SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Helena2014

#5776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Helena2014 »

supercali wrote:
DaysleepeR wrote:
supercali wrote: Slazem se i tu al ne mogu ja tjerati tebe ili bilo koga da izadje
Mogu mozda majku brata sestru kcer sina i to je to ostalo ne mogu niti zelim jer ne znam ni za koga ce glasati
koliko god da je bespredmetna priča o izlasku na izbore, 100 puta je gora priča o protestima...
Pa ako vidis ja bas i nisam za proteste jer se nece nista postici
Stajat ce se supljirati
Muskarci ce doci da kakvu trebu pokupe i sl a one obratno popit ce se koje pivo kupljeno u granapu i to je to
Dodimo u što večem broju,tugu i žalost porodicama poginulih djevojaka nećemo umanjiti,ali odajmo posljednju počast nevino nastradalim i upozorimo javnost da se ovakvim monstrumima-vozačima stane u kraj i da im se rigorozno sudi,jer nije slučajna nesreća,vozio je 100 na sat i proletio kroz crveno...

Ovo je mirno okupljanje. Odajemo pocast ovim djevojkama. Nasim okupljanjem ukazujemo na nepravilnosti, na sve sto nas muci u ovom gradu i ovoj zemlji.
Ukoliko se veceras dogovorimo gdje nam je sljedeca stanica, to cemo naknadno i objaviti. Ukoliko treba da se ide pred Tuzilastvo, pred odgovorne institucije, to cemo i uraditi.
VECERAS MIRNO SA DVA CVIJETA!!!!!
Molim da budemo GRAĐANI i da pokažemo šta je zapravo GRAĐANIN JEDNOG GRADA!!!!!!!!!!!!!!!
Alfons Kauders

#5777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

vješalica wrote: očito je da kod vas u tz sve funkcioniše jako dobro
pa si nam ti shodno postignutom cilju počeo ovdje savjete dijeliti
poštedi nas svojim savjeta iz udobne tuzlanske preseratorinske fotelje
Naravno da ne funkcionise, ali manji grad, svi se znaju, pa neke stvari teze prolaze...

Recimo da policija i politika stite ubice, teroriste, nasilnike - redovna pojava u Sarajevu, a nesto s cim u Tuzli nemamo puno iskustva.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Alfons Kauders wrote:
Tomahawk11 wrote:
Alfons Kauders wrote:
A koji kurac bi ja iz Tuzle dolazio u Sarajevo da se borim protiv vase vlasti koju ste neki dan uredno izabrali?
Ne kontam onda koji se kurac mijesas u ono sto te se ne tice?
Zato jer cesto budem u Sarajevu i radije bi da me ne pregazi retardirani sin nekog jos veceg SDA retarda kojeg ste izabrali na vlast.

Usput, ni djevojke koje je ubio nisu iz Sarajeva. Detalj koji ne treba zaboraviti. Nije bila ni ona nesretnica iz Srbije koju kreten ubi kod Predsjednistva.
Alfonse :-)
vješalica

#5779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

mrsko mi je tražiti crnu hroniku tuzle
ne zato što je nema
nego što je i jednako brutalna kao i u sarajevu
prema tome nije tuzla selo od 20 dunuma zemlje
nered je svugdje isti i akteri su uvijek stari
O'zone
Globalni moderator

#5780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Sigurnosna situacije JOŠ uvijek na zadovljavajućem nivou. Mrtvi su samo brojke

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161011037
Alfons Kauders

#5781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

_BataZiv_0809 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Tomahawk11 wrote:
Zato jer cesto budem u Sarajevu i radije bi da me ne pregazi retardirani sin nekog jos veceg SDA retarda kojeg ste izabrali na vlast.

Usput, ni djevojke koje je ubio nisu iz Sarajeva. Detalj koji ne treba zaboraviti. Nije bila ni ona nesretnica iz Srbije koju kreten ubi kod Predsjednistva.
Alfonse :-)
A budem, na veliku zalost mnogih forumasa. Zato i mogu detektovati neke probleme specificne za Sarajevo ili Tuzlu, jer ih gledam iz druge perspektive - Sarajevo iz tuzlanske, a Tuzlu iz sarajevske.

Da ne idemo u off, fakat nije tema ko je odakle itd. Nema potrebe da tragediju pretvaramo u svadju.
BlueBlood

#5782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BlueBlood »

Image

+ sve pokriveno kamerama :( :roll:
Alfons Kauders

#5783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

vješalica wrote:mrsko mi je tražiti crnu hroniku tuzle
ne zato što je nema
nego što je i jednako brutalna kao i u sarajevu
prema tome nije tuzla selo od 20 dunuma zemlje
nered je svugdje isti i akteri su uvijek stari
Nema veze, da ne idemo u off, jednako je brutalna, to ne sporim... Ali nije isto - stojim pri tome i vjeruj mi da dobro znam sta pricam.
quarterback

#5784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

O'zone wrote:Sigurnosna situacije JOŠ uvijek na zadovljavajućem nivou. Mrtvi su samo brojke

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161011037
druga strana iste medalje, garant ih ruzno pogledao na semaforu, uletio u pretrojavanju ili nesto...
Better Man

#5785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Better Man »

Javna je tajna i to svi znaju da se noću u Sarajevu održavaju trke na glavnoj cesti u opklade. Moraš brzinom od 100 KM ili većom s autom proletiti kroz crveno na semaforu i to kad pješaci prelaze ulicu. Ako uspiješ dobijaš lovu, a ako ne gubiš. Da je pravne države do sad bi već imali ostavke Nefića, Čosića, premijera KS, Ministra MUP-a i kantonalnog i federalnog kao i gradonačelnika Sarajeva i poslali bi se specijalci da uhapse i privedu sve rejcere i da im oduzmu auta, a posebno one s bruku neplaćenih kazni.
O'zone
Globalni moderator

#5786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

E haj ti skontaj jel ovaj zahtjev politički ili građanski.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjans ... /161011043

Čosić je davno zaslužio da bude izbrisan sa bilo kakve funkcije u MUP-u KS ali mu je zaleđe izgleda fenomenalno.
Helena2014

#5787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Helena2014 »

Helena2014 wrote:https://www.facebook.com/events/316706108693643/

Okupljanje građana Sarajeva
Danas u 20:00 ispred Zemaljskog muzeja

Molimo da dodjete u sto vecem broju, radi ove dvije divne djevojke, njihovih mama i tata, brace i sestara, radi vas, vase djece, radi samih sebe, jer ovo je i VAŠE I NAŠE NASILJE!!!!

Ova situacija je sama po sebi poraz humanosti. Stvarno je vrijeme da zajedno pokazemo da se drzimo zajedno i da svaki zivot mnogo znaci. Jucer je to bio mali Denis, prekjucer Vedran, pa Dženan Memić, a danas su to bile ove dvije drage djevojke, a sutra to moze biti bilo ko drugi...

Budite dostojanstveni i pokazite da znate za cast i hrabrost! Nemojte naci izgovor u kisnom vremenu...
dječak sa šibicama

#5788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

drndalo wrote: Jedan (ja) sigurno jeste... Ni prije nisam bio cest gost u bilo kojem Metropolisu, a poslije onoga, nisam nikada ni pomislio uci... Prije 15 dana sam u SSC-u zahtijevao promjenu mjesta sastanka bilo gdje drugo, ali ne u Metropolisu. I promijenili smo...

U Zmaju sam znao pojesti ponesto, cesce nego u Metropolisu, ni oni me vise nikada nisu i nece vidjeti... Takodjer sam neki dan na poslu trazio da ako cemo narucivati cevape, onda barem narucimo makar i od utajivaca poreza Mrkve, ali ne od ubice i pomocnika ubice Zmaja...

Znam da nije puno, ali bar na to mogu paziti...
Dobro, kad tako kazes, trebali bi sve bojkotovati.

Ali recimo, kad je Hanka svog sina dva puta izvukla, potplatili (ocigledno) zgazenu zenu itd itd... malo je ljudi to osudilo, ja sam slusao uglavnom "jadna Hanka, neka joj je Allah na pomoci" komentare.

Jadna ona, nisu jadni pjesaci koje njen nadrogirani sin gazi po ulici.

To je sve zbog tog mentaliteta koji je pazljivo stvaran 20 godina a imao je temelje i u proslosti. Danas su ugostitelji listom barabe, lopuze, malo koji da je posten. Sinovi voze bijesna kola, puni FB zidovi poruka tipa "bruda, fin je on, znam ga ja, nesto ga je sigurno pogodilo, nebi on to", elita su nam umjetnici sumnjivog morala, politicari sve go lopov, mozda je tako uvijek bilo ali danas imaju mogucnost da svaku kaznu izbjegnu obicnim potplacivanjem a para imaju.

To smo mi krivi, ne crveni, ne zeleni, ne plavi. U nasem drustvu, i sire od BiH, u cijeloj regiji, njeguje se taj bolesni mentalitet gdje gradjani ne zele istinske promjene, ma ne pada im na pamet, nego vecina gleda kako da se i oni ugrade u sistem nepotizma, korupcije, daj radno mjesto na budzetu, daj kakvu vezu u policiji, daj kovertu ljekaru, daj sta na stelu, ako nemas to donji si.

Ne bjeze slucajno desetine hiljada ljudi sa ovih prostora.
dobar osjecaj

#5789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dobar osjecaj »

bhnapoleon1 wrote:
supercali wrote:
bhnapoleon1 wrote:Ne znam sta da kazem non stop prelazim na onom semaforu. Babini sinovi ubijaju nas i to je to. Inace i onaj semafor je katastrofalno uradjen tako da se svaki put kocka hoce li neka budala iz pravca ambasade proletit
Ne prebacujte pricu sa trkaca na semafor nije semafor kriv
I ostali voze u istim uslovima pa stanu na taj jebeni semafor kad je crveno
Da su semafori najrastimaniji na svijetu vozac je kriv a ne semafor
Nisam prebacivao krmku zelim sve najgore on bi proletio i da su savrseni semafori ali govorim iz iskustva jer svakodnevno na tom mjestu prelazim
I meni je jasna razlika izmedju ovog konkretnog slucaja prolaska kroz crveno i lose kontrolisanih semafora, ali mi se isto javlja jeza svaki put kad pomislim na sve semafore na toj raskrsnici, kao i semafore u blizini Alte i SCC-a jer i jedne i druge prelazim kao pjesak vise puta svaki dan i svakodnevno se nalazim u sizofrenicnim situacijama koje su jednako teske i za pjesake i za vozace. Ne moze me niko ubijediti da je to najbolje moguce rjesenje.
damirc_sa

#5790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by damirc_sa »

Kada je prije nekoliko godina ubijen Mistric na Cengic vili, građani su par dana drzali blokiranu raskrsnicu. Nesto tako slicno treba uraditi blokirati sve raskrsnice pa neka policija malo radi svoj posao. Dosta je ba vise ovoga divljanja po gradu, ti isti trkaci se svake nedjelje okupljaju na Ilidzi kod Energoinvesta i policija za to zna ali nista ne reaguje. Umjesto da im zaplijeni vozila svakom koji ima preko 100 maraka kazne oni ih pustaju da se trkaju, a mene kaznjava ako nemam prsluk u gepeku ili ako nisam vezan.
dječak sa šibicama

#5791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

damirc_sa wrote:Kada je prije nekoliko godina ubijen Mistric na Cengic vili, građani su par dana drzali blokiranu raskrsnicu. Nesto tako slicno treba uraditi blokirati sve raskrsnice pa neka policija malo radi svoj posao. Dosta je ba vise ovoga divljanja po gradu, ti isti trkaci se svake nedjelje okupljaju na Ilidzi kod Energoinvesta i policija za to zna ali nista ne reaguje. Umjesto da im zaplijeni vozila svakom koji ima preko 100 maraka kazne oni ih pustaju da se trkaju, a mene kaznjava ako nemam prsluk u gepeku ili ako nisam vezan.
Hajd se kladimo da bi u slucaju bilo kakve blokade, tu na forumu imao bar 200 poruka tipa "jebo ih blokada, nek idu ba na Poljine blokirati, moram ja na poso"
Tomahawk11
Globalni moderator

#5793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Alfons Kauders wrote:
Tomahawk11 wrote:
Alfons Kauders wrote:
A koji kurac bi ja iz Tuzle dolazio u Sarajevo da se borim protiv vase vlasti koju ste neki dan uredno izabrali?

Onda nije istina da te se ne tice.
Mada, da zivis u zadnjem zaseoku BiH i nikad ne dodjes u Sarajevo, trebalo bi da te se tice (mene, tebe, bilo koga).
Ubijanje neduznih ljudi na ulicama je problem svih gradjana BiH.
peepeep

#5794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peepeep »

Sad skontah da se nesreća desila ni 500 metara od policijske stanice. :-)
Lole su garant gledale tekmu :roll:
Vitezanin

#5795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vitezanin »

Ljudi, šta vam je? Ne radi se o semaforima. Radi se o divljacima. Nisu to samo tatini sinovi (oni ubijaju ljude) nego "obični" ljudi za volanom također. Tatini sinovi sa zaštitom se trkaju noću, a danju vrše teror nad ostalim vozačima vozeći 100 na sat, ne staju na crveno i prijete ostalim vozačima kroz prozor. Stanite na bilo koju veću raskrsnicu u gradu pola sata i analizirijate šta se dešava. Sve vam onda bude jasno ako već nije.

Policija češe muda ispred njih. A grad pun policije. Kad im prijaviš nešto kažu "Dobro" i produže dalje. Policija je dio ovog lanca i nemojte svega vam govoriti "policija nije ništa kriva". Nisu svi isti, ali oni su dio ovog također.
__Phoenix__

#5796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by __Phoenix__ »

peepeep wrote:Sad skontah da se nesreća desila ni 500 metara od policijske stanice. :-)
Kakve veze ima gdje se nalazi policijska stanica?
Alfons Kauders

#5797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Vitezanin wrote:Ljudi, šta vam je? Ne radi se o semaforima. Radi se o divljacima. Nisu to samo tatini sinovi (oni ubijaju ljude) nego "obični" ljudi za volanom također. Tatini sinovi sa zaštitom se trkaju noću, a danju vrše teror nad ostalim vozačima vozeći 100 na sat, ne staju na crveno i prijete ostalim vozačima kroz prozor. Stanite na bilo koju veću raskrsnicu u gradu pola sata i analizirijate šta se dešava. Sve vam onda bude jasno ako već nije.

Policija češe muda ispred njih. A grad pun policije.
Kad im prijaviš nešto kažu "Dobro" i produže dalje. Policija je dio ovog lanca i nemojte svega vam govoriti "policija nije ništa kriva". Nisu svi isti, ali oni su dio ovog također.
:thumbup:
vješalica

#5798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

peepeep wrote:Sad skontah da se nesreća desila ni 500 metara od policijske stanice. :-)
trebali su dežurati na prozoru da gledaju kako ko vozi
u slučaju prekoračenja brzine
skidati mitraljezom :lol:
peepeep

#5799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peepeep »

vješalica wrote:
Kad je toliko smiješno, daj mi objasni kako neko može proći 100 na sat praznom ulicom a da niko ne reaguje. Živim daleko od ceste a mogu ih čuti kako revvaju motore i kako se trkaju svaki put. A drotovi ne reaguju kada je tako blizu PROKLETOJ STANICI!?
Kako mogu dopustiti da neko pokupi dvije cure ni 500 metara od stanice, a da krivac pobjegne?
kafanski_covjek

#5800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kafanski_covjek »

peepeep wrote:
vješalica wrote:
Kad je toliko smiješno, daj mi objasni kako neko može proći 100 na sat praznom ulicom a da niko ne reaguje. Živim daleko od ceste a mogu ih čuti kako revvaju motore i kako se trkaju svaki put. A drotovi ne reaguju kada je tako blizu PROKLETOJ STANICI!?
Kako mogu dopustiti da neko pokupi dvije cure ni 500 metara od stanice, a da krivac pobjegne?
nemoj vise sine, molim te...
Post Reply