REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
gospodja profiterka

#5776 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by gospodja profiterka »

Lug wrote:ja ne mogu nikako dokuciti, valjda je do mene, sta su ustvari Bosnjaci, a i BiH, izgubili ovim odbijanjem iz Haga? Ja ne vidim nista lose!
Ništa. Zaključak.
Fudo387

#5777 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

channel10 wrote:
mario001 wrote:Ovi Bakiru cine usluge

http://bportal.ba/licemjerni-niksic-ova ... u-ostavku/
Kakav autogol :-) :run:

Ucera ga Nerko "ljevici" do balcaka.
spreca

#5778 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Zbog ovakvih cu ja glasati za Bakira i SDA.....samo zbog ove Niksiceve prostitucije.....za referendum su svi srbi stali uz Dodiga pa cak i oni koji bi mu skalp skinuli ....a Niksic prvo bodri Bakira a posle ga sprema u dzombu
PM72

#5779 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Još dva - tri dana i ovo će prekriti ruzmarin,snjegovi i šaš...ko se još sjeća 9 januara i postrojavanja vojske?
commendatore

#5780 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by commendatore »

bakir izetbegovic i citav taj kleptoklanski SDA su Antihrist bosnjackog naroda.....
mario001

#5781 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mario001 »

Fudo387 wrote:
channel10 wrote:

Po reakcijama na ovo danas vidi se da je od vlasti gora samo opozicija, kakve reakcije, kakve recenice, kako da ih je sam Bakir pisao
Maraschino

#5782 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

JoseMujica wrote:
Maraschino wrote:
...a meni brat dodao noz i pomogao mi da te izbodem. ja sam toliko jak(imam instrumente zastite) da ce se mene pitati hoce li policija podnijeti prijavu ili ne a policija(tuzilastvo) obeca bratu da ce sakriti dokaze o nozu i njegovom ucescu.
ti bi tuzio a ja svaki dan zovem pa na kraju napisem pismo da se ne slazem sa tuzbom...ti pati a ja cu se smijati.

moze li ovako?

može kako god hoćeš...pitanje je koliko si pametan i sposoban da se hvataš ili ne hvataš u kolo koje ne znaš igrati

meni je iz svega jasno da ovo što je Neonko radio jebenog pisara nije prošlo, a prije deset dana se na sav glas busao kako je Softićev legitimitet neupitan i da je u svemu tome okrenuto minimalno 150.000 maraka za koje nikad niko neće položiti račun

no kad se sjetim onih 15 miliona DM nestalih iz trezora N u kome su spavali babo i sin a to morali nadoknaditi većinski bošnjački kantoni, čini mi se da smo sad jeftino prošli

no da ne serem puno mislim da je najlakše zaključiti da je onaj Mujica kjafir, neprijatelj Bosne, mrzitelj pravih Bošnjaka, ćetnik i tako to

Mujica je 100% Prošnjak, al svoj, pa makar i govna jeo ješće ih o svom trošku ;-)
Probaj i ti i ostali negativci samo jedan jebeni post napisati bez Bakira. I meni se gadi ali...

Ja da sam administracija svakoga ko spomene Bakira u ovoj situaciji shvatao bi kao trola ili trolanje i to bi sankcionisao.
Ovo nije pitanje o Bakiru nego o reviziji presude koja se tice svih Bosnjaka/Bosanaca pa i sire. Ovoga se mogao uhvatiti bilo ko ali svi su kalkulisali(iliti se skrivali) i sada hrak-pljuc na Bakira. To se zove licemjerstvo.

Zasto se nije Komsic, Niksic, Jerlagic, Tornjak...uhvatili posla pa da vidimo dokle bi i kako izgurali ovu stvar.

Ne raditi nista a kritikovati grugoga naziva se?
Fudo387

#5783 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Fudo387 wrote:
Prebacujes svoju fikreteukuracteljubim mantru na drugi teren.
Kakva je razlika izmedju stava tog jebenog Refika i Dodika po pitanju podnosenja zahtijeva za reviziju presude?
Za ovo vas samo može biti sramota. Ako ste uopšte sposobni za stid.
Neki od nas su direktno ili indirektno žrtve čovjeka kojeg spominjete i zaista je strašno da idete do ove tačke.

Ne bih ja više s vama diskutovao.
Izvini, sam si zaisk'o,
Drago mi je sto vise nemas sta da kazes.
Na vrh si mi glave citav dan, i ti i taj tvoj Refik.
zenit dozic

#5784 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zenit dozic »

mario001 wrote:
Banksy wrote:

Da, sad već da, svi.
Sad opet dolazimo na cesto spominjanu forumsku tezu, da Kirbas sve to kontrolise.
Ovoliko glup ne mozes biti slucajno (Niksic), pa Kojovic, pa ovaj ludjak iz Srebrenice..svi uzimaju paznju na sebe, time u ljutnju
Pa nije dzaba SDA na vlasti sve ove godine.
Znaci da su sposobniji od ovih tutkuma.
Sami sebi skacu u usta grob te jebo.

Ali dzaba sve kad moram da glasam za ove lijeve debile da sjebemo cirilicara mamu mu jebem smecarsku.
dale cooper

#5785 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dale cooper »

Na stranu politička priroda ove odluke suda, ali mislim da su svi ovi "eksperti" koji su bili angažovani da rade
na ovom slučaju morali uzeti obzir i ovakav odgovor, posebno što se znalo da je Ivanić godinu ranije rovario i
slao pisma u Hag. Moralo se računati i na to da će sud tražiti konsenzualnu odluku predsjedništva na mandat Softića
zbog izmiješanih signala koje su dobijali proturiječnim i dijametralno suprotnim stavovima iznijetim u raznim pismima
BiH zvaničnika poslatim sudu prije podnošenja same revizije. Da, to ne stoji u statutu samog suda, međutim ne vjerujem
da je sud ikada imao ovakvu situaciju gdje tri različite osobe koje predstavljaju jednu državu iznose totalno različite
stavove.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5786 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mali_milojica »

Kao sto sam najavio,balije udaraju covjeka dok je na podu.
Da je apelacija prosla,sad bi mu Fahro i Suljagic pusili qrac,a Niksic lizao jaja.
Ali to smo mi...
channel10

#5787 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

spreca wrote:

Zbog ovakvih cu ja glasati za Bakira i SDA.....samo zbog ove Niksiceve prostitucije.....za referendum su svi srbi stali uz Dodiga pa cak i oni koji bi mu skalp skinuli ....a Niksic prvo bodri Bakira a posle ga sprema u dzombu
Jedini Komsic je fer ispao. I onaj Zlatar. Ostali :skoljka: :run:
asurbanipal

#5788 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by asurbanipal »

JoseMujica wrote: referiram i tebi da pročitaš onaj dio posta koji Banksy nije citirala ..... vi ne da ne želite da razumijete stvarnost, vi je odbijate, negirate, samim time i ne živite :skoljka: feel sorry for you, al iskreno :( :cry: koliko vas razčarenja još čeka

@JoseMujica, nažalost u pravu si.

Kome nije jasno bilo do sada, neće biti ni od sada. Džaba sljepom oči otvarati.
Banksy

#5789 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

mario001 wrote:
Banksy wrote:

Da, sad već da, svi.
Sad opet dolazimo na cesto spominjanu forumsku tezu, da Kirbas sve to kontrolise.
Ovoliko glup ne mozes biti slucajno (Niksic), pa Kojovic, pa ovaj ludjak iz Srebrenice..svi uzimaju paznju na sebe, time u ljutnju
Mogu biti glupi, zašto ne. Svi zajedno su katilski udarili na njega, a samo su ga ojačali, pogotovo jer je pokazao emocije, a narod to voli. Budale, svi redom. Fahro prvi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5790 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

gospodja profiterka wrote:
JoseMujica wrote:
gospodja profiterka wrote: Ja sam stvarno mislila da si ti bistriji... Sakibu sud NIJE osporio legitimaciju!!!! On je ovlašteni zastupnik BiH pred sudom!!! Ali je sud tražio konsenzus predsjedništva oko podnošenja zahtjeva. Zar je tako teško shvatiti...

jasno je meni to, ali očigledno da vama nije jasno da se radi o reviziji tužbe između dvije države :facepalm:

opet referiram da se pročita onaj necitirani dio mog posta
Ja više nemam kuveta... ne kontaš i džaba mi pisati.
:thumbup: sve u dure...nemremo se složiti pa ga jebi jer nastupaš iz emocionalnih pozicija ideologizirane žrtve, a ja gledam na to out of space.

al evo da se samo citiram
sorry jaranice, al meni to nikako nije normalno...štaviše mi je potpuno porazno da se za 30 godina vladanja debili nisu ničem naučili i nisu maknuli od svog paradržavnog haparata utemeljenog uvijek u nekakvim polutajnama i fiktivnim zavjerama i prevarama :-)

naprosto ne mogu da vjerujem da iko normalan danas još pristaje na taj svijet Ilije Čvorovića, sazidan od samoljublja, imaginacija, projekcija i neutemeljeno visokih očekivanja u odnosu na znanje, vještine, radnu kulturu i resurse sa kojima raspolažemo
dakle u Hagu sjede ozbiljni ljudi a ne Suada Paravlić i Mirsad Ćeman koji igraju kako Gospodar naredi
statixx

#5791 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by statixx »

gospodja profiterka wrote: Tvrdim da je sud MOGAO prihvatiti zahtjev na osnovu prethodne suglasnosti. Ovo je politička odluka.
Vjerujem da je mogao, ali ocito zele poslati politicku poruku da nema preglasavanja.Mene interesuje zasto Bakir nije ostro reagovao nakon sto su poslana tri pisma. Covic je imao ostriju reakciju od njega. Zasto odmah nije upozorio javnost da je pitanje ispolitiziano od strane suda i da su sanse nikakve. Muka mi je od njegovog laznog optimizma i sepurenja, dok se drzava vec mjesecima urusava.
gospodja profiterka

#5792 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Banksy wrote:

Da, sad već da, svi.
Ukopavaju se, tonu... Jesu li svjesni da su danas na tribinama sa onima koji upiru prst u žrtve i plaze im jezik...
Hadzi Lojo

#5793 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Hadzi Lojo »

Ako nekome sada nije jasno da Bakir veleizdajnik i srpski igrac, onda ne znam sta jos treba da dozivimo! Podizanje prve optuznice se nije trebalo dati u ruke nasim nestrucnjacima, nego platiti najbolje svjetske advokate i to Jevreje.

Niko ne spori podizanje revizije, nego sta se radilo tolike godine?
Sada se pokazalo da su nam nasi nazovi pravni experti obicni diletanti, vamo glume stroge profesore studentima na fakultetima a na drugoj strani odron od strucnosti. (mislim da bi forumas Nokia bolje odradio posao nego svi nasi experti, ne znam samo gdje je nestao.)

Nedavno sam gledao dokumentarni film na Discovery chhanel o WWII gdje se prikazuje pravna borba Jevreja da uhapse zlocince i iste izvedu pred pravdu.
Za pojedine im je trebalo i po 30 godina ganjanja po kurvanjskim eu sudovima kako bi iste doveli pred lice pravde, mada za mnogima i dan danas tragaju, u cemu im se ja divim.

Ima li iko ovdje da ima veze sa pravom, mene interesuje samo koji jos postoji pravni nacin da se i dalje tuzi Srbija? Postoji li mogucnost da same zrtve genocida podignu tuzbu isl.
mario001

#5794 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mario001 »

channel10 wrote:
spreca wrote:

Jedini Komsic je fer ispao. I onaj Zlatar. Ostali :skoljka: :run:
Da, Komsic barem suti...ovi debili udarili bez razmisljanja, Bakiru bolja usluga ne treba.
Koji amaterizam, koliko zapravo oni pojma nemaju sta ovaj narod uopste zeli cuti ili vidjeti.
Ovako su mu dali pobjedu i 2014 godine
gospodja profiterka

#5795 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

statixx wrote:
gospodja profiterka wrote: Tvrdim da je sud MOGAO prihvatiti zahtjev na osnovu prethodne suglasnosti. Ovo je politička odluka.
Vjerujem da je mogao, ali ocito zele poslati politicku poruku da nema preglasavanja.Mene interesuje zasto Bakir nije ostro reagovao nakon sto su poslana tri pisma. Covic je imao ostriju reakciju od njega. Zasto odmah nije upozorio javnost da je pitanje ispolitiziano od strane suda i da su sanse nikakve. Muka mi je od njegovog laznog optimizma i sepurenja, dok se drzava vec mjesecima urusava.
Da ne bi isprovocirao sud dok je još bilo nade.
It_is_a_Leclerc

#5796 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

Politička odluka suda ?

Halo, bolan, odluku donio registar Suda. Ljudi se bave sudskim procesima između država, prelistali dokumente, vidjeli da se neka "neformalna grupa građana iz BiH" javila, elegantno saopćili da oni nisu instanca za to... Da je sud razmotrio dokaze, pa naknadano donio odluku, pa ni po' jada.

Sramotite se.
Grean

#5797 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Grean »

Fudo387 wrote:
channel10 wrote:

Epic fail

Niko mu ne cini uslugu kao ovakvi kriticari. I kazes imas alternativu. Jadni smo do bola kad su nam ovakve alternative.

Srbi i Hrvati na ovakvim stvarima ne padaju, kad je 9 januar ili 3 entitet u pitanju nema kupljenja jeftinih poena.

Komsic je jedini bio posten pa je stavio znak pitanja prije nego je usao u Vijecnicu ali tehncki on nije Bosnjak vec samo Bosanac. Mozda je u tome kvaka. Zalosni smo i jadni.
JThomas

#5798 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JThomas »

ovo da se moglo završiti zapošljavanjem nečije žene u agenciji za bankarstvo ili tako nešto, e tad bi to bilo završeno. to je otprilike nivo onih koji nas vode i predstavljaju.
Banksy

#5799 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
sorry jaranice, al meni to nikako nije normalno...štaviše mi je potpuno porazno da se za 30 godina vladanja debili nisu ničem naučili i nisu maknuli od svog paradržavnog haparata utemeljenog uvijek u nekakvim polutajnama i fiktivnim zavjerama i prevarama :-)

naprosto ne mogu da vjerujem da iko normalan danas još pristaje na taj svijet Ilije Čvorovića, sazidan od samoljublja, imaginacija, projekcija i neutemeljeno visokih očekivanja u odnosu na znanje, vještine, radnu kulturu i resurse sa kojima raspolažemo

dakle u Hagu sjede ozbiljni ljudi a ne Suada Paravlić i Mirsad Ćeman koji igraju kako Gospodar naredi
Dakle, kakve to iznad ima veze s današnjom odbijenicom, gdje vidiš dodirnu tačku s ovim danas?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5800 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
JoseMujica wrote:

Dakle, kakve to iznad ima veze s današnjom odbijenicom, gdje vidiš dodirnu tačku s ovim danas?

jebga ćeraš me da se ponavljam :dosadno:

Summery
igrokaz, pa to ti je
Post Reply