Isti samzenit dozic wrote:Pa vi vjerujete u tojeza u ledja wrote:Samo se nadaj. Nada umire zadnja.zenit dozic wrote:
Ne samo forum. Tako razmislja vecina slobodnoumnih amera.
Oslobađate zaostali divljacki svijet od njihovih zivota.
Zato vam zelim od sveg srca da se o svom jadu zabavite.
I nadam se da je istina to sto kenjate o trumpu![]()
Nadam se da ce vas zavit u crno.
Kad je bal...![]()
ne ja, ja se samo nadam da je istina to sto vi vjerujete
Svasta
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Pepefrog
#5776 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Pepefrog
#5777 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ISto to ste govorili ako Trump osvoji nominaciju demokrate nikad lakse nece dobiti izbore, takodjer se pisalo da ce republikanci nominacijom trumpa izgubiti sve a na kraju prc sve suprotno...Taj vas smijesni argument o 3 miliona glasova vise za Hillary bi mozda vrijedio da se drzava ne zove Sjedinjene Americke Drzave, po kojoj to logici trebaju drzave Californija i New York sa milionima migranata odredjivati ko ce biti predjednik? Pogledaj kartu izbora 90% drzava crvene i sta trebao je biti predjednik neko ko u 90% drzava zemlje koja se zove Sjedinjene Americke Drzave nije pobjedio?Alfons Kauders wrote:Mogli su, vjeruj mi da su mogli.prog321 wrote:Ne mogu ih potući više što jesu.
Senat i House je republikanski.
Sad je i predsjednik.
Totalna dominacija .
Kad ka'e, nema to ništa sa ekonomijom
Wallstreet je up 11000 poena
Na kraju dana ostaje cinjenica da je 3 miliona gradjana glasalo za drugu politicku opciju, a ova prva opet dobila vise mandata i Bijelu Kucu... To ce samo dodatno motivirati demokrate da ih sataru sljedeci put, a kako je Trump krenuo, ne vjerujem da ce im to biti tesko (osim ako opet ne izaberu nekog omrazenog kandidata tipa Clintonke)
Dow je up 11,000 poena... U proteklih 8 godina, nakon zestoke krize... Drugim rijecima - Trump ima jako dobre sanse da u svom mandatu doceka zescu korekciju na berzi, jer Dow po svemu sudeci nece prebaciti 20,000 u dogledno vrijeme.
Daj ba dobila Californiu i tamo uzela popular vote a dovoljno govori da u toj drzavi kako sam cuo republikanci nisu imali ni kandidate za kongres pa nije ni cudo sto i oni koji su Trump glasaci nisu glasali jer je Hilary svakako dobila tu Californiju unaprijed.
-
bosanska senzacija
#5778 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ko bi rekao da ce se Obama ispostaviti kao dva puta gori predsjednik od Busha juniora.Banksy wrote:Vjerujem da odavno nije bilo ovako povijesno zgusnutog, a neizvjesnog trenutka kakav je ovaj danas, ove godine. Apsoultna nepoznanica Trumpove globalne politike koja dolazi, rezultati i širi efekti Brexita, budućnost EU kroz proljetne izbore u Francuskoj i Holandiji, jesenje u Njemačkoj i Austriji, uz referendum u Italiji, pa već hronično nemirna Turska, Putin jak i drzak, ponovo nemirni Balkan uz izbore i u Srbiji i u Hrvatskoj, Sirija, Irak, Jemen, neprekinuti izbjeglički talas, itd.
I sve to može otići na dobro, a opet, može i na najgore. Nikad nije bilo teže pretpostaviti i prognozirati kako će se stvari odvijati, od mikroplanova do onih globalnih.
- Pandakonda
#5779 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Šalje stormtroopere

-
IMT25
#5780 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
veliki like za ovu analizu, komentar -Banksy wrote:Vjerujem da odavno nije bilo ovako povijesno zgusnutog, a neizvjesnog trenutka kakav je ovaj danas, ove godine. Apsoultna nepoznanica Trumpove globalne politike koja dolazi, rezultati i širi efekti Brexita, budućnost EU kroz proljetne izbore u Francuskoj i Holandiji, jesenje u Njemačkoj i Austriji, uz referendum u Italiji, pa već hronično nemirna Turska, Putin jak i drzak, ponovo nemirni Balkan uz izbore i u Srbiji i u Hrvatskoj, Sirija, Irak, Jemen, neprekinuti izbjeglički talas, itd.
I sve to može otići na dobro, a opet, može i na najgore. Nikad nije bilo teže pretpostaviti i prognozirati kako će se stvari odvijati, od mikroplanova do onih globalnih.
- Alfons Kauders
#5781 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cuj... Ovaj... Bez uvredePepefrog wrote:ISto to ste govorili ako Trump osvoji nominaciju demokrate nikad lakse nece dobiti izbore, takodjer se pisalo da ce republikanci nominacijom trumpa izgubiti sve a na kraju prc sve suprotno...Taj vas smijesni argument o 3 miliona glasova vise za Hillary bi mozda vrijedio da se drzava ne zove Sjedinjene Americke Drzave, po kojoj to logici trebaju drzave Californija i New York sa milionima migranata odredjivati ko ce biti predjednik? Pogledaj kartu izbora 90% drzava crvene i sta trebao je biti predjednik neko ko u 90% drzava zemlje koja se zove Sjedinjene Americke Drzave nije pobjedio?Alfons Kauders wrote:Mogli su, vjeruj mi da su mogli.prog321 wrote:Ne mogu ih potući više što jesu.
Sad je i predsjednik.
Totalna dominacija .
Na kraju dana ostaje cinjenica da je 3 miliona gradjana glasalo za drugu politicku opciju, a ova prva opet dobila vise mandata i Bijelu Kucu... To ce samo dodatno motivirati demokrate da ih sataru sljedeci put, a kako je Trump krenuo, ne vjerujem da ce im to biti tesko (osim ako opet ne izaberu nekog omrazenog kandidata tipa Clintonke)
Dow je up 11,000 poena... U proteklih 8 godina, nakon zestoke krize... Drugim rijecima - Trump ima jako dobre sanse da u svom mandatu doceka zescu korekciju na berzi, jer Dow po svemu sudeci nece prebaciti 20,000 u dogledno vrijeme.
Daj ba dobila Californiu i tamo uzela popular vote a dovoljno govori da u toj drzavi kako sam cuo republikanci nisu imali ni kandidate za kongres pa nije ni cudo sto i oni koji su Trump glasaci nisu glasali jer je Hilary svakako dobila tu Californiju unaprijed.
Mi jednostavno ne zivimo na istoj planeti i ne vjerujem da imamo o bilo cemu raspravljati.
-
tlr
#5782 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zašto bi afroamerikanci i latinoamerikanci (kao većina) bili prijetnja za USA?Pepefrog wrote: Isti samPOgotovo se nadam da ce im se obistiniti prognoze da bijelci nece biti vecina, jedva cekam da vidim kako bi izgledala amerika sa crncima i latinosima kao vecinom
To kad se desi to ce ujedno biti i kraj Amerike kao br.1 drzave svijeta...
Genetske predispozicije?
- Gojeni H
#5783 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gledaj to ovako ... Przeivjela si pad komunizma, agresiju na Bosnu i Hercegovinu, svjedocis najvecim poremecajima/pretumbavanjima u svijetu od 2. svj. rata, ... kakav prelijep zivot!Banksy wrote:Vjerujem da odavno nije bilo ovako povijesno zgusnutog, a neizvjesnog trenutka kakav je ovaj danas, ove godine. Apsoultna nepoznanica Trumpove globalne politike koja dolazi, rezultati i širi efekti Brexita, budućnost EU kroz proljetne izbore u Francuskoj i Holandiji, jesenje u Njemačkoj i Austriji, uz referendum u Italiji, pa već hronično nemirna Turska, Putin jak i drzak, ponovo nemirni Balkan uz izbore i u Srbiji i u Hrvatskoj, Sirija, Irak, Jemen, neprekinuti izbjeglički talas, itd.
-
Pepefrog
#5784 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nadji mi jednu uspjesnu i jaku drzavu u kojoj su pomenuti vecina?TLR wrote:Zašto bi afroamerikanci i latinoamerikanci (kao većina) bili prijetnja za USA?Pepefrog wrote: Isti samPOgotovo se nadam da ce im se obistiniti prognoze da bijelci nece biti vecina, jedva cekam da vidim kako bi izgledala amerika sa crncima i latinosima kao vecinom
Genetske predispozicije?
- Banksy
#5785 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dabogda živjeli u zanimljivim vremenima?Gojeni H wrote:Gledaj to ovako ... Przeivjela si pad komunizma, agresiju na Bosnu i Hercegovinu, svjedocis najvecim poremecajima/pretumbavanjima u svijetu od 2. svj. rata, ... kakav prelijep zivot!Banksy wrote:Vjerujem da odavno nije bilo ovako povijesno zgusnutog, a neizvjesnog trenutka kakav je ovaj danas, ove godine. Apsoultna nepoznanica Trumpove globalne politike koja dolazi, rezultati i širi efekti Brexita, budućnost EU kroz proljetne izbore u Francuskoj i Holandiji, jesenje u Njemačkoj i Austriji, uz referendum u Italiji, pa već hronično nemirna Turska, Putin jak i drzak, ponovo nemirni Balkan uz izbore i u Srbiji i u Hrvatskoj, Sirija, Irak, Jemen, neprekinuti izbjeglički talas, itd.
- Challenger__
#5786 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Banksy wrote:Dabogda živjeli u zanimljivim vremenima?

Da,da...
- MyTao
#5787 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kao sto sam I rekao posle Trumpove pobjede... ova tema ce u slijedecih 4 godine sluziti kao mjesto gdje ce rasisti orgijati jer su "pobjedili".
Ne znam da je u moje vrijeme postojao covjek koji je na svjetlo dana izveo najvece izrode na planeti... konacno rasisiti, nacionalisti, i sve ono sto je problem sa ovim svijetom mogu izaci na svjetlo.
Ne znam da je u moje vrijeme postojao covjek koji je na svjetlo dana izveo najvece izrode na planeti... konacno rasisiti, nacionalisti, i sve ono sto je problem sa ovim svijetom mogu izaci na svjetlo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5788 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kalifornija?Pepefrog wrote:Nadji mi jednu uspjesnu i jaku drzavu u kojoj su pomenuti vecina?TLR wrote:Zašto bi afroamerikanci i latinoamerikanci (kao većina) bili prijetnja za USA?Pepefrog wrote: Isti samPOgotovo se nadam da ce im se obistiniti prognoze da bijelci nece biti vecina, jedva cekam da vidim kako bi izgledala amerika sa crncima i latinosima kao vecinom
Genetske predispozicije?
-
Pepefrog
#5789 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
bijelaca i azijata ima vise od 50% u Kaliforniji a svejedno ja sam mislio na drzave clanice UN-a a ne dijelove nekih drzavnih zajednica..
- eltroxin
#5790 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne treba, hvala, i ovo je previse! Neka ti je Bog na pomoci, isti onaj za kojeg mislis da je doveo Trumpa da spasi svijet!RNG_25 wrote:Tvrditi da jedan čovjek ima viši (ili niži) IQ od drugog čovjeka je jedna stvar. Tvrditi da čovjek višeg IQ-a je "superiorniji" (tj. bolji) od čovjeka sa nižim IQ-om je druga stvar.
Analogno tome, ja sam rekao ono što sam označio u plavo. To da su jevreji superiorniji u IQ-u od bijelaca je jedna stvar, u biti potvrđena istraživanjima. To da su jevreji superiorniji (tj. bolji) kao takvi, tj. jer imaju superiorniji IQ, je nešto sasvim drugo - i nije nešto što ja tvrdim.
Vrlo jednostavno, no iz nekog razloga nisi u stanju da razumiješ napisano.
Ja tvrdim da jevreji imaju, u prosjeku, viši IQ od bijelaca. Slijedi: jevreji imaju tu komparativnu prednost (trenutno). Slijedi: jevreji su superiorniji *po IQ-u* od bijelaca (trenutno).
Ja, pak, *ne tvrdim* da su jevreji, u prosjeku, *kao takvi* superiorni/bolji od bijelaca (i obrnuto), jer niti tvrdim je IQ kao takav početak ili kraj inteligencije, niti tvrdim da je IQ prediktor superiornosti u totalitetu, niti mi je problem što je neko ima viši IQ od mene jer čovjek =/= IQ, pa da bude ako ima viši IQ slijedi da je bolji čovjek.
Plus što bi ispalo da mrzim samog sebe, ako bih rekao da su jevreji mahom "bolji" od bijelaca, jer biti rasista znači i biti mrzitelj drugog zbog ovih stvari.
Je li sad jasnije, ili se moraju stvari još više pojednostaviti?
-
zavrzlama
#5791 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ova tema o Trumpu u sustini ima za cilj da probih strana dokaze da njegov dolazak nece nista promijeniti u odnosu USA prema BIH,dok antibih strana pokusabva da dokaze da ce odsad USA sa Trumpom na celu imati drugaciji pristup Balkanu i da ce u neku ruku ici na stranu velikosrske politike i ciljeva...Trump je populista i zeljan je nekih drasticnih promjena u samoj Americi,jer konta da je njegov uspjeh kao biznismena dovoljan kapital da isto preslika na cijelu Ameriku...Da bi Trump to uradio,on nece moci za isto vrijeme mijenjati vanjskopoliticki kurs americke politike koji vec ustaljenom praksom funkcionise decenijama...S toga sam misljenja da se Americka vanjska politika nece puno promijeniti,cak sta vise ta politika bi mogla biti korisnija za BIH nego za mandata Obame,jer ce se Americka politika sve vise usmjeravati na ona podrucja gdje mogu dobiti politicke poene i vratiti imidz,a da ih puno ne kosta....Lakse je odrzavati Americki inetres na Balkanu,nego srijiji,iraku itd....Pa mislim da bi se antibih snage mogle dobro ujesti za guzicu...vrijeme ce pokazati....
- seln
#5792 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne znam jesi li srbin (niti je to vazno), ali imas njihovo razumijevanje politike.Pepefrog wrote:hahaha standardni sablon kad nemas sta konkretno reci onda ga optuzi da je srbin. izgleda na ovom forumu sve srbi i rasistiseln wrote:Ma zavera, bre....Pepefrog wrote:
Kako onda ne gotiviti Trumpa kad je natjerao lazne demokrate i liberale da skinu maske i zazivaju zabrane i cenzure. Ljudi tek sad masovno poceli da kontaju da slobodno, nezavisno i objektivno novinarstvo nikad nije postojalo u istoriji covjecanstva. Evo npr. kod nas ko to vjeruje da je Katarski kralj, princ, seik ili sta vec jedno jutro ustao zabrinut za objektivnost medija na balkanu kojeg ne zna naci na mapi pa ulozio desetine miliona da se osnuje al jazeera balkansnaravno na toj balkanskoj al jazeeri nacicete svakakvih emisija o ljudskim pravima samo necete naci emisiju o ljudskim pravima u KAtaru i potrebi uvodjenja demokratije u isti.
i da rusi zaboravio sam...
- Dr. Kuca
-
aratet
#5794 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije problem u tome hoce li biti vecina, ali ce biti problem ako zakone budu krojili po svom.Pepefrog wrote:Nadji mi jednu uspjesnu i jaku drzavu u kojoj su pomenuti vecina?TLR wrote:Zašto bi afroamerikanci i latinoamerikanci (kao većina) bili prijetnja za USA?Pepefrog wrote: Isti samPOgotovo se nadam da ce im se obistiniti prognoze da bijelci nece biti vecina, jedva cekam da vidim kako bi izgledala amerika sa crncima i latinosima kao vecinom
Genetske predispozicije?
Nesto kao sto su u Holivudu se pobunili zato sto nema crnaca medju nominiranim (iako nije niko bio zasluzio) pa su promijenili nacin izbora da su sad 5 glumaca medju nominovanim (neki od njih su tu samo zato sto su crnci).
- Sanjarko
#5795 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Brazil, Meksiko.Pepefrog wrote:Nadji mi jednu uspjesnu i jaku drzavu u kojoj su pomenuti vecina?TLR wrote:Zašto bi afroamerikanci i latinoamerikanci (kao većina) bili prijetnja za USA?Pepefrog wrote: Isti samPOgotovo se nadam da ce im se obistiniti prognoze da bijelci nece biti vecina, jedva cekam da vidim kako bi izgledala amerika sa crncima i latinosima kao vecinom
Genetske predispozicije?
Imaju ekonomiju ko Rusija a ni blizu nafte i gasa.
Proizvodzaci i Izvoznici nafte i gasa
1. Rusija
2. USA
3. Saudijska Arabija
-
Fudo387
#5796 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
DakleM,
Zabranio EPA, agenciji za zastitu okolisa bilo kakav kontak sa medijima, uhapsili sest novinara koji su pokrivali njegovu inauguraciju i nakacili
im felony optuznice (najabali su).
Secret service agent objavila da ne bi primila metak za Donalda (nije to fino od nje),
Donald se neMre opustiti u bijeloj kuci jer ga mediji nerviraju...
Nece ovo na dobro.
Da bar hoce nastampati para dok ga nisu ukrhali...
Zabranio EPA, agenciji za zastitu okolisa bilo kakav kontak sa medijima, uhapsili sest novinara koji su pokrivali njegovu inauguraciju i nakacili
im felony optuznice (najabali su).
Secret service agent objavila da ne bi primila metak za Donalda (nije to fino od nje),
Donald se neMre opustiti u bijeloj kuci jer ga mediji nerviraju...
Nece ovo na dobro.
Da bar hoce nastampati para dok ga nisu ukrhali...
- Sanjarko
#5797 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kokoske imaju jedan od najmanjih IQ-a na planeti [mozda] al ih najinteligentno bice [mozda] na planeti, ljudi [covjecanstvo] uzgajaju masovno radi ishrane, tako da ak ikad ljudi napuste planetu i nasele se na drugoj planeti prvi kolonista te druge planete masovni ce biti Kokoske.eltroxin wrote:Ne treba, hvala, i ovo je previse! Neka ti je Bog na pomoci, isti onaj za kojeg mislis da je doveo Trumpa da spasi svijet!RNG_25 wrote:IQ...
Sad ko je Intaligentniji itd. Kokos ili Covjek.
-
Fudo387
#5798 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
E sad smo najebali jer su crnci izganjali da 5 glumaca bude nominovano za oskara...aratet wrote:Nije problem u tome hoce li biti vecina, ali ce biti problem ako zakone budu krojili po svom.Nesto kao sto su u Holivudu se pobunili zato sto nema crnaca medju nominiranim (iako nije niko bio zasluzio) pa su promijenili nacin izbora da su sad 5 glumaca medju nominovanim (neki od njih su tu samo zato sto su crnci).
Sta ce se bitno ljudima u zivotu promijeniti i da nominuju 15 000 glumaca za tu budalastinu?
- Sanjarko
#5799 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Uveli konstitutivnost rasa na mala vrata.Fudo387 wrote:E sad smo najebali jer su crnci izganjali da 5 glumaca bude nominovano za oskara...aratet wrote:Nije problem u tome hoce li biti vecina, ali ce biti problem ako zakone budu krojili po svom.Nesto kao sto su u Holivudu se pobunili zato sto nema crnaca medju nominiranim (iako nije niko bio zasluzio) pa su promijenili nacin izbora da su sad 5 glumaca medju nominovanim (neki od njih su tu samo zato sto su crnci).
Sta ce se bitno ljudima u zivotu promijeniti i da nominuju 15 000 glumaca za tu budalastinu?
Bit ce vitalni interes ko u Bosni brzo.
-
jefferson
#5800 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Predsjednika ne odredjuje geografska karta nego broj elektora proporcionalno broju stanovnika.Pepefrog wrote:ISto to ste govorili ako Trump osvoji nominaciju demokrate nikad lakse nece dobiti izbore, takodjer se pisalo da ce republikanci nominacijom trumpa izgubiti sve a na kraju prc sve suprotno...Taj vas smijesni argument o 3 miliona glasova vise za Hillary bi mozda vrijedio da se drzava ne zove Sjedinjene Americke Drzave, po kojoj to logici trebaju drzave Californija i New York sa milionima migranata odredjivati ko ce biti predjednik? Pogledaj kartu izbora 90% drzava crvene i sta trebao je biti predjednik neko ko u 90% drzava zemlje koja se zove Sjedinjene Americke Drzave nije pobjedio?Alfons Kauders wrote:Mogli su, vjeruj mi da su mogli.prog321 wrote:Ne mogu ih potući više što jesu.
Sad je i predsjednik.
Totalna dominacija .
Problem je sto svaka drzava ima minilano 3 elekora, tako da 1 elektor dodje na nekih 200,000 stanovnika u Wayomingu, dok u CA je oko 500,000.