PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Nokian808

#5776 Re: PROTESTI!!!

Post by Nokian808 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
:lol: Naravno, režim se međusobno hrani strahovima i podvalama a u tom kontekstu i ova podrška KURIRA režimskoj hobotnici.
[/quote]

Narod treba da shvati da nacionalisti sa sve tri strane sad imaju zajednicki cilj - zaustaviti ovaj bunt naroda i izvrsiti prebacivanje price sa socijalnih i ekonomskih pitanja na staru pricu o ugrozenosti od onih drugih. Zato ne nasjedajte na kukavicje jaje koje vam poturaju u vidu nekih besmislenih visoko kontroverznih zahtjeva tipa ukidanje entiteta, promjene ustava ili smjene na drzavnom nivou jer za to ne postoji saglasnost 3 naroda.
Ono oko cega se moze postici saglasnost obespravljenog naroda bez obzira na nacionalnost su ekonomsko-socijalna pitanja, revizija privatizacije i oduzimanje ukradene imovine...
Ne dozvolite da pod starom floskulom nasih zastitnika od drugacijih pod kojom pljackaju vec 20 godina nastave pljackati jos 20!
kolegione

#5777 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kolegione »

O'zone wrote:
kolegione wrote: Sto se ljudi bavite politikom
Mi se ne bavimo politikom nego se politika bavi nama. Obični građanin je politici i političarima bitan samo taj jedan dan u 4 godine kad svoj X stavlja pored određenog imena ili pokreta.

S druge strane običnom građaninu je politika bitna svaki dan i od nje ovisi hoće li raditi ili neće, hoće imati hljeba ili neće, hoće biti mir ili neće. Politika određuje sve.

Sad ovdje imamo narod koji se buni i odjednom upadne između dvije vatre (SBB-SDP) i opet popuši ni kriv ni dužan
Evo ostavim ti broj sastavicemo moje i tvoje raje 50+ ocisticemo fahrova govna garantujem ti
oldtajmer

#5778 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by oldtajmer »

Image

ko je ovaj retard :?:
Pasiflora

#5779 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Pasiflora »

"I lešinarski nagon “pasa revolucije” jednako je iz vašeg mandata kao i nemoćni gnjev obespravljenih, i za njega ste krivi i odgovorni kao i za očaj onih osiromašenih, nezaposlenih, prezaduženih i temeljito sjebanih s druge strane policijskog kordona. Ukratko, to je vrlo vaša revolucija"
http://www.jutarnji.hr/dezulovic-koliko ... -/1163811/
area51

#5780 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by area51 »

O'zone wrote:
Mi se ne bavimo politikom nego se politika bavi nama. Obični građanin je politici i političarima bitan samo taj jedan dan u 4 godine kad svoj X stavlja pored određenog imena ili pokreta.

S druge strane običnom građaninu je politika bitna svaki dan i od nje ovisi hoće li raditi ili neće, hoće imati hljeba ili neće, hoće biti mir ili neće. Politika određuje sve.

Sad ovdje imamo narod koji se buni i odjednom upadne između dvije vatre (SBB-SDP) i opet popuši ni kriv ni dužan
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%98%D0%B4 ... 0%BE%D1%82
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5781 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Toffee karamela wrote:
hrasno38 wrote:https://www.facebook.com/srboslav.pantic

Ovaj covjek dolazi sa Sokoca da podrzi proteste u Sarajevu. Budi se ova zemlja, polako, al budi!!!!!
Hahahaha joj majko moja, član FB grupe "Svi koji želimo da se Vojislav Šešelj vrati iz Haga"...i on se uputio u SA ?

Daj reci da se zaj......??? :lol: :lol:
Posto kupio po to prodao!:) Posto je bas onako specifican lik nece ga biti tesko zamjetiti a koliko sam vidio isao je i u Tuzlu. To sto voli Seselja ne znaci da ne spada u kategoriju ljudi koje je ova vlast sjebala. Ovo ipak nisu medjunacionalni sukobi ni protesti nego socijalni nemiri.
O'zone
Globalni moderator

#5782 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

Nokian808 wrote: Narod treba da shvati da nacionalisti sa sve tri strane sad imaju zajednicki cilj - zaustaviti ovaj bunt naroda i izvrsiti prebacivanje price sa socijalnih i ekonomskih pitanja na staru pricu o ugrozenosti od onih drugih. Zato ne nasjedajte na kukavicje jaje koje vam poturaju u vidu nekih besmislenih visoko kontroverznih zahtjeva tipa ukidanje entiteta, promjene ustava ili smjene na drzavnom nivou jer za to ne postoji saglasnost 3 naroda.
Ono oko cega se moze postici saglasnost obespravljenog naroda bez obzira na nacionalnost su ekonomsko-socijalna pitanja, revizija privatizacije i oduzimanje ukradene imovine...
Ne dozvolite da pod starom floskulom nasih zastitnika od drugacijih pod kojom pljackaju vec 20 godina nastave pljackati jos 20!
Već se palo na to sad se valja vaditi ali opet sporo ide u vražiju mater.

Ja sutra od tog plenuma i ne očekujem ništa jer obično je bilo gdje je puno baba kilava su djeca. Kad na jednom mjestu imaš puno ljudi svako opet ima svoje zahtjeve neki realne i izvodljive a neki imaginarne i onda se uhvate za vratove oko toga eto Vam primjer Tuzle gdje se već posvađaše jer je neko predloži ovu dvojicu ublehaša za premijere.
Mister Yes

#5783 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote: posto je cijeli problem oko vlade fbih u parlamentu, smatram da bi najlogicnije rjesenje bilo da parlament bude u stalnom zasjedanju, uz podrsku socijalnih partnera i predstavnika gradjana (po mogucnosti bez SBBovaca)... i fino brate, neka onda parlament razmotri i odobri svaku odluku vlade od danas do izbora - ili neka imenuje novu, nestranacku, sto ce biti tesko jer se niko nece htjeti prihvatiti posla... cak i da ima nestranackih ljudi koji bi bili spremni na takav potez, shvatite da se radi o svega nekoliko mjeseci... nestranacki, sposobni ljudi imaju pametnija posla - nece ostavljati posao da bi se prihvatili ovog, to je suludo i ocekivati
Ama najveći problem te ideje o nestranačkoj vladi je činjenica da bi ona morala proći dom naroda i HDZ. Zašto bi HDZ prihvatio tu nestranačku vladu kad bi im to bila idealna šansa da se naprave žrtvom? Naime, ako HDZovi blokiraju izbor te nestranačke vlade u domu naroda onda je lako moguće da na sebe okrenu bijes mase a to onda prerasta u međuetnički sukob. :roll:
O'zone
Globalni moderator

#5784 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

area51 wrote:
O'zone wrote:

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%98%D0%B4 ... 0%BE%D1%82
Definicija namjenjena kome?

I da li govorimo o "Idiotizmu grčkog jezika" ili o defektologiji?
hladan.preminger

#5785 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hladan.preminger »

hellue wrote:
SarajevoBH wrote:Uspostavit TEHNOKRATIJU do izbora je po meni jedino rjesenje u ovom trenutku.
Liberalizacije lijeve studentske stampe

I da se Ekrem nogira iz kuhinje.
Mister Yes

#5786 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

Styling wrote: OK. Onda mi objasni kako zimus ministar finansija Krajina kojeg je smijenio Budimir nije mogao potpisivati isplate? I on je bio u tehnickom mandatu nakon smjene. Vladije izglasano nepovjerenje, nije smijenjena.
Dobro pitanje. To se nije smijelo desiti ali u pravi si jer se očigledno desilo :?
Toffee karamela

#5787 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Toffee karamela »

hrasno38 wrote:
Toffee karamela wrote:
hrasno38 wrote:https://www.facebook.com/srboslav.pantic

Ovaj covjek dolazi sa Sokoca da podrzi proteste u Sarajevu. Budi se ova zemlja, polako, al budi!!!!!
Hahahaha joj majko moja, član FB grupe "Svi koji želimo da se Vojislav Šešelj vrati iz Haga"...i on se uputio u SA ?

Daj reci da se zaj......??? :lol: :lol:
Posto kupio po to prodao!:) Posto je bas onako specifican lik nece ga biti tesko zamjetiti a koliko sam vidio isao je i u Tuzlu. To sto voli Seselja ne znaci da ne spada u kategoriju ljudi koje je ova vlast sjebala. Ovo ipak nisu medjunacionalni sukobi ni protesti nego socijalni nemiri.
Prije bih ja rekla da on dosad nije smio u SA pa reko hajd sad kad je opšti džumbus da se prošeta i popije kafu, možda baš "kod Tope"....onda će se hvaliti jaranima na Sokocu gdje je sve bio :lol: A možda ga i kompletan Sokolac šalje u izvidnicu kao najhrabrijeg :-D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5788 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Ovaj covjek dolazi sa Sokoca da podrzi proteste u Sarajevu. Budi se ova zemlja, polako, al budi!!!!![/quote]

Daj reci da se zaj......??? :lol: :lol:[/quote]

Posto kupio po to prodao!:) Posto je bas onako specifican lik nece ga biti tesko zamjetiti a koliko sam vidio isao je i u Tuzlu. To sto voli Seselja ne znaci da ne spada u kategoriju ljudi koje je ova vlast sjebala. Ovo ipak nisu medjunacionalni sukobi ni protesti nego socijalni nemiri.[/quote]
Prije bih ja rekla da on dosad nije smio u SA pa reko hajd sad kad je opšti džumbus da se prošeta i popije kafu, možda baš "kod Tope"....onda će se hvaliti jaranima na Sokocu gdje je sve bio :lol: A možda ga i kompletan Sokolac šalje u izvidnicu kao najhrabrijeg :-D[/quote]

E hebem li ga nisam Azira ali mi je upalo u oci pa sam postavio
DaffyDuck

#5789 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by DaffyDuck »

oldtajmer wrote:Image

ko je ovaj retard :?:
:shock: :shock: :shock:
Ja bih ovog zatvorila u ludaru do kraja zivota :!:
Styling

#5790 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

hrasno38 wrote:Ovaj covjek dolazi sa Sokoca da podrzi proteste u Sarajevu. Budi se ova zemlja, polako, al budi!!!!!

Daj reci da se zaj......??? :lol: :lol:[/quote]

Posto kupio po to prodao!:) Posto je bas onako specifican lik nece ga biti tesko zamjetiti a koliko sam vidio isao je i u Tuzlu. To sto voli Seselja ne znaci da ne spada u kategoriju ljudi koje je ova vlast sjebala. Ovo ipak nisu medjunacionalni sukobi ni protesti nego socijalni nemiri.[/quote]
Prije bih ja rekla da on dosad nije smio u SA pa reko hajd sad kad je opšti džumbus da se prošeta i popije kafu, možda baš "kod Tope"....onda će se hvaliti jaranima na Sokocu gdje je sve bio :lol: A možda ga i kompletan Sokolac šalje u izvidnicu kao najhrabrijeg :-D[/quote]

E hebem li ga nisam Azira ali mi je upalo u oci pa sam postavio[/quote]

Ma, hajde, bogati, pusti covjeka neka dodje. Da ga zelja mine. :wink:
rokan

#5791 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by rokan »

na celo ovih protesta pod hitno mora da stane neko od nestranackih javnih licnosti iz neko opozicije ali problem je sto u fbih prakticno i nema opozicije, svi su vlast na nekom nivou.
i ne moze samo sarajevo da rusi federalnu vladu, sarajevo je oborilo kantonalnu vladu i dosta od njega.
to mora biti miting na kome ce doci ljudi iz cijele federacije i jasno artikulisati svoje stavove.
ako se ovako nastavi, sdp i sda ce sve vise koristiti svoje batinase da utjeruju strah u kosti demonstrantima a to vodi krvoprolicu.
iz dosadasnjeg nacina izlaganja, i niksic i izetbegovic su spremni na sve da sacuvaju fotelju, pa i da izazovu bratoubilacki rat. toga svi moraju biti svjesni.
takodje, radoncic i komsic ne mogu biti nosioci protesta jer su to ljudi koji su decenijama uz vlast ili pri vlasti, komsic je cedo sdp-a a radoncic mezimac sda.
rahmanjin

#5792 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by rahmanjin »

Citam Niksicevo obracanje, i ovo je bas primjer licemjrerja nase politike. Dosta stvari u ovom pismu stoji, ali... po ovom pismu Niksic zna i za "Alhos" i za "Oko". I dok su sa SBB-om htjeli da prave koaliciju onda niko to nije spominjao, e sad kad su se razisli e onda i Alhos i Oko... sve treba procesuirati, ali ovo je samo pokazalo da oni svi zanju svoje aferime ali sute kao zaliveni.
Toffee karamela

#5793 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Toffee karamela »

DaffyDuck wrote: Ja bih ovog zatvorila u ludaru do kraja zivota :!:
Ima nekakav ružan i zao pogled što jest jest :skoljka:
mO k3

#5794 Re: PROTESTI!!!

Post by mO k3 »

Alkos wrote:
hellue wrote: On i jos trojica rastjerali 20 hrabrih demostranata koji su blokirali ulicu, neke je i hitna odvukla a ostakak se prosuo ko riza...
Ako je medju njima bilo onih koji su palili dajem mu punu podrsku
hellue wrote: Ma moguce ali on i jos trojica namlatise i rastjerase 20 momaka, hladno neke hitna odvukla
hellue wrote: Dzeka rjesio problem :D
hellue wrote: Napisao sam vec 5 puta, Dzeka Muminovic kojeg mozes vidjeti na slikama ali ga vjerovatno ne poznajes i koji vozi onaj auto i jos trojica su rastjerali te demonstrante sa raskrsnice, prebili su par tipova koje je hitna odvukla, ostali su se prosuli ko riza...kakve crne zavjere i policija....
hellue wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...Nasa policija vozi Q7...Ovo auto vozi K1 borac Muminovic koji je sa jos trojicom prebio par momaka...Q7 i nasa policija :-) :-)
hellue wrote: Zasto lazete ba i spinujete?????
Dzeka Muminovic i jos par momaka pretukli i rasterali one koji su blokirali raskrsnicu!!!

http://www.ekskluziva.ba/vijest-1476
Džeka, jesi to ti?

Taman ti htjedoh odgovoriti, ali evo hvala Bogu pa čovjek to uradi umjesto mene... Uvijek se dobro znalo da su političari najveća mafija. Javna je tajna da Bakir i co (Zlajkan, Fahro) u šaci drže ove lokalne kriminalce i hoštaplere (Džeka, Turković, Kelmendi, Ćele nekad, Gaši, kurčic, palčić). Završiš u zatvoru, oni te za dan oslobode, ali nakon toga si u njihovoj službi. Ovo od sinoć je najočigledniji primjer - zastrašivanje, pa i kamatarenje, reketarenje, trgovina drogom. Kada im više ne trebaš, onda te se riješe vrlo lako.

Lud je neko ako misli da ovom zemljom vladaju kriminalci poput Džeke i sličnih, te da nesmetano prolaze tone i tone raznoraznih droga, a da za to ne zna neko iz vrha i ne aminuje to. Droga je unosan biznis ljudOVI. :wink:
ZPP wrote:
Ovaj Džeka? ;-)

Image

Kriminalac u službi policije ;-)
Buhahahha provalio si ga :D
Styling

#5795 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

rokan wrote:na celo ovih protesta pod hitno mora da stane neko od nestranackih javnih licnosti iz neko opozicije ali problem je sto u fbih prakticno i nema opozicije, svi su vlast na nekom nivou.
i ne moze samo sarajevo da rusi federalnu vladu, sarajevo je oborilo kantonalnu vladu i dosta od njega.
to mora biti miting na kome ce doci ljudi iz cijele federacije i jasno artikulisati svoje stavove.
ako se ovako nastavi, sdp i sda ce sve vise koristiti svoje batinase da utjeruju strah u kosti demonstrantima a to vodi krvoprolicu.
iz dosadasnjeg nacina izlaganja, i niksic i izetbegovic su spremni na sve da sacuvaju fotelju, pa i da izazovu bratoubilacki rat. toga svi moraju biti svjesni.
takodje, radoncic i komsic ne mogu biti nosioci protesta jer su to ljudi koji su decenijama uz vlast ili pri vlasti, komsic je cedo sdp-a a radoncic mezimac sda.
Otkud tebe na ovoj temi? Zar niste vi neutralni? Ne petljaj se u NASE proteste. Idi u RS, organizuj proteste pa smjenjuj.
O'zone
Globalni moderator

#5796 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

rokan wrote:na celo ovih protesta pod hitno mora da stane neko od nestranackih javnih licnosti iz neko opozicije ali problem je sto u fbih prakticno i nema opozicije, svi su vlast na nekom nivou.
Nema nikoga ko će stati ispred ljudi shavtitie to već jednom.

Neće niko da rizikuje da ga jedan dan više nema a rlo lako može doći do toga.

Razlog zašto u RS-u nema demonstracija i jeste razračunavanje njihovog sistema sa protivnicima na jedan veoma efikasan način.

A i kod nas su počeli prvo malo autom u raju pa prebijanje ap će na kraju otvoreno napadati.

Vlast milosti nema
daddy-kool

#5797 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daddy-kool »

Mister Yes wrote:
Zato je jako čudno što to ne uradi. Haman kao da je i SDP-u cilj da ovo preraste u haos i anarhiju :roll:
Mislim da je procjena da "odlučna odbrana države" nosi dosta političkih poena. Slično kao i priča oko vanrednih izbora, win-win.
Alfons Kauders

#5798 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Mister Yes wrote:
Alfons Kauders wrote: posto je cijeli problem oko vlade fbih u parlamentu, smatram da bi najlogicnije rjesenje bilo da parlament bude u stalnom zasjedanju, uz podrsku socijalnih partnera i predstavnika gradjana (po mogucnosti bez SBBovaca)... i fino brate, neka onda parlament razmotri i odobri svaku odluku vlade od danas do izbora - ili neka imenuje novu, nestranacku, sto ce biti tesko jer se niko nece htjeti prihvatiti posla... cak i da ima nestranackih ljudi koji bi bili spremni na takav potez, shvatite da se radi o svega nekoliko mjeseci... nestranacki, sposobni ljudi imaju pametnija posla - nece ostavljati posao da bi se prihvatili ovog, to je suludo i ocekivati
Ama najveći problem te ideje o nestranačkoj vladi je činjenica da bi ona morala proći dom naroda i HDZ. Zašto bi HDZ prihvatio tu nestranačku vladu kad bi im to bila idealna šansa da se naprave žrtvom? Naime, ako HDZovi blokiraju izbor te nestranačke vlade u domu naroda onda je lako moguće da na sebe okrenu bijes mase a to onda prerasta u međuetnički sukob. :roll:
bingo

dolaze ahston i fuele... a treba skinuti vladu i traziti da se formira nova, bez odobrenja parlamenta koji nece dobiti (radi HDZova)

alternative su onda sljedece:

- ostati bez vlade i blokirati sistem,
- formirati vladu koja ne bi bila vlada FBiH, vec vlada bosnjackih kantona
- formirati ilegalnu i nelegitimnu vladu bez podrske parlamenta (tj. predstavnika hrvatskog naroda u istom, taman za pricu o nametanju predstavnika)

e sad, mozda sam ja glup pa ne vidim neku sedmu alternativu koju su demonstranti razradili, ali cisto sumnjam... sto daje dva moguca odgovora:

- boli ih kurac za mogucim posljedicama ili ne kontaju
- ruse institucije i ustav, odnosno aneks 4 mirovnog sporazuma, a posljedice valjda ne treba objasnjavati (ili treba, za glupane)
rokan

#5799 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by rokan »

Styling wrote:
Otkud tebe na ovoj temi? Zar niste vi neutralni? Ne petljaj se u NASE proteste. Idi u RS, organizuj proteste pa smjenjuj.
cija si ti hanuma? niksiceva ili izetbegoviceva?

kad budem zivio u rs-u onda cu to da uradim. valjda smijem da dam svoje misljenje, jer ovo koliko sam upucen nisu jednonacionalni protesti ili ipak jesu?
mada, kad bolje razmislim i u pravu si. vase, nase... jednog dana ce to stvarno tako i biti a takvi kao ti i najvise rade na tome, svjesno ili nesvjesno.
von_admir

#5800 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by von_admir »

pozz svima,desavanja od juce
Ja cu samo ovo prekopirati sa jednog od portala na internetu.Ovo je smo djelic obratiti paznju na boldovano samo.Znaci mirnim putem niko ih ne sljivi niti hoce da primi hehe.....

NOVI TRAVNIK

14:55 Iako su na društvenim mrežama i jučer pozivali građane na novi protest u Novom Travniku, do njega ipak nije došlo. Izazvalo je to uzdahe olakšanja kako novotravničkim općinarima koji su jučer, za razliku od prosvjeda u subotu, bili na svojim radnim mjestima, ali i malobrojnim policijskim službenicima koji su za svaki slučaj dežurali ispred zgrade općine.

Načelnik Refik Lendo (SDA), koji je u petak ponudio ostavku, kazao nam je da u toku ove sedmice očekuje očitovanje Općinskog vijeća.
„Vijeće će uskoro o tome raspravljati, a za četvrtak je zakazana sjednica kantonalne i opštinske organizacije SDA na kojoj će se razgovarati o istoj temi, mom mandatu koji sam stavio na raspolaganje“, rekao je Lendo.

Iako je u petak ponudio ostavku, Lendo je, doznajemo, prije prosvjeda naredio službenicima da sve važnije dokumente sklone na sigurno.
„Moja je obaveza bila, pogotovo nakon ishoda protesta u drugim gradovima, skloniti sve važnije dokumente građana, kao što su katastarski i drugi, na sigurno. Oni su izmješteni na sigurniju lokaciju, ali srećom za tim nije bilo potrebe“, kazao nam je Lendo.

LIVNO

18:29 Stotine snimaka je napravljeno sa današnjih livanjskih protesta ispred općine i Vlade LK na kojoj su tražene smjene načelnika općine i čitave Vlade LK, vanredni izbori, revizija privatizacije i imovine vlastodržaca itd. Uz različite parole demonstranata jednu su “ispisali” i policajci na žutoj policijskoj traci ispred Vlade LK.

Na njoj je pisalo “Ne prilazi, mjesto zločina”, a iza trake čuvajući zgradu, jer je sva Vlada sa zaposlenicima pobjegla prije okupljanja kao i općinari, stajali su livanjski ali i hercegovački specijalci. Ipak, nije trebala intervencija jer su demonstranti na civiliziran način tražili ispunjenje svojih zahtjeva a pošto ih niko nije primio protesti se nastavljaju i narednih dana.
Post Reply