BAKIRE ODLAZI

Post Reply
Fudo387

#5776 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:
Fudo387 wrote:Pored svih kretena koji su se uhvatili komande u vojsci, jos je samo falio Bakir da povede neki vod u napad, pa da zaginemo k’o ljudi.
Doduse... U pravu si Fudara... I da je bio u kakvoj vojsci, sigurno bi imao neku komandu nad necim, a tek to bi bio odron za podredjene...
Da se ne lazemo, moj stari da je bio predsjednik, prvim avionom bi Fudo zapalio u Zenevu na pregovore i vratio se tamo nekad 1997, na proljece. :D
klixoris

#5777 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by klixoris »

Fudo387 wrote:
Dozer wrote:
Fudo387 wrote:Pored svih kretena koji su se uhvatili komande u vojsci, jos je samo falio Bakir da povede neki vod u napad, pa da zaginemo k’o ljudi.
Doduse... U pravu si Fudara... I da je bio u kakvoj vojsci, sigurno bi imao neku komandu nad necim, a tek to bi bio odron za podredjene...
Da se ne lazemo, moj stari da je bio predsjednik, prvim avionom bi Fudo zapalio u Zenevu na pregovore i vratio se tamo nekad 1997, na proljece. :D
Moze i na Euroviziju :mrgreen: Da zapjevas "sva bol svijeta" :mrgreen:
Haris.ba

#5778 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Haris.ba »

arzuhal wrote:
Haris.ba wrote: Evo neko spomenu "umjetničke čete". Zna Bake gitaru svirati. Mogao je barem gitaru po liniji nosat.
I to srpskim, da im ubije moral...
:lol: :lol: :lol: :lol:
PM72

#5779 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by PM72 »

klixoris wrote:
PM72 wrote:Dobijem nagon na povraćanje kad pročitam Radončićevu šuplju o vlastitom angažmanu u ratu i "tri šehida u kući" i ono se našlo da kritikuje Bakirov "ratni put"...
Ja dobijem dodatni nagon kada za poginulog borca u ratu cujem izraz "Sehid". Pa nije dzihad bio pa da se poginuli tako nazivaju
Ne samo to nego što laže ko pašče.Veli-zet mu poginuo kao šehid - borac Armije BiH.To borca nije vidjelo a pogotovo linije.Izašao na balkon da promahala gdje je pukla granata i stigla ga druga.Bio mi komšija,alarahmetile,nije bio loš čovjek ali kakav borac,linija,šehid...
pirpa

#5780 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pirpa »

Obi Wan Bosnian wrote:
Alija je početkom rata imao 67 godina a na kraju rata 70 godina. Starac realno. Ne bi me čudilo da je većinu ideja/odluka ustvari donosio 36ogodišni Bakir ili je barem veoma uticao na njih. A kome ćeš u takvim vremenima vjerovati ako ne svom sinu?
vise su se pitali Cengici i Ganic nego Bakir..
Dozer

#5781 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

pici wrote:
arzuhal wrote:
Haris.ba wrote: Evo neko spomenu "umjetničke čete". Zna Bake gitaru svirati. Mogao je barem gitaru po liniji nosat.
I to srpskim, da im ubije moral...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ma idi te se... oplakaH :lol: :lol: :lol: :lol:
I mene suze zalise Image Image Image
arzuhal

#5782 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by arzuhal »

- Sviraj, Bakire, tamo nema puno muslimanskog življa...Tamburaj cijelu noć, ima da im pamet razvučemo...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5783 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Chmoljo »

klixoris wrote:
PM72 wrote:Dobijem nagon na povraćanje kad pročitam Radončićevu šuplju o vlastitom angažmanu u ratu i "tri šehida u kući" i ono se našlo da kritikuje Bakirov "ratni put"...
Ja dobijem dodatni nagon kada za poginulog borca u ratu cujem izraz "Sehid". Pa nije dzihad bio pa da se poginuli tako nazivaju
naravno da je bio I džihad.

ovo kažem bez ikakvog sarkazma, smrtno ozbiljan.

ako je šehid majka koja umre na porođaju, sasvim sigurno su i šehidi momci koji su ginuli da bi odbranili živote svojih najmilijih, komšija, poznanika, sagrađana.

ne vidim potrebu za ovim omalovažavanjem, jer su uglavnom uz šehid koristi i naziv poginuli borci, da se ne zaboravi na nemuslimane koji su život izgubili jer su stali na stranu žrtve.
ultima_palabra

#5784 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

arzuhal wrote:- Sviraj, Bakire, tamo nema puno muslimanskog življa...Tamburaj cijelu noć, ima da im pamet razvučemo...
:lol: :lol: :lol:
daddy-kool

#5785 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by daddy-kool »

Haris.ba wrote:
Ali, kada šalješ nečiju djecu kao vrhovni komandant u smrt, nema obrazloženja da ti djete sjedi u sefu.
Al sef je siguran.
Mi čuvamo sef, sef čuva nas.
pirpa

#5786 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pirpa »

klixoris wrote: Ja dobijem dodatni nagon kada za poginulog borca u ratu cujem izraz "Sehid". Pa nije dzihad bio pa da se poginuli tako nazivaju
Šehid je onaj koji je ostavio svoju porodicu i otisao da se bori i pri tome halalio svoj imetak i zivot za slobodu svog naroda i drzavu...a poznavao sam i takve, Allah ih dzenetom nagradio...ko si ti da da imas neki nagon prema šehidima..govori u svoje ime i ne turaj nos đe mu nije mjesto...
maher

#5787 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by maher »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sad vec i ja placem...

Dobro. Daj nam samo jedan jedini trag o njegovim angazmanima u svemu tome. Jedan jedini dokument u kojem se spominje njegovo ime u tom ratnom periodu, da je uradio bilo sta... Bilo kakve pregovore, dogovore, radnje, planove...nesto...

P.S. Sretno s trazenjem, jer neces naci nista. On je samo figurirao uz babu, uz izmisljenu funkciju, tj. - bio sklonjen da ne bi bio na liniji i eventualno zijanio, sto mu je onako smotanom bilo 99% sigurno.

drago mi je da si se nasmijao do suza ... kad nestane argumenata dobri su i smajliji ...
ovdje imamo za istog covjeka tvrdnje da je bio u sefu sklonjen i da je istovremeno iz sefa bio gospodar nadzemlja i podzemlja, pokretnina i nekretnina ... ako je to sve mogao sklonjen iz sefa onda mu svaka cast ...
sekretar ili sef kabineta ne pregovara, dogovara, završava ali je uključen i informisan o svemu tome ... ko je bio u ratu u sarajevu zna da bakir nije bio nevazan ... a znaju i ovi van sarajeva ...
dokumente necu traziti ako ti kazes da ih nema ... ako si ti pregledao arhivu predsjedništva, aid-a i stranke onda da se ja ne mucim ... vjerovatno si procitao i memoare ovih stranaca koji su bili u ratu sarajevu pa da se i tu ne mucim ...
osim ako neko od ovih sto kace slike na fb nemaju neki dokument ...
Dozer

#5788 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

@Chmoljke
S ovim bih se mozda i mogao sloziti - da je zaista bilo tako... A nije.

Budimo realni - preko 90% tadasnjih muslimana koji su uzeli '92 pusku, to nisu uradili radi bilo kakve vjere, a pogotovo ne zbog dzihada. Bar ja licno ne poznajem ni jednog takvog...

Kasnije, nekad od neke '93 i kada se sve to pocelo provlaciti kao mainstream, tada se sve to pocelo i spominjati u tom folu. Medjutim, i danas odgovorno tvrdim da niko od ljudi koje sam poznavao i s kojima sam ratovao ni u primisli nije imao nekakav dzihad. Na linijama se tekbiralo, a onda se valjali od sege na to, u stilu - sace se oni tamo sasrat'.
Last edited by Dozer on 17/11/2017 14:01, edited 2 times in total.
Fudo387

#5789 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Fudo387 »

Al’ ovo mi je najbolje, poredjenje Bakira i engleskih princeva :lol:
Jedni imaju hiljadu godina tradiciju makljanja, kodekse, pizde materine, i sad ocekujes isto od lika kojem je domet mucenje tulumbi? Da povede bosansku armadu i sve flote u odsudne bitke?
Aj bizi :lol:
daddy-kool

#5790 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by daddy-kool »

arzuhal wrote:- Sviraj, Bakire, tamo nema puno muslimanskog življa...Tamburaj cijelu noć, ima da im pamet razvučemo...
:lol:
Obi Wan Bosnian

#5791 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Obi Wan Bosnian »

hadzinicasa wrote: da mene moj otac zovne da mu asistiram kad operira neciji mozak, jer kome ce vjerovati ako nece meni? u ovim teskim vremenima. a? sta kazes?
Za operaciju mozga treba ti škola. Predsjednik možeš biti bez ikakve škole. Dovoljno je da većina glasa za tebe.

A evo vidimo da većina glasa za Bakira dakle Alija je bio u pravu :D
Chmoljo

#5792 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Chmoljo »

Dozer wrote:S ovim bih se mozda i moga osloziti - da jeste bilo tako.

Budimo realni - preko 90% tadasnjih muslimana koji su uzeli '92 pusku, to nisu uradili radi bilo kakve vjere, a pogotovo ne znbog dzihada. Bar ja licno ne poznajem ni jednog takvog...

Kasnije, nekad od neke '93 i kada se sve to pocelo provlaciti kao mainstream, tada se sve to pocelo i spominjati u tom folu. Medjutim, i danas odgovorno tvrdim da niko od ljudi koje sam poznavao i s kojima sam ratovao ni u primisli nije imao nekakav dzihad.
pa džihad nije svrha sam sebi. niko nije išao da bi džihadio jer mu se džihadi, nego branio pravdu od nepravde. to je džihad. borba za pravdu, slabijeg, potlačenog.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#5793 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by prljavi Hare »

ultima_palabra wrote:
:lol: :lol: :lol:

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
klixoris

#5794 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by klixoris »

Chmoljo wrote:
klixoris wrote:
naravno da je bio I džihad.

ovo kažem bez ikakvog sarkazma, smrtno ozbiljan.

ako je šehid majka koja umre na porođaju, sasvim sigurno su i šehidi momci koji su ginuli da bi odbranili živote svojih najmilijih, komšija, poznanika, sagrađana.

ne vidim potrebu za ovim omalovažavanjem, jer su uglavnom uz šehid koristi i naziv poginuli borci, da se ne zaboravi na nemuslimane koji su život izgubili jer su stali na stranu žrtve.
Ne omalovazavam ja nikoga, ni slucajno. Ali dzihad je sveti rat, rat za religiju, za Islam. Poginuli u takovm ratu - dzihadu, nazivaju se sehidima. Nekima je ovdje sigurno to bio dzihad (za one mudzahedine i slicno), ali vecini boraca koji su branili svoje domove i porodice nije. Ljudi su se borili za svoju zemlju i domove, ne za religiju... Barem u mojoj porodici. Zato i dalje tvrdim da je taj naziv "sehid" stvarno besmislen i nepotreban, jer u Bosni se nije vodio sveti rat.
Dozer wrote:S ovim bih se mozda i mogao sloziti - da je zaista bilo tako... A nije.

Budimo realni - preko 90% tadasnjih muslimana koji su uzeli '92 pusku, to nisu uradili radi bilo kakve vjere, a pogotovo ne zbog dzihada. Bar ja licno ne poznajem ni jednog takvog...

Kasnije, nekad od neke '93 i kada se sve to pocelo provlaciti kao mainstream, tada se sve to pocelo i spominjati u tom folu. Medjutim, i danas odgovorno tvrdim da niko od ljudi koje sam poznavao i s kojima sam ratovao ni u primisli nije imao nekakav dzihad. Na linijama se tekbiralo, a onda se valjali od sege na to, u stilu - sace se oni tamo sasrat'.
Aferim ! :thumbup:
Last edited by klixoris on 17/11/2017 14:02, edited 3 times in total.
Chmoljo

#5795 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Chmoljo »

Obi Wan Bosnian wrote:
hadzinicasa wrote: da mene moj otac zovne da mu asistiram kad operira neciji mozak, jer kome ce vjerovati ako nece meni? u ovim teskim vremenima. a? sta kazes?
Za operaciju mozga treba ti škola. Predsjednik možeš biti bez ikakve škole. Dovoljno je da većina glasa za tebe.

ili je većini potrebna ta operacija na mozgu...

transplantacija recimo.
hadzinicasa

#5796 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hadzinicasa »

Obi Wan Bosnian wrote:

dijr gad.
1. logika i argumentiranje - pao.
2. poznavanje izbornog sistema BiH - pao.

cao.
Banksy

#5797 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:Al’ ovo mi je najbolje, poredjenje Bakira i engleskih princeva :lol:
Jedni imaju hiljadu godina tradiciju makljanja, kodekse, pizde materine, i sad ocekujes isto od lika kojem je domet mucenje tulumbi? Da povede bosansku armadu i sve flote u odsudne bitke?
Aj bizi :lol:
Puno toga je u ovom tužnom postu. Pametan iz njega sve pročita.
Dozer

#5798 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Chmoljo wrote:
Dozer wrote:S ovim bih se mozda i moga osloziti - da jeste bilo tako.

Budimo realni - preko 90% tadasnjih muslimana koji su uzeli '92 pusku, to nisu uradili radi bilo kakve vjere, a pogotovo ne znbog dzihada. Bar ja licno ne poznajem ni jednog takvog...

Kasnije, nekad od neke '93 i kada se sve to pocelo provlaciti kao mainstream, tada se sve to pocelo i spominjati u tom folu. Medjutim, i danas odgovorno tvrdim da niko od ljudi koje sam poznavao i s kojima sam ratovao ni u primisli nije imao nekakav dzihad.
pa džihad nije svrha sam sebi. niko nije išao da bi džihadio jer mu se džihadi, nego branio pravdu od nepravde. to je džihad. borba za pravdu, slabijeg, potlačenog.
Ma znam sta je dzihad, ali to se moze odnositi na istinske vjernike. A ovdje su ljude ukopavali kao takve samo radi imena i prezimena, dok u realnosti ljudi uopste nisu bili istinski vjernici.
Nije ni danas nista drugacije, da se ne lazemo. Sve je ovo samo deklarativno, a najbolje to oslikavaju vjerski objekti, svi redom. Nema u njima ni 10% ciljanog stanovnistva.
hadzinicasa

#5799 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hadzinicasa »

Chmoljo wrote:
Obi Wan Bosnian wrote: Za operaciju mozga treba ti škola. Predsjednik možeš biti bez ikakve škole. Dovoljno je da većina glasa za tebe.

ili je većini potrebna ta operacija na mozgu...

transplantacija recimo.
ili da ti je, recimo, ne budi primjereno a ni primjenjeno, babo predsjednik.... onda ti nista ne treba.

lijepi moj sporet.
pirpa

#5800 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pirpa »

Dozer wrote:S ovim bih se mozda i mogao sloziti - da je zaista bilo tako... A nije.

ne pricam o samom pocetku rata.. al da je kasnije bilo vodova koji su donekle zivili po sunetu i obavljali redovno namaz, bilo je...ja sam stao u zastitu ti ljudih... poznavao sam pojedine..rahmet im dusama
Post Reply