Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Mene Komšić podsjeća na onaj crtani film u kojem Gustav reže drva i zaspi, a onda odjednom se probudi, nešto lupi iza'sna, onda opet nastavi žagati drvo i na kraju opet zaspi. :D

Image
O'zone
Globalni moderator

#5777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

antimobbing wrote:Mene Komšić podsjeća na onaj crtani film u kojem Gustav reže drva i zaspi, a onda odjednom se probudi, nešto lupi iza'sna, onda opet nastavi žagati drvo i na kraju opet zaspi. :D

Image
:mrgreen: :thumbup:
Pasiflora

#5778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pasiflora »

weredsf wrote:
Pasiflora wrote:
weredsf wrote:Tebi je ovo politicko prostituisanje prihvatljivo i ti u tim ljudima vidis nesto novo...???
P.S.
Nisu uspjeli sa razlogom, priliku su imali zar ne
Kako zoves ono sto radi Ibro Berilo? Pa ko je gori - on koji je bio clan svih stranaka da bi zadrzao nacelnicko mjesto u Trnovu (heeej vukojebina kao Trnovo, koliko li je tek vazno biti nacelnik gradske opstine!?!) ili oni koji ga primaju i kandidiraju. Na posljednjim izborima je bio SDP-ov kandidat :skoljka: .
Berilo i sve stranke u kojima je bio i prelazio su stare, DF ima slogan "vrijeme je za novu politiku", novi ljudi a to nije ni izbliza tacno, nova stranka, stare ekipe
Stvarno nemam nikakve veze sa DF-om, ali ovi komentari su mi presmjesni. Otprilike kao "a gdje ti je kapa?" :lol: :lol:
Pa ljudi dragi vidjecemo.
vee-jay

#5780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

vivaldi wrote:
vee-jay wrote:on do sada nije bio u poziciji u kojoj su navedene osobe bile - dakle sef stranke koja je pobjedila na izborima i koja ce biti na vlasti zajedno sa njim na tronu - i samim time mi trenutno jedino mozemo spekulisati o mogucim uspjesima ili neuspjesima Komsica
njegov ucinak je jednostavno mrsav. covjek je godinama u politici, a nikad nije pokazao politicku hrabrost za razliku od zlatka, sulje, baketa, hareta, mileta, covica...nikad!

covjek je izmuzao stotine hiljada maraka plate za sve ove godine, a mi i dalje spekulisemo o njegovim mogucnostima.

nista zivo nije uradio jer boze moj nema moc, ali mu ta nemoc ne smeta da svaki mjesec u dzep stavi 6 milja u zemlji sirotinje, bez da se zacrveni od te svoje nemoci..

ali ti dani su prosli, i on je svoj zenit vec poodavno dostigao. 330.000 glasova je nedostizno vise ikada..
ja ne znam da li je on u mogucnosti da dostigne 330.000 glasova. vjerujem da nije. ali to mu nije ni potrebno da bi se nakon narednih izbora nasao na vlasti.

on jos nije onu hrabrost pokazao koja bi od njega napravila "izdajnika" ali nije ni morao. ipak, pokretanjem svoje nove stranke pokazao je neku hrabrost.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

O'zone wrote:
antimobbing wrote:Mene Komšić podsjeća na onaj crtani film u kojem Gustav reže drva i zaspi, a onda odjednom se probudi, nešto lupi iza'sna, onda opet nastavi žagati drvo i na kraju opet zaspi. :D

Image
:mrgreen: :thumbup:
Komšić je lijen i uopće nema novca, tako da na predstojećim izborima neće imati neki izuzetan rezultat. Tokom svih ovih godina, lijenog Komšića je 'prodavao' marketinški tim, infrastruktura i velika novčana sredstva prebogatog SDP-a. Komšić je bio samo zadužen da se smješka, maše rukom masi razvučene pameti i čita nadahnute govore koje su mu drugi pisali. Međutim, sigurno će oduzeti dio birača vladajućoj eliti i dodatno zakomplikovati situaciju. Ovo sve ide u pravcu totalnog financijskog kolapsa.
shiljak

#5782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

kako bi ti to sve znao ako nisi neki sdp-ovac?
antimobbing

#5783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Nisam ali zaista ne trebaš biti puno pametan da to shvatiš.
sour cherry

#5784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sour cherry »

Nisu bili u stanju dati bosanski naziv stranci.Propašće ko žeton.
weredsf

#5785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

antimobbing wrote:Nisam ali zaista ne trebaš biti puno pametan da to shvatiš.
:thumbup: Ili priglup da ne skontas ocito
sour cherry

#5786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sour cherry »

Genije wrote:stranka bosanske akcije
socijal bosanska partija
savez za bosansku budućnost

:roll:
Nisi me shvatio.Ko to u Bosni govori 'fronta'?
Havatar

#5787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

sour cherry wrote:
Genije wrote:stranka bosanske akcije
socijal bosanska partija
savez za bosansku budućnost

:roll:
Nisi me shvatio.Ko to u Bosni govori 'fronta'?
Hrvati :mrgreen:
vivaldi

#5788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

vee-jay wrote:ja ne znam da li je on u mogucnosti da dostigne 330.000 glasova. vjerujem da nije. ali to mu nije ni potrebno da bi se nakon narednih izbora nasao na vlasti.

on jos nije onu hrabrost pokazao koja bi od njega napravila "izdajnika" ali nije ni morao. ipak, pokretanjem svoje nove stranke pokazao je neku hrabrost.
pa mislim da njemu treba bas jeben rezultat da bi usao u vlast, jer su mu sanse za manjinsko partenrstvo manje nego bilo kome drugom. On ima vrlo zajeban problem - koga bi on predstavljao? Ciju kvotu u vlasti bi popunjavao, a vlast je tacno podjeljena u kvote!?

njegova dosadasnja popularnost je dovela i do nekih drugih stvari - prva stvar je sto on nema prirodnih koalicionih partnera, ali to je umjetnicki utisak. Puno je veci problem, sto ga hdz sasvim sigurno nece. Samim tim nece ga ni snsd zbog partnertsva sa hdz-om kome je upravo komsic svojim izborom kumovao. SDA nije nikada bila protiv komsica, ali su stalno ponavaljali da su protiv preglasavanja sto mu ga dodje na isto. Cak i fahro ponavlja kako nije u redu ovakav nacin izbora. SDP je napustio tako da ne vjerujem da je i njima drag.

pritom on objektivno nema nikakvog dodatnog miraza - ovi pomenuti imaju jaku veze sa susjedima, turskom, rusijom..

sto se tice price o izdajama, to je subjektivna stvar jer je i zeljko za mnoge veleizdajnik

sto se tice hrabrosti, indikativno je da je pokazao u fotofinisu drugog mandata, kada se vise ne moze kandidovati.
KARDASIJAN

#5789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KARDASIJAN »

vivaldi wrote:
vee-jay wrote:ja ne znam da li je on u mogucnosti da dostigne 330.000 glasova. vjerujem da nije. ali to mu nije ni potrebno da bi se nakon narednih izbora nasao na vlasti.

pa mislim da njemu treba bas jeben rezultat da bi usao u vlast, jer su mu sanse za manjinsko partenrstvo manje nego bilo kome drugom. On ima vrlo zajeban problem - koga bi on predstavljao? Ciju kvotu u vlasti bi popunjavao, a vlast je tacno podjeljena u kvote!?

njegova dosadasnja popularnost je dovela i do nekih drugih stvari - prva stvar je sto on nema prirodnih koalicionih partnera, ali to je umjetnicki utisak. Puno je veci problem, sto ga hdz sasvim sigurno nece. Samim tim nece ga ni snsd zbog partnertsva sa hdz-om kome je upravo komsic svojim izborom kumovao. SDA nije nikada bila protiv komsica, ali su stalno ponavaljali da su protiv preglasavanja sto mu ga dodje na isto. Cak i fahro ponavlja kako nije u redu ovakav nacin izbora. SDP je napustio tako da ne vjerujem da je i njima drag.

pritom on objektivno nema nikakvog dodatnog miraza - ovi pomenuti imaju jaku veze sa susjedima, turskom, rusijom..

sto se tice price o izdajama, to je subjektivna stvar jer je i zeljko za mnoge veleizdajnik

sto se tice hrabrosti, indikativno je da je pokazao u fotofinisu drugog mandata, kada se vise ne moze kandidovati.
bas mi se zbog tog svidja ovo sve oko DF,mozda utopijski ali "sami protiv svih"
shiljak

#5790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Image
Corto Maltese

#5791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

KARDASIJAN wrote: bas mi se zbog tog svidja ovo sve oko DF,mozda utopijski ali "sami protiv svih"
Protiv svih, osim Radončića.
KARDASIJAN

#5792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KARDASIJAN »

Corto Maltese wrote:
KARDASIJAN wrote: bas mi se zbog tog svidja ovo sve oko DF,mozda utopijski ali "sami protiv svih"
I Radoncica,konstatacija Z.Komsica da on trenutno nije a nije, ne abolira istog za prethodne ako ih je bilo, u sustini to uopste neznaci da tu postoji bilo sta pa ni koaliranje,tako da ti komentar nije na mjestu
Adriatic

#5793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

Stvarno otkud naziv "fronta"
Ima li neko od ovih partijskih predstavnika da nam objasni?
Corto Maltese

#5794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

KARDASIJAN wrote:
Corto Maltese wrote:
I Radoncica,konstatacija Z.Komsica da on trenutno nije a nije, ne abolira istog za prethodne ako ih je bilo, u sustini to uopste neznaci da tu postoji bilo sta pa ni koaliranje,tako da ti komentar nije na mjestu
Naravno da komentar nije na mjestu, onakav kakvog si ga ti pročitao. U pitanju je čista ironija.
Naime, po Komšićevim izjavama, datim nakon izlaska iz Zlatka Lagumdžije, DF nije protiv nikoga posebno, jer nikad nikoga posebno ne spominje, nego se potpuno usmjerio na borbu protiv zamišljenog neprijatelja.
Neprijatelj koji ne uzvraća udarce je najbolji neprijatelj.
rajvosa1

#5795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Corto Maltese wrote:
Protiv svih osim SDA-ove Vlade Kantona Sarajevo. Tamo je nasa Hanka, rodila je majka, na braniku SDA Vlade koju vise ni SDa nece.
Basvod

#5796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

A ko je platio gospodji Komsic put u Ameriku i sta ce ona tamo?
rajvosa1

#5797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Basvod wrote:A ko je platio gospodji Komsic put u Ameriku i sta ce ona tamo?
Kako ko je platio? Pa poreski obveznici.
shiljak

#5798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Havatar

#5799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Jedini učesnik Generalne skupštine UN iz regiona, čijih fotografija sa bračnim parom Obama nema na zvaničnim prezentacijama je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić.
dede merdzane

#5800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dede merdzane »

Havatar wrote:
Jedini učesnik Generalne skupštine UN iz regiona, čijih fotografija sa bračnim parom Obama nema na zvaničnim prezentacijama je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić.
Ganut sam brigom ekavicara.
Post Reply