucajne mutacije koje se desavaju koje nemaju plansko navodjenje u pozadini samo donose destrukciju, kao sto zemljotres donosi ursavanje struktura, tako isto i slucajna mutacija urusava DNK kodove.statixx wrote:Smrcak15 wrote:2. A ako se desila evolucija onda se radjena od Boga sa povoljnim mutacijama, koje Bog pokrene i ciljano razvija u planiranom smjeru.
Vi kao ateisti vjerujete da se slucajne mutacije koje nemaju planski rad inteligentnog dizajnera u pozaidini stvarali zivot i razvijali ga...
to je poput bacanje velike case vjecno od pod u nadi da ce razbijanjem slucajnim dogadjajem se stvoriti tri mini casice.
- zforumas
#5799 Re: Ateizam vs. Religija
Svaki tvoj primjer (casa, puzzle, profesor...) samo pokazuje da ti, zapravo, ne razumijes ono o cemu pises. Logika ti nije kaca strana a stalno o njoj pricas.
- Smrcak15
#5800 Re: Ateizam vs. Religija
samo argumentovano druze, samo argumentovanozforumas wrote:Svaki tvoj primjer (casa, puzzle, profesor...) samo pokazuje da ti, zapravo, ne razumijes ono o cemu pises. Logika ti nije kaca strana a stalno o njoj pricas.
pa cemo onda nastaviti, a Ovako tebi logika nije jaca strana i stane se na tome....ostajes nedorecen prvi ja neznam tacno na osnovu cega kazes da nije, pa vjerovatno i drugi neznaju.
nego hocu od Tebe ovo, nije ti logika ovo i ovo, zbog toga i toga. samo precizno da znam u kojem smjeru pucas, a Ovako kad pucas u prazno, na suho...