Juventus
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- solojuve_
#5776 Re: Juventus
Jebg kad nama samo daju Veznjaci golove,, Daj marotta otvori novcanik i dovedi nam jednog napadaca koji ce nam garantovati 20+ u lizi... Ovaj Gio od sada neka pocne od klupe,, mislim da bi mu to bilo najbolje..A ovog Bendtnera sto prije poslati nazad...
-
Son1
#5778 Re: Juventus
Bendtner uopste nije los igrac.
Nek ga stave da igra centarfora pa ce mozda nesto i napraviti.
Previse se izvlacio nazad i igrao cak i iza Giovinca.
Ali ipak klasa u napadu je slag na ovu ekipu i jednostavno je pod moranje. (nevezano za ovu utakmicu, vec za sve odigrane do sada)
Nek ga stave da igra centarfora pa ce mozda nesto i napraviti.
Previse se izvlacio nazad i igrao cak i iza Giovinca.
Ali ipak klasa u napadu je slag na ovu ekipu i jednostavno je pod moranje. (nevezano za ovu utakmicu, vec za sve odigrane do sada)
- ortodont
#5779 Re: Juventus
Jesmo li mi šta u rodu?Son1 wrote:Moje vidjenje utakmice je sljedece:
Marchisio apsolutni tragicar, mogao je da zavrsi ovu utakmicu skoro pa i prije nego sto je pocela, ali jednostavno nije ga islo.
Giovinco koji se vodi kao nasa najveca opasnost po protivnicke odbrane nije imao tacnog pasa, ali se vjerovatno najvise trudio od svih na terenu.
Nekoliko stvari mi stvarno nije jasno.
Na kojoj poziciji je igrao Bentner kad je usao, svuda ga je bilo osim u napadu i na poziciji iz koje bi mogao ugroziti golmana ili bar dati neki kljucni pas.
Izvodjenje Caceresa koji je usao kao zamjena, koji moze da odigra i kao stoper i vezni igrac, fantastican igrac za tranziciju i trcanje gore dole.
Sudija![]()
Prvo greska u prvoj minuti i gol iz offside-a, a onda ostatak utakmice kao kompenzacija za tu gresku.
Svaki moguci kontakt koji je i licio na faul je dosudjen interu, penal ne bi svirao ni da mu je brata rodjenog povukao, ali nema veze.
Inter odigrao sasvim korektnu utakmicu i iskoristio prilike koje su im se ukazale.
Sve je bilo fer sa njihove strane.
Sve u svemu, poraz je dosao u najgore moguce vrijeme i od najgoreg moguceg protivnika.
Cinjenica je da Juventus u posljednje vrijeme nema odlicno odigrane utakmice iako ostvaruje odlicne rezultate u ligi.
Poraz je naravno bio samo pitanje vremena, a sad je na igracima da ga iskoriste kako je to najbolje moguce i da ovo shvate kao veliku opomenu.
Veliko upozorenje je stiglo, sad cemo vidjeti kako ce se stvari odvijati, posebno u LP.
U napadu je vjecna patnja i nadam se da ce nam Januar donjeti nesto novo.
Forza Juve
Rekao si sve ono što sam ja propustio reći, a mislio svakako.
I da dodam ono što apostrofiram već par sedmica, apsolutno je loš tajming izmjena, postoji period u svakom meču (60-70 min) gdje u potpunosti padnemo, pogotovo ako vodimo, a izmjena nema.
Klučna stvar je izmjeniti vaznjaka, zašto ne i 2 nekada, jednog beka, dok špica manje-više uvijek mijenjamo.
-
samoyu
#5780 Re: Juventus
Bez ikakve rasprave WC napadac mora doci u januaru
- leo_bonucci_19
#5781 Re: Juventus
Mene se čini da napadači igraju za veznjake, a trebalo bi biti obrnuto.
- ortodont
#5783 Re: Juventus
Ima istine, Giovinco od početka sezone gine na terenu od trke, ali ja samo što čitam je kako fula čiste šanse i tako to, a u svakom meču je jedan od onih koji se najviše trudi.leo_bonucci_19 wrote:Mene se čini da napadači igraju za veznjake, a trebalo bi biti obrnuto.
Večeras smo vidjeli kako nam je veza spora, po izgubljenoj lopti se strašno sporo vraćamo i stoperi su bili na strijeljani u 2-3 situacije koje smo nekako riješili.
Činjenica je i da sa formom nismo na ti, Vidal je dosta dugo na sistemu toplo-hladno, Marcha nema ni sreće, Pirlo sigurno nije na nivou prošle sezone.
Ali imamo i Pogbu i Lucu koji bi u gotovo svakom drugom timu u Evropi bili starteri i mora ih se koristiti.
Ne znam, volio bih da Conte nešto promijeni, ne mora to biti formacija, nego neke taktičke varijante.
Posebno tu mislim na bekove, nekako smo tu, iako imamo odlične igrače, nedefinisani.
Oni bi trebali da probijaju i onda ni napadači ne bi morali toliko ginuti, posebno ta desna strana, ja iskreno jedva čekam povratak Pepea jer me Isla ne oduševljava kao igrač (mada ima još vremena da pokaže nešto).
I naravno, LLorente u januaru.
Hajd' što mi imamo lošu noć, a bianconeri88 duplo.
Last edited by ortodont on 03/11/2012 23:52, edited 2 times in total.
-
samoyu
#5784 Re: Juventus
Ja sam ubjeden da ce ovaj poraz probuditi igrace i da je dosao u pravo vrijeme a Conte ce to sigurno uciniti jer nam dolazi tezi dio sezone LP Danci,Chelsea i Sakhtar A U SERIA A Milan,Lazio i torino
- Caseres
#5785 Re: Juventus
Moralo je doci, kad tad. Po meni dobar trenutak da se osvjestimo.
Sutra cu iznijeti svoje misljenje, veceras nisam bas dobar zbog Zelje i ovog poraza.
Sutra cu iznijeti svoje misljenje, veceras nisam bas dobar zbog Zelje i ovog poraza.
- leo_bonucci_19
#5786 Re: Juventus
Kako mi ova formacija ''na oko'' fino izgleda, ali ne znam kakva bi bila realno.

-
samoyu
#5787 Re: Juventus
Alessio za Sky izjavio ostaje zal zbog ovih navijaca i fenomenalne atmosfere sto nismo dobili ali ponosan sam na momke u srijedu igramo vaznu utakmicu koju moramo dobiti u kojoj moramo dakazati nasu snagu i glad za pobjedama

-
BigBen
#5788 Re: Juventus
Ma samo da se Conte vrati, fali njegovo prisustvo u pojedinim momentima. Bez trenera, revolucionara ovog Juventusa drzimo prvo mjesto. Iako sam tuzan, boli me glava ( popio sam tabletu, sad je lakse
) mora se odati priznanje Juventusovim igracima na scudettu i nevjerovatnom nizu. Usponi i padovi su sastavni dio sporta, pa se nadam da ovo spoticanje imati pozitivnog odjeka na LP i seria a takmicenje. Bice sve uredu, samo da se prebrodi ovaj period bez Contea...
I kad gubis i kad ti ne ide tvoji navijaci su uvijek uz tebe...Forza Juve per sempre!!
I kad gubis i kad ti ne ide tvoji navijaci su uvijek uz tebe...Forza Juve per sempre!!
-
Juvelandia
#5789 Re: Juventus
Steta al taj dan je morao doci.Jbga.
Nego eto taj inter u velikoj formi pa nas ipak nije nadigrao u smislu da nista nismo uradili i da smo totalno porazeni a zapravo moglo je biti drugacije.A nasa forma nam je poznata unazad nekoliko sedmica a to je da se igralo losije.
Zato i nakon ovog poraza i dalje smo prvi i idalje vidim nas cisto kao osvajaca titule a sezona je ipak tek pocela.
Jer ni inter ne moze zadrzat ovu formu dugo kao sto ni Napoli to nije uradio.A mi smo u padu forme i vidi... i dalje smo prvi.To je ono pozitivno i tako to treba gledat.Doci ce to u drugom dijelu sezone sve do izrazaja a mi samo opusteno.
Nego eto taj inter u velikoj formi pa nas ipak nije nadigrao u smislu da nista nismo uradili i da smo totalno porazeni a zapravo moglo je biti drugacije.A nasa forma nam je poznata unazad nekoliko sedmica a to je da se igralo losije.
Zato i nakon ovog poraza i dalje smo prvi i idalje vidim nas cisto kao osvajaca titule a sezona je ipak tek pocela.
Jer ni inter ne moze zadrzat ovu formu dugo kao sto ni Napoli to nije uradio.A mi smo u padu forme i vidi... i dalje smo prvi.To je ono pozitivno i tako to treba gledat.Doci ce to u drugom dijelu sezone sve do izrazaja a mi samo opusteno.
-
BigBen
#5790 Re: Juventus
Najjaci dio tima je zakazao, izuzev Pirla koje je imao dvije-tri mestralane lopte koje Marchiso nije iskoristio. Zabrinjava me (ne)konstantnost Vidala koji igra toplo-hladno, pa bih mogao Mister forsirati Pogbu. Nesto se mora promjeniti, ovako je vidljiv umora kao sto kaze Marotta...Giuseppe Marotta vjeruje da je gust raspored mečeva odigrao ključnu ulogu u večerašnjem poraz od intera.
"Nismo bili na našem nivou, iako smo u prvom poluvremenu stvorili nekoliko prilika koje nismo iskoristili. Nismo zadržali visok tempo kao što je to bio slučaj ranije, ali nakon svih mečeva u prethodnom periodu, uključujući i reprezentativne, mislim da smo platili cijenu zbog umora."
Sad Danci i Pescar... treba dati odmora Pirlu bar dvije utakmice do Lazia...
I mene bi dobro doslo rame za plakanje

Last edited by BigBen on 04/11/2012 00:29, edited 1 time in total.
-
BigBen
#5792 Re: Juventus
Bilo je vise sumnjivi situacija, pogotovo u 2 dijelu. Sudije su na nivou Albanske lige, ja ima vise ne vjerujem...
- relativno84
#5793 Re: Juventus
Mozda se neki od vas nece sloziti sa mnom ali to sad nije toliko ni bitno koliko me pogodila ova nasa igra, svi smo znali da ce kad tad doci i taj poraz i to je ok svi gube pa zasto nebi i mi, ali na ovakav nacin i protiv ove ekipe e to je za svaku osudu, pojedini igraci su previse poletili u zvijezdice, nije dovoljno nositi dres Juventusa i vec si zvijezda a to neki ocito ne shvataju jos, posebno nas Gio mnogi ga ovdje precesto pravdaju ali istini za volju on nikada nije bio niti ce kad biti igrac koji moze Juve uciniti boljom ekipom, cinjenica je da se trudi trci da ali on je tu da postize golove ne da mase rukama jer nema snage s odbrambenim igracima da izbori poziciju, nije ni Alex bio snagator ali je znao sta treba i to je dokazivao iz utakmice u utakmicu, i dan danas njegova lijeva noga vrijedi vise nego neke zvijezdice u ekipi..tuga i bijes su pomijesani trenutno ali ok bilo proslo neponovilo se na ovaj nacin, sad se okrenuti dancima i na njima povratiti onaj sve sto nismo uspjeli u zadnjim utakmicama..FORZA JUVE
- leo_bonucci_19
#5794 Re: Juventus
Leonardo Bonucci
È arrivata!!!...è un nuovo punto di partenza, per costruire qualcosa di più grande. #AVANTIJUVE
- alijagoro
#5795 Re: Juventus
Hehe dobra slika,pravo los dan za moje timoveBigBen wrote:Najjaci dio tima je zakazao, izuzev Pirla koje je imao dvije-tri mestralane lopte koje Marchiso nije iskoristio. Zabrinjava me (ne)konstantnost Vidala koji igra toplo-hladno, pa bih mogao Mister forsirati Pogbu. Nesto se mora promjeniti, ovako je vidljiv umora kao sto kaze Marotta...Giuseppe Marotta vjeruje da je gust raspored mečeva odigrao ključnu ulogu u večerašnjem poraz od intera.
"Nismo bili na našem nivou, iako smo u prvom poluvremenu stvorili nekoliko prilika koje nismo iskoristili. Nismo zadržali visok tempo kao što je to bio slučaj ranije, ali nakon svih mečeva u prethodnom periodu, uključujući i reprezentativne, mislim da smo platili cijenu zbog umora."
Sad Danci i Pescar... treba dati odmora Pirlu bar dvije utakmice do Lazia...
I mene bi dobro doslo rame za plakanje![]()
- Zatamnjena stakla
#5797 Re: Juventus
Nanervirao sam se. Proći će.
-
BigBen
#5799 Re: Juventus
Forza Juventus!
Campioni dell'Italia siamo noi
Campioni dell'Italia siamo noi
-
Verocious
#5800 Re: Juventus
Nisam gledao ali evo sad cu gledati reprizu na AreniSport. Vidim da se pise da je totalno zasluzen poraz, ako je tako kapa dole za inter
Nadam se da je ovaj poraz samarcina koja ce nas razdramti dobro za bolji rezultat u LP!
Idemo opet, ispocetka!
Forza Conte!!! Forza Juve!!!
Nadam se da je ovaj poraz samarcina koja ce nas razdramti dobro za bolji rezultat u LP!
Idemo opet, ispocetka!
Forza Conte!!! Forza Juve!!!