Referendum(i) u RS-u
- bleee_sa
#5776 Re: Referendum(i) u RS-u
E pa stvarno više kako možete sami sebe lagati...
- Drvosjeca iz Dejcica
#5777 Re: Referendum(i) u RS-u
Kao i ona patka na PTPC-u da je Njemačka podržala referendum.chupacabra wrote:Kazu iz "Laburisticke Stranke" da nije istina. Ne vjerujem ni da je toliko lud jer da ne daj boze dodje do belaja, on i njegovi puleni bi prvi fasovali.BHCluster wrote:Ovaj trazi guzici chepa.
Prije ce biti da je ovo dio organizovane medijske kampanje iz Srbije da se unese nemir i pomutnja medju Bosnjacima.
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Fi ... ana/385479
- LBVIEW
#5778 Re: Referendum(i) u RS-u
Pedja123 wrote:Ma to bi bila i dalje SFRJ ili FRJ samo bez HR i SLO, trajala bi još nekoliko godina do konačnog sporazuma. Crnogorci su ostali u Jugoslaviji i spasili se rata sa JNA. Ali Izetbegović je srljao u rat iz ko zna kojih razloga.LBVIEW wrote:Kako je ta nova Jugoslavija izgledala u praksi imali smo prilike vidjeti u krajevima koje ste oruzjem u istoj pokusali zadrzati.
Sto je koji kurac niste tada pravili vec komsije jal' u logor jal' pod zemlju.
A genocid koji je srpska vojska i policija sprovela nad Bosnjacima nije posljedica rata, kako po obicaju lazete,vec je davno isplaniran a, javno, za govornicom Skupstine, i najavljen.Da ne napominjem kako ste u susjedstvu vec zapoceli agresiju i zlocine nakon uspostavljanja SAO Krajine i balvanijade(pola godine prije proglasenja nezavisnosti RH), a teritotriju BiH koristili za napade na istu-toliko o tome koliko ste zarezivali aktuelnu vlast i koliko bi istu prihvatIli za ravnopravnog partnera.I nakon svega neko je trebao biti toliko lud i ostati u zajednici s gomilom ludaka koja ucjenjuje,prijeti nestankom i "osvetama".
Sad si i bezobrazan genocidni.
Ma mrs...
- Njanjavi
#5779 Re: Referendum(i) u RS-u
Izetbegovicu zahvalite za rs i ustolicavanje srbadije. Izetbegovica loza najveci kvislinzi moderne Bosanske istorije, ko to ne vidi fakat je preglup insan. Izetbegovic je bio ustolicen kao satelit, puppet mraki iz Beograda i sin mu dan danas polaze račune u bg mrakama koji vedre i oblace balkanom. Na kraju krajeva svaki iole zesci igrac na Bosanskoj politickoj sceni poslje rata naovamo je bivsi udbaski kadar i njihovi poslusni kerovi.
PoslaTo dimnim signalima sa stabla jagode
- muha_sa
#5780 Re: Referendum(i) u RS-u
Pedja123 wrote:Ma to bi bila i dalje SFRJ ili FRJ samo bez HR i SLO, trajala bi još nekoliko godina do konačnog sporazuma. Crnogorci su ostali u Jugoslaviji i spasili se rata sa JNA. Ali Izetbegović je srljao u rat iz ko zna kojih razloga.LBVIEW wrote:Kako je ta nova Jugoslavija izgledala u praksi imali smo prilike vidjeti u krajevima koje ste oruzjem u istoj pokusali zadrzati.
Sto je koji kurac niste tada pravili vec komsije jal' u logor jal' pod zemlju.
A genocid koji je srpska vojska i policija sprovela nad Bosnjacima nije posljedica rata, kako po obicaju lazete,vec je davno isplaniran a, javno, za govornicom Skupstine, i najavljen.Da ne napominjem kako ste u susjedstvu vec zapoceli agresiju i zlocine nakon uspostavljanja SAO Krajine i balvanijade(pola godine prije proglasenja nezavisnosti RH), a teritotriju BiH koristili za napade na istu-toliko o tome koliko ste zarezivali aktuelnu vlast i koliko bi istu prihvatIli za ravnopravnog partnera.I nakon svega neko je trebao biti toliko lud i ostati u zajednici s gomilom ludaka koja ucjenjuje,prijeti nestankom i "osvetama".
- Njanjavi
#5781 Re: Referendum(i) u RS-u
Mislim aj logicki da razmislimo malo, Alija je imao prije dejtona bolji sporazum na stolu koji je pod jako sumnjivim okolnostima na nagovor mraki iz bg odbacio. I poslje sve krvi i klanja imao obraza prihvatit nesto tako ogavno sa nazivom rs, kao da je validovao i legalizovao klanja, protjerivanja i etnicko ciscenje.
-
155_mm
#5782 Re: Referendum(i) u RS-u
kolega juznokiprijanac u ovom slucaju bosnjaci i bosanci nemaju nikakvih nesuglasica. dzaba bacas koske. idi na demarkacionu liniju na kipru pa probaj tamo bacati koske. ovdje ti slabo ide.cyprus wrote:Pa nisam ja prvi spomenuo Bošnjake i Bosanceforum_selektor wrote:momak ti si zaluto ovde, izgleda...cyprus wrote:.![]()
![]()
PS A mislim da i nije toliki offtopic koliko se na prvu čini
-
155_mm
#5783 Re: Referendum(i) u RS-u
koji sporazum?Njanjavi wrote:Mislim aj logicki da razmislimo malo, Alija je imao prije dejtona bolji sporazum na stolu koji je pod jako sumnjivim okolnostima na nagovor mraki iz bg odbacio. I poslje sve krvi i klanja imao obraza prihvatit nesto tako ogavno sa nazivom rs, kao da je validovao i legalizovao klanja, protjerivanja i etnicko ciscenje.
-
hAZNADAR
#5784 Re: Referendum(i) u RS-u
Pitanja se sama namecu
Da li je ovo skretanje teme na raspad YU zato sto je neki pokvarenjak svjesno minirao,.. ili zato sto se paljevine ne mogu kontrolisati?
De sada fino procitajte naslov topica.
Da li je ovo skretanje teme na raspad YU zato sto je neki pokvarenjak svjesno minirao,.. ili zato sto se paljevine ne mogu kontrolisati?
-
baxul
#5785 Re: Referendum(i) u RS-u
pa poslije argumentacijske linije "ne može nam niko ništa jači smo od sudbine" tradicionalno nastupa "ko nas bre zavadi" linijahAZNADAR wrote:Pitanja se sama namecu
-
155_mm
#5786 Re: Referendum(i) u RS-u
pa zbog cega je problem da javno podrze "bracu" preko drine. nije valjda da se brace stide pred ostatkom svijeta kao da su sugavi. i zbog cega se jadna srbija usrala ko bela golubica u ovoj situaciji. ko li je tako zlocest da zsprijeti ovoj danasnjoj jadnoj i propaloj srbiji.ze kalanga wrote:Očekivana odluka zvaničnog Beograda. Suštinski, bilo bi prefiše ofirno da kažu da se slažu.![]()
Sve u svemu, referendum će se održati, ima podršku čitavog srpskog političkog "korpusa". Podršku svih Srba u RS. Samim time, narod će 25. septembra reći slaže li se sa političkom odlukom Ustavnog suda. Nakon toga se može pričati da li Ustavni sud poštuje odluku i volju naroda ili nastavlja sa svojom 20 godina dugom pričom političkog nametanja.
- kamen spoticanja
#5787 Re: Referendum(i) u RS-u
Nije ovo vreme u kom je Milošević uvodio sankcije Karadžiću, niti kada je Tadić pisao negativno o Dodiku", kazao je Vučić i dodao da su Srbija i Republika Srpska u najboljim mogućim odnosima i tako će biti i ubuduće, kao i da Srbija poštuje integritet BiH.
- bh.tornjak
#5788 Re: Referendum(i) u RS-u
valjda zato sto bi ovaj put morala da izdrzi redaljku (sa svima su u komsiluku u zavadji,a svi nabrijani)...a vazeljina neJma...155_mm wrote:pa zbog cega je problem da javno podrze "bracu" preko drine. nije valjda da se brace stide pred ostatkom svijeta kao da su sugavi. i zbog cega se jadna srbija usrala ko bela golubica u ovoj situaciji. ko li je tako zlocest da zsprijeti ovoj danasnjoj jadnoj i propaloj srbiji.ze kalanga wrote:Očekivana odluka zvaničnog Beograda. Suštinski, bilo bi prefiše ofirno da kažu da se slažu.![]()
Sve u svemu, referendum će se održati, ima podršku čitavog srpskog političkog "korpusa". Podršku svih Srba u RS. Samim time, narod će 25. septembra reći slaže li se sa političkom odlukom Ustavnog suda. Nakon toga se može pričati da li Ustavni sud poštuje odluku i volju naroda ili nastavlja sa svojom 20 godina dugom pričom političkog nametanja.
lako se bilo kurcit 90-ih...imas sve drugi nemaju nista.....
curak se okreno...jbg....a i "olujni vjetrovi" pusu iz nepovoljnog pravca..
- Dasi
#5789 Re: Referendum(i) u RS-u
Ako je vi ne bi sjebali ko Vojvodinu. Ko vas ne zna...Pedja123 wrote:Pa do 2002. odnosno 2003. BiH bi se možda i otcepila.
-
asker
#5790 Re: Referendum(i) u RS-u
Danas oba "opozicionara" u Srba, dvosmisleno daju izjave. Da su jajare - jesu. Al imam osjecaj da jedva cekaju kolaps Dodikovog projekta referenduma. Ono ako prodje - prodje, i mi smo za to bili. Ako ne prodje - konju jedan sto srljas, sto ti je to trebalo?
Ivanic kaze nesto kao "narodna skupstina je odlucila da se odrzi referendum, kao sto znate ja sam u predsjednistvu". Kao oni tamo, pozicija, su vecina u skupstini, ja sam samo u predsjednistvu.
Bosic kaze nesto poput "referendum ce biti odrzan, jer drugacijeg zahtjeva nema u skupstini RS-a". Znaci perfidno se locira i izolira Dodikova klika u slucaju nekog sranja.
Mene licno je ovo Vucicevo iznenadilo. Ne mislim da je foluska, mozda je samo bolje obavjesten od ostatka ekipe.
Ivanic kaze nesto kao "narodna skupstina je odlucila da se odrzi referendum, kao sto znate ja sam u predsjednistvu". Kao oni tamo, pozicija, su vecina u skupstini, ja sam samo u predsjednistvu.
Bosic kaze nesto poput "referendum ce biti odrzan, jer drugacijeg zahtjeva nema u skupstini RS-a". Znaci perfidno se locira i izolira Dodikova klika u slucaju nekog sranja.
Mene licno je ovo Vucicevo iznenadilo. Ne mislim da je foluska, mozda je samo bolje obavjesten od ostatka ekipe.
- moa
#5791 Re: Referendum(i) u RS-u
Slijedu scenario kao i grckoj ja to odavno govorim, cim su strivarili banku znaci kraj the end, ende finito, federacija je jos ivijek likvidna i moze se cupati do 2018 do izbora. Onda ce nastat cirkus. Urediti drzavu kao distrikt brcko, smanjiti poreze i biti hamal firmama iz njemacke, austrije, italija i ici i to ako budes imo srece u albaniju na more i na bjelasnicu na skijanje.
-
155_mm
#5792 Re: Referendum(i) u RS-u
jedino jos fali pojasnjenje zbog cega to srbija vjekovima radi bosni i bosnjacima. a stvar je tako jasna. svaki nasilnik trazi najslabijeg da bi se nad njim izzivljavao.L u c i f e r wrote:Briljantno i hirurski precizno.risingforce wrote:Maloprije na press konferenciji Vucic je spomenuo tekst Filipovica u Dnevnom Avazu, koji ga je izgleda mnogo pogodio, jer je akademik pogodio i potpuno procitao pussylipsa i Dodicka. Preporucujem svima da procitaju ovaj sjajan tekst.
http://www.avaz.ba/clanak/252758/filipo ... stvari-bih
a kako stvari stoje bosnje su opet najslabiji u srbijanskom okruzenju. jednom kurban uvijek kurban izgleda.
zadnji ali stvarno zadnji momenat je da bosnjaci pocnu raditi na svojoj odbranbenoj moci. ali vjerujem da ce jadni balija sve ovo zaboraviti kao da nista nije bilo i nastaviti po starom blejati dok drugi zveckaju oruzjem.
- GeeTnT
#5793 Re: Referendum(i) u RS-u
Hebali vas izetbegovici, zar ne primjecujete da njih ovde niko ne favorizira, nego narod porucuje cetnicima s obje strane da ih se niko vise ne boji.Njanjavi wrote:Izetbegovicu zahvalite za rs i ustolicavanje srbadije. Izetbegovica loza najveci kvislinzi moderne Bosanske istorije, ko to ne vidi fakat je preglup insan. Izetbegovic je bio ustolicen kao satelit, puppet mraki iz Beograda i sin mu dan danas polaze račune u bg mrakama koji vedre i oblace balkanom. Na kraju krajeva svaki iole zesci igrac na Bosanskoj politickoj sceni poslje rata naovamo je bivsi udbaski kadar i njihovi poslusni kerovi.
- dogtag
#5794 Re: Referendum(i) u RS-u
Ma to je predstava za javnost, podržavaju oni njih, nego neće da se izjasne radi ko fol drugih, nego onako hinjski ko pičkice ih huškaju! Zna ovo svako, pa nije budala više niko nakon 25 godina!155_mm wrote:pa zbog cega je problem da javno podrze "bracu" preko drine. nije valjda da se brace stide pred ostatkom svijeta kao da su sugavi. i zbog cega se jadna srbija usrala ko bela golubica u ovoj situaciji. ko li je tako zlocest da zsprijeti ovoj danasnjoj jadnoj i propaloj srbiji.ze kalanga wrote:Očekivana odluka zvaničnog Beograda. Suštinski, bilo bi prefiše ofirno da kažu da se slažu.![]()
Provalio ih je svako živ, zato i nemaju ni jednog prijatelja na svjetu. Rusi ih ko fol stoje a oni imaju tu skroz druge interese ali to je politika iz druge galaksije, nema veze sa njima jer će ih pustit niz vodu prvom prilikom.
Izigravaju neku silu, neke policijske vježbe, prijete nenaružanim povratnicima a pičkice bili i ostali jer sad treba stisnut prdu pa krenut putem raznoraznih refernduma a to ih vrlo lako može odvesti u nestanak. Toga su tek danas svjesni jer ostaju sami na političkoj vjetrometini bez ikakve podrške! Samo naprijed Mile guraj, nemoj stati i biti pičkica!
- Ajatolah_
- red evil
#5796 Re: Referendum(i) u RS-u
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1171975Vučić je naglasio da se nada i da će činiti sve da se ne ponovi situacija u regionu iz 1991. godine.
Komentarišući izjavu predsednika Srpske demokratske stranke Mladena Bosića da ga mnoge stvari koje se dešavaju u regionu podsećaju na 1991. godinu, Vučić je kazao da će Srbija činiti sve da očuva mir i regionalnu stabilnost.
"Nije ovo vreme u kom je Milošević uvodio sankcije Karadžiću, niti kada je Tadić pisao negativno o Dodiku", kazao je Vučić i dodao da su Srbija i Republika Srpska u najboljim mogućim odnosima i tako će biti i ubuduće, kao i da Srbija poštuje integritet BiH.
Dodao je da se time dičimo i poručio da svako ko pomisli da može da gasi RS mora da zna da je to nemoguće.
"Nije ovo vreme podela na huškače i izdajnike" među Srbima i njihovim političkim liderima, istakao je.
- bh.tornjak
#5797 Re: Referendum(i) u RS-u
“Nije više pitanje ima li narod pravo na referendum, ima narod pravo na referendum. Ovdje je sad pitanje na osnovu kojih parametara je Dodik ušao u ovu priču, da li je procijenio ono šta će se desiti, da li zna uopšte kuda idemo? Dodik mora da da odgovore, jer ovo više nije naivna stvar. Prijeti se na sve strane. Nije više u pitanju Dodik, nego Republika Srpska i njena budućnost”, kazao je Bosić
to je ono sto ja govorim.....
mi imamo samo one info koji nam se serviraju...a sta se iza kulisa desava mi pojma nemamo.
ali, citajuci izmedju redova razne politicare na istu temu....neke stvaro bar malo postaju jasnije....
za sad je jasno da su se poslije danasnjeg sastanka doslovno "sasrali".....zbog cega....???? Zasto...??
pokazat ce vrijeme
to je ono sto ja govorim.....
mi imamo samo one info koji nam se serviraju...a sta se iza kulisa desava mi pojma nemamo.
ali, citajuci izmedju redova razne politicare na istu temu....neke stvaro bar malo postaju jasnije....
za sad je jasno da su se poslije danasnjeg sastanka doslovno "sasrali".....zbog cega....???? Zasto...??
pokazat ce vrijeme
- red evil
#5798 Re: Referendum(i) u RS-u
dupli
Last edited by red evil on 01/09/2016 22:39, edited 1 time in total.
- dobojlija81
#5799 Re: Referendum(i) u RS-u
referendum je podrzala Rusija, a srbija nije
Miki maus zbunjen
Miki maus zbunjen
- bh.tornjak
#5800 Re: Referendum(i) u RS-u
dogtag wrote:Ma to je predstava za javnost, podržavaju oni njih, nego neće da se izjasne radi ko fol drugih, nego onako hinjski ko pičkice ih huškaju! Zna ovo svako, pa nije budala više niko nakon 25 godina!155_mm wrote:pa zbog cega je problem da javno podrze "bracu" preko drine. nije valjda da se brace stide pred ostatkom svijeta kao da su sugavi. i zbog cega se jadna srbija usrala ko bela golubica u ovoj situaciji. ko li je tako zlocest da zsprijeti ovoj danasnjoj jadnoj i propaloj srbiji.ze kalanga wrote:Očekivana odluka zvaničnog Beograda. Suštinski, bilo bi prefiše ofirno da kažu da se slažu.![]()
Provalio ih je svako živ, zato i nemaju ni jednog prijatelja na svjetu. Rusi ih ko fol stoje a oni imaju tu skroz druge interese ali to je politika iz druge galaksije, nema veze sa njima jer će ih pustit niz vodu prvom prilikom.
Izigravaju neku silu, neke policijske vježbe, prijete nenaružanim povratnicima a pičkice bili i ostali jer sad treba stisnut prdu pa krenut putem raznoraznih refernduma a to ih vrlo lako može odvesti u nestanak. Toga su tek danas svjesni jer ostaju sami na političkoj vjetrometini bez ikakve podrške! Samo naprijed Mile guraj, nemoj stati i biti pičkica!