Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#5776 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Matijevic_Vlado »

pirmin wrote:Ne kontam odlazak u shoping u Bec a onda kupovina krpi u Primarku. Zadnji otpad.
Ne kontam zasto si napisao krpi :skoljka:
Bodkin

#5777 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bodkin »

pirmin wrote:Ne kontam odlazak u shoping u Bec a onda kupovina krpi u Primarku. Zadnji otpad.
Ne kontam kupovinu u primarku i onda kacenje nekakvih statusa o pravdi u svijetu i losim uslovika zivota u aziji.
Ne kontam potrebu u sarajevu da sve bude najbplje sto se kupi. Vozi biciklo dva mjeseca i objasnjava mi kako su to najbolje kocnice na svijetu.
Naucio skijati prosli vikend i objasnjava mi kako jahorina ne valja pa mora u kicbil.
Ne kontam kako ljudi ne vole reci lose vijesti pa zavlace po par sedmica. Dogovorimo se nesto i radje ce me zavlaciti i odjadjati mjesec nego sto ce odmah reci jarane nista od toga
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#5778 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Ne kontam ljude iz jednog sarajevskog elitnog naselja :mrgreen: koji se skupe i jednom mjesecno odu do Austrije da bi kupili hrane u Lidlu. Bila tema :mrgreen:
Bodkin

#5779 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bodkin »

Ma ne kontam puno stvari. Torbice i nargile nisam njkad skontao. Stajanje po kaficima i gledanje medjusobno mjesecima nikad nisam skontao. Kolektivnu euforiju na fudbalsku repku dok ostale ko jebe iako je najmanje rezultata napravila nikad nisam skontao. I naravno dan kasnije kad se izgubi pljuvacina :D
maida95

#5780 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by maida95 »

Zašto cure nose torbe metar s metar, i šta to nose u njima :roll:
pirmin

#5781 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pirmin »

Matijevic_Vlado wrote:
Ne kontam zasto si napisao krpi :skoljka:
pa da docaram besmislenost krpa :D
Bodkin

#5782 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bodkin »

A ne kontam ni ovo stanje danas gdje je sve neka uvreda. Sta god napises neko se nadje uvrijedjen
sheilak

#5783 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

eh, pirmine moj, al drugo je krpa iz beca, a drugo iz sarajeva. razumi ih bolan de. :D
KB9

#5784 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by KB9 »

maida95 wrote:Zašto cure nose torbe metar s metar, i šta to nose u njima :roll:
znaci svaki, al bas svaki put se to pitam kad vidim neko omanje zensko kako tegli torbu :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5785 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

A sto je zadnji otpad? Mislim prvi put cujem za Primark, pa me zanima.

Moj buduci zet, inace sa adresom u Svedskoj, meni kaze za Zaru da je zadnji otpad, pa cisto da usporedim vase argumentacije. :sax:
Bodkin

#5786 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:

Moj buduci zet, inace sa adresom u Svedskoj, meni kaze za Zaru da je zadnji otpad, pa cisto da usporedim vase argumentacije. :sax:
Zara je gucci za primark
Suzie Q

#5787 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Suzie Q »

ne kontam pomamu naših ljudi za Nutellom
dust in the wind

#5788 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dust in the wind »

Suzie Q wrote:ne kontam pomamu naših ljudi za Nutellom
kad je takovo bolje :D
ultima_palabra

#5789 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

Suzie Q wrote:ne kontam pomamu naših ljudi za Nutellom
Žaba, konj, noga, potkivanje.
sheilak

#5790 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

ja ne kontam hvaljenje eurokrema. i svih eurokremastih proizvoda. :D gorak mi je i opor. linolada bijela svakako bolja... :D

nutella je kod nas bez veze, barem meni ima bezvezni okus. je li to psiholoski efekt ili fakat slabija kvaliteta, time will tell... :D
bull21

#5791 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by bull21 »

sheilak wrote:ja ne kontam hvaljenje eurokrema. i svih eurokremastih proizvoda. :D gorak mi je i opor. linolada bijela svakako bolja... :D

nutella je kod nas bez veze, barem meni ima bezvezni okus. je li to psiholoski efekt ili fakat slabija kvaliteta, time will tell... :D
Nije do tebe, i ja sam nedavno uzeo nutellu (još se nameračio) nakon dugo vremena i imao osjećaj kao da jedem onaj srpski krem od dvije marke. Brašno se osjeti i to pravo, samo mi nije jasno kome oni ono prodaju kao pravu nutelu?
pirmin

#5792 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pirmin »

sheilak wrote: eh, pirmine moj
4ever :srce:

:D
pirmin

#5793 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pirmin »

Bodkin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Zara je gucci za primark
FIS je T.Hilfiger za Primark.

@Bato: najjeftinija kineska roba. Moras sam uporediti.
Matijevic_Vlado

#5794 Re: Popularne stvari koje ne kontam

bull21 wrote:
sheilak wrote:ja ne kontam hvaljenje eurokrema. i svih eurokremastih proizvoda. :D gorak mi je i opor. linolada bijela svakako bolja... :D

Nije do tebe, i ja sam nedavno uzeo nutellu (još se nameračio) nakon dugo vremena i imao osjećaj kao da jedem onaj srpski krem od dvije marke. Brašno se osjeti i to pravo, samo mi nije jasno kome oni ono prodaju kao pravu nutelu?
Hoces reci da ne kontas, a ne da ti nije jasno?
malocvijece

#5795 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by malocvijece »

beniciodeltoro wrote:Ne kontam (a na ovom forumu je to izgleda uobičajeno) pominjanje privatnih stvari iz svog života da bi se opravdao svoj komentar/komentar imao neki kredibilitet
npr. kada je očigledno da su komentari pro-srpski/anti-bosanski pa onda ide komentar
"Vi meni tako a ja imam geler u ruci zahvaljujući četnicima" "Ja imam pravo pljuvati BiH jer sam je ja branio u ratu" "Vi meni da ja branim RS a mene iz te RS protjerali" "Dok sam ja bio na liniji ti nisi bio ni u guzici pa si još i bezobrazan i kritikuješ me"
Ja do sada nisam imao tu raspravu sa nekim ali sam pročitao dosta takvih rasprava na ovom forumu. Mislim, svaka čast svakome ako je to istina ali gdje je dokaz da to nije neki đikan, neki 15godišnjak, Bošnjak dijasporac verzija 1992. ili nešto sl. gdje se ne zna da li je istina ili ne. Mi smo svi ovdje anonimusi, ja mogu biti neka sexy plavuša ili Bakir Izetbegović lično i ovdje ostavljamo utisak samo sa komentarima. Ako si napisao neki loš ili kontroverzan komentar onda se vadi ili pravdaj ga narednim komentarima sa argumentima, šta postavljaš svoju biografiju da bi opravdao napisano i ogradio se kada se to ne može dokazati na forumu?
:thumbup:

Takvi smo ljudi. I u privatom zivotu. Tesko je sakriti svoje pravo lice kad diskutujes po forumima. Mozda neko vrijeme dok se ne opustis.
Prenose se obrasci komunikacije iz stvarnog zivota. Samo se sjetim vatrenih diskusija s mojim dajdzom oko bivse yuge. Znas onaj klip sa youtuba onog lika Damira "Ta ce on meni, a ja ga znam kad je u pelenama bio..."? Zamislim njega na forumu :lol:
beniciodeltoro

#5796 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by beniciodeltoro »

malocvijece wrote:
beniciodeltoro wrote:Ne kontam (a na ovom forumu je to izgleda uobičajeno) pominjanje privatnih stvari iz svog života da bi se opravdao svoj komentar/komentar imao neki kredibilitet
npr. kada je očigledno da su komentari pro-srpski/anti-bosanski pa onda ide komentar
"Vi meni tako a ja imam geler u ruci zahvaljujući četnicima" "Ja imam pravo pljuvati BiH jer sam je ja branio u ratu" "Vi meni da ja branim RS a mene iz te RS protjerali" "Dok sam ja bio na liniji ti nisi bio ni u guzici pa si još i bezobrazan i kritikuješ me"
Ja do sada nisam imao tu raspravu sa nekim ali sam pročitao dosta takvih rasprava na ovom forumu. Mislim, svaka čast svakome ako je to istina ali gdje je dokaz da to nije neki đikan, neki 15godišnjak, Bošnjak dijasporac verzija 1992. ili nešto sl. gdje se ne zna da li je istina ili ne. Mi smo svi ovdje anonimusi, ja mogu biti neka sexy plavuša ili Bakir Izetbegović lično i ovdje ostavljamo utisak samo sa komentarima. Ako si napisao neki loš ili kontroverzan komentar onda se vadi ili pravdaj ga narednim komentarima sa argumentima, šta postavljaš svoju biografiju da bi opravdao napisano i ogradio se kada se to ne može dokazati na forumu?
:thumbup:

Takvi smo ljudi. I u privatom zivotu. Tesko je sakriti svoje pravo lice kad diskutujes po forumima. Mozda neko vrijeme dok se ne opustis.
Prenose se obrasci komunikacije iz stvarnog zivota. Samo se sjetim vatrenih diskusija s mojim dajdzom oko bivse yuge. Znas onaj klip sa youtuba onog lika Damira "Ta ce on meni, a ja ga znam kad je u pelenama bio..."? Zamislim njega na forumu :lol:
:D
Ma uglavnom je kada se nema argumenata i kada ne možeš opravdati šta si napisao jer je previše ofirno ko si i šta si ustvari onda ide "Ja smijem to pljuvati jer i ja pripadam tom toru" bez ikakvog dokaza da stvarno pripadaš i da jesi ono što tvrdiš. Ide se na ono da će neko nasjesti pa reći "Ovaj pljuje puno po Armiji BiH ali pošto je napisao da ima pravo jer je pripadao toj armiji onda mu je oprošteno jer je najvjerovantije istina šta piše"
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5797 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

bull21 wrote:

To je do toga sto je Nutella relativno skupa za nas standard i slaije se prodaje. Samim tim duze stoji na polici. Od ustajalosti je taj ukus.

Uvijek mi je bila smijesna ta tvrdnja da postoje dvije fabricke trake, jedna za zapad druga za istok.

I sta mislite da greskom ova istocna roba zapne na zapad? Pa propali bi odmah :D

Nije Nutella Robot komerc jbt.
phillie

#5798 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by phillie »

_BataZiv_0809 wrote:
bull21 wrote:

To je do toga sto je Nutella relativno skupa za nas standard i slaije se prodaje. Samim tim duze stoji na polici. Od ustajalosti je taj ukus.

Uvijek mi je bila smijesna ta tvrdnja da postoje dvije fabricke trake, jedna za zapad druga za istok.

I sta mislite da greskom ova istocna roba zapne na zapad? Pa propali bi odmah :D

Nije Nutella Robot komerc jbt.
Bato ima u ovome istine...znam da se je nedavno bila neka prica da Podravkina "Linolada" ima 3% ljesnjaka za podrucje Balkana (valjda ove van EU), dok za EU zemlje 13%. Sad koliko je to istina ne mogu ti reci, jer ja od "evrokrema" jedem samo nutelu :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#5799 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Domaci izdajnik »

Griješiš Bato jaro moj, Nutella u PL je em bolja em jeftinija nego kod nas. Provjerio lično :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5800 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

I ja sam provjeravao, ali ne vidjeh razlike. Mozda je do mene :zoka:
Post Reply